Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Екзорсизъм

Featured Replies

Леле, колко се радвам, че съм атеист... Само като почна да чета "паднали ангели", "демони", "дяволи", "зли духове", "вампири", "тролове", "таласъми" и прочие избива на такава очеВАДНА абсурдност, че просто нямам думи. Никой разумен човек не би повярвал в подобни неща. А до тези, които вярват-Съвземете се, вземете живота си в ръце, а не оставяйте вярата във всякакви глупости и суеверията да водят живота ви! Не си губете времето в подобни неща, има много по-важни в живота! :huh:

• Отговори 83
  • Прегледи 40,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Леле, колко се радвам, че съм атеист...

Само като почна да чета "паднали ангели", "демони", "дяволи", "зли духове", "вампири", "тролове", "таласъми" и прочие избива на такава очеВАДНА абсурдност, че просто нямам думи.

Никой разумен човек не би повярвал в подобни неща.

А до тези, които вярват-Съвземете се, вземете живота си в ръце, а не оставяйте вярата във всякакви глупости и суеверията да водят живота ви! Не си губете времето в подобни неща, има много по-важни в живота! :)

-----------------

Във връзка с апела Ви към нас, вярващите.

Бихте ли ни запознали с Вашите виждания за "много по-важни неща в живота"? :huh:

Леле, колко се радвам, че съм атеист...

Само като почна да чета "паднали ангели", "демони", "дяволи", "зли духове", "вампири", "тролове", "таласъми" и прочие избива на такава очеВАДНА абсурдност, че просто нямам думи.

Никой разумен човек не би повярвал в подобни неща.

А до тези, които вярват-Съвземете се, вземете живота си в ръце, а не оставяйте вярата във всякакви глупости и суеверията да водят живота ви! Не си губете времето в подобни неща, има много по-важни в живота! :huh:

не мислиш ли че екзорсизма е много по-успешен метод в лечението на шизофрения от колкото прилаганата фармакологична терапия в момента.

и кой те излъга че си атеист, ти си религиозен фанатик вярващ безрезервно в това че няма Бог, въпреки че никой не е успял да го докаже, а доказателства за противното има много при това

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

....

Едно е да вярвате там...във вашият бог...друго е някой да ми се пише вярващ и да ми разправя небивалици за зли духове, таласъми, екзорсизъм, тролове, нимфи, елфи, вампири, таласъми и други глупости, нали?

Това вече са просто тотално нелепи неща, в които никой разумен човек не би повярвал...Или сега ще включите и "летачите"?

Много ви се моля, господин Валентинус, да не кажете, че и вие вярвате в по-горе изброените неща? Ако е така, значи няма смисъл да дискутирам каквото и да е било повече...

А моите виждания, които искате да коментирам..не са за тази тема...

...

Не, мисля че е пълна глупост, измама и самовнушение. Самовнушението в комбина с глупостта човешка може да направи какви ли не нелепи неща, идиотщини и глупости "истина". На слабият психически или незнаещият лесно може да се втълпи някаква глупост, който той да приема за истина.

Недалеч е май времето, когато Земята е била считана за център на цялата Вселена, а Земята уж била носена от слонове...или там каквото беше..

Редактирано от Гост (преглед на промените)

ако човек вярва в Господ,знае,че всичко може да му се случи

защото самият Господ ни е предупредил,че злото съществува.

Ти не знам какво четеш,но дявол има и е научно доказано ДАЖЕ:

:whist:

vinse-защо ти е?Екзорсизъм се практикува само от свещеници и то не от всички

доста е опасно........

как може да лъжеш така явно, някой да е имал вземане даване (да е срещал) с Господ и той да е казал че съществува злото, няма такъв случай

нали

мероприятието ексорсизъм е абсолютна глупост, която може да витае само из главите на нетрезво мислещи хора, отдали се повече от колкото трябва на религия.

всъщност енергийните разуми обладават някои хора, така по-разбираемо за околните и другите също обладани хора правят някакви си ритуалчета като мислят че ще изгонят духа по този начин, това е просто смешно нещо ако си мислите че тези неща стават така; самия човек който прави екзорсизма и той също е обладан от духовете, но на него не му личи, защото е послушна овчица за момента.

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

....

Mдааа..С теб диалогът също както винаги ще е causa perduta :whist:

Сега само чакам да направиш връзката между "летачите" и екзорсизма..ха-ха...

Едно е да вярвате там...във вашият бог...друго е някой да ми се пише вярващ и да ми разправя небивалици за зли духове, таласъми, екзорсизъм, тролове, нимфи, елфи, вампири, таласъми и други глупости, нали?

Това вече са просто тотално нелепи неща, в които никой разумен човек не би повярвал...Или сега ще включите и "летачите"?

Много ви се моля, господин Валентинус, да не кажете, че и вие вярвате в по-горе изброените неща? Ако е така, значи няма смисъл да дискутирам каквото и да е било повече...

А моите виждания, които искате да коментирам..не са за тази тема...

Не, мисля че е пълна глупост, измама и самовнушение. Самовнушението в комбина с глупостта човешка може да направи какви ли не нелепи неща, идиотщини и глупости "истина". На слабият психически или незнаещият лесно може да се втълпи някаква глупост, който той да приема за истина.

Недалеч е май времето, когато Земята е била считана за център на цялата Вселена, а Земята уж била носена от слонове...или там каквото беше..

-------------------

С доста неудобство и стеснителност съм длъжен да Ви призная, че допускам съществуването на гореописаните от Вас етерни и астрални същности, както и "други глупости". :P

-------------------

Екзорсизмът е установен факт - практикува се под различни форми навсякъде по света, с различен успех.

Целта е да се освободи обсебен от контролния дух. Проблема е, че обикновенно след време "излекувания" отново бива обсебен, защото няма изградена отбрана - кристалната сфера около дихателното му поле е пробита и функционира зле.

Затова е наистина важно съвместната работа между екзорсиста и лекувания. Ако няма желание в обсебения да се излекува и не сътрудничи на екзорсиста трудът обикновено е напразен.

И така нататък...

:yanim:

....

!?!?!?!?!?!?!?!?!

Ама ти сериозно ли!? Какви зли духове, какви 5лева?

Това нещо, ама наистина сериозно...не се връзва с мнението, че мисловната дейност се извършва в мозъка...т.е леко противоречиш така..на науката...Та кво гонят екзорсистите, ако мисловно-логическите процеси се извършват в мозъка, а взаимодействието между невроните, за да стане това реалност-електрически импулси?

И да, около човека има енергийни полета, така е. Произходът им обаче е протичащите в човешкото тяло процеси. Например, излъчваме топлина...Сигурно и изключително слаби електромагнитни полета...Те са следствие от извършваните в тялото процеси...Все в порядке...

Етер в науката се свързва с 2 основни неща-енергетичен вакуум и Етер-химично съединение, в големи количества действа упойващо. Друго тълкование да имаш?

Та какво гонеше екзорсиста? Освен париците в джоба ти? Сега да не кажеш, че почти всички сме обсебени?Ха-ха...

Много работи са установен факт, но реално нямат никакъв смисъл и са останали част от суеверни традиции. И какво от това?

Между другото-ти трол, нимфа, елф, вампир, таласъм виждал ли си? Moжеш ли да ги докажеш? Случайно да се събуждаш с кошмари как те преследват? :ph34r: Извинявай, ама не е лесна и твойта, като гледам..ха-ха... :speak:

!?!?!?!?!?!?!?!?!

Ама ти сериозно ли!? Какви зли духове, какви 5лева?

Това нещо, ама наистина сериозно...не се връзва с мнението, че мисловната дейност се извършва в мозъка...т.е леко противоречиш така..на науката...Та кво гонят екзорсистите, ако мисловно-логическите процеси се извършват в мозъка, а взаимодействието между невроните, за да стане това реалност-електрически импулси?

И да, около човека има енергийни полета, така е. Произходът им обаче е протичащите в човешкото тяло процеси. Например, излъчваме топлина...Сигурно и изключително слаби електромагнитни полета...Те са следствие от извършваните в тялото процеси...Все в порядке...

Етер в науката се свързва с 2 основни неща-енергетичен вакуум и Етер-химично съединение, в големи количества действа упойващо. Друго тълкование да имаш?

Та какво гонеше екзорсиста? Освен париците в джоба ти? Сега да не кажеш, че почти всички сме обсебени?Ха-ха...

Много работи са установен факт, но реално нямат никакъв смисъл и са останали част от суеверни традиции. И какво от това?

Между другото-ти трол, нимфа, елф, вампир, таласъм виждал ли си? Moжеш ли да ги докажеш? Случайно да се събуждаш с кошмари как те преследват? :P Извинявай, ама не е лесна и твойта, като гледам..ха-ха... :P

--------------

Ух, хич не ми се ще тепърва да Ви излагам елементите на религиозното светоусещане...

Само ще Ви уверя, че науката не е панацея, че научното мислене има граници и съществуват сфери, в които е безпомощно и неприложимо. Ако сам не сте стигнали до тези граници и не сте се докоснали до упоменатите сфери няма как да можете да усетите това другото - ирационалното.

Намасте :wors:

--------------

Ух, хич не ми се ще тепърва да Ви излагам елементите на религиозното светоусещане...

Само ще Ви уверя, че науката не е панацея, че научното мислене има граници и съществуват сфери, в които е безпомощно и неприложимо. Ако сам не сте стигнали до тези граници и не сте се докоснали до упоменатите сфери няма как да можете да усетите това другото - ирационалното.

Намасте :wors:

Аз и не желая някой да ми обяснява елементите на религиозните буламачи.

Обаче това за духове и екзорсисти е прекалено. Попитах нещо по-горе, моля отговори ми.

Неврони, електричество, връзки между невроните. Обясни ми къде в картинката имат място твоите зли духове, обладаващи хората. Е па мен защо нищо не ме е обладало(ха-ха)

Можеш ли да ми обясниш какво ти разбираш под зъл дух, не ми минавай с енергиите, защото от определена гледна точка мога да взема енергията за основа на цялата Вселена, т.е всичко е енергия.

Ти човек, обладан от зъл дух виждал ли си? А таласъм, нимфа, елф? Я ми ги снимай, опиши ми ги, кви очи имат, вземи им кръвна проба, па да ти повярвам поне малко.

Религиозните буламачи и вярвания са измислени от хора, като гледам броя на вярванията и религиите-хората са имали голЕма фантазия, но и много голяма несигурност в миналото.

КОЙ БОГ е по-по-най и КОЯ религия е най-правата? Отговори ми. Всеки може да си измисли каквото и да е било там и да почне да си вярва, но това не го прави истина. Проблемът на религиите е, че са се разпространявали във времена, когато са царували много по-голямо суеверие и несигурност. И повече хора са вярвали.

Това обаче не прави измислицата истина, а всяка религия е една голяма човешка измислица.

п.п дори в древна Гърция атеисти е имало...

Сега ще те помоля кратичко да отговориш на моите въпроси.

--------------------

Свеждането на религията и свързаните с нея църкви, деноминации, секти, общества и т.н. само до материалното /в случая финанси/ е неразбиране, а често и невъзможност за разбиране, че съществува и има стремеж в много хора към Единственото благо /Хермес Трисмегист/. Затова и религията е нещо различно от науката и рационалния светоглед.

---

Тъй като се осъзнаваме като материални същности е естествено да сме зависими от рациото /маймунското мислене/, но то не е единствения ни инструмент - има и други, някои дълбоко спящи в нас...

---

...с Вас изобщо не желая да споря, само отбелязвам.

Всеки с Пътя си,

наместе :wors:

Толерантен съм към чуждия избор, след като не ми пречи, а подобен спор не ми носи дивиденти, особено като се има предвид, че религията с рационални аргументи не се бори, тъй като накрая всичко пак пада на "волята божия". Някои християни може да смятат, че нарочно няма налични убедителни доказателства за съществуването на Иисус и неговите качества, за да се изпита вярата им. Тук може да се предоставят различни аргументи, които да покажат това като глупаво и въпросния евентуален бог... да не казвам. Религиозността чисто статистически показва отрицателна корелация с интелекта. Така че маймунското мислене тук бих могъл да го отнеса към другата, религиозната страна, като се има предвид, че мисленето на еволюиралия хомосапиенс и на маймуната съвсем не са еквивалентни. Дори някъде във форума преди време споменах за значителните разликите в IQ (най-малкото).

Екзорсизмът е установен факт - практикува се под различни форми навсякъде по света, с различен успех.

Целта е да се освободи обсебен от контролния дух. Проблема е, че обикновенно след време "излекувания" отново бива обсебен, защото няма изградена отбрана - кристалната сфера около дихателното му поле е пробита и функционира зле.

Дадох най-елементарен пример за евентуално обяснение на екзорсизма, а може и в доста повече разклонения да се задълбае - все рационални.

Може би "излекуваният" няма да бъде отново "обсебен", ако веднага след екзорсизма започне да си приема редовно невролептиците?

Между "допускам" и "вярвам" има балкан разлика. И аз допускам и предполагам различни възможности, но вярващите са убедени в истинността на това, в което вярват, следват го неотлъчно и го представят като истинно.

Редактирано от Kelvin (преглед на промените)

Толерантен съм към чуждия избор, след като не ми пречи, а подобен спор не ми носи дивиденти, особено като се има предвид, че религията с рационални аргументи не се бори, тъй като накрая всичко пак пада на "волята божия". Някои християни може да смятат, че нарочно няма налични убедителни доказателства за съществуването на Иисус и неговите качества, за да се изпита вярата им. Тук може да се предоставят различни аргументи, които да покажат това като глупаво и въпросния евентуален бог... да не казвам. Религиозността чисто статистически показва отрицателна корелация с интелекта. Така че маймунското мислене тук бих могъл да го отнеса към другата, религиозната страна, като се има предвид, че мисленето на еволюиралия хомосапиенс и на маймуната съвсем не са еквивалентни. Дори някъде във форума преди време споменах за значителните разликите в IQ (най-малкото).

Дадох най-елементарен пример за евентуално обяснение на екзорсизма, а може и в доста повече разклонения да се задълбае - все рационални.

Може би "излекуваният" няма да бъде отново "обсебен", ако веднага след екзорсизма започне да си приема редовно невролептиците?

Между "допускам" и "вярвам" има балкан разлика. И аз допускам и предполагам различни възможности, но вярващите са убедени в истинността на това, в което вярват, следват го неотлъчно и го представят като истинно.

---------------------

Както писах по-горе, нямам намерение да споря с Вас /в спора не се ражда истината, а само се "хранят" етерните вампири/.

Ако някога стигнете до границите на научно подплатената Ви когнитивна реалност, може би ще си спомните, че има и други, нови хоризонти... :)

---------------------

Както писах по-горе, нямам намерение да споря с Вас /в спора не се ражда истината, а само се "хранят" етерните вампири/.

Ако някога стигнете до границите на научно подплатената Ви когнитивна реалност, може би ще си спомните, че има и други, нови хоризонти... ;)

Защото Вие сте стигнали, нали? Съмнявам се...

Нали вече обясних какво е "етер" според науката? Вие не ми дадохте описание на друго значение на думичката.

Говорите така, все едно се убеден на 100%, другарю Валентинов. Да напомня ли, че Рене Декарт е казал "Съмнявай се във всичко, освен в това че се съмняваш" Вие не си тръгнал от началото, от мисловното начало, а ползвате нечии съждения за отправна точка. Това е изключително погрешно, ако се базирам на Декарт, понеже може да има само една база-Човешката мисъл, човешкото съмнение. Всяко нещо, което оставите непроверено може да се окаже неистина. Но Вие отказвате да се съмнявате. И едновременно с това изказвате нещо и то по начин, все едно то е абсолютната и единствена истина.

Не отричам, че науката не е всеобхватна, но се считам че има 2 групи ирационални явления-първата група е съставена от рационални явления, които все още не сме разгадали, втората група са неща измислени от човешки ум, които практически не съществуват другаде.

И за да завърша тази част от поста ми, нека отново да спомена Рене Декарт:

Няма нищо, което да е толкова отдалечено от нас, че да не можем да го достигнем, или пък да е така спотаено, че да не можем да го открием…

Екзорсизмът-що е то? Наивност, лудост, суеверност или всичко това смесено заедно?

Такова нещо като зъл дух нито има, нито може да се докаже, нито е/било/ще съществува някога. Но Вие вярвате в подобни неща. Моля да ми дадете обяснение що е това екзорсизъм според вас и какво точно прави?

Вие виждали ли сте човек обладан от зли сили? Обяснете ми какво значат "зли сили" и техният произход.

Вие, Валентинов, нямате нищичко...Вие не искате да търсите истината, избягвате рационалните аргументи.

И с последните си няколко поста изгубихте репутацията си на относително разумен човек в моите очи.

Въпреки това, сигурен съм че можете да кажете по някоя дума за вещиците, таласъмите, вампирите? Защо например не сме чули за човек с изпита кръв?

Честно казано, считам опитите за водене на диалог в случая просто безсмислени. Наистина, безсилен съм да ви накарам да потърсите истината, каквато и да е тя, щом вие не желаете. "Митът за пещерата" на Платон...До кога ще бъдете окован в сенките, в тъмнината?

п.п не приемайте така тежко обръщението "другарю", не го ползвам с лош замисъл, а напротив.

п.п2 Errare humanum est,stultum est in errore perseverare :cool:

Защото Вие сте стигнали, нали? Съмнявам се...

Нали вече обясних какво е "етер" според науката? Вие не ми дадохте описание на друго значение на думичката.

Говорите така, все едно се убеден на 100%, другарю Валентинов. Да напомня ли, че Рене Декарт е казал "Съмнявай се във всичко, освен в това че се съмняваш" Вие не си тръгнал от началото, от мисловното начало, а ползвате нечии съждения за отправна точка. Това е изключително погрешно, ако се базирам на Декарт, понеже може да има само една база-Човешката мисъл, човешкото съмнение. Всяко нещо, което оставите непроверено може да се окаже неистина. Но Вие отказвате да се съмнявате. И едновременно с това изказвате нещо и то по начин, все едно то е абсолютната и единствена истина.

Не отричам, че науката не е всеобхватна, но се считам че има 2 групи ирационални явления-първата група е съставена от рационални явления, които все още не сме разгадали, втората група са неща измислени от човешки ум, които практически не съществуват другаде.

И за да завърша тази част от поста ми, нека отново да спомена Рене Декарт:

Екзорсизмът-що е то? Наивност, лудост, суеверност или всичко това смесено заедно?

Такова нещо като зъл дух нито има, нито може да се докаже, нито е/било/ще съществува някога. Но Вие вярвате в подобни неща. Моля да ми дадете обяснение що е това екзорсизъм според вас и какво точно прави?

Вие виждали ли сте човек обладан от зли сили? Обяснете ми какво значат "зли сили" и техният произход.

Вие, Валентинов, нямате нищичко...Вие не искате да търсите истината, избягвате рационалните аргументи.

И с последните си няколко поста изгубихте репутацията си на относително разумен човек в моите очи.

Въпреки това, сигурен съм че можете да кажете по някоя дума за вещиците, таласъмите, вампирите? Защо например не сме чули за човек с изпита кръв?

Честно казано, считам опитите за водене на диалог в случая просто безсмислени. Наистина, безсилен съм да ви накарам да потърсите истината, каквато и да е тя, щом вие не желаете. "Митът за пещерата" на Платон...До кога ще бъдете окован в сенките, в тъмнината?

п.п не приемайте така тежко обръщението "другарю", не го ползвам с лош замисъл, а напротив.

п.п2 Errare humanum est,stultum est in errore perseverare ;)

---------------

Не го приемам тежко, напротив, развеселихте ме.

За съжаление Вие приехте тежко, комай, няколко мои реда, които са съвсем елементарни за човек, поне малко запознат с езотериката. Не е моя вината, че явно Вие не сте от тях. ;)

Е, може пък някога да решите, че ще Ви е интересно да се обогатите с езотеричния подход към материята и явленията. А колкото до философията като научен начин за търсене на истината имам резерви /особено след като съм бил 5 гонини преподавател по философия/.

Съжалявам също, че съм пропаднал във Вашите очи. Но това има и добра страна - това, което виждаме в околните е отражение на самите нас. Защото околните са нашите огледала - в тях виждаме себе си. Спомнете си трагедията на Дон Кихот след срещата с Огледалния рицар...

Е, това беше един много, много малък урок по езотерика /уф, даскалът и след години си остава даскал, нали?/ :cool:

....

Драги ми другарю Валентинус, едно е да преподавате нещо, друго е да създавате нещо. А Вие какво създадохте? Или за по-лесно се базирате на чужди съждения?

Чесно казано, не знам с какви аргументи да Ви боря, драги ми Валентинус. На Вас не ви е по вкус Философията(аз си я харесвам), на Вас не ви допадат и точните науки-избягвате ги.

Също така и много добре знаете, че атеистите не признават изотериката. Нямам намерение да се обогатявам с лъжовни знания и неистини по дисциплина, която не признавам(и то с причини). Знаете навярно и същността на атеизма.

А вие "пропаднахте" в моите очи, понеже ви считах за далеч по-разумен и рационален човек, отколкото показахте в последните си няколко поста. Разминаване между впечатления и реалност.

И така, все още не отговорихте на въпросите ми. Какво, страх ви е? Аз все още продължавам да си държа на Рене Декарт от предният пост.

Усъмнихте ли се поне веднъж в това, което считате за истина, направихте ли поне една проверка на това, в което вярвате?

Ако не-защо вярвате в него, убеждавате в него и всички, които не са на вашето мнение автоматично стават "профани"?

Профани, но в разбирането на вашите разбирания или в разбирането на ИСТИНАТА? Помислете и ми отговорете :)

Драги ми другарю Валентинус, едно е да преподавате нещо, друго е да създавате нещо. А Вие какво създадохте? Или за по-лесно се базирате на чужди съждения?

Чесно казано, не знам с какви аргументи да Ви боря, драги ми Валентинус. На Вас не ви е по вкус Философията(аз си я харесвам), на Вас не ви допадат и точните науки-избягвате ги.

Също така и много добре знаете, че атеистите не признават изотериката. Нямам намерение да се обогатявам с лъжовни знания и неистини по дисциплина, която не признавам(и то с причини). Знаете навярно и същността на атеизма.

А вие "пропаднахте" в моите очи, понеже ви считах за далеч по-разумен и рационален човек, отколкото показахте в последните си няколко поста. Разминаване между впечатления и реалност.

И така, все още не отговорихте на въпросите ми. Какво, страх ви е? Аз все още продължавам да си държа на Рене Декарт от предният пост.

Усъмнихте ли се поне веднъж в това, което считате за истина, направихте ли поне една проверка на това, в което вярвате?

Ако не-защо вярвате в него, убеждавате в него и всички, които не са на вашето мнение автоматично стават "профани"?

Профани, но в разбирането на вашите разбирания или в разбирането на ИСТИНАТА? Помислете и ми отговорете :)

--------------------------------

Добре, щом искате.

Много, много съм се съмнявал във всякакви теории, дактрини, модели, цели построени на логическа основа светове и т.н. и т.н. Изследвал съм мисловно и на живо всичко, до което съм се докосвал. Като историк и философ минах през цялата палитра от идеи на писаната история на човечеството. Е, доколкото това е възможно, де :blink:

Осъзнах, че истината за света и същността на живота е извън кръгозора, който постигнах с доста усилия и време.

Осъзнах, че тази истина трябва да я търся в себе си, а не навън. Щото нямам надеждни и достатъчно чувствтелни усещания и възприятия за нея. Замисляли ли сте се, че в нас няма сетиво или критерий за истинност? Ние приемаме за истинно нещо чрез авторитети или определен брой повторяемост - крайно недостатъчни и крехки аргументи... :blink:

И така нататък...

Разбрах, точно както в Притчата за пещерата на Платон, която някъде нагоре благоволихте да упоменете, интелекта ни борави със сенки, с проекции на истинските обекти и явления. а ИСТИНСКИТЕ са непознаваеми за него. Затова и наричам човешкия интелект маймунски, сиреч биологично-субективен, лесно манипулируем и служещ само за водач на биологичния ни организъм. За нещо повече си е непригоден, пък и не е нужно - в нас има други потенции, които могат да се активират за тези по-висши цели.

Та науката, като метод за опростено моделиране на светът на сенките си има практично значение и всички ние се ползваме от нейните достижения. Но не става като оръдие за търсене и намиране на Истината, нито като прожектор за осветряване на на други, по-висши реалности.

Ерго,

необходимо е активирането на други, латентни до този момент наши възможностти.

Ето в този момент е необходима помощ, и някои я получават от религии, духовни общности, учители, тайни ордени и т.н.

А че безкрайно много се е спекулирало и се спекулира с духовното си е неизбежен спътник в материалния ни живот - мнозина се "изхранват" с тези имитации. Но след извесно време кандидатът придобива различителна способност и вече не може да бъде лъган, уверявам те.

Толкова ми стигнаха душевните сили да словоблудствам :wors:

-------------------------------

Истинският екзорсизъм е самоосвобождението от сили и влияния извън нас - чрез целенасочено и постоянно изчистване на дихателното ни поле от чужди мисъл/форми. Трудничко е, ма с времето става автоматичен процес.

Намасте!

Такова нещо като зъл дух нито има, нито може да се докаже, нито е/било/ще съществува някога.

има, има, не точно зъл дух ами по-точно извънземен астрален енергиен разум, който се прави на злия дух, всъщност този зъл дух е супер високо интелигентно развито създание (енергиен разум) от гледна точка на нормалното човешко съществуване (мислене), та този супер умен дух се прави на някакъв си зъл демон за да обърква тотално главите на религиозните хорица. Причината по която се появява този дух при определен човек е че енергийния дух е загубил контрола на дадения човек и тогава този дух избира така да процедира с набелязаната жертва, защото духа смята че трябва да се храни с мисловната енергия на човека задължително (временно не може защото човека е започнал да се съпротивлява енергийно). Сега всичките ритуали там от Библията и разни заклинания дето се четат в стил "Сатана или там демон изчезни в името на Отца и бла бла " са абсолютни тъпизми, ако някой смята че влияят по някакъв начин на високо развития енергиен разум (нашественик в случая) е в голямо заблуждение, то дори той разума разиграва целия циркайджилъйник от началото до края му.

Кой е вашият критерий за истинност?

Моя критерий е прост-опит, чиито резултати многократно са едни и същи, и аз също мога да проверя това, всичко това е описано в математически апарат и е валидно който и на света да повтори опита-все същият резултат ще се получи.

Например-"Има ли гравитация?" Трябва едно метално топче, което да пуснем от където и да е било. То не би левитирало, нали?

Обяснете-Вие считате науката за създадена от "маймунски мозъци", а всички които боравят с нея-"маймуни"?

Нима квантовата физика, да речем е маймунско дело?

Обяснете ми, след като науката за вас не струва като метод, имате ли по-достоверен метод за откриване на истината, резултатите от който да могат да бъдат проверени от който и да е човек и да се получат същите резултати, като вашите?

Кажете ми Вашето определение за истината. Кои са тези по-висши реалности и можете ли да ги опишете с такъв модел, който да е неоспорим, подложен на съмнение от който и да е било на земята?

Обяснете ми, щом вашето е толкова хубаво и било еди си какъв път за откриване на еди си какво, то ЗАЩО атеизмът съществува? Смятате, че атеизмът е дело на маймунски мозъци и той?

Помощ за КАКВО да получи и от кого да я получи човекът?

Вие толкова ли сте сигурен, че всичко това, в което вярвате не е човешко дело, създадено преди еди си колко века и преди това просто не е съществувало, т.е то е нещо измислено и преходно?

Ако аз съм прав с горното твърдение, каква би била вашата реакция?

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Екзорсизмът е освобождение от сили и влияния извън нас. Какви сили, моля разяснете? Можете ли да го докажете?

Какви са тия "мисъл-форми" тъй пагубни и зли? Какво дихателно поле, след като всички полета, които се въртят около нас-ние сме им източника, ние и процесите протичащи в нас?

Не ми отговорихте-Вие човек, обладан от зли сили виждали ли сте?

Обяснете ми, защо гоненето на посочените трябва видиш ли, да се извършва с "молитви" и т.н. Усещате ли пряката връзка с религията? Подлагам на съмнение методите, ползвани от екзорсистите, целите им и получените резултати.

Ако можете да ми докажете, но не субективно, а така че всеки един да може да провери резултата и вашите заключения, бих бил склонен да се съглася с Вас. До тогава...Вашите думи остават просто субективни. За съжаление, оставате до тогава окован в сенките, на собствените си субективни представи.

Аз се съмнявам, ще се съмнявам и съм в правото си да се съмнявам. До редица истини съм достигнал, защото съм се съмнявал.

....

Мдааа, защо ли не се досетих и че и тук ще се разпишеш. Ако обичаш, докажи твърденията си.

До тогавa те игнорирам.

няма какво да доказвам, както съм го написал горе долу си е точно така, гледай сега енергините разуми са доста умни и те си имат такива едни нещица тука във фолклора на Земята, които неща са общо всеизвестни. Сега тетези разуми са превзели всеки човек, но все пак трябва да се съобразяват с това как поддържат мирогледа на всеки един човек, какво си мисли човека за неговото му съществуване. Та ето това нещо с обсебването от духове е горе долу така стои: разбира се (по държанието му) че даден човек е обсебен от дух по някаква си причина, никой не знае защо, така после хората били "умни" и измислили ексорсизма за да прогонват духовете, те тези духове били някакви странни невидими неща никой не знае какво са така нататък ............ хората правят мероприятието ексорсизъм и примерно изгонват духа и тук следва чче в тяхното съзнание ще съществува виждането че те си съществуват абсолютно свободно (което е точно наобратно) и има някакви си паранормални сили, но те си имали начини да се справят с тях, ами значи хората няма за какво да се тревожат те заключават че те имат контрол над собствено си съзнания (освен това те хората виждат че само някои хора биват обсебени от духове бла бла и заключават че те не са от тези обсебените), по този начин астралните разуми заблуждават напълно хората за това какво им е истинското състояние, а именно че астралните разуми във всеки един момент са им превзели съзнанията им и се хранят с мисловната енергия на хората. ----------------------------- егати обясненията дето написах, но пак няма да разберете, повярвате, вникнете и там нататък .............

Осъзнах, че тази истина трябва да я търся в себе си, а не навън.

Тук намирам нещо общо. На подобно мнение съм още от 17-годишен, с тази разлика, че мен ме интересува общата точка - да събера рационалното с това, което уж изглежда ирационално. Виждате как хората се разделят на два клана - ето това е ограничаващо. Не бързам да отричам езотериката, понеже може да се излъжа, а и имам някои интереси в нея област. Факт е обаче, че в тези среди има много, ама много бръщолевене на откровени глупости, взети от въздуха. Нещата, които не са обяснени рационално, не следва, че са нереални. Само че аз се въздържам да ги афиширам свободно и си запазвам опитността... и се интересувам от обяснението им. Колкото до религиите, против тях съм, тъй като съм прозрял отвъд псевдодуховната им маска.

Редактирано от Kelvin (преглед на промените)

Тук намирам нещо общо. На подобно мнение съм още от 17-годишен, с тази разлика, че мен ме интересува общата точка - да събера рационалното с това, което уж изглежда ирационално. Виждате как хората се разделят на два клана - ето това е ограничаващо. Не бързам да отричам езотериката, понеже може да се излъжа, а и имам някои интереси в нея област. Факт е обаче, че в тези среди има много, ама много бръщолевене на откровени глупости, взети от въздуха. Нещата, които не са обяснени рационално, не следва, че са глупост. Само че аз се въздържам да ги афиширам свободно и си запазвам опитността... и се интересувам от обяснението им. Колкото до религиите, против тях съм, тъй като съм прозрял отвъд псевдодуховната им маска.

-----------------------

Да,съгласен съм с мнението Ви, че езотеричните търсения и опитности не бива и не трябва да се афишират.

Защото е много, много вредно и за афиширащия, и за слушателя. В историята е бъкано с полу-пророци и полу-учители, полу-свещеници и полу-светии... :wub:

---------

Пълно е с опити да се съвместят наукообразното мислене и езотериката. Напоследък чрез квантовата физика, паралелни светове, холографски вселени и т.н. и т.н. Това е полезно, защото храни маймуната в нас с нещо познато и я преспива, та междувременно Другото, което е в дрехата на науката, да може да достигне до Истинската ни същност, до Вътрешния човек - този, който с насмешка и снизхождение наблюдава отвътре маймунджилъците, с които запълваме малкото отредено ни време.

Намасте! :)

...Пълно е с опити да се съвместят наукообразното мислене и езотериката...

Не, хората изказват хипотези :) Разликата е, че те ги описват в математически модел, а не се позовават на относително субективни описания...

А...Например да вземем заглавието на нашата тема...На научна основа някой доказал ли е, провел ли е някакъв опит, който да докаже съществуването точно на "зли духове, обсебващи хората", ама точно в оня, масовият смисъл на възприятие на повечето обикновени хора. Изглежда масовите възприятия не са съвсем верни... :wub:

...

//Мой коментар

Има много неща, които хората мислят, че се намират в ирационалното и мистичното, а реално ако се потърси отговора, може да се намери рационално обяснение за всички тях. Лично това е и моята цел..Да разсейвам заблуди, предоставяйки адекватно обяснение.

Искам всичко да е точно, ясно и несъмнено описано, а не описано по начин, позволяващ измами, злоупотреби, изкривяване.

//Край на коментара

Кой е вашият критерий за истинност?

Моя критерий е прост-опит, чиито резултати многократно са едни и същи, и аз също мога да проверя това, всичко това е описано в математически апарат и е валидно който и на света да повтори опита-все същият резултат ще се получи.

Например-"Има ли гравитация?" Трябва едно метално топче, което да пуснем от където и да е било. То не би левитирало, нали?

Обяснете-Вие считате науката за създадена от "маймунски мозъци", а всички които боравят с нея-"маймуни"?

Нима квантовата физика, да речем е маймунско дело?

Обяснете ми, след като науката за вас не струва като метод, имате ли по-достоверен метод за откриване на истината, резултатите от който да могат да бъдат проверени от който и да е човек и да се получат същите резултати, като вашите?

Кажете ми Вашето определение за истината. Кои са тези по-висши реалности и можете ли да ги опишете с такъв модел, който да е неоспорим, подложен на съмнение от който и да е било на земята?

Обяснете ми, щом вашето е толкова хубаво и било еди си какъв път за откриване на еди си какво, то ЗАЩО атеизмът съществува? Смятате, че атеизмът е дело на маймунски мозъци и той?

Помощ за КАКВО да получи и от кого да я получи човекът?

Вие толкова ли сте сигурен, че всичко това, в което вярвате не е човешко дело, създадено преди еди си колко века и преди това просто не е съществувало, т.е то е нещо измислено и преходно?

Ако аз съм прав с горното твърдение, каква би била вашата реакция?

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Екзорсизмът е освобождение от сили и влияния извън нас. Какви сили, моля разяснете? Можете ли да го докажете?

Какви са тия "мисъл-форми" тъй пагубни и зли? Какво дихателно поле, след като всички полета, които се въртят около нас-ние сме им източника, ние и процесите протичащи в нас?

Не ми отговорихте-Вие човек, обладан от зли сили виждали ли сте?

Обяснете ми, защо гоненето на посочените трябва видиш ли, да се извършва с "молитви" и т.н. Усещате ли пряката връзка с религията? Подлагам на съмнение методите, ползвани от екзорсистите, целите им и получените резултати.

Ако можете да ми докажете, но не субективно, а така че всеки един да може да провери резултата и вашите заключения, бих бил склонен да се съглася с Вас. До тогава...Вашите думи остават просто субективни. За съжаление, оставате до тогава окован в сенките, на собствените си субективни представи.

Аз се съмнявам, ще се съмнявам и съм в правото си да се съмнявам. До редица истини съм достигнал, защото съм се съмнявал.

-------------------------------

Естествено, че с научен апарат маркираното по-горе не може нито да се покаже, нито да се докаже.

Може само да индуцира в събеседника някакъв копнеж, някакъв спомен за нещо изгубено, за някакво друго съществуване, изпълнено с непреходно щастие и смисъл. И ако това наистина стане, тогава може и да стане Търсач.

А пред всеки търсач е моят поклон. :)

Намасте!

---------

Да, срещал съм обсебени, дори доста често. Наричаме ги душевно болни, и те все повече се увеличават.

Всички сме обсебени, кой в повече, кой в по-малка степен. В това отношение нашия приятел Духовно тяло some_spirit е прав донякъде. Ма това е друг, сложен въпрос.

"Духовно тяло some_spirit " - нямам такова нещо духовно тяло, имам тоест аз съм енергиен разум или мисловна енергия, сега във фолклорните тъпизми на човечеството има едно понятие духовен живот, оттам духовно тяло, духовно преживяване и ........... още духовни измишлютини, разберете цялото ви съществуване във всеки един ваш момент си е все "духовен" живот, защото вие мислите през това цялото време, така че да се посмеем на воля как някои хора имали възвишен духовен живот или са постигнали духовно просветление или издигане, това са все клишета измислени от астралните разуми за да имат с какво да бърникат (тормозят, занимават излишно с простотии) постоянно мозъчетата на хората. Така че не виждам никакво приложение на думата "духовен" във формата си на определение, единствено може да се употребява във вида си когато говорим за енергиен дух или по-правилно казано енергиен разум.

....

Мдамн...Обаче този копнеж за щастие и търсенето му...аз го търся другаде, не в субективното и недоказуемото ;)

Психично или душевно болни? За мен между двете има разлика.

А запитвал ли си се какво прави хората "душевно болни" и дали някои събития от живота им, ситуацията и т.н са виновни за това? Не си ли се замислял, че някои просто поддават психически най-накрая и изпадат в депресивни състояния или временно/понякога постоянно/ умопомрачение?

Кажи ми бе, твоят екзорсизъм с четене на молитвите там, как ще им помогне на тези хора?

Само разбирането, човешкото отношение, опитът да им се помогне-ето това може да ги извади от подобни състояния...ако вече не е твърде късно...

А някои хора просто наследствено са предразположени към определени заболявания на определени органи и т.н, които водят до определени дисбаланси и това повлиява умопомрачително на хората...

Надявам се, можеш да обясниш защо и как всички сме обсебени и от какво точно?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.