Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да премина от Windows Vista към Windows ХР?

Featured Replies

Привет на всички

Днес се опитах да си върна XP нa PC то и опаааа проблемче.

Пускам си да ми бутне от CD ,тръгва инст.

Избирам си дяла,форматирам го

Копират се файловете на дяла

След рестарта,гешка неможе да зареди операционната система от HDD то

Седва действие под DOS za изтриване на мастер бот секторите,

рестарт и нов опит за инсталиране на XP то,провал същия проблем

Принудих се да инстална VISTA като оаквах същия проблем,

но уви никакви ядове

Бърза и безпроблемна инсталация

Ако някой знае как да се справя с проблема,ще съм много благодарен

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Опитай да изтриеш дяловете и да ги създадеш наново след което да ги форматираш. Ако питаш мене дори им промени леко големината. Според мене това би трябвало да реши проблема ти, защото ще разбърка достатъчно добре данните на харда. Преди това обаче провери кой дял ти е зададен като основен от който да се зарежда операционната система. Ако е различен от този на които инсталираш ОС също би могло да доведе до подобен проблем. Успех! :wors:

• Автор

нестава да му се невиди,това беше първото нещо дето направих

Би ли описал малко по подробно колко дяла на харда имаш с каква файлова система са, има ли инсталирани други операционни системи по тях и стъпките които предприемаш за да инсталираш XP.

Редактирано от GetOff (преглед на промените)

WINDOWS XP ми е инсталиран на С:, инсталирах VISTA-та на D:. След като реших, че за сега VISTA-та не ми е нужна реших да я премахна като за целта използвах PartitionMagic8.0 и форматирах дял D:.

Проблема ми е, че при стартирането на компютъра продължава да пита коя операционна система да се стартира.

Значи...пробвай с това:

Дясно копче на My Computer => properties => Advanced => "Startup and recovery" => Settings => Edit

За Windows XP трябва да имаш само това:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /usepmtimer /NoExecute=OptIn

Ако има друго го редактираш и запазваш файла след манипулациите...

После отваряш:

Start => run => msconfig => BOOT.INI и избираш "Check All Boot Paths" и ако всичко е O.K. би трябвало вече да нямаш такива проблеми...

B-boy човека не може да стигне до boot.ini на XP-то. Също така като форматираш дяла на Vista не би трябвало да имаш проблеми с Boot Loader-а й. Просто трябва да си избираш XP всеки път. Може би ако използваш Recovery Console от инсталационния диск на XP може и да опрваиш проблема. Зареди инсталацията на XP все едно, че ще го инсталираш. Стартирай системата от него тоест. Сега ще започне да зареща файлове в паметта и след малко ще ти даде избор между три опции. Първата е да инталираш Windows XP като натиснеш ENTER. Втората е да влезнеш в Recover Console като натиснеш R, а третата е да натиснеш F3, за да излезнеш от инсталацията. Натисни R, за да влезнеш в Recover Console. Ще се появи някакъв надпис на черен екран. Не пипай нищо. Ако те интересува какво пише го прочети. Не е особенно важно. Сега ще ти покаже къде има инсталирано XP. Обикновенно показва C:\Windows. То е под номер 1. Натисни 1 на клавиятурата и после натисни Enter. Сега вече можеш да пишеш команди. Напиши fixboot c:и натисни Enter. Сега ще те попита дали си сигурен, че искаш да го направиш. Да сигурен си. Натисни Y на клавиятурата и после Enter. След като завърши с операцията напиши следната команда fixmbr c: и натисни Enter. Пак ще те попита дали си сигурен. Пак си сигурен. Пак натисни Y и после Enter. Сега напиши exit и натисни Enter. Сега ти остава да се молиш XP-то да тръгне. Ако не тръгне използвай някаква програма за да събереш всички дялове на един и после си ги раздели пак както ти харесват. После инсталирай XP. Вече трябва да тръгне. А и още нещо, ако твърдия ти диск е Maxtor, просто си купи друг на друга марка, копирай си информацията от него, ако миаш важна и го изхвърли. Да просто го изхвърли. Ако не го направиш скоро няма да можеш и да си копираш информацията от него. Ще изгори. На мен ми се е случвало с 2 макстора.

Той не е скрит. Boot.ini им само в Windows NT, 2000, XP и може би и в Server 2003. Windows Vista е с друг буут мениджър, който според Microsoft ускорявам стартиращия процес. За Vista ти трябва малко поо специобно обяснение, което не съм готов да ти опиша, защото не го знам. Но ето тук http://www.microsoft.com/technet/technetma...03/VistaKernel/ ще намериш това, за което ти говоря. То е по надолу в страницата. Потърси с търсачката на браузъра за bcdedit.exe. Но това няма да свърши работа, за да си оправиш проблема.

Истината е че само форматиране не стига, то просто изтрива информацията по дяла но по никакъв начин не пипа от къде да се стартира операционната система, а тази информация е пренасочена към дял D: от Vista. Следвай указанията на Bfaf и проблема би трябвало да се реши. Ако не се реши наистина трябва да събереш всички дялове на едно и да ги разделиш отново с последващо форматиране на избрания дял и инсталиране на нов XP.

Той не е скрит. Boot.ini им само в Windows NT, 2000, XP и може би и в Server 2003. Windows Vista е с друг буут мениджър, който според Microsoft ускорявам стартиращия процес. За Vista ти трябва малко поо специобно обяснение, което не съм готов да ти опиша, защото не го знам. Но ето тук http://www.microsoft.com/technet/technetma...03/VistaKernel/ ще намериш това, за което ти говоря. То е по надолу в страницата. Потърси с търсачката на браузъра за bcdedit.exe. Но това няма да свърши работа, за да си оправиш проблема.

Superfetch е новото име на модула, който управлява оперативната памет във Windows Vista. Той се опитва, изхождайки от действията на потребителя, да зареди в паметта приложенията, които най-вероятно ще бъдат използвани. Superfetch продължава да се учи и с времето отварянето на приложения ще бъде значително по-бързо. Това важи за всеки потребител, използващ съответния компютър, тъй като мениджърът се напасва към предпочитанията на всеки логнал се в системата.

Readyboost увеличава паметта, която Superfetch използва. Този резерв може дори да се качи на USB стикче или твърд диск от т. нар. „хибриден” тип (имат и флаш памет).

Readydrive пък съхранява файлове в флаш паметта на хибридните дискове непосредствено преди РС-то да бъде изключено или да премине в пестящ енергията режим. При следващ старт на компютъра не трябва да се зареждат отново от сравнително бавния твърд диск.

Източник: PCWorld.BG

Използвай РАНИШ ПАРТИШЪН МЕНАЖЕР. Той борави с буут сектора.Там имаш възможност да зададеш СТАНДАРТ ИПЛ. След като направиш това ще се зарежда от първия дял на харда по стандартния за уиндоусите преди "Виста" начин. Не забравяй да натиснеш Ф3 с което записваш настройките в буут сектора.

Аз съм патил. Ако има нещо неясно питай.

УСПЕХ!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.