Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1500 лв

Featured Replies

Ако не държиш на x16 SLI, то и значително по-евтиното Asus P5N-E SLI, ще свърши работа.

За памет бих сложил 2 x 1GB DDR II 800 SUPER T CL4

Ако компът е игрово ориентиран, по-добре сложи 8800 GTS 320Mb

Ако не стигнат парите, може да се наложи преминаване към C2D E4300 - не е лошо процесорчето, пък и можеш да го напомшиш с клок :)

Кутията и захранването не ми харесват, по-удачно е нещо такова cool.gif

;) Взе ми думите от клавиатурата! :)

ако смениш захранването заспива... само едно не мога да разбера... защо се запътихте при интелските процесори? какво му беше на атлона? в смисъл с какво интел бият АМД, та всички казват "всяко АМД над 200 лв си е чисто набутване"... и след като никой не смее да си вземе атлон за 300 лева защо мислите че е по-лош от пентиума??? не ми казвайте "тестовете показват..." дайте линк да видя тея тестове...

благодаря...

;) Ставало е въпрос - то, че трупаш постове .... хубаво, лошо няма. Само като почнеш да пишеш подобни неща -

защо се запътихте при интелските процесори? какво му беше на атлона? в смисъл с какво интел бият АМД, та всички казват "всяко АМД над 200 лв си е чисто набутване"... и след като никой не смее да си вземе атлон за 300 лева защо мислите че е по-лош от пентиума?

няма да е зле да вземеш да поразровиш няколко дни няколкостотин страници из интернет по темата и .... след това да правиш такива изказвания, или да задаваш подобни въпроси. Що се отнася до линкове с тестове -и форума има търсачка, има и Google -ако пробваш, доста неща ще намериш. Иначе така наготово рискуваш никой да не си направи труда да ти отговори-все пак по тия въпроси сме писали, писали .... та чак по една клавиатура сме изтрили, да не говорим пък в нета що е информация. :)

Някак си не мога да намеря друга информация,

освен подобно на това ревю: http://techreport.com/reviews/2007q1/cpus/index.x?pg=1

Накратко - в областта под Е6800 АМД се представя по-добре (при равни цени).

Всичко друго са рекламни трикове. Или не!?!

• Автор
Ако не държиш на x16 SLI, то и значително по-евтиното Asus P5N-E SLI, ще свърши работа.

Ами... мисля че държа, това е варианта с 2те (бързи) видеокарти?

За памет бих сложил 2 x 1GB DDR II 800 SUPER T CL4

Защо? Kingston не е ли по-добра? разликата в цената е 10 лева

Ако компът е игрово ориентиран, по-добре сложи 8800 GTS 320Mb

Все ми се иска да вярвам, че не е игрово ориентиран. Но все пак ми се ще Star Craft II и Diablo III да ми тръгнат.

Кутията и захранването не ми харесват, по-удачно е нещо такова cool.gif

ОК

Bri,имаш ли в предвид този надпис

* All prices are in USD and do not include Value Added Tax (VAT). All prices are tentative and subject to change without notice. Appropriate cartridges are included in printers’ prices.*

извлечен от Most-a? :clap: Да не се укаже,че в действителност трябва да мислим над компютър за 1200-1300 лв... :clap:

Всъщност го имам предвид, през фирма ще се купува компютъра.

Ами... мисля че държа, това е варианта с 2те (бързи) видеокарти?

По принцип планираш ли да слагаш още една идентична карта от висок клас за SLI режим ?

Защо? Kingston не е ли по-добра? разликата в цената е 10 лева

Не се знае CL 5 или CL 4 е, можеш да попиташ продавача, иначе ако ще клокваш, мисля че Super T-то държи повече пържене ;)

Все ми се иска да вярвам, че не е игрово ориентиран. Но все пак ми се ще Star Craft II и Diablo III да ми тръгнат.

Тези игри най-вероятно ще ползват DirectX 10, затова и е добре да си с карта, която го поддържа хардуерно.

• Автор
По принцип планираш ли да слагаш още една идентична карта от висок клас за SLI режим ?

Да

Не се знае CL 5 или CL 4 е, можеш да попиташ продавача, иначе ако ще клокваш, мисля че Super T-то държи повече пържене ;)

Нито възнамерявам да го пържа, нито нищо.

Тези игри най-вероятно ще ползват DirectX 10, затова и е добре да си с карта, която го поддържа хардуерно.

Аха. Например?

Намерих малко тестчета - 7800GTX SLI x8 vs 7800GTX SLI x16 - смешното е, че често по-бавният x8 режим излиза победител.

Дори при последните чипсети на nVidia нещата да не стоят така, ме съмнява да има голяма разлика.

Защо да даваш 2 пъти повече пари за първоначално избраното дъно с x16 SLI + някоя и друга благинка ?

А P5N-E е и с по-нов чипсет.

SuperT CL4 е по-евтина, така че не виждам причина да предпочетеш Kingstona.

Посочил съм видеото в по-предния пост - 8800 GTS - SC 2 и Diablo 3 трудно ще й се опънат.

Няма да се наложи втора карта за SLI май ;)

Редактирано от myd (преглед на промените)

Какво SLI бе хора. SLI в момента има смисъл само при 8800GTX, защото няма по-бърза карта от нея. При всички останали случай обаче 1> 2 :yanim: . Т.е. 1 карта от даден клас(например 8800GTS 320 - 550лв.) е по-бърза и по-евтина от 2 карти по-долен клас(например SLI c 2 8600GTS - 2х420лв. ), освен ако разбира се приоритет и най-важна задача не са ви рекордите в 3D MARK. В игрите няма никакъв смисъл от SLI - подобрението е далеч под цената на 2 видеокарти.

Едит за SLI:

На страницата на Невидиа пише че не е задължително при SLI 2-те карти да са еднакви, обаче на практика се оказва, че даже трябва да са с еднакъв BIOS.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.