Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Транспортна стачка в София, Варна и Бургас преди изборите

Featured Replies

Абе вие хора добре ли сте? Много ясно, че София не може да се сравнява с провинцията...Защо ли? Защото аз ако искам да стигна от Младост до Обеля не мога да впрегна двата крака и да отида до там. В повечето части на България гражданите не са толкова зависими от градския транспорт колкото столичани...Посочете ми друг град в нашата родина където някой отделя по 60 кинта, за да бъде блъскан, ритан и висящ по спирките на градския транспорт...Няма Ботев, няма Левски това е действителността. Животът в столицата просто е по - скъп, работните места са повече, заплатите са по - високи, но разходите също!

Кво обърнахте на София срещу останалите градове не мога да ви разбера....

• Отговори 69
  • Прегледи 7,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Права си...Живота в столицата е много по - скъп...Да не кажа в пъти..

Инъче и аз (в Пловдив) давам по 50 кинта за градски транспорт, понеже или трябва да тръмбовам 5км или да сменя 2 рейса..

Съгласна сигурно има и други кътчета където хората отделят доста средства за пътя си. Обаче Баро, никой не живеещ в столицата си няма на представа какъв Ад е тук. Задръстванията са ежедневие, тъпканиците, скандалите и борбите също. След 17ч. ключовите спирки на София приличат все едно са се събрали хората на митинг. Някои от линиите се чакат дълго, а след това те натъпкват като в консерва вътре. Да не става на въпрос, че повечето от околните села, които не са малко тук също работят и учат в София наистина положението е адско. Стичащите се маси от провицията в търсене на по- добър живот също са фактор. Не съдя някого, нито оправдавам парите на шофьорите на общия жизнен стандарт изискванията им са високи, но не си мислете, че им е лесно. От друга страна всички търпим, на който не му харесва да търси алтернативи. Ако зависеше от мен не бих им вдигнала заплатите- качеството на услугата си остава същата!!!Не виждам полза....

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Ако спре в София транспорта ще блокира държавата,това е така защото много неща зависят от него.Незнам колко стотин хиляди души се придвижват в транспорта.И аз незнам как ще ида на работа ако спре,най-вероятно пеша....за 2 часа sad.gif

Иначе в родната Монтана ако спре на никой не би му направило впечатление защото града се прекосява пеша за 30 минути.

В крайна сметка излиза, че шофьорската професия е по-достойна (и респективно по-високоплатена) от, да речем, преподавател във ВУЗ...? Само аз ли виждам нещо нередно и алогично? :speak:

Абе вие хора добре ли сте? Много ясно, че София не може да се сравнява с провинцията...Защо ли? Защото аз ако искам да стигна от Младост до Обеля не мога да впрегна двата крака и да отида до там. В повечето части на България гражданите не са толкова зависими от градския транспорт колкото столичани...Посочете ми друг град в нашата родина където някой отделя по 60 кинта, за да бъде блъскан, ритан и висящ по спирките на градския транспорт...Няма Ботев, няма Левски това е действителността. Животът в столицата просто е по - скъп, работните места са повече, заплатите са по - високи, но разходите също!

Кво обърнахте на София срещу останалите градове не мога да ви разбера....

Привет

Понеже виждам,че си от нежният пол, ще се постарая да бъда колкото си мога по благосклонен :baby: имам решение за проблема ти.

Идваш тук в провинцията,;) тук живота е в пъти по евтин,както казваш ти, АКО си намериш работа ще получаваш цели 250 лева, ще спестяваш тези 60 лева за транспорт, тук в провинцията бензина, газта са на половина по евтини от София, хляба също е на половин цена, турските домати са на половина месото също е на половина, кафето пак е на полвина и безалкохолните напитки също са на половина, само 1,50 за една кола..., долара и еврото и те са на половина,това.. телевизори, компютри и др..... и те са на половина..... ще ти останат цели 190 лева да ходиш на ресторанти, там цените също са на половина, ще си плащаш тока, той също е на половина, ще ходиш на дискотеки , кино и театри само, че то няма такива екстри но ако желаеш, аз ще ти изиграя един театър;) ,разбира се също на половин цена....... нали се сещаш, че този филм който го разказваш съм го гледал......

Нищо лично.

Поздрави!!!!

Редактирано от Tihichko (преглед на промените)

След като шофьор с основно/средно образование взема повече от тях, нормално е...

Впрочем исканията на "транспортчиите" са основателни; жалко само, че вместо да се използва техния протест като изходен пункт, към него да се включат други професии и исканията да се разширят, последва поредното овчедушно разделяне. Да, протест няма да има. Скоро ще надуят (закръглят) билетите на по левче; и тогава също няма да се чуят протести...

Привет

Понеже виждам,че си от нежният пол, ще се постарая да бъда колкото си мога по благосклонен :baby: имам решение за проблема ти.

Идваш тук в провинцията,;) ако си намериш работа ще получаваш цели 250 лева, ще спестяваш тези 60 лева за транспорт, тук в провинцията бензина, газта са на половина по евтини от София, хляба също е на полвин цена, турските домати са на половина месото също е на половина, кафето пак е на полвина и безалкохолните напитки също са на половина, само 1,50 за една кола..., долара и еврото и те са на половина, телевизори, компютри,и др..... и те са на половина..... ще ти останат цели 190 лева да ходиш на ресторанти там цените също са на половина ще си плащаш тока, той също е на половина, ще ходиш на дискотеки , кино и театри само, че то няма такива екстри но ако желаеш, аз ще ти изиграя един театър;) ,разбира се също на половин цена....... нали се сещаш, че този филм който го разказваш съм го гледал......

Нищо лично.

Поздрави!!!!

Работила съм за 200лв. в София не се притеснявай знам какво е...Вие кво да не си мислите, че ринем парите тука с бали???Много столичани работят са нископлатени.

Защо хората от провинцията си мислят, че столичани са едва ли не някви глезльовци. Ами сладури в София- софиянци няма. Това сте същите вие, които нон стоп оплювате провинциалистите...защото всеки дошъл от Монтана да кажем нищо лично против града имам роднини там, които си обичам просто давам пример като поживее 2г. в София вече мисли за големия софиянец и започва да плюе нагоре надолу. Така, че дали Гошо е от Монтана и живее в Монтана или пък Гошо е от Монтана живее в София не променя това, че Гошо си е Гошо. Няма за какво да ми разрешаваш проблемите - сама се справям добре- благодаря. Ако картинката в провинцията ми се струваше толкова розова, колкото си мислиш нямаше толкова много да се стичат към столицата, но не виждам причина да правим класация: Кой е по по - зле в България...

Аз нямам потребност от подобно нещо.

Дон Баро не съм живяла в Пловдив не мога да съдя била съм там само на екскурзия и бях очарована. Не мога да го оценя, но все пак надявам се ще се съгласиш, че най - пренаселена и претъпкана ще си остане София.

Работила съм за 200лв. в София не се притеснявай знам какво е...Вие кво да не си мислите, че ринем парите тука с бали???Много столичани работят са нископлатени.

Защо хората от провинцията си мислят, че столичани са едва ли не някви глезльовци. Ами сладури в София- софиянци няма. Това сте същите вие, които нон стоп оплювате провинциалистите...защото всеки дошъл от Монтана да кажем нищо лично против града имам роднини там, които си обичам просто давам пример като поживее 2г. в София вече мисли за големия софиянец и започва да плюе нагоре надолу. Така, че дали Гошо е от Монтана и живее в Монтана или пък Гошо е от Монтана живее в София не променя това, че Гошо си е Гошо. Няма за какво да ми разрешаваш проблемите - сама се справям добре- благодаря. Ако картинката в провинцията ми се струваше толкова розова, колкото си мислиш нямаше толкова много да се стичат към столицата, но не виждам причина да правим класация: Кой е по по - зле в България...

Аз нямам потребност от подобно нещо.

Дон Баро не съм живяла в Пловдив не мога да съдя била съм там само на екскурзия и бях очарована. Не мога да го оценя, но все пак надявам се ще се съгласиш, че най - пренаселена и претъпкана ще си остане София.

Привет, работила съм??????? това в минало време ли или сегашно?????Ех, как си оцеляла та живота там е в пъти по скъп???? или това е допълнителният ти доход за който работиш след работно време????? нали ти казах,че този филм съм го гледал.... или трябва по точно да се изразя, че 7 години в Столицата съм живял..... нещо забрави да ме светнеш как живота при вас е в пъти по скъп.

А щом за 200 лева си работила, в провинцията 250 ще ти дават, ще си спестяваш по 60 лева на месец за транспорт, за една година 720 лева ще спестиш и кола ще си купеш,колите също са на половина, ще си джиткаш с нея ще опознаеш провинцията по добре, тук газта и бензина са на половина, нима забрави?? ще си цъкаш данончета до утре сутрента и те са на половина...... нищо лично!

Поздрави!!!

Привет, работила съм??????? това в минало време ли или сегашно?????Ех, как си оцеляла та живота там е в пъти по скъп???? или това е допълнителният ти доход за който работиш след работно време????? нали ти казах,че този филм съм го гледал.... или трябва по точно да се изразя, че 7 години в Столицата съм живял..... нещо забрави да ме светнеш как живота при вас е в пъти по скъп.

А щом за 200 лева си работила, в провинцията 250 ще ти дават, ще си спестяваш по 60 лева на месец за транспорт, за една година 720 лева ще спестиш и кола ще си купеш,колите също са на половина, ще си джиткаш с нея ще опознаеш провинцията по добре, тук газта и бензина са на половина, нима забрави?? ще си цъкаш данончета до утре сутрента и те са на половина...... нищо лично!

Поздрави!!!

Моята биография не е предмет на разговора и нямам намерение да я разказвам, но само ще те светна че странични доходи могат да се изкарат- понякога се изумявам с какви глупости съм се занимавала. Когато ножа е до кокала човек се учи, а не се оплаква. Ако повечето такива като теб го разберат ще живеят по - добре. Престани да ми смяташ парите. Що не ги сметнеш на баба ми, която е със 90 кинта пенсия...идват и сметки за ток, вода, парно, вход и няма градинка отпред да си откъсне доматче. Не знам ти в кой филм живееш, но аз живея тук и сега в България повтарям ти привигировани тук няма- бедността е еднаква навсякъде само, че под различни форми. Отказвам да съжалявам провинциалистите...съжалявам ако на теб това не ти изнася...

Но гледам, че обичаш да говориш в цифри...дай да си поговорим в цифри, аз пък съм живяла 14г. в сф и 6 в провицията...време е да видя разликите...

Такам ток плащам по 5 лева, както всички около мен- еее топля се на радиатори, къпя се на бойлер, как съм го постигнала- питай съседите. На село стават чудеса!!!

Пари за картофи, меродии,домати, краставици не давам...в градината колкото искам ядене на корем...Знаеш ли кое му е хубавото на това. Когато в София оставахме без пари ядяхме циганса баница или филии със мед. Еее маргарина беше лукс...Сега поне знам, че винаги мога да си сваря някой картоф. За път пари не давам- просто в автобусите няма контроли. Да! По - евтино е...и ти не можеш да ме убедиш в обратното, и аз съм била от двете страни...Избрала съм София, защото там съм родена и отраснала и изпитвам не само материална обвързаност.

Много неща могат да се коментират около тази стачка, но според мен най-важният извод е, че в държавата пари има, и то много пари. Друг е въпросът, защо властимащите не искат да увеличат с нормални проценти заплатите и пенсиите на обикновените хора.

Редактирано от gridim (преглед на промените)

Tоку що съобщиха по НОВА ТВ че шофьорите в Пловдив обявяват гражданско неподчинение и искат същите условия като колегите си в София,работят само три автобусни линий за цял Пловдив.

Май в нашата държава всеки си воюва поединично,и се радва на някаква своя малка победа.

Абсолютно нормално е , щом се поддават от властта,да искат своето и учители,лекари,полиция,военни-изобщо всички,които са забравени и с мизерни възнаграждения !

За пенсионерите-просто нямам думи !

В края на краищата,днешните управляващи са на власт,благодарение на щедрите си обещания за "шоково" увеличение на доходите,нали ? angry.gif

Моята биография не е предмет на разговора и нямам намерение да я разказвам, но само ще те светна че странични доходи могат да се изкарат- понякога се изумявам с какви глупости съм се занимавала. Когато ножа е до кокала човек се учи, а не се оплаква. Ако повечето такива като теб го разберат ще живеят по - добре. Престани да ми смяташ парите. Що не ги сметнеш на баба ми, която е със 90 кинта пенсия...идват и сметки за ток, вода, парно, вход и няма градинка отпред да си откъсне доматче. Не знам ти в кой филм живееш, но аз живея тук и сега в България повтарям ти привигировани тук няма- бедността е еднаква навсякъде само, че под различни форми. Отказвам да съжалявам провинциалистите...съжалявам ако на теб това не ти изнася...

Но гледам, че обичаш да говориш в цифри...дай да си поговорим в цифри, аз пък съм живяла 14г. в сф и 6 в провицията...време е да видя разликите...

Такам ток плащам по 5 лева, както всички около мен- еее топля се на радиатори, къпя се на бойлер, как съм го постигнала- питай съседите. На село стават чудеса!!!

Пари за картофи, меродии,домати, краставици не давам...в градината колкото искам ядене на корем...Знаеш ли кое му е хубавото на това. Когато в София оставахме без пари ядяхме циганса баница или филии със мед. Еее маргарина беше лукс...Сега поне знам, че винаги мога да си сваря някой картоф. За път пари не давам- просто в автобусите няма контроли. Да! По - евтино е...и ти не можеш да ме убедиш в обратното, и аз съм била от двете страни...Избрала съм София, защото там съм родена и отраснала и изпитвам не само материална обвързаност.

Привет

Мисля, че не си схванала, това за което ти намеквам,;) ще трябва да ти преведа някой неща на по достъпен език за теб.......

Първо, казах АКО си намериш работа, това означава,че шанса ти да си намериш работа е равен на това 10 човека да те дърпат и 20 да те бутат, един вид, връзки се иска и то напрово корабни въжета.....тогава има шанс да получаваш тази заплата от 250 лева, иначе 180 лева.... какво е това 250,350,500,или 700 лева заплата.Сега загряваш ли каква е разликата от това да можеш да си намериш работа, до това да искаш да работиш но да неможеш да си намериш работа, с тези 250 лева АКО си намериш работа ще трябва да ги делиш между семейството си, че направо е щастие и 6 от тотото да работят и двамата в семейството.Другият път, когато ходиш на екскурзия , гледай по добре през прозореца, когато минаваш през градове като Казанлък, Стара Загора, Карлово,...др. там дворовите им са пълни с домати, краставици, чушки......дори картофите ги сеят с сонди и после ги вадят с бомби:)..... В провинцията, младите хора, а и не само те, има хора на възраст който не им достига 3-4или 5 години да се пенсионират, няма да вземат и пенсията на баба ти,просто няма къде да трупат стаж...Та спрямо това да не би да си мисля, че вие ринете парите с бали.....ще ти кажа не мислим, ние виждаме няма за какво да си мислем,за такива неща.....нали виждаме колко става заплатата на един шофьор 730 лева....та тези пари в провинцията ги вземат не на МЕСЕЦ а за половин години;) защото цените в провнцията са на половина......хайде сега бегай да си стискаш пъпките в банята;) и да си измиеш ръцете ейййййййй;) ако нямаш сапун, кажи ще ти пратя, че ти с тези 200 лева в Софето направо ще ти спадне дупето................ :ph34r:

Нищо лично!!!

Поздрави!!!!

.

Пари за картофи, меродии,домати, краставици не давам...в градината колкото искам ядене на корем...

Ex, кажи го това село, та да отидем там да живеем да плащаме по 5 лева ток..........

Сега ще ти разкажа за моето село Карлово как се справяме, какви ЧУДЕСА правим тук, аз направо съм късметлия, че в къщата в която живея няма двор, но пък имаме две тераси, на едната тераса гледаме прасето, на другата телето, овцете са в хола, там мебели няма,защото това ни е и нивата, там съдим, домати, картофи,чушки, абе квот се сетиш, козите ги гледаме в банята, щото много се бият, изпочупели са всички плочки там;).... кокошките, тях ги гледаме в кухнята, там те направо снасят в тигана и сами си отварят вратата, на фурната да се пекат ...... солариум си правят горките по добре са от нас.... но се налага да отворим и хладилника по някога... отваряш го и гледаш, БЯЛА ТИШИНА, няма нищо там... и веднага се разболяваш, понякога ние в провинцията боледуваме и тук започва интересното.Отивам при ДЖИПИТО, а той ми вика, абе момче ти нямаш здравни осигуровки,потребителска такса трябва да се плати...............и аз казвам, абе какво е това осигуровки, аз имам домати, чушки прясно откъснати от моят хол, а той няма проблем тогава и срещу килограм домати ме преглежда от горе до долу и моментално слага диагнозата ПОЛУ МЪРТЪВ и вика бегай веднага в аптеката.Отивам там, срещу две чанти картоф ми дават една чанта лекарства, асперин,аналгин,инсулин.... абе квот се сетиш всичко пием, тъкмо се възтановя малко и идва инкасатора и вика ейййййййй ти тока трябва да платиш,че го спираме, казвам му недумай така бе човек, ще ти дам два чувала чушки от моят хол, а той мойте хора от Евин не искат чушки или домати......

Надявам се сега да разбереш,че живота не се състои само в градинката, чушките или доматите, човек трябва да остави нещо след себе си, поколение май му викаха а то не се отглежда само с чушки или домати.-............... angry.gif

Нищо лично!!!

Поздрави!!!

Мисля, че имаш проблеми и то сериозни. Честно казано личностните ти нападки малко ме интересуват...Но за портокола ще отбележа, че глада и мизирията нямат местонахождение...Той не носи името Карлово, София, Монтана и т.н

Цитата ти по - горе е безпредметен това село се нарича електромер и всеки държаш в мазето си дядка знае ка да ползва магнитчетата по предназначение. Държавата губи ужасно много от хилядите такива дядковци намерили цаката на електромерчетата еееееееее в София и в по - големите градове предполагам няма как да го надлъжеш и плащаш иначе ти дръпват шалтерчето.

А нужно ли е да засягам темата как питейната вода се ползва за поливане? Да си полеем овошките какво пък...другите нека се мъчат на воден режим... Навсякъде всеки се оправя кой както може, но това не е причина все да се гледа в чуждата паница...

Цитата ти по - горе е безпредметен това село се нарича електромер и всеки държаш в мазето си дядка знае ка да ползва магнитчетата по предназначение. Държавата губи ужасно много от хилядите такива дядковци намерили цаката на електромерчетата еееееееее в София и в по - големите градове предполагам няма как да го надлъжеш и плащаш иначе ти дръпват шалтерчето.

А нужно ли е да засягам темата как питейната вода се ползва за поливане? Да си полеем овошките какво пък...другите нека се мъчат на воден режим... Навсякъде всеки се оправя кой както може, но това не е причина все да се гледа в чуждата паница...

Привет

Другият път когато ходиш пак на разходка из провинцията, гледай моля те, по добре, какво има по електрическите стълбове,...там има едни големи железни неща...ако пак не ги забележеш, просто си вземи очила........също така има и големи високи блокове, панелки де, ама те вече на са толкова високи,че като си поливат в хола доматите, картофите,чушките,те направо се срутиха, останаха само първите етажи.........нищо лично!!!

Поздрави!!!!

Привет

Другият път когато ходиш пак на разходка из провинцията, гледай моля те, по добре, какво има по електрическите стълбове,...там има едни големи железни неща...ако пак не ги забележеш, просто си вземи очила........същото така има и големи високи блокове, панелки де, ама те вече на са толкова високи,че като си поливат в хола доматите, картофите,чушките,те направо се срутиха, останаха само първите етажи.........нищо лично!!!

Поздрави!!!!

Знам какво има в провинцията не ми е нужен твоя образователен курс...не се притеснявай...

В повечето части на България гражданите не са толкова зависими от градския транспорт колкото столичани...Посочете ми друг град в нашата родина където някой отделя по 60 кинта, за да бъде блъскан, ритан и висящ по спирките на градския транспорт...Няма Ботев, няма Левски това е действителността. Животът в столицата просто е по - скъп, работните места са повече, заплатите са по - високи, но разходите също!

Привет dindi подчертавам тези твой думи и мисли, за да разбереш кой има проблеми с мисленето или изказа си........ за да слезнеш малко на земята, защото много от високо гледаш на нещата....слез малко на земята при нас.......

В повечето части на България гражданите не са толкова зависими от градския транспорт колкото столичани
Мога да ти посоча, градове като Пловдив, Варна, Търново...... но разбира се не само градове, мога да посоча и много СЕЛА... с какво мислеш,хората от околните СЕЛА край Пловдив, Варна..др с какво ходят да работят в Пловдив, Варна..др.???? с каруците ли????? или с магарето???? оставям на теб, ти сама да решиш с какво ходят и дали 60 лева плащат.....
 Посочете ми друг град в нашата родина където някой отделя по 60 кинта, за да бъде блъскан, ритан и висящ по спирките на градския транспорт
Посочвам веднага Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Търново..... и много СЕЛА покрй тези градове........
Няма Ботев, няма Левски това е действителността.
Когато, споменаваш имената, на тези Апостоли на свободата, отнасяй се с поне малко уважение към това за което те са си дали ЖИВОТА и са мечтали... а не така Няма Левски няма Ботев има само dindi и нейното желание,виждане или мнение, моля те слез малко и при нас......защото заради това порочно мислене и такива хора като теб, България днес се намира в това незавидно положение....
   Знам какво има в провинцията не ми е нужен твоя образователен курс...не се притеснявай...

Наистина ти нямаш нужда, от образователен курс и хората който четат твойте мисли, сами ще забележат това, повярвай ми......но не така от високо, защото се пада, много,много на дълбоко, надявам се да си вземеш поука и да пишеш по нормално тука..........нищо лично!!!

Поздрави!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.