Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странно съобщение - Windows Genuine Validation

Featured Replies

Здравейте , може ли някой да ми каже какво е това съобщение, което ми се появява при зареждането на XP-то.

asdvj3.th.jpg

Появи се след като направих някакъв update на windows-а. Възможно ли е да е от него или някакъв вирус?

Нуждно ли е да правя вобще update на windows-a или не е задължително. Ако не е задължително как да се отърва от досадната иконка долу в дясно "windows security alert" ?

Напправих scan с XoftSpy, намери някаква гадост , която не можа да изчисти след рестарт

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Windows-a ти не е лицензиран, а ти си сложил ъпдейт който се занимава с провеката на автентичността на системата. Прочети в нета, не мога да ти кажа как точно се оправя това, защото и аз самия не съм го правил.

Колеги,понеже и аз имам същия проблем от 2 дни при стартиране на Windowsa и след това ми изкача,че не ми е лицензиран.То това и аз си го знам :angry: само че тия съобщения ме притесняват малко angry.gif моля някои,който разбира да обясни по подробно как мога да се оправя с това чудо защото не знам какво да правя.Трябва ли да го нося при специалист или мога и сам да си го оправя :) Моля за помощ :clap:

Правилата на форума забраняват подобна информация!

Мисля,че самото премахване или скриването на съобщенията на WGA не е нещо нелегално,ако искате да го кракнете тогава вече това е нарушение.Самото премахване на WGA e описано тук:

Внимание:свързано е с промяна на важни системни регистри,които могат да доведат до крашване на системата Ви!

http://support.microsoft.com/kb/921914

http://www.wikihow.com/Remove-Windows-Genu...e-Notifications

http://www.softpedia.com/get/Tweak/Uninsta...RemoveWGA.shtml - малка програма,която върши това.

Редактирано от randb (преглед на промените)

От няколко седмици върви поредната световна кампания на Майкрософт по лизензиране на техния софтуер. През посочения период съм го наблюдавал по доста машини. Вероятно премахването на българските тракери е част от една по-голяма кампания :idea:

Легалното решение на проблема се нарича 9PF-00001 - DSP GET GENUINE KIT WINXPPRO SP2 ENG 1LICENSE CD и струва около $200.00 без ДДС :wors:

От няколко седмици върви поредната световна кампания на Майкрософт по лизензиране на техния софтуер. През посочения период съм го наблюдавал по доста машини. Вероятно премахването на българските тракери е част от една по-голяма кампания :idea:

Легалното решение на проблема се нарича 9PF-00001 - DSP GET GENUINE KIT WINXPPRO SP2 ENG 1LICENSE CD и струва около $200.00 без ДДС :wors:

С това, считам темата за изчерпана.

• 1 година по-късно...

след много,тиЧане си го купих .280лева .Но бе големо тиЧане .внимаваите какво купувате. Кофти е Че не всяка фирма продава целия пакет.

Считай се предупреден, не пропускай факта че на клавиатурата ИМА буква Ч

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...

Здравейте,

При инсталация на лаптоп АСУС A9PR от оригинален диск с Windows XP, в момента, в който започнах да дърпам ъпдейтите, ми се появи онази "готината" звездичка и естествено, съобщението, че Windows-са не минава проверката. След Run\cmd\ дадох командата ChangeVLK.vbs "сериен номер" (не го пиша, за да съм коректен с правилата). Номера се смени, видях го в Евереста, но пак ми даде, че не минава проверката. Така с няколко легални номера и нито един не прие. Инсталираният Windows е качван на други машини и не е имало никакъв проблем с валидацията. Възможно ли е самия хардуер да изисква някакъв определен Windows, или някой може ли да обясни принципа на проверка на Майкрософт, предвид възприемането на легален софгуер за нелегален?

Явно броя на машините е включил anti-fraud системата и е сложил номера в пиратските

Добре, но аз пробвах с няколко номера, възможно ли е всичките да отхвърли, т.е. какъв е принципа на отсяване за легален и нелегален софтуер?

Добре, но аз пробвах с няколко номера, възможно ли е всичките да отхвърли, т.е. какъв е принципа на отсяване за легален и нелегален софтуер?

хахаха, питай МС, това е част от anti-fraud системата и НИКОЙ няма да ти каже

хахаха, питай МС, това е част от anti-fraud системата и НИКОЙ няма да ти каже

Значи ли това, че многократно преинсталиран легален Уиндоус става нелегален, защото се разпознава инсталация на много машини, а не на една? Изобщо възможно ли е да се установи инсталацията на каква машина се качва и защо на другите машини минава проверката след ъпдейт. Възможно ли е да има нещо в самия лаптоп, което да дава някаква различна информация, която да се възприема от Майкрософт като нередовна.

Възможно ли е да има нещо в самия лаптоп, което да дава някаква различна информация, която да се възприема от Майкрософт като нередовна.

да не е краден тоя лаптоп...?

Мисля,че може да си преинстлираш колкото искаш и да си легален ,НО само на една машина...

Сигурен ли си че датата навсякъде е сверена

Абсолютно, правил съм подобна грешка и след корекция е изчезвала звездичката. Странното беше, че при желание да ъпдейтна Уиндоуса не ми даде да избирам бърз или избран ъпдейт, а ми даде опциите: дали да правя проверка за валидност или да ъпдейтна без проверка, като във втория случай ми даде само 3-4 ъпдейта да дръпна.

Мисля,че може да си преинстлираш колкото искаш и да си легален ,НО само на една машина...

Ами не е вярно, като си купих новия компютър как мислиш, дали съм качил различен Уиндоус?!?!?!

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Значи ли това, че многократно преинсталиран легален Уиндоус става нелегален, защото се разпознава инсталация на много машини, а не на една? Изобщо възможно ли е да се установи инсталацията на каква машина се качва и защо на другите машини минава проверката след ъпдейт. Възможно ли е да има нещо в самия лаптоп, което да дава някаква различна информация, която да се възприема от Майкрософт като нередовна.

Да, до един момент минава, след това - не.

Да, до един момент минава, след това - не.

Не е логично в един и същ ден няколко легални номера да бъдат отхвърлени, т.е. да са преминали "лимита" ... Ако беше така, то всички машини, на които е бил инсталиран Уиндоуса, биха дали съобщение за невалидност, а това не е така...

Вижте т. 1 тук

Сега започвам преинсталация на една машина и ще пробвам същия Уиндоус и ще Ви кажа за резултата от Валидацията.

Даааа..... Явно "Късомеките" са отрязали тотално ХР-серийните номера, които са без активация, но досега са били безплатни, вероятно с идея да се премине тотално към Виста... Не съм се отказал от пробите, но засега удрям на камък.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

В линка, който ти дадоха по-горе изрично пише:

"Ако искате да ползвате копието на Windows на друга машина, задължително трябва да го премахнете от старата конфигурация"

4. TRANSFER—Internal. You may move the Product to a different Workstation Computer. After the transfer, you

must completely remove the Product from the former Workstation Computer.

Тук става въпрос за случая, когато си с единичен лиценз. Виждам, че ти искаш да ползваш VL (Volume License) Key, което е забранено, освен ако не си фирма или голямо предприятие, и си заплатил съответната цена за VL.

Това, че ползваш оригинален диск с разни холограми и стикери по време на инсталацията, не означава, че Windows-ът ти е легален.

За доказване на легално копие пред властите е нужно представяне на касова бележка и фактура за закупуването на продукта, на които документи изрично е упоменат броят на компютрите, за които е платен лиценз.

Правило 2.10 на форума гласи следното:

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Смятам, че с това темата се изчерпва!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.