Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Клок на Сеleron D340

Featured Replies

А ето сега на балгарски, незнаех че е задалжително извинете!!!

процесор: Селерон D340 2.93гхз 256 кеш

дьно:ASUS P4P800S-X FSB 800 2DDR DIMM LAN SOUND 5.1

захранване:ATX 350 W

Сега да попитам направих го да работи на 3.3гхз 6ината на даното се вдигна от 533 на 600 паметта ми е 2по512 и е ддр 400 но заради шината работи на 333 сега работи на 375мхз.Искам да попитам до колко мога да увелича скоростта на процесора и има ли опасност при тази ситуация рама да изгори???Пробвах да го дигна до 3.5гхз и работи идеално рама бачкаше на ддр 400 даржеше се идеално максимална температура 56 58 градуса а иначе нормално на 45 47 градуса . Това добре ли е и мога ли да го оставя така???Имам вентилатор на процесора ZALMAN CNSP 7000B-CU и 2 120мм вентилатора.Оказва ли някакво влияние на хардовете???Благодаря предварително!!!

Редактирано от kokomil
2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни. (преглед на промените)

Първото, което трябва да направиш е да заключиш AGP/PCI шините на 66/33 МХц ( дъното поддържа такава опция - Adjustable FSB/DDR ratio. Fixed AGP/PCI frequencies ) -тогава няма да има опасност за харда и видеокартата. ( в ASUS JumperFree в Биос ) . Иначе температурата 56- 58 градуса е нормална, ако е измерена когато компа е натоварен напълно ( тест, игра и т.н.). В противен случай, в idle режим е висока.

Доколко можеш да вдигнеш честотата на процесора - това можеш само ти да кажеш ! Опитвай докъде може да стигне и в същото време системата да е стабилна ! След всяко увеличаване на честотите пускаш тестове за стабилност( във важните теми за клок отгоре на раздела има линкове към всякакви тестове), ако те минат без грешки - повишаваш пак и пак тест.

Но с това захранване , дето си го написал

захранване:ATX 350 W
рискуваш целия компютър,защото изглежда NoName ( трябва ти добро захранване, за ди си спокоен при клока) !!!
  • Автор

Благодаря ти!!!56 58 градуса е след половин час тест от еверест .А рама е ддр 400 сега е на 375 а ако я дигна до 400 нали няма да има проблем?Заключил сам шините защото четох твои коментар по друг клок и са както казваш.Волтажа на процесора се променя от 1.34 до 1.42 на авто е нормално ли е това???

А рама е ддр 400 сега е на 375 а ако я дигна до 400 нали няма да има проблем?

Няма да имаш проблем -400 е default честотата на паметта. Ако не е някоя съвсем "дървена" вероятно ще работи и без проблем и над 400 МХц, та дори и с увеличаване на напрежението малко.

56 58 градуса е след половин час тест от еверест
Това съвсем не достатъчно като тест. Пусни някой Prime да върти цяла нощ и тогава погледни резултата.

Волтажа на процесора се променя от 1.34 до 1.42 на авто е нормално ли е това???

Изключи от Биос Spread Spectrum и няма да играе -иначе си е нормално така.

• Автор

Работата е идеална.Бачка без проблеми на 3534мхз ддр 401 фсб шината е на 642 мхз.Максималната температура която ми достигна беше 63 градуса след 2 часа тест на еверест.Иначе нормално си бачка на около 50 градуса.Ядрото бачка на 1.36-1.41v.10х kokomil!!!А захранжането е LCB-350ATX P4

Редактирано от Daredevil (преглед на промените)

пробвай да го качиш още(на твоя глава!) ако искаш... :)

Вслушвай се във мненията на Кокомил...

пробвай да го качиш още(на твоя глава!) ако искаш... :)

Вслушвай се във мненията на Кокомил...

А захранжането е LCB-350ATX P4
Недей да опитваш нищо повече с това захранване - като го смениш с истинското , тогава давай още нагоре :)
  • Автор

Кокомил възниква един въпрос тука.Имам опция в БИОСА да си фиксирам напрежението на процесора то е от 1.35-175.От време на време компа ми забива и предполагам че е от напрежението.Сега уж сам го фиксирал на 1.35 ама пак си марда от 1.31-1.41.Когато го сложа на по-виоско напрежение от порядака 1.4в(а то работи от 1.38в до 1.44в) производителността му намалява и това ме учудва.А от твоите статии знам 4е при клок трябва да се дигне малко.Да не го пипам или да го дигна на 1.4в или повече???Знам сащо че като се дигне напрежението се дига и производителността ама при мен нещо не е така имаш ли представа защо??? :eek: :eek: Ам явно просто толкова са му вазможностите като бачка на 3.53 тоест 20% клок си забива и тва е ко да се праи ;) ;) ;) ;) повече няма го барам да не го грамна 10х за саветите .Ще сабирам парички за по нов :beer:

Стандартното напрежение на процесора ти е 1.4 v. Ако при теб то е 1.35, значи е ниско и трябва да го вдигнеш. Покачването се прави, когато системата се държи нестабилно с цел стабилизиране. Напрежението се вдига на малки стъпки, като се оставя достатъчно време за тестове за да се види от една страна дали системата е станала стабилна и от друга дали температурата не се покачва прекалено много. Безопасно покачване е до 8% (възможни са и 10%, но е на границата на опасното).

• Автор

iovi успях да го стабилизирам на 3.43гхз с волтаж 1.372в до 1.44в а иначе четох че максималния за този вид процесори е 1.55в.Иначе сега е добре и грее нормално за PRESSCOT-256 само за рама ме е яд че е на DDR390 но това е явно пак е напредак!!! :) 10х и на двамата!!!

Хе, сега видях , че си имал въпроси ;)

Знам сащо че като се дигне напрежението се дига и производителността ама при мен нещо не е така имаш ли представа защо??

Не е точно така ;) Напрежението се покачва , за да се стабилизира работата на отделния компонент на по-висока честота, а не за да се повиши производителността на съответния елемент, т.е. повишаването на напрежението влияе върху производителността, но индиректно !

iovi ти е обяснил :)

• Автор

Как да си направя FSB:DDR 1:1 сега е 5:4 а знам че 1:1 е наи-добре.Как да стане??? angry.gif

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

А някой ако каже как да спра напрежението на процесора да си презкача от 1.392 до 1.508в ще сам му задалжен.Уж от биоса сам го сложил на 1.45 постоянни ама неще и spread spectrum сам го изгасил и неще иначе кат мине под 1.4в и блокира компа а е 3498мхз да му повиша още ли напрежението??? А другото на еверест ми дава напрежение на ядрото 1.46в а на cpu-z от 1.392 до 1.508 на коя програма да вярвам??? HELP ME!!! sad.gifsad.gifsad.gif

• Автор

Все още не мога да спра напрежението ми да варира от 1.372 под пален товар до 1.508в според цпу-з а еверест дава от 1.37в до 1.46в а в биоса пише от 1.392в до 1.44в направо ме утрепва тоя процесор.А в биоса вазможностите са следните(1.350 1.375 1.400 1.425 1.450 1.475 1.500) и така до 1.8в.В момента е на 1.450 и забива а като го сложа на 1.475 не трагва.Да те питам ако го сложа на 1.5в има ли опасност та изпуши???Изключил сам спреад спектрум и пак неще да стои на едно място напрежението.Другото така да го оставя или да се помача още малко??? :) Ще бада доволен ако го докараме до 3520 мхз защото тогава рама ще е ддр 400 и няма да го пипам пове4е и да те притеснявам!!! сорру ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.