Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за дъна с 2xPCI-E x16

Featured Replies

Добре винаги съм се чудел, ето например GB P35-DS4 /INTEL P35/LGA775 има 2xPCI-E x16, но не пише че поддържа нито SLI нито Crossfire, та въпроса ми всъщност е - поддържат ли те кросфайър или слай(за какво подяволите са ако не поддържат) а също съм виждал дъна с по 3 PCI-E, та възможно ли е да се връзват по 3 карти

Crossfire мисля че поддържа официално.

3 карти не може, може 4 - Quad :speak:

• Автор

Аха ясно, значи щом не пише нищо значи поддържа crossfire, ама закво са ми 3 PCI-E x16 като не мога да вържа 3 видеокарти, предполагам нещо друго се слага(от рода на тостер, чушкопек и т.н biggrin.gif )???

Аха ясно, значи щом не пише нищо значи поддържа crossfire, ама закво са ми 3 PCI-E x16 като не мога да вържа 3 видеокарти, предполагам нещо друго се слага(от рода на тостер, чушкопек и т.н biggrin.gif )???

Има Google , Yahoo , и т.н., първо потърси малко и се информирай, преди да задаваш глупави въпроси

http://www.hardware.bg/statia.php?mysid=89...6e070d43516910a

и още много други статии

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Дъната с чипсет на интел работят с технологията кросфайер на ати.

Дъната с чипсет на нвидиа работят с сли.

Пояснение към мнението на мъд.

Когато има три пци експерс слота за видео две са за видео карти и единия е за физичен ускорител като например В дънотоAsus Comando.

А за физичен ускорител например ASUS PHYSX P1

Редактирано от tzavti (преглед на промените)

Слотовете за PCI-E са два ?? ето извадка от сайта им на гигабайт: The GIGABYTE P35 Series also includes options for users wanting ATI CrossFire™ support**, providing dual PCI Express connectivity for high performance, high-definition entertainment platforms.

Ето кратко описание на новата серия дъна П35

Всъщност по-важна е поддръжката на FSB 1333MHz шина на паметта в тази серия. Тези двойни канали за видеото не са нищо ново. Но и тези две видео карти и 1333 мегахерцовата памет са доста солени за нас простосмъртните, можем само да подсмърчаме и да изчакаме докато им паднат здраво цените :nono:

• Автор

Да знам че не е нещо ново, затова го дадох просто като пример

Искам да благодаря на всички за отговора на въпроса а на thejoro ще му кажа само, като нямаш какво да кажеш по добре не спами, мн добре знам какво е SLI и Crossfire въпроса ми беше съвсем друг но явно те марзи да четеш и говориш наизуст

във връзка с темата: просто любопитство... като имам 2 видеокарти, аджеба на коя от двете да си включа монитора?! (не, да не си помислите че имам 2 видеокарти... още карам с вграденото 6100) :handshake:

SLI-то е по-добро от Crossfire-а :question:

Ааа, по-добро друг път. Crossfire е по-ефективен и особено в режим x16 дава добър прираст, докато при SLI разликите междy x8 и x16 режим са смешни :handshake:

И SLI, и Crossfire са абсолютно безсмислени, освен ако не си притежател на High End видеокарта и няма с каква по-бърза да се смени. При всички други варианти резултатите в реалните приложения показват, че карта от висок клас е по-доброто решение като цена/производителност спрямо две карти от по-нисък клас в SLI/Crossfire режим Пример: 8800GTS е по-бърза и по-евтина от 2 8600GTS в SLI, или Х2900ХТ също ще е по-бърза и по-евтина от 2 Х2600ХТ в Crossfire режим.

Добре винаги съм се чудел, ето например GB P35-DS4 /INTEL P35/LGA775 има 2xPCI-E x16, но не пише че поддържа нито SLI нито Crossfire, та въпроса ми всъщност е - поддържат ли те кросфайър или слай(за какво подяволите са ако не поддържат)

Ми по-скоро има пропуск в описанието на дъното от колкото някой да направи дъно с 2xPCI-E x16 без да поддържа нито SLI нито Crossfire. Че за кво ще ти е 2-ри PCI-E x16 ! Ако изгори единия да сложиш картат на другия ли ? :yanim:. Звучи тъпо. Пък кой знае GB могат да имат някъв пъклен план да завладеяат пазара с подарък 2-ри безполезен PCI-E x16 за гъзария :yanim:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.