Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Записвачка Lite-On SHW-1635S я мързи да записва DVD-та...

Featured Replies

Провери в device manager DVD/CD-Rom drives дали я има.Ако я няма там виж в биоса дали я разпознава.

• Отговори 58
  • Прегледи 8,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор
Провери в device manager DVD/CD-Rom drives дали я има.Ако я няма там виж в биоса дали я разпознава.

В device manager "няма никoй", иначе BIOS-a си я разпознава писачката... :speak: ?

Защо не провериш как ти е закачена записвачката на компа?Ако не е в гаранция де.Виж да не би случайно да е вързана на един кабел с харда.Имаш ли други четящи устройства?Предполагам не.Записвачката ти трябва да е на secondary slave.Като такава ли ти я разпонзава биоса?Със сигурност има нещо в твоя windows което не е точно така както трябва да бъде.Защо не пробваш да си сложиш някакъв друг windows?След това виж темата във форума за оптимизация на windows.Направи всички стъпки и ще имаш перфекто работещ комп.

• Автор

Компа ми е в гаранция още 3-4 месеца(DVD-то има още година и нещо),затова близките няколко месеца няма ;) да бърникам вътре в кутийката...Освен FDD и DVD-друго нямам!Писачката е на MASTER(от БИОС)!А колкото до това да си преинстална WINDOWS-a си го мисля от доста време ама ме спира това,че харда е почти пълен-имам свободни 5 GB в С-то и 4 ГGB в D-то...С тая моя записвачка в момента немога да запиша и адин бит,а камоли цялото съдържание на HDD...Мисълтами,е че трябва да си затрия цялата информация(има-няма 70GB)за да преинстална...и така като гледам май-май няма да се справим с проблема и ще трябва... sad.gif ама как не ми се ще-имам ного важни работи...

Редактирано от miXa (преглед на промените)

Няма никаква нужда да си затриваш информацията от харда.Дай подробна информация колко устройства имаш на харда и на кое ти е windowsa.Също така колко е голямо всяко едно устройство.От това което казваш оставам с усещането че имаш 2 устройство горе долу разделени по равно?Така ли е?И записвачката ти на Primary Master или на Secondary Master е?

• Автор
Няма никаква нужда да си затриваш информацията от харда.Дай подробна информация колко устройства имаш на харда и на кое ти е windowsa.Също така колко е голямо всяко едно устройство.От това което казваш оставам с усещането че имаш 2 устройство горе долу разделени по равно?Така ли е?И записвачката ти на Primary Master или на Secondary Master е?

Здравей!WINDOWS-a ми e na C-тo,а устройствата са ми две:C:~29GB D:~47GB.Честно казано дали Primary или Secondary-незнам sad.gif ,от BIOS-a само това разбрах:писачката е на MASTER... :)

AlexanderH определено само по това което е казал за проблема откакто му е изчезнала записвачката може да разбереш, че е на Primary Master защото му няма Primary IDE/ATAPI контролера като драйвър, демек бозица от всякъде, тези от този калпав сервиз в който си носи компютъра пича са му вързали хард диска на Secondary, което си е чиста проба глупост, въпреки, че на XP не му пречи това, си е леко проблемна цялата тая работа, обикновено записвачките са на Secondary Master, а хард дисковете на Primary канала, но както и да е, идеята е сега пича да успее да си възстанови драйвъра за Primary Master, което май, най-добре ще е като си реинсталира драйверите за дънната платка, при тях няма начин да няма драйвър и за IDE контролерите, а относно не искащата да записва записвачка забелязах, че Nero му показва, че буфера му е прекалено голям ( няма къде да си подготви информацията, която ще бъде записана на DVD ) т.е. нямаш достатъчно свободно място на самия ти диск, в който е зададено на Nero да си прави кеша, което означава, че ако искаш да запишеш DVD трябва да имаш поне 4,7 GB свободно място на диска в който Nero си прави буфер на файловете (т.е. първо ги слага в една директория на хард диска и после ги пише един вид).

Според мен това е проблема, поне доколкото видях от снимките, защото реално Nero започва да си прави буфер, след което не му достига мястото и просто "заспива" както казва miXa, след което изкарва грешка, че не е успял да извърши записването, а и няма как след като неможе да си направи напълно буфера, от който да взима информацията, която трябва да запише.

P.S. Пробвай да инсталираш отново драйверите на дънната платка, след това, ако ти се появи записвачката пиши тук, да ти обясня как става номера с промяната на мястото където Nero да си записва буфера, както и ще ти е нужно да поизтриеш някой неща от компютъра ти, за да имаш поне в единия си диск 6 GB свободни, за да може да си работиш по-спокойно.

• Автор

Здравей,Draconis :speak::wors::wors: !Драйвера на дъното ми го имам на диск,ама както вече разбрахте в момента съм "без" оптично устройство...та ако може едно линкче към драйвер за трошката ми,а именно-Gigabyte 7VT880-RZ... :wors:

• Автор

;):):P

P.S. Пробвай да инсталираш отново драйверите на дънната платка, след това, ако ти се появи записвачката пиши тук

Ами,като не се появи:)?Май вече на арменския поп трябва да пиша,само на него не съм се оплакал вече...

Draconis,напълно си прав.Всъщност не напълно.Буфера на записвачката е за да се пълни и изпразва.Тоест инофрмацията влиза в буфера записва се на диска и излиза от буфера за да влезе на нейно място друга информация която да бъде записана и така нататък.Аз поне така ги знам нещата.Трябва да има свободно място на харда, но то не трябва да бъде колкото целия диск които ще се записва(въпреки че според мен е препоръчително).До скоро се чудех защо записвачката ми спира когато си поиска докато записвам двд.Явно когато записвам и по някакъв начин си натоваря компа буфера функционира по бавно(казано по най - простия начин)и когато нямам достатъчно място на харда нерото се шашва и спира да записва. angry.gif

miXa на тебе ти препоръчвам да си инсталираш абсолютно всички приложения от диска с дъното и да видиш дали нещата ще се оправят.Възможно е обаче да се забозят още повече тъй като от диска за дъното има излишни приложения които не ти трябват.Идеята е да видиш всяко едно приложение за какво служи и така следващия път като си инсталираш win наново ще си инсталираш само нещата които ти трябват.Що се отнася за инсталирането на windowsa не е нужно да си форматираш устройството.Просто сложи windowsa в друга папка различна от тая в която се намира текущия ти.Примерно windowsxp.000

Искам и да спомена че харда ти е разцепен абсолютно малоумно angry.gif Не знам откъде си си купил компа(да не би от офис1 или метро?)Къде си даваш компа на сервиз?Щом не ти е и закачена писачката правилно значи си попаднал на лошо място.

• Автор

Еми...да!Tрябва да прежаля нещо на харда за да освободя още малко място та да сложа един нов WINDOWS...и така.Ще пробвам...А колкото до фирмата вече е крайно време да ги изложа,а можеби да ги впиша и в"Черен списък на търговците на хардуер"-"ТЕК ЕЛЕКТРОНИК"... :wors:

Трябва ти около 1GB свободно място за да си сложиш нов windows.Даже можеш да си изтриеш сегашния под ДОС и на негово място да си сложиш нов.И като преинсталираш си намери отнякъде друга версия на Windows различна от тази дето ползваш.В днешно време има много бъгави самоделни инсталации и не се знае на какво си попаднъл.Когато решиш да преинсталираш пиши тука първо.

Изтегли си тези драйвери и си ги инсталирай.

Не забравяй да рестартираш.

Редактирано от AlexanderH (преглед на промените)

• Автор

:wors::wors::wors:

Дръпнах си драйверчето,което ми препоръча :wors: !Иконата на DVD-то все още я няма,но предполагам,че това вече не е проблем след като ми се появи Primary IDE Channel

Дай шот на това дето пише Dvd/Cd-rom device.Ако там ти я има записвачката пробвай да дадеш uninstal,рестартирай и я инсталирай наново.И тогава пиши какво е станало.

• Автор
Дай шот на това дето пише Dvd/Cd-rom device.Ако там ти я има записвачката пробвай да дадеш uninstal,рестартирай и я инсталирай наново.И тогава пиши какво е станало.

Здавейте Всички!Какво да Ви кажа...аз малко Ви подведох с предишния шот дето го бях пуснал :) !DVD/Cd-rom device -въобще го няма в Device Manager,на предишния го имаше защото имах няколко виртуални CD-та на DAEMON Tools

Здавейте Всички!Какво да Ви кажа...аз малко Ви подведох с предишния шот дето го бях пуснал :) !DVD/Cd-rom device -въобще го няма в Device Manager,на предишния го имаше защото имах няколко виртуални CD-та на DAEMON Tools

А ако смениш IDE кабела и понаместиш кабелите на захранването дали няма да се получи ?

• Автор
А ако смениш IDE кабела и понаместиш кабелите на захранването дали няма да се получи ?

kokomil :) ,нали идеята беше да се справим на софтуерно ниво,иначе компа е в гаранция(вътре не се пипа)...

kokomil :) ,нали идеята беше да се справим на софтуерно ниво,иначе компа е в гаранция(вътре не се пипа)...

Ако кабела не е в ред или се е разместил някой от захранващите кабели ..... - без отваряне няма да мине, т.е. няма да стане на софтуерно ниво :) (иначе и моите съмнения се въртят и около яко омазване на устройствата, благодарение на Daemon Tools ).

• Автор
Ако кабела не е в ред или се е разместил някой от захранващите кабели ..... - без отваряне няма да мине, т.е. няма да стане на софтуерно ниво :) (иначе и моите съмнения се въртят и около яко омазване на устройствата, благодарение на Daemon Tools ).

Напълно съм съгласен с теб...ама все си мисля,че ще го избутаме софтуерно,ако пък не...нали си има гаранция... :)

Според мен проблема е решен.Просто трябва да си преинсталираш windowsa и да си сложиш драйверите дето ти дадох.Тогава няма да има никакъв проблем.В момента от много опити windowsa ти се е омазал много сериозно.

Да не би да ползваш windowsxp nemesis?Напиши какъв точно win си слагаш и как точно го инсталираш за да ти кажем как да го правиш по - лесно и правилно.

• Автор
Според мен проблема е решен.Просто трябва да си преинсталираш windowsa и да си сложиш драйверите дето ти дадох.Тогава няма да има никакъв проблем.В момента от много опити windowsa ти се е омазал много сериозно.

Да не би да ползваш windowsxp nemesis?Напиши какъв точно win си слагаш и как точно го инсталираш за да ти кажем как да го правиш по - лесно и правилно.

Дано да си прав,че остава една преинсталация и съм готов...Колкото до WINDOWS-а,до сега съм преинсталвал само 2-а пъти…И то така да се каже“на магия”(никога не съм виждал с очите си как се прави,чел съм "отук и от там"по нещо!Вкарвам BOOT-ващото CD,рестартирам и при зареждането на WINDOWS-а натискам произволен клавиш с цел да разчете CD-то.След това кликвам на Instal Windows ХР…и по подразбиране...сега се заех,да търся из форума как става"финта".Теми много но поне до сега не съм открил някоя цялостна,"от А до Я"-така да се каже...ако на някой му се намира линкче... ;)

PSP:И още нещо-В МОМЕНТА МЕ БРОЙТЕ БЕЗ ОПТИКА...финта трябва да стане без CD

PSP:И още нещо-В МОМЕНТА МЕ БРОЙТЕ БЕЗ ОПТИКА...финта трябва да стане без CD

Ако проблемът ти се окаже софтуерен, инсталацията на Windows-a трябва да тръгне. Ако това не стане, значи проблемът ти е хардуерен, както каза kokomil и след като компютърът е още в гаранция, ще се наложи да го занесеш там, от където си го купил.

• Автор
Ако проблемът ти се окаже софтуерен, инсталацията на Windows-a трябва да тръгне.

Това е интересно,има логика,a щом е от устата на IOVI-значи е 100%-ва истина :yanim: ! Аз и сега мога да вкарам диска с WINDOWS-а,самоче остава въпроса как да си съхраня информацията на харда,с моя метод на "подразбирането"съм спасявал само тази на D-то!

Това е интересно,има логика,a щом е от устата на IOVI-значи е 100%-ва истина :ph34r: ! Аз и сега мога да вкарам диска с WINDOWS-а,самоче остава въпроса как да си съхраня информацията на харда,с моя метод на "подразбирането"съм спасявал само тази на D-то!

Ти можеш да пуснеш диска само за теста, ако не тръгне инсталацията, няма нужда да спасяваш каквото и да е, а както казах, трябва да отидеш в сервиза. Ако тя тръгне, можеш по всяко време да я прекъснеш, за да си натрупаш всичко важно в D. После е трудно да сбъркаш, ако четеш какво те пита инсталатора.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.