Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми компютърче!

Featured Replies

Здравейте искам да ми препоръчате някаква конфигурация + монитор за около 1500лв.Ще се използва за игри и стандартните приложения.

Монитора трябва да е 19" и да е качествен.

Без значение дали ще е Амд или Интел.Частите предпочитам да са маркови, добро захранване и кутията може да са отделно.

Като се сетя за нещо друго ще пиша.

Благодаря ви предварително!!!

Core 2 Duo E6400 2.13GHz - 328lv

320GB Seagate 7200 16MB - 149lv

2x1GB DDR2/800 Kingmax - 205lv

Asus P5B P965 - 195lv

GF7600 GS 256/256 Chaintech, Zalman - 217lv

HANSG 19" TFT HW191DP - 349lv

NEC 7173 - 55lv

Fortron 400 PNF - 74lv

Общо: 1573лв. Малко превиших бюджета... сега ще скочат върху мен за записвачката... само предлагам NEC, пък който иска да купува...

Тъй като навремето се чуваше, че Asus P5B P965 има проблеми с някой памети бих ти препоръчал GB 965P-DS4 /965P/775, малко по скъпичко е но си заслужава, за рама dzmeia добре те е насочил, ама ако не стигнат паричките може да минеш и на CL5, тей като сега навлизат dx10 картите по добре си вземи един MP 7300GT 128 DDR3/HDTV PCIE който е около 120 лв с ддс и вложи разликата в монитора

Ето още добри дънца:

Gigabyte 965P-DS3P - 218 лева

Gigabyte P35-DS3R - 255 лева

Asus P5K - 294 лева

Процесор - Core 2 Duo E4400 Box - 280 лева (E4300 или E2160, ако не стигнат парите)

Наистина можеш да вземеш по-слаба карта, докато чакаш изгодна DX 10 карта, а иначе:

Видео - Sapphire X1950 GT - 265 лева

Писачка - LG H30N, LiteON LH-20A1S, ASUS DRW-1814BLT, Optiarc 7173S ...

Монитор - Samsung 931BF - 510 лева

или широкоекранен - Samsung 931BW - 460 лева

аз лично бягам от самсунг, щото съм чувал, че имат известни недостатъци... пък съквартиранта ми има едно хансг, което си е доста добре... лично аз съм приятно изненадан от него... за това предлагам хансг монитор... пък е и евтин... иначе и за дъното съм съгласен... гигабит са си доста добра марка...

аз лично бягам от самсунг, щото съм чувал, че имат известни недостатъци... пък съквартиранта ми има едно хансг, което си е доста добре... лично аз съм приятно изненадан от него... за това предлагам хансг монитор... пък е и евтин... иначе и за дъното съм съгласен... гигабит са си доста добра марка...

Samsung си е Samsung, основен играч при LCD мониторите.

Цената на горните два е добра за характеристиките, които предлагат, а и имат гаранция за 0 дефектни пиксела.

Аз карам вече 4 години с един SM 171P PVA DVI и не смятам да го сменям скоро cool.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

И аз искам да си взема компютър и офертата ми е точно за 1500 поне за сега!

Оценете предложението.

> Дъно:Gbyte 965P - Цената е добраз за качеството но все още се чудя за нещо с P35

> CPU:Core2Duo E6420 - 4М/1066/2.13GHz - Много добър модел според мен

> RAM:DDR2 2x500mb 800 a-data -тука е добре да се взема 2x1GB ама се качва малко цената

> HDD:SeaGate320GB SATA2 - 16MB - отличен хард диск

> DVD:LG GSA-H42N DVD RW/18x -

> VC : Gainward Bliss 7600GS 256 128bit - за мемоента е добра, а после да му мислим с DX10.Щото още много скъпи добрите карти от 8ххх

> КУТИЯ:KME CX-8058

> Захранване:FORTRON ATX 350PNF

> МОНИТОР: LG 19 WIDE L196WTQ 2ms 3k:1 dvi-d -Много добри параметри, незнам дали мога да му се доверя обаче. И както не съм свикнал с това WIDE ...

> Клавиатура:Benq X-TOUCH 800

> Мишка:Logitech Optical S96

1507лв

Това е от мен! Моля давайте само менние въз основа на факти и опит а не щото сте фенове на някаква марка или сте повлияни от някаква рекламна кампания.

Редактирано от pavl0v (преглед на промените)

> DVD:LG GSA-H42N DVD RW/18x -

Нека да е модел със SATA интерфейс.

> VC : Gainward Bliss 7600GS 256 128bit - за мемоента е добра, а после да му мислим с DX10.Щото още много скъпи добрите карти от 8ххх

Не е ли по-скъпа тази Gainward в сравнение с другите марки? Вземи Galaxy 7600GS DDR3 - сегашните партиди са с 80нанометра ядро и се клокват повече от прилично - повечето с лекота стигат то 700MHz ядро, а и е по-евтина. :angry22:

> Клавиатура:Benq X-TOUCH 800-

От около 2 месеца съм с подобна клавиатура, но като че ли още не мога да свикна с нея и май ще я сменя с Logitech Classic Keyboard

> RAM:DDR2 2x500mb 800 a-data

тази я смени с 2х1GBSuperT DDR2 800 CL4 ако ти е скъпо с CL5

> Дъно:Gbyte 965P - Цената е добраз за качеството но все още се чудя за нещо с P35

Ами не се чуди много, нова машинка е, това дънце е достоен наследник на горното, пак на супер цена, с качествени елементи и изработка cool.gif

Ами не се чуди много, нова машинка е, това дънце е достоен наследник на горното, пак на супер цена, с качествени елементи и изработка cool.gif

Хубаво дъно, но не му ли е малко малко охлахдането за 1333FSB(то как ли ще ползваш тази честота..)

Не мога да разбера каква е разликата между това дъно и което аз съм избрал.(между производителносста имам предвид)

-С този процесор ще работят много сходно.(?)

-Това дъно кадето си го дал уж става за още неродени процесори до колкото разбирам... ама аз не съм много фен на подмяна на компоненти.

-GB P35-DS3R/P35/LGA775 даже не поддържа DDR3

Така, че това дъно което ми предлагаш е по-добро при Овърклок, а аз не ми е ясна ползата от това.?

Инъче GB P35-DS4 /INTEL P35/LGA775 e много добро решение, макар и все още малко скъпо.(• Memory

4 DDR DIMM slots, supports Dual-channel DDR2 1066/800/667/533, Max. 8GB - в допъление на това мога да кажа че ПОДДЪРЖА DDR3)

Ако съм нещо с грешка се надявам някой да ме поправи, че да се науча на правилното.

Хубаво дъно, но не му ли е малко малко охлахдането за 1333FSB(то как ли ще ползваш тази честота..)

Като гледам, е с доста масивен радиатор на северния мост, ако има добър въздушен поток в кутията, хич не му е малко ;)

Не мога да разбера каква е разликата между това дъно и което аз съм избрал.(между производителносста имам предвид)

Да, разликата в производителността между двата чипсета е много малка.

С този процесор ще работят много сходно.(?)

Това дъно кадето си го дал уж става за още неродени процесори до колкото разбирам... ама аз не съм много фен на подмяна на компоненти.

Не е уж, ами си ги поддържа официално, по-перспективно е, а разликата в цената между двете е малка.

GB P35-DS3R/P35/LGA775 даже не поддържа DDR3

Съмнява ме DDR3 да се наложи бързо на пазара, а и за 147$ без ДДС толкоз.

Инъче GB P35-DS4 /INTEL P35/LGA775 e много добро решение, макар и все още малко скъпо.в допъление на това мога да кажа че ПОДДЪРЖА DDR3

Не поддържа DDR3, P35T-DS4 поддържа cool.gif

Като гледам, е с доста масивен радиатор на северния мост, ако има добър въздушен поток в кутията, хич не му е малко ;)

Да, разликата в производителността между двата чипсета е много малка.

Не е уж, ами си ги поддържа официално, по-перспективно е, а разликата в цената между двете е малка.

Съмнява ме DDR3 да се наложи бързо на пазара, а и за 147$ без ДДС толкоз.

Не поддържа DDR3, P35T-DS4 поддържа cool.gif

1.Масивен масивен, ама ... всичко зависи как са го смятали.

2.Щом няма разлика функционално и в производителността значи е ок.

3.За каква перспектива става дума? аз не мисля да сменям процесора. Това е неизгодно според мен.

4.DDR3 няма да се наложи бързо ама нали говорихме за перспектива. :)

5.Все още твърдя че поддържа DDR3 това дъно - инъче що да печатат грешни надписи по дъната:

Вгледай се внимателно:

http://213.91.203.161/most/NormalImage.aspx?itemid=36123

Редактирано от pavl0v (преглед на промените)

Явно са изтървали едно Т, за P35-DS4 и в официалния сайт си пише:

Supports DDR2 1066*/800/667/533 memory

Слотовете на снимката са за DDR3 biggrin.gif

Иначе разлика има и в южния мост, ICH8 е обновен до ICH9 с Realtek ALC889 аудиочип.

А и не разбрах на кое дъно си е спрял - 965P-DS3, DS3P, DS4 ?

Явно са изтървали едно Т, за P35-DS4 и в официалния сайт си пише:

Слотовете на снимката са за DDR3 biggrin.gif

Иначе разлика има и в южния мост, ICH8 е обновен до ICH9 с Realtek ALC889 аудиочип.

А и не разбрах на кое дъно си е спрял - 965P-DS3, DS3P, DS4 ?

Колебая се между 965P-DS3 и DS3P.

DS3P поддържа в повече :

• Front Side Bus (FSB)

1333 - но това за мен не е толкова предимство като готовност за нов процесор, колкото че са смятали чипсета да работи на по-висока честота от колкото ще работи и вероятността на грее е по-малка.

8 x SerialATA II (3.0Gb/s) при DS3 е 6 х - сметката максимум - 3 хард диска + ДВД + СД + нещо друго...незнам ама май не ми травват толкова много.

• RAID 0,1,0+1,5,Intel Matrix Storage - нямам на идея за какво да го ползвам това, май е за почече от един хард диск а и незнам как се отразява на производителсността.

• 2 x IEEE1394 connectors - някой може ли да ми каже за какви устройства ше ми трябва, аз не съм се сблъсквал с такива.

• Audio

Realtek ALC888 8-Channel Audio Codec - малко по-нова версия за която не знам колко ще е по-добра, ама не вярвам да има нещо съществено

Един минус - 1 x ATA 100/Ultra DMA Mode 5 (при DS3 е 6) - аз не знам кога ще си вклучвам хард диск тука ама, може и да са се случи, знам ли.

В закючение:Разликата в зените е малка и не е определяша при избора. DS3P има по-добро охлаждане и бих си го взел заради презастраховане заради прегряване.

Направи ми вператление че DS3P има • BIOS 1 x 4Mb flash ROM, Award BIOS, a DS3 2 x 4Mb flash ROM, Award BIOS - някой да каже какво значение има това ?

И двете дъна ми харесват и ми е трудно да избера, за това ще избера това което ми препоръчате :)

айде със здраве

8 Serial ATA конектора наистина не ти трябват, 6 са напълно достатъчни.

Raid-ът е за масив от хардове, примерно ако вържеш 2 харда в Raid 0 режим, ще увеличиш сериозно, да не кажа двойно производителността на дисковата подсистема.

IEEE1394 или FireWire, по принцип не е особено разпространен. Виждал съм външни хардове и дигитални камери с такъв конектор, сигурно няма да ти трябва.

Това за ROM-a е сигурно резервен биос чип.

Да добавя, че DS3P има и втори PCI-E x16 слот, което позволява да вържеш 2 AMD/ATi видеокарти в Crossfire режим, сигурно пак няма да ти трябва.

Така че за финал ще ти препоръчам DS3 (ревизия 3.3) - инфо cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.