Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: Програма за смяна на MAC адрес (merged)

Featured Replies

Ако прочетеш по-нагоре ще видиш, че capnemo вече е дал този метод :P

• 1 година по-късно...

Въпреки хвалбите за най-различни софтуерни приумици от този род в мрежата, досега не намерих нито една, която да ми свърши това, което искам, а то е много просто - да накарам компютър с МАС адрес, раличен от моя да се свърже в мрежата чрез широколентова РРРоЕ връзка, която има такава защита. Последната, която пробвах е SMAC 2.0. В нея задавам новия МАС адрес на РРР адаптера, но при натискане на бутон "Update MAC address" , не се случва абсолютно нищо - адреса пак си остава същия. Затова се обръщам с молба към специалистите във форума да споделят опита а предполагам и наблюденията си в тази насока. Какво е вашето мнение?

При съвременните мрежови карти не е проблем в настройките на същата да смениш MAC адреса, аз лично съм го правил десен бутон на мрежовата карта, свойства, конфигуриране, Network address. Там пишеш каквото трябва и даваш окей, най-много да се наложи един рестарт за да тръгне всичко.

Сега да ви споделя опита си от вчера в областта на МАС адресите. Стоял съм до 1:30 снощи докато разбера какво е необходимо точно да се направи, за да се включи друг компютър в мрежа, която проверява МАС адреса му преди да осъществи широколентовата връзка (РРРоЕ), така често ползвана от интернет доставчиците. Освен физическия адрес на LAN картата, необходимо е още да се промени и МАС адреса на виртуалния РРР адаптер - широколентовата РРРоЕ връзка, чрез която се осъществява достъпа до локлната мрежа на доставчика и глобалната мрежа - в противен случай се получават кодове за грешка 691 или 720 - зависи кои адреси са останали непроменени. Първо трябва да се извадят настрани (на хартия) тези 2 адреса с цел същите да бъдат променени след това на другия компютър. И двата могат да се рзберат чрез програмата MAC-MakeUp. На най горния ред е отразен физическия адаптер (LAN картата) и техните ID-та, в моя пример: 0008 on PCI> Intel® 82562GT 10/100 Network Connection (ver.9.7.34.0) В полето под този ред ще се види настоящият физически адрес на LAN-a За да се види и МАС-а на виртуалния РРР(Point-topoint) адаптер, трябва да се махне отметката от "Filter vitual interfaces"(по средата на прозореца), тъй като този филтър изключва от наблюдението виртуалните интерфейси (какъвто е и гореспоменатият). Като се изпълни това действие в падащото меню най-горния ред се появяват още куп елементи от виртуалната интернет връзка, познаващи се по представката VIRT>, например: 0001 on VIRT> RAS Async Adapter (ver. 5.1.2535.0) или пък 0004 on VIRT> WAN Miniport (PPPOE) (ver. 5.1.2535.0) Именно последният ред е РРР адаптера, чиито адрес трябва да се промени на другия компютър, който предстои да бъде включен в същия кабел. Пак в полето под него ще се види и МАС адреса му, който също се преписва настрани. След тези процедури към интернет кабела се включва другия компютър с предварително инсталирана същата програма. Създава се същата РРРоЕ връзка, със същото име на потребителя и същата парола. Остават различни само двата адреса - на LAN-картата и на виртуалния РРР интерфейс. Стартира се програмата като на първия ред се избира LAN-a, а от втория се записва настрани оригиналния адрес (с цел след това да бъде възстановен) а на неговото място се записва адреса от оригиналния компютър компютър и се натиска бутона "Change", като след това задължително се забранява и разрешава LAN-a с цел промените да влязат в сила. След това, ако има отметка на "Filter virtual interfaces", тя се изключва и в реда се избира "WAN Miniport (PPPOE)". При него също се записва настрани оригиналния адрес с цел възстановяване по-късно, а в реда "New address" се записва същия от оригиналния компютър, последван от бутон "Change". След тези манипулации вече имаме интернет и в другия компютър.

• 1 година по-късно...

Търся програма или друг начин за промяна на МАК адреса на един компютър,така че да изглежда си се свързал от други компютри. Става въпрос за един сайт на който ми дава само право на една поръчка от един компютър.След това мога от някой друг компютър.Пробвах с някои програми и ръчно го сменях,но ме разбира отново.

Редактирано от nologo
Корекция на заглавието (преглед на промените)

По просто е да отидеш до някой компютърен клуб и там за половин час да изпратиш от десетина компа, това което искаш.

Това съм го правил,затова питам има ли друг начин.

И аз както ined се съмнявам, че проверява мак адреса но все пак ето как става: Properties на My computer --> Hardware --> Device Manager --> виждаш си мрежовата карта и на нея съкаш Properties --> Advanced --> Locally Administered Adress --> цъкаш на Value в полето си въвеждаш желания от теб. Но пък вероятността да нямаш нет след това е голяма :down: , понеже повечето доставчици "фиксират" потребителите си точно по MAC

Редактирано от ti6o (преглед на промените)

И кой е тоя протокол който ще им даде МАС адреса ти вече? Смени само IP.

• 4 месеца по-късно...

Здравейте,

Трябва ми програма за смяна на mac address-a на wireless адаптера на лаптоп Toshiba Satellite L500-1EQ.

Досега пробвах MAC Address Changer 1.0, Technitium MAC Address Changer v5 Release 3,

SMAC MAC Address Changer, a-Mac Address Change 5.3 и MAC Change.

Всяка една от тези програми уж успешно сменя мак-а, а в действителност си остава същия.

Да не би този модел лаптоп да има някаква защита на wireless-a?

В момента е със Windows 7 Ultimate 32-bit.

Здравейте,

Трябва ми програма за смяна на mac address-a на wireless адаптера на лаптоп Toshiba Satellite L500-1EQ.

Досега пробвах MAC Address Changer 1.0, Technitium MAC Address Changer v5 Release 3,

SMAC MAC Address Changer, a-Mac Address Change 5.3 и MAC Change.

Всяка една от тези програми уж успешно сменя мак-а, а в действителност си остава същия.

Да не би този модел лаптоп да има някаква защита на wireless-a?

В момента е със Windows 7 Ultimate 32-bit.

Разгледай конфигурацията на картата (properties-configure adapter-advanced tab). Ще видиш голям списък с настройки, виж има ли Locally Administered Adress. Този адрес би трябвало да е с по-голям приоритет от фабрично зададения.

Пробва ли по стандартната процедура: Кликаш два пъти иконката на адаптера (в system tray) и натисни бутона "Properties". В новия прозорец натисни бутона "Configure", иди на tab "Advanced", избери в списъка от ляво "Network Address", кликни точката под "Value" и в дясното прозорче въведи адреса без тирета: 0002444852CB. После бутон "OK", бутон "Close". Това е за ХР,за седмицата сигурно е нещо подобно.

• 6 месеца по-късно...

Добре когато видя ипто и сменя мака с неговото ип от къде мога да намеря ДНС сървърите защото в мрежовата карта като сменя ипто само и нямам нет ..

Аз успешно сменям мак адреса обаче след това какво друго трябва да се прави всмисал по мрежовата карта иптаа и днс протоколи трябва ли да се сменят ?

Пробвай с macaddresschanger. При ме работи, но само под Windows XP. Успех

Мдаа показва всички DNS... :biggrin:

пп albertog не разбра ли че няма да те огрее помощ за тая дето си я намислил... :whist:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Търся програма za кражба на MAC адреси и ip

Само това ли търсите в този форум? Ей сега ще ви пратим такава програма

Търся програма za кражба на MAC адреси и ip

При така зададения въпрос, сигурен съм че като намериш, няма да знаеш какво да правиш с нея.

Ето ги моите: 00-1A-4D-9B-A8-5C 192.168.1.2. Какво ще правиш с тях?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.