Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за захранване

Featured Replies

Мисля да си купувам следната конфигурация

Config.png

1. Кажете си мненията, но имайте предвид, че повече от 1250 лева няма да мога да дам.

2. Четох че, видеото харчи от 126-156W тук Това захранване ще ми стигне ли или трябва по-мощно и ако да, кое точно ?

Редактирано от overcrash
Неясно заглавие (преглед на промените)

С 20тина лева по-скъпо- FORTRON ATX-400PNF :)

Чел-недочел. :) Това е общата консумация на компютъра с едикаква си карта. Сложили са ватметър на захранването и са мерили. PCI-e слота осигурява максимум 75W за видеокартата, а Х16хх сериите нямат допълнителен конектор за захранване, следователно харчат по-малко от 75W. Реалната консумация на картата е около 50-55W при пълно натоварване.

OFF

Не знам защо обаче държиш да се набуташ(не само ти) с X1650Pro, при положение че 7600GS(което дефакто си е GT с леко намалени default-ни честоти) 256MB DDR3 е същите пари, но показва определено по-добри резултати в игрите. Това ти го казвам от опит, като съм тествал и 2-те карти и определено с нВидиата се играе по-комфортно.

Lyudmil, относно консумацията и допълнителния конектор на X16xx картите не си прав. Х1600Pro е с допълнително захранване. Ето и доказателството за думите ми:

24585136tm0.jpg

Относно производителността в сравнение с 7600GT съм съгласен с теб.

• Автор

Вижте тук Цък. 7600 GS e по-бавна от X1650 pro. 7600GT e по-бърза, но струва с 50 лева повече. И от къде го измисли че 7600 GS са GDDR3, като са GDDR2.

Редактирано от overcrash (преглед на промените)

Ами откъде :speak: оттук -цък cool.gif

И освен това сравнението, което Lyudmil дава е с GT, чието ниво се постига без проблем с клок от GS.

• Автор
Ами откъде :speak: оттук -цък cool.gif

Не знаех, че има такава карта, защото никъде не съм виждал. По принцип 7600 GS са DDR2, в Tomshardware си го пише.

Lyudmil, относно консумацията и допълнителния конектор на X16xx картите не си прав. Х1600Pro е с допълнително захранване. Ето и доказателството за думите ми:

24585136tm0.jpg

Относно производителността в сравнение с 7600GT съм съгласен с теб.

Tази която си дал е за AGP, където консумацията от слота не трябва да надвишава- ако не се лъжа- 45W. Варианта за PCI-e няма допълнителен конектор:

1650projp9.jpg

Edit:

overcrash, тоя Zalman който си сложил не е нищо особено за парите си. Toва или това е по-добро и като възможности за охлаждане, и като ниво на шум.

iovi, за малко да ме заблудиш с тая AGP карта. :speak:

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

:rolleyes: Темата беше "Съвет за захранване",а к'во стана... biggrin.gif

overcrash ,който не знае-

Не знаех, че има...
пита,а не се заяжда...
И от къде го измисли че 7600 GS са GDDR3, като са GDDR2.

Приятелю overcrash,с кой само си намерил да спориш на тема хардуер... biggrin.gif:offtopic_s:

Не знаех, че има такава карта, защото никъде не съм виждал. По принцип 7600 GS са DDR2, в Tomshardware си го пише.

Недей да четеш само на едно място. Ето ти пример с Thomshardware. Не всичко написано е вярно, в спора се ражда истината!!!!

@Lyudmil тук отново си прав, наистина не съобразих, че давам за пример AGP и разликата в захранването с PCIe. Ама добре, че си лисица и не се подлъга biggrin.gif

Относно информацията на Thomshardware мога само да потвърдя, че не винаги трябва да се взима на сериозно. Тестовете им често са манипулирани и прекалено крайни за да могат да бъдат 100% източник на информация.

Относно информацията на Thomshardware мога само да потвърдя, че не винаги трябва да се взима на сериозно. Тестовете им често са манипулирани и прекалено крайни за да могат да бъдат 100% източник на информация.

Абсолютно! Особено преди година-две много се шумеше около "безпристрастните" им ревюта, дори мисля, че имаше някакъв скандал с едни тестове на процесори. Пишеха яко в полза на този който им плаща.

Вижте тук Цък. 7600 GS e по-бавна от X1650 pro. 7600GT e по-бърза, но струва с 50 лева повече. И от къде го измисли че 7600 GS са GDDR3, като са GDDR2.

По-бавна друг път, просто в теста участва един по-специален вариант на 7600GS, наречен дръвце.

Ще го познаеш по 400MHz ядро и бавната GDDR2 памет, често бачкаща на трагични честоти - цък.

Обикновенно идва и с доволно безполезния си размер на видеопаметта от 512Mb, като 64Mb ще му паснат идеално според мен.

На всичкото отгоре този отпадък струва 140$ без ДДС laugh.gif

Иначе вариантът с бърза GDDR3 памет + добро охлаждане + клок задминава и 7600GT - цък cool.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор
По-бавна друг път, просто в теста участва един по-специален вариант на 7600GS, наречен дръвце.

Ще го познаеш по 400MHz ядро и бавната GDDR2 памет, често бачкаща на трагични честоти - цък.

Обикновенно идва и с доволно безполезния си размер на видеопаметта от 512Mb, като 64Mb ще му паснат идеално според мен.

На всичкото отгоре този отпадък струва 140$ без ДДС laugh.gif

Иначе вариантът с бърза GDDR3 памет + добро охлаждане + клок задминава и 7600GT - цък cool.gif

Точно това имах в предвид, не знаех, че има и на GDDR3.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.