Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за дигитална камера

Featured Replies

Давайте съвети за камера,защото съвсем се уплетох днес...има толкова много видове.Какво трябва да гледам на една камера?Трябва ми някоя,която да прави хубаво видео и да не е много скъпа.Камерата е за подарък на сестра ми.За 24 април е.Искам нещо което найстина си заслужава.Благодаря предварително.

Чакам предложения.

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

Зимай една с хард диск - колкото е по-висока резолюцията, по-добре.

А иначе и миниДВ касетките не са лоши, пък са и евтини, но си е много занимавка да сваляш клиповете на компа

От личен опит. Камерата ми е JVC GR-D320E ( с цена в момента 459лв технополис, сигурно я има и по-евтина не зная) и съм много доволен от нея. Говоря за съотношение цена/качество разбира се. Щях да съм по-доволен от някоя с харддиск но те са си скъпички. Поне на мен ми е лесно да прехвярлям от камерата на компютъра, софтуер ти трябва и нагласяш го ведъж и толкоз, трябва да си купиш и платка на компютъра но това вече е друга тема. А ако записваш от камерата на обикновено видео пък е още по-лесно. Камерката е малка и удобна но проблема, както и на всички камери е батерията, тази в комплекта ми издържа да записвам 1,30ч. Може и да се купи още една ноооо пак са скъпи,както и за всички други камери. Касетчиците са евтинки и можеш да записваш неограничен брой пъти на една и съща без да ти се влошава качеството както при старите VHS. Еми толкоз, не се сещам друго. Успех!

• Автор
От личен опит. Камерата ми е JVC GR-D320E ( с цена в момента 459лв технополис, сигурно я има и по-евтина не зная) и съм много доволен от нея. Говоря за съотношение цена/качество разбира се. Щях да съм по-доволен от някоя с харддиск но те са си скъпички. Поне на мен ми е лесно да прехвярлям от камерата на компютъра, софтуер ти трябва и нагласяш го ведъж и толкоз, трябва да си купиш и платка на компютъра но това вече е друга тема. А ако записваш от камерата на обикновено видео пък е още по-лесно. Камерката е малка и удобна но проблема, както и на всички камери е батерията, тази в комплекта ми издържа да записвам 1,30ч. Може и да се купи още една ноооо пак са скъпи,както и за всички други камери. Касетчиците са евтинки и можеш да записваш неограничен брой пъти на една и съща без да ти се влошава качеството както при старите VHS. Еми толкоз, не се сещам друго. Успех!

Това което аз гледах явно е доста скъпичко.Мисълта ми е че искам да купя камера,която може и да е скъпа,но след това да не давам излишни пари.Това което ми харесва на мен варира околко 800 евро,обаче има много видове и някакви минимални разлики и не мога да преценя кое е по-добро.Абсолютно всяка си има свойте плюсове и минуси...Кое е най-добре касета,диск или карта?Предполагам карта,но все пак да питам.Може ли да дадеш малко повече инфо за твоята камера,за да си направя някой сравнения?

Това което аз гледах явно е доста скъпичко.Мисълта ми е че искам да купя камера,която може и да е скъпа,но след това да не давам излишни пари.Това което ми харесва на мен варира околко 800 евро,обаче има много видове и някакви минимални разлики и не мога да преценя кое е по-добро.Абсолютно всяка си има свойте плюсове и минуси...Кое е най-добре касета,диск или карта?Предполагам карта,но все пак да питам.Може ли да дадеш малко повече инфо за твоята камера,за да си направя някой сравнения?

Според мен е важно после този който ще я ползва къде ще прехвърля записа. Ако на компютър май с харддиск е най добре да е камерата(колкото повече гигабайта е толкова повече запис прави).Минус е че ако свърши мястото няма как да смениш харда sad.gif примерно си на екскурзия и нямаш достъп до компютър. Ако ползваш домашно кино може би най-удачно е да си правиш колекция от ДВД-та или купуваш 2-3 презаписващи двд-та за камерата и после прехвърляш на копютъра или на видео касети (примерно де) И с 2-та типа камери не съм работил и не мога да дам компетентно мнение sad.gif . miniDV са добри от гледна точка на по-евината цена и касети. Батериите мисля че за всички видове камери са скъпи. А относно камерите със слот за карти не мисля че са удачни поради една проста причина (според мен) не можеш кой знае колко време да записваш на една карта с компресията която записва камерата. На карта 1ГБ с резолюция 640х480 24кадъра в секунда можеш да запишеш около 30минути видео (тва са приблизителни сметки).

Относно моята камера: ми доволен съм. Реално не ползвам сиреп хипер мега увеличението 800,1000 или 2000 зуум не са реални просто. След 20 дори 15 кратно увеличение кадъра става нестабилен и трепти и то яко. Има и стабилизатор на картината който също не ползвам по простата причина че той се мъчи изкувствено да стабилизира картината и така тя става леко размазана (особенно на тъмно) Снимал съм доста с нея и като недостатък мога да кажа че не мога да разчитам на батерията ;) най-много за час запис ми стига. Не знам как е при другите камери но при мойта когато индикаротър даде че остават още 10мин на батерията почва да прави кофти запис.

Според мен най-добре ако поназнайваш английски да почетеш тук http://www.cnet.com.au/camcorders/camcorde...40061716,00.htm http://men.style.com/gear/digital_camcorders/faq

http://www.consumersearch.com/www/photo_an...ders/index.html

има някаква съпоставка и предложения.

Аз лично никога не се доверявам на "продавач-консултантите" или не са особено квалифицирани или се опитват да ти пробутат нещо по-скъпо с довода че е по-добро.

Ааааа и не на последно място е важно как ти "стои" на ръката.Гледай основните бутони и мястото за ръката да са удобни.Все пак трябва да не те тормози докато снимаш :clap:

Не знам доколко съм бил полезен но толкоз за сега.

Най - бягай от марки като Самсунг , JVC, търси Сони, Панасоник, Хитачи дори, може би и Канон. Аз съм за хард диск, защото с 30 Гб можеш да запишеш 15 часа и повече. Друто нещо - повече мегапиксели на матрицата - сега има и 1.3 МП, а ако е HD резолюция, най-добре.

Ако ни пуснеш и един - два линка на испански магазини, мога да ти помогне и с модели :P

• Автор

Колкото до мен винаги съм била за Сони.Линк не мога да дам защото в сайтовете на магазините са сложени само тези камери,който са на оферта:

http://www.mediamarkt.es/video_foto/jvc_everio/

http://www.mediamarkt.es/video_foto/sanyo_xacti_vpc_ca6ex/

http://www.mediamarkt.es/video_foto/sanyo_c5ex/

Вече знам какво да гледам на една камерка,много благодаря на всички за отговорите..найстина ми помогнахте.Остана само да намеря това което искам и да го купя ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.