Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мафията в българския футбол

Featured Replies

Добре аз немога да разбера какво става с нашия роден, истински, български футбол... всъшност той не е чак толкова хубав, но съдиите го доокрасяват още повечко и го правят все повече да изглежда безсмислен. Но да си кажем направо - нашия футбол е пълна мафия... Лично на мен ми е писнало да гледам как дакото един отбор играе по-добре , то другият отбор да побеждава разбира се защото има повече парички да плати на някой съдия. То се е видело, така и така това нема да се оправи, следователно ние никога няма да имаме футбол, какъвто би прилягал на такава нация (българската), която наистина обича тази игра - футбола...

Редактирано от Милошев (преглед на промените)

• Автор

аз направо нямам думи, до сега гледах мача Спартак (Вр) - Левски и просто съдията ми беше толкова смешен в отсъжданията, че... и за капак на всичко това което направи в полза на Левски разбира се, на продължението, което беше 3 мин. спре мача на 2-рата и не позволи на Спартак (Вр) да си бият фала който им се полагаше...

Редактирано от Милошев (преглед на промените)

• Автор

не бе човек аз не съм фен на Левски или пък на ЦСКА то се вижда, че положението при ЦСКА понякога също е такова - съдиите ги подкрепят или пък купуват някой и друг мач

Не гледам българското първенство,да правят каквото си искат.

След Барса-Реал снощи кажи как да гледам Спартак (Вр) - Левски?

Редактирано от bo6ko (преглед на промените)

аз направо нямам думи, до сега гледах мача Спартак (Вр) - Левски и просто съдията ми беше толкова смешен в отсъжданията, че... и за капак на всичко това което направи в полза на Левски разбира се, на продължението, което беше 3 мин. спре мача на 2-рата и не позволи на Спартак (Вр) да си бият фала който им се полагаше...

При Левски винаги е така.

Вземи за пример последния мач между Нафтекс и Левски.

Не съм привърженичка на нито един от двата отбора.

Първо полувреме 2:0 за Нафтекс, след което

съдията взе да обявява някакви дузпи и подобни простотии

и резултатът се обърна 3:2. Нямам думи:)

Просто самата тръпка от това да гледаш се губи.

• Автор

Само дето немога да разбера дали играта или съдийството ме дразни повече :) но мисля че е второто :P ама то какво да очакваме всичко се прави за пари ЗА СЪЖАЛЕНИЕ sad.gif

За това А група да 12 отбора максимум и ще има стойностни мачове.

Не гледам българското първенство,да правят каквото си искат.

След Барса-Реал снощи кажи как да гледам Спартак (Вр) - Левски?

Не е ли същата работа....Левски или ЦСКА играят на НоуКамп,Олд Трафорд и прочие и после отиват на т.н. стадиончета на Родопа,Беласица,Марек.....Какъв футбол да има?Топката я риташ по земя и тя след 2-я метър вече се тупка на 20см от земята...

• Автор

ее верно националния стадион мен много си ме кефи, така де за България е много хубав :P иначе тревата много ми харесва

Обаче има едно голямо НО. Олд Трафорд, Бернабеу и другите стадиони защо мислиш са такива??? Защото са на отборите. Ай кажи ми , ти ако беше собственик на някой български отбор би ли налял милиони за стадион , ако не е твой и всеки момент общината може да те изгони от него??? Не познавам човек , който би го направил пък бил той богат колкото Васил Божков, че дори и колкото Роман Абрамович...

И с 10 отбора да е първенството това няма да реши проблема със стадионите...В БГ има само един стадион що годе и това е националния.....

Ами аз за какво ти говаря баровче...да се решава тоя въпрос със собствеността.А за 10-те отбора в А груба ще се вдигне нивото на футбол - 4 мача между Левски,ЦСКА,Литекс....не мислиш ли,че няма да е по-интересно и да сме по подготвени за Европа?А за националния стадион не ми говори...в секторите Б и Г след 35 ред останалите висят във въздуха...

В БГ има само един стадион що годе и това е националния.....

Е, има и още един стадион, който не е за изхвърляне :)

Е,като са 16 отбора,какъв е смисъла да има мач Левски-Черноморец Бургас/София/-10:0 ?

Самият факт,че Дражев регистрира такъв клуб,е груба подигравка с БФС .

Не трябва да се забравя обаче,че от същото жалко първенство,излязоха такива имена,като Митко Бербатов,Мартин Петров,Стилиан Петров,Светослав Тодоров...!

Аз съм за 10 отбора и 36 мача/2х18/ !

Мисля също,че трябва клубовете да имат рейтинг от последните 5 години/по подобие на коефициента в УЕФА/,и на тази база,да имат представители на конгрес на БФС примерно.

Иска да каже,че е смешно да има такива отбори като Черноморец в А група, голвота разлика им е към -70 и са с -2 т.

При Левски винаги е така.

Вземи за пример последния мач между Нафтекс и Левски.

Не съм привърженичка на нито един от двата отбора.

Първо полувреме 2:0 за Нафтекс, след което

съдията взе да обявява някакви дузпи и подобни простотии

и резултатът се обърна 3:2. Нямам думи:ph34r:

Просто самата тръпка от това да гледаш се губи.

Тез моряци много войнствени радетели за справедливост станаха изведнъж. Интересно какво им е мнението за мача от миналия кръг между Спартак, тези невинни онеправдани душички и Литекс. И изобщо колко истински мачове играеше Спартак през миналите няколко сезона преди да изпаднат? Това за мен е един от най- продажните и кукловодски отбори в бг първенството- най- милосърдния донор на отбори, борещи се за оцеляване.

Свирили по- рано с 1 мин. края. О, слава на Аллах! Вече виждах заформящия се обрат, но... Абе добре, че беше съдията да ни добута.

За Нафтекс какво да кажа- по времето, когато бяха сила и фактор в нашето първенство ( а то не беше доста отдавна), бяха пълна комбина с отбора на Гришата. Така де- важното е шопите да са прецакани. Немалко от легендарните им победи над Левски, с които май този отбор осмисля съществуването си, са дошли именно с помощта на съдииски тесли, а не на супер- хипер- иновативно- модерния футбол, споменът за който още пълни сърцата на някои носталгични футболни естети. Тук изключвам онзи разгром с 5:1, разбира се, но не и този с 3:0.

За Черно море ко да кажем- всяко едно гостуване на Левски без последните две на Тича, а веднъж и в Несебър, е белязано от супер огромни балтии спрямо столичани. Сега се сещам за двете смешни дузпи в края на мача през 2004- та, обаче тук работата по мое мнение е доста по- дълбока.

Софииските отбори не са дон Корлеоне- то на бг футболна мафия.

Ех windowpane не исках да пиша в тази тема, но нека да не говорим за съдийски тесли срещу софийските грандове. Първо ще спомена, че онзи отбор, който ви биеше с 5:1 и 3:0 за ваша голяма радост в момента е в "Б" Източна Футболна група. От една страна си прав - гарантирам, че поне няколко мача наши бяха продадени. Ботев (Пловдив) по традиция си купуваха мача в Бургас, като наш приятелски отбор, борещ се за оцеляване. Но да кажеш, че реферите подкрепят Нафтата или, който и да е отбор извън София срещу Левски или ЦСКА си е направо смехотворно. Няма да се задълбавам много. Мачът от този сезон за купата е достатъчен. 2:0 за НАФТАТА, дузпа за Левски, гол от засада на Домовчийски и логично 2:3 за краен резултат. Да не говорим за предишните години, в които имаше много по-фрапиращи случаи. Не се оплаквам, нормално е грандът да бъде подкрепян от съдиите, навсякъде по света е така. Но ме напуши смях, като прочетох, че едва ли не Левски и ЦСКА съдиите ги режат, ма те нали са си много добри и затова имат по 30тина титли и двата отбора, а не защото в миналото са взимали всички най-добри играчи от страната, а сега си идват със съдиите в Бургас, Варна, а и понякога в Пловдив.

Ех windowpane не исках да пиша в тази тема, но нека да не говорим за съдийски тесли срещу софийските грандове. Първо ще спомена, че онзи отбор, който ви биеше с 5:1 и 3:0 за ваша голяма радост в момента е в "Б" Източна Футболна група. От една страна си прав - гарантирам, че поне няколко мача наши бяха продадени. Ботев (Пловдив) по традиция си купуваха мача в Бургас, като наш приятелски отбор, борещ се за оцеляване. Но да кажеш, че реферите подкрепят Нафтата или, който и да е отбор извън София срещу Левски или ЦСКА си е направо смехотворно. Няма да се задълбавам много. Мачът от този сезон за купата е достатъчен. 2:0 за НАФТАТА, дузпа за Левски, гол от засада на Домовчийски и логично 2:3 за краен резултат. Да не говорим за предишните години, в които имаше много по-фрапиращи случаи. Не се оплаквам, нормално е грандът да бъде подкрепян от съдиите, навсякъде по света е така. Но ме напуши смях, като прочетох, че едва ли не Левски и ЦСКА съдиите ги режат, ма те нали са си много добри и затова имат по 30тина титли и двата отбора, а не защото в миналото са взимали всички най-добри играчи от страната, а сега си идват със съдиите в Бургас, Варна, а и понякога в Пловдив.

Май се изказа неподготвен.....помисли пак и кажи

Кое му е неподготвеното ??

Справка : Преброй дузпите за Левски и ЦСКА този сезон, събери ги и сравни резултата със сбора на дузпите за всички останали........... Има голяааама вероятност знакът да е ">" ...

Един велик и световно неизвестен собственик на отбор бил доста пъти в А група един ден ми каза: За какво да давам 1 000 000лв. за футболисти като мога с тези пари да купя съдиите за 15 мача.По-сигурно е.

Така че ако вземеш да гледаш кой купува мачове и кой продава....ще се омоташ.Всички го правят,но ние будалите ходим постадионите да гледаме....

За мен е тъпо да мисля като Сашо Диков и да се тормозя с глупости.Няма оправия,радвам се 2ч на стадиона и толкова,после на биричка,гаджета и така.

Не е нормално,първите два отбора в класирането ,да са допуснали по-малко голове,отколкото третият в класирането !

Какво значи "шопски отбора" ? И да се преместят в Долно Уйно,Левски и ЦСКА,ще си бъдат най-добри !

Хубаво де, ivo23, какво ми е неподготвеното? Кажи ми случай, в който Левски или ЦСКА са били прецакани от съдиите на собствен терен. И дали отборите от така наречената "провинция" (макар, че морето не може да бъде провинция, но както и да е) нямат повече причини да се оплакват от съдийството. Проблемът не е, че Левски или ЦСКА купуват съдии. Дълбоко се съмнявам, че Прамод Митал и Александър Томов ще тръгнат да купуват мачове. Проблемът е, че съдиите са с нагласата, че Левски и ЦСКА трябва да бият във всеки мач без да бъдат подкупвани.По едно интересно стечение на обстоятелствата отборът, в който е дълги години е играл президентът на БФС няма загубен мач този сезон в нито един от българските турнири (шампионатът и купата).

Хубаво де, ivo23, какво ми е неподготвеното? Кажи ми случай, в който Левски или ЦСКА са били прецакани от съдиите на собствен терен. И дали отборите от така наречената "провинция" (макар, че морето не може да бъде провинция, но както и да е) нямат повече причини да се оплакват от съдийството. Проблемът не е, че Левски или ЦСКА купуват съдии. Дълбоко се съмнявам, че Прамод Митал и Александър Томов ще тръгнат да купуват мачове. Проблемът е, че съдиите са с нагласата, че Левски и ЦСКА трябва да бият във всеки мач без да бъдат подкупвани.По едно интересно стечение на обстоятелствата отборът, в който е дълги години е играл президентът на БФС няма загубен мач този сезон в нито един от българските турнири (шампионатът и купата).

Искам да ти кажа,че всички отбори купуват мачове и уреждат титли,места,изпадания,качвания и т.н.Какво сте се хванали за Левски и ЦСКА...Сашо Диков ви е промил мозъците

Сашо Диков да яде пасти.............Щом на синьото викаш зелено, аз не мога така....

8 мача - осем дузпи - за кой отбор става въпрос : Левски или ЦСКА ? отговор : и за двата....

Аз не викам на синьото зелено,но както и да е,все тези отбори ви в главите

Тва е отделен въпрос . Мисля , че А- група с 18 отбора с двата Пирина, Марица, Черноморец 1 и 2, Нафтекс и още 2-3 отбора ще е по - интересно отколкото А - група с 10 шопски отбора....

По - интересно ще е ! :)

Но чак 18 отбора ми се струват много ...

• Автор
Тва е отделен въпрос . Мисля , че А- група с 18 отбора с двата Пирина, Марица, Черноморец 1 и 2, Нафтекс и още 2-3 отбора ще е по - интересно отколкото А - група с 10 шопски отбора....

е чак пък двата пирина, ся разбирам тоя от Б група ДА, ама другия не става за А група, а колкото до Черноморец - те изобщо какво правят в А група, всъшност те са за А, но за А окръжна :)

....По едно интересно стечение на обстоятелствата отборът, в който е дълги години е играл президентът на БФС няма загубен мач този сезон в нито един от българските турнири (шампионатът и купата).

Пич, е това вече е абсурдно. Сигурен ли си, че точно той е дал извънредни нареждания и е тръпнел пред радиоприемника цяло второ полувреме, за да дочака съдийския обрат на любимия му отбор над Нафтата?

Дразни ме това, че стане ли въпрос за мафия, всички веднага обръщат поглед към Левски и ЦСКА. Специално този сезон някак между капките се промъква Локо СФ, който по мое мнение е най- облагодетелстваният от съдийски "гафове" отбор. Докато всички се съсредоточават в/у някакви въображаеми сини и червени организации, мастити тимчета с още по- мастити шефчета от сорта на Юри Галев, Коко динев и т.н. си въртят далаверките. Разбира се далеч не става въпрос само за тях.

Футбола е една огромна пералня на пари,това е!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.