Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Газ Сигнално Оръжие (ГСО) - мнения.

Featured Replies

Преди около месец си взех газово оръжие и от тогава адски се зарибих по темата! Все пак, това оръжие е на свободна продажба на лица с навършени 18 години и наистина има страхотни репликати на бойни модели. Също това е и едно от най - добрите средства за самозащита.

Моето ГСО е "Blow 38 Magnum".

Публикувано изображение

Това е револвер, репликат на бойния "Smith & Wesson Model 60 Chiefs Special".Просто нямам забележки към него. Взех го за 70 лв. с покритие бял хром. Изработката му е на много високо ниво - всички части пасват идеално! Давал ми е само една засечка и то по вина на патроните.

Също намерих и едно доста добро сайтче за ГСО - Gunman web site.

Да не се налага да го ползваш....Иначе всеки може да си купи,аз преди време носех един подобен на една работа.Сега не ми трябва вече защото се бия много ;)

Ако питаш мен - не бих го носил със себе си. Ще си го държа вкъщи и ще му се радвам. Но за самозащита - не съм сигурен. За улицата по-добрата защита е електрошоковата палка или пистолет, или може би спреят. Не се набива толкова на очи. И не рискуваш като го извадиш, отсреща да ти извадят по-солиден(и по-боен). За затворени помещения газовите ютии не са много приятни. А бе да не ти трябва е най-добре. Но нали знаеш приказката : " По-добре да го имам и да не ми трябва, отколкото да нямам и да ми трябва." Аз в момента нямам нищо, нито ловна пушка, нито спрей - нищо - и ми е по-добре.

Да не се бутам и аз между шамарите ама... От газовите ми харесват онези, които са по модел на GLOCK. Иначе не са удобни за обикновена улична самозащита, понеже извадиш ли го, трябва да го ползваш. :wub: Пък с газов нищо не става...

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Аз предпочитам да се бия когато се налага да се защитавам. Има разни пишлеменца,които не мислят и при най-лекото сбиване вадят пистолети. За това не обичам оръжия и никога не бих си купил ...

Аз предпочитам да се бия когато се налага да се защитавам. Има разни пишлеменца,които не мислят и при най-лекото сбиване вадят пистолети. За това не обичам оръжия и никога не бих си купил ...

Правилно :wub:

Пък и ако му извадиш газов не знаеш той какво ще ти извади...

Затова, ако ще е оръжие, поне да го бива.А най - добре без.

На дамите препоръчвам BROWNING 5,56 ;)

Аз мисля,че е по-добре,да се "гризне дървото",отколкото да извадиш оръжие. Оръжието притежава особенна магия ! Като го чустваш близо до теб,то непременно ти дава някакво необикновенно самочуствие,което най-често е лъжливо. Казваш си:"Какво пък,ако ме удари,ще го гръмна"! Лошото е когато наистина дойде този момент. Често въоръженият човек,сам търси повод,за да демонстрира своето надмощие и превъзходство,разчитайки на "желязото",което има. Противоположният пол,и особенно ракийката,са най-честите причини за неправомерно използване на оръжие,и практиката изобилства от случай,в които хората казват: "Такъв добър човек-да се чудиш как и защо го е направил,как ли ще преживее присъдата си,какво ли ще правят роднините му с този срам !" Затова Ви съветвам-По-добре един шамар,отколкото такава беля !

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Не всеки е способен и годен да притежва оръжие. Първо,дори ГСО ,то пак си остава оръжие,може да наранява,дори да убива. Второ,оръжието не е за фукане,не е за самочуствие,оръжието е за да спасява живот,или твоя или чуждия,а също така и за да всява респект у по-силни и арогантни нападатели които си мислят че със физическа сила могат всичко. Тука ми идва наум една приказка за Колт-създателя на едноименния револвер. "Преди да дойде Колт хората бяха неравни,дойде Колт-и те станаха равни" Тази приказка носи два смисъла-оръжието не признава по-силен ли си физически или не,и второ,че да правиш каквото си искаш от позицията на силата вече не е валидно. Предвид че не всички хора мислят еднакво и имат самосъзнание за правилно и неправилно,за етика и морал,за справедливост и несправедливост ,то не всички са годни да носят оръжие. Като купувате оръжие трябва да знаете едно правило- Оръжие извади ли се,тогава се ползва. Не да го вадите за щяло и нещяло.Или стреляте,или не го вадете просто. Трябва да познавате оръжието добре,да знаете възможностите му. Трябва да имате достатъчно хладнокръвие за да гръмнете ,не да си мислите че самото вадене ще сплаши противника ви. А да не говоря за хладните оръжия,там се иска и масторство при боравенето с тях. Така че имайте наум всичко като решите да купите оръжие- ТО НЕ Е ЗА ИГРА!!!

• 4 години по-късно...

shasozl оръжието ти е добро аз много харесвам този модел,а иначе ние с баща ми имаме Ekol & Voltran 99 но той е голям а в момента някви наркоманчета се правят на отворени и ме е бъз да се покажа на вън особено като стане зимата почват да крадът,та викам че ще помоля стареца да ми вземи Blow Mini 9mm поне да имам защита :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.