Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на GeForce 7300GT /256MB DDR3

Featured Replies

Въпросната карта е производство на Magic Prism, със охлаждане Zalman - фабрично.

Параметрита и са :

Core - 500

Memory - 700 /1400/

Тествах с ATI Tool, като картата се държи стабилно при следните параметри:

Core - 600 MHz

Memory - 850 /1700/ MHz

Kлокнах до 625/875(1750). Вчера пуснах тест с ATI Tool 0.26, и мина без артефакти повече от час. След което играх F.E.A.R. повече от час, а като приключих, пуснах пак за единчаст теста - нищо. Днес пуснах ATItool пак, но ми изписа следното писание :

Delta of 76 in 2 pixels(38 avarage). No errors for 14:21:64

След което брояча рестартира, като същото нещо го изписва пак от време на време, но с различни сртойности, като по изображението на онзи ми ти куб не се появяват никакви следи от артефакти / точки, черти и т.н.

Температурата на ядрото на картата по време на теста за артефакти на ATItool бе 49 градуса по данни от Everest Ultimate 3.50

Редактирано от hattamotto (преглед на промените)

След като минава 14 часа тест за артифакти без грешка, значи картата е стабилна при тези честоти. Температурата е също повече от добра. Качвай още нагоре на стъпки от по 10 MHz, докато излязат артифакти (когато клокваш паметта) или системата "замръзне" (когато клокваш ядрото). После слез стъпка надолу, за да е стабилна картата и може да помислиш за мод на биоса.

• Автор

Упс, не 14 часа, а четиринадесет минути. Инак без грашки го излкарва за 1 час, мързеше ме да тествам повече. iovi, мене ме притеснява това, че рестартира брояча. Почва пак от 00:00:00. А съобщението продължава да излиза. Какво е то? За пръв път го виждам. Инак, благодаря за съдействието. Тази карта е истински звяр!!!

Упс, не 14 часа, а четиринадесет минути. Инак без грашки го излкарва за 1 час, мързеше ме да тествам повече. iovi, мене ме притеснява това, че рестартира брояча. Почва пак от 00:00:00. А съобщението продължава да излиза. Какво е то? За пръв път го виждам. Инак, благодаря за съдействието. Тази карта е истински звяр!!!

След като рестартирва брояча, значи е излязъл артифакт. Броячът отчита колко време не е имало такъв. Тая грешка мисля показва къде (на кой пиксел) е била грешката.

След като рестартирва брояча, значи е излязъл артифакт. Броячът отчита колко време не е имало такъв. Тая грешка мисля показва къде (на кой пиксел) е била грешката.

И аз мисля, че е някакъв Pixel Status Report .

А това - No erors for .....как да го тълкувам?

Това е, че няма грешки от времето, което брояча показва. При грешка надписа си остава, но брояча се нулирва и започва да отчита от начало. Отгоре обаче имаш друг брояч, на който пише Running for.... Той отчита времето, през което програмата тества. Ако я пуснеш повече време (няколко часа или цяла нощ) и след теста двата брояча се разминават, значи е имало грешка. Ако показват съответно едно и също, значи всичко е наред.

• Автор

Running for хх:хх:хх винаги е по - малко от No errors for xx:xx:xx

Упс, оплясках нещата.....

No errors for хх:хх:хх, коетостои на дислея отдолу е винаги по-малко от No errors for хх:хх:хх което показва при Delta of TT in Y pixels(ZZ avarage). No errors for XX:XX:XX

Друга програма за тестване на видеото за артефакти - може ли линк?

hattamotto теоретично не е възможно общата продължителност на теста да е по-кратка от тази на безгрешното му преминаване. Това е все едно да си на 40 години, но преди 50 години да си счупил крака. Казано по-друг начин, не може програмата да е открила грешка преди повече време, отколко е активността и.

Ако казаното от теб наистина е така и не си се заблудил, значи има някакъв бъг в програмата. С коя версия си?

• Автор

Написах и по -горе - ATITool 0,26

Открих му цаката....

За тези които ще пробват да овърклокват видеото си посредством ATITool, нека прегледат първо този сайт.

Няма нужда да качваш чак толкова много паметта, рискуваш да си докараш артефакти. И без това е ограничена от 128 битовата шина. Мисля че това което си постигнал е доста добър резултат. Аз държа моята МP 7300GT на 625/1600 Mghz. Като без волтмод успя да запали до 661 Mghz ядрото, но не искаше да тръгне теста на 3Д марка. На 645 Mghz тръгва 3Д Марка но не успява да го мине целия. Около 630-635 е предела на това ядро на въздух и без волтмод.

P.S С нетърпения очаквам резултатите от 8500GT и 8600GT, както и възможностите им за клок :blink:

Редактирано от TeamKiller (преглед на промените)

• Автор

Засега бачка стабилно на 625/825(1850). Не можаш да направя целовечерен тест, щото "Електроразпределение" решиха, че вечерта на 11 срещу 12 март не трябва да се тестват видеокарти.

ПП: Как мога да я насиля повече? Този волтмод какво представлява?

TeamKiller, ядрото не вдига повече от 51 градуса при натоварване с ATITool.

Някой дали е успял да отключи конвейр?

Този волтмод какво представлява?
Повишаване на напрежението на ядрото и паметта.

Някой дали е успял да отключи конвейр?
Доколкото ми е известно,не .Дори и след префлашване на Биос-а с такъв от 7600 GS ,пак не се отключват конвеерите - Еверест разпознава картата като 7600 , обаче конвеерите са си пак същите.
  • Автор

Питам, защото срещу още 10$ ми дават 7600GS Zalman 256MB, и съм се бая зачудил. Основно играя F.E.A.R., та мисля че на 1152/864 ще се представя по-добре. Малко ми накъсва 7300GT от време на време. Определено е по-добрият избор, а и 10$ не са кой-знае колко пари.

Не мога да си пусна F.E.A.R. на 1280/1024, не знам защо.

Тези +4 конвейера се усещат особено при по-тежки настройки.

Пък и GS-а също ще се клоква добре според мен, поне на 600/1600 ще го закараш ;)

Редактирано от myd (преглед на промените)

Ъхъ, за това говоря. Поръчвам, сряда я монтирам, и почвам да клоквам.

Дано, да са справи с FEAR-а, иначе 7900GS biggrin.gif

• Автор

Да, знам ама са си цели 80$ отгоре над 7600GS, а това са си доста пари...които ако давам, ще са за 8ххх или 2ххх карта.

• Автор

Иии, бре, младежи..... вие парите ги немате за нищо, да го е.... ама ще я смена. Писна ми да правя ъпгрейд на всеки 3 мвесеца - я процесор, я памет, я нещо по охлаждането на кутията, я нов хард, я монитор. И само си харча.....

Е така е - като няма достатъчно пари за една сносна машина на цяло, ама и тогава пак ъпгрейд, ъпгрейд.......... никой не иска да си загуби производителността на машината.

.... вие парите ги немате за нищо, да го е.... ама ще я смена.

Е-е,де :blink: 10 $ = 14.89 лв. ( к,во си се стиснал за 15 лв. :blink: - ако чакаш да я сменяш за 8ххх - ще ти трябват доста повече от 15 лв. - така че ,сменяй докато можеш cool.gif )

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.