Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си свържа Linux Live CD към интернет

Featured Replies

Свалих си едно Live CD на Linux или по точно whoppix само че като се опитам да отворея нещо с mozila и не става.

Какво трябва да направя за да имам нет

Здравей ! Защо точно whoppix ?! whoppix е израелска дистрибуция , произлязла от SLAX , който идва от Slackware . Прочети как се прави интернета на Slackware - Тук . ... Ако имаш възможност - запиши си друга дистрибуция , .... базирана на Debian . Такива са : KUbuntu , Tilix /българска/ .... Кажи какъв вид интернет ползваш ?

Успех !

...... След време : Както подразбрах - ти си пуснал виртуално диска ?! ..... Не съм сигурен , дали ще можеш да направиш интернет-връзка ?!

Редактирано от maicky (преглед на промените)

Свалих си едно Live CD на Linux или по точно whoppix само че като се опитам да отворея нещо с mozila и не става.

Какво трябва да направя за да имам нет

А през Windows как се свързваш към интернет ?

• Автор

Ми аз съм абонат на бтк и то не правя нищо за да се свързвам. Просто си имам нет. Моче чат пат да трябва да дам поправи на връзката и това е.

А иначе какво и е на whoppix ? На мен лично ми харесва само каде е 600 мб и ми зарежда малко бавно на цд то.

Ми аз съм абонат на бтк и то не правя нищо за да се свързвам. Просто си имам нет. Моче чат пат да трябва да дам поправи на връзката и това е.

А иначе какво и е на whoppix ? На мен лично ми харесва само каде е 600 мб и ми зарежда малко бавно на цд то.

Здравей ! Значи , връзката ти е ADSL ... и няма нищо лошо в тази дистрибуция . ...Повечето са около 650-690 Мб и няма нищо лошо ! Зарежда ти бавно , само по една причина - не си го инсталирал на компа !

Успех !

• Автор
Здравей ! Значи , връзката ти е ADSL ... и няма нищо лошо в тази дистрибуция . ...Повечето са около 650-690 Мб и няма нищо лошо ! Зарежда ти бавно , само по една причина - не си го инсталирал на компа !

Успех !

А как да се конектна към интернет ?

А как да се конектна към интернет ?

Здравей ! .... Дал съм ти линк , за да прочетеш ! Само с четене става !

@b0ka7a, нещо ми се струва че мрежовата ти карта е някоя екзотика, интегрирана на дънната платка. Ако знаеш каква ти мрежовата карта, или поне дънната платка (марка, модел), пиши за да знаем как да помогнем.

Здравей ! Провери ли дали всичко ти е на ред с връзката ? С мрежовата карта ? ...Питам , защото ако връзката ти е ADSL , то при стартиране на дистрото - интернета трябва автоматично да тръгне . Стартирай отново диска и не пипай нищо по настройките на мрежата - убеден съм , че веднага ще тръгне интернета !

Напиши в конзолата

ifconfig

и кажи какво ти изписва ?

Успех !

Абе като сте почнали с отговорите и аз да ви питам. Наскоро си смених компютъра с нещо по новичко, както и да е реших да подкарам като за начало едно Ubuntu на Live CD. Но до там!! Не ми разпозна Лан картата. Като дам в конзола sudo pppoeconf ми казва, че не може да открие мрежова крата. Пробвах с Ubuntu 6.06(6.10), Kubuntu 6.10, Tillix 2.0 и при всичките дистрибуции едно и също. Ааааа дъното ми е ASROCK AM2NF6G-VSTA /AM2, LAN-Realtek PHY RTL8201CL. Ако някой знае какво може да се направи нека да помогне :no-no:

Опаа забравих да кажа, че ползвам Lan интернет!

Редактирано от musi1980 (преглед на промените)

Абе като сте почнали с отговорите и аз да ви питам. Наскоро си смених компютъра с нещо по новичко, както и да е реших да подкарам като за начало едно Ubuntu на Live CD. Но до там!! Не ми разпозна Лан картата. Като дам в конзола sudo pppoeconf ми казва, че не може да открие мрежова крата. Пробвах с Ubuntu 6.06(6.10), Kubuntu 6.10, Tillix 2.0 и при всичките дистрибуции едно и също. Ааааа дъното ми е ASROCK AM2NF6G-VSTA /AM2, LAN-Realtek PHY RTL8201CL. Ако някой знае какво може да се направи нека да помогне :wors:

Опаа забравих да кажа, че ползвам Lan интернет!

За нет през лан мрежа прочети поста на inet от тук.

За нет през лан мрежа прочети поста на inet от тук.

Проблема е, че не съм с реално IP! Преди с другия комп като задам sudo pppoeconf намираше автоматично лан картата, а сега както казах ми изписва, че нямам такава :wors: Та въпроса ми как мога да я накарам да ми я разпознае. Преди седмица бях пробвал и Suse 10.2, мъчех се няколко часа, като не успях и там да подкарам нета и то замина. Питам се ако инсталирам някое от Ubuntu'та дали няма да я разпознае по такъв начин? Както е тръгнало май ще си останем само с Уинбоза angry.gif

Пробвай с

modprobe forcedeth
да подкараш картата, също така има информация, за други чипсети използващи този мрежов адаптер. Ако горното не помогне пробвай
modprobe uli526x
modprobe sis900
.

Пробвай Knopix.Тоя ако не ти разпознае хардуера,не знам кое може.

Проблема е, че не съм с реално IP! Преди с другия комп като задам sudo pppoeconf намираше .....

Здраввей ! Напиши в конзолата :

lsmod

...и на реда "mii" виж дали ти изписва мрежовата карта .

.... Аз преди време имах същия проблем с третата мрежова карта на компа и се наложи да разместя двете из слотовете . Преинсталирах и всичко се оправи .

Здравейте отново! Извинявам се за закаснелия отговор. Нека да започна подред:

Пробвах ги под Live CD na Ubuntu 6.10

Miteto по твоя начин:

modprobe forcedeth (дава ми грешката: Module focedeth not found)

modprobe uli526x (Error inserting uli526x)

modprobe sis900 (пак някаква грешка беше от сорта на Error...)

maicky

Това "mii" или го нямаше или аз съм прекалено ядосан и вече две не виждам angry.gif

Наистина вече почнах да се отчайвам! Според вас да си играя ли да го инсталирам да видя дали по този начин ще разпознае нещо? Аааа май и звуковата карта не ми я разпознава?

maicky

Това "mii" или го нямаше или аз съм прекалено ядосан и вече две не виждам angry.gif

Наистина вече почнах да се отчайвам! Според вас да си играя ли да го инсталирам да видя дали по този начин ще разпознае нещо? Аааа май и звуковата карта не ми я разпознава?

Здравей ! Ако наистина не го виждаш - значи не ти разпознава мрежовата карта . Да , трябва да опиташ ! не се отказвай . ...Инсталирай ! .... Между другото : защо не опиташ "Тиликс" , само за проба . При мен разпозна абсолютно всичко .... , а и на компютрите , които съм инсталирал - нямам проблем с това дистро . ...Или , така , и така си започнал - пробвай "KUbuntu" . Успех !

Здравей ! Ако наистина не го виждаш - значи не ти разпознава мрежовата карта . Да , трябва да опиташ ! не се отказвай . ...Инсталирай ! .... Между другото : защо не опиташ "Тиликс" , само за проба . При мен разпозна абсолютно всичко .... , а и на компютрите , които съм инсталирал - нямам проблем с това дистро . ...Или , така , и така си започнал - пробвай "KUbuntu" . Успех !

Неще и неще да става да му е... м.... :wors: Инсталирах го същата работа! Пак не ми разпознава нито Lan картата нито звуковата карта. Давайте за последно някакви идеи какво да правя, че направо ми втриса да си играя цял ден с това!

Вариантите според мен са два:

1. Както каза maicky, сменяш дистрибуцията.

2. Отиваш в най-близкия магазин за комп. чаркалъци и си взимаш една Realtek 8139 картичка за 8-10лв.

Неще и неще да става да му е... м.... :wors: Инсталирах го същата работа! Пак не ми разпознава нито Lan картата нито звуковата карта. .....

Здравей ! Сложи ли картата на друг слот ? ... Айде , опитай и това . Рестарт и да видим какво ще стане !

Здравей ! Сложи ли картата на друг слот ? ... Айде , опитай и това . Рестарт и да видим какво ще стане !

maicky картата ми е вградена на дъното! Засега май се отказвам с това начинание. Както ме съветвате или ще сменям дистрото или трябва да си купя друга лан карта. Пробвах и Tillix, положението е същото! Още в начлото бях писал, че съм пробвал и с KUbuntu 6.10 - и там положението не е по различно. Все пак благодаря че се отзовахте на всичките ;)

Редактирано от musi1980 (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.