Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с харддиска - Invalid Partition Table

Featured Replies

Значи проблема се състой в това... Разполагам с 2 Хард Диска... Изключих единия Хард за да сложа Windows и след като сложих Windows-а си включих и другия хард диск... Но ми изписа този надпис преди да зареди Windows-a

Analyze network Media type, this will take several seconds.

Ok.

RPL - ROM - ADR : 000D 8717 DAE4

RPL - ROM - IRQ : 11

RPL - ROM - PIO : C000

и тук зарежда накакви неща смисъл един надпис и се сменят числа до около 55 ... След което ПЦто пак почва да прави същото нещо с Анализирането и се стига до този надпис

Boot Failure

Insert BOOT diskette in A:

Press any key when ready

не слагам нищо в А: и просто натискам ENTER

след което се появява този надпис...

Invalid Partition Table

Ако може да те ориентира, казва ти че не може да намери от къде да се зареди т.е. нямаш форматиран диск. От тук на там причини много! Моля уточни:

1. Каква е причината да изключиш единия твърд диск?

2. Това ти го изписа след като го включи за първи път или след като закачи и втория твърд диск.

3. Ако второто предположение на т.2 е вярно когато махнеш втория диск проблема появява ли се?

Така като гледам, проблема не е хардуерен ;) Подреди си джъмперите на двата харда правилно, ако на втория хард си имал инсталирана ОС, форматирай дяла, на който е била инсталирана. Ако си направил инсталацията правилно , няма причина после да не иска да зареди ОС.

(Темата заминава в Операционни системи)

• Автор

GetOff ... Значи опитах се да си кача WINDOWS VISTA на ПЦто .... И понеже като бях с 2та харда и цъкна да инсталира вистата там където ми е бил стария уйндолс, обаче не ми даваше. За това изключих единия хард диск този на който никога не е имало операционна система. оставих само този на който имаше и след като си сложих ВИСТА изключих ПЦто за да включа Харда... но каго го включих и ми изписа този надпис.... как мога да го оправя ???

Разбрах следното:

Бил си с двата харда на единия от които е имало WindowsXP. Не ти е давало да заредиш Windows Vista и за това си изключил този който е бил празен и си успял да качиш операционната система.

Ако това е вярно просто не си качвал върху стария с операционна система а върху този без операционна система, в противен случай пак щеше да ти откаже инсталацията ако не изтриеш дяловете на този диск и ги укажеш наново. От това правя извод че си инсталирал на другия и в момента имаш два диска с два активни дяла и по всяка вероятност BIOS не знае от къде да зареди. Стартирай системата от дискета и напиши команда: dir c: , виж какво имаш по първия диск, същото направи и със всички останали дялове които имаш на двата харда за да се ориентираш точно какво си направил и пиши пак.

Редактирано от GetOff (преглед на промените)

• Автор

аааа как да го стартирам системата от дискета ???

Учудвам се че си решил да инсталираш операционна система, позволил си си да изключваш твърд диск(надавам се поне компютъра да е бил спрян когато си го правил), а не знаеш как стартираш компютъра с дискета.

Първо в BIOS трябва да смениш реда на зареждащите устройства първо да се чете от флопито.

Второ необходима ти е системна дискета която ако я нямаш трябва да направиш на друг компютър с работещ Windows.

Трето навици и познания за работа с DOS команди.

Четвърто което и от първите три да те затруднява грабвай компютъра и го носи при някой който ще ти помогне без да прави повече поразии.

Последно за да се инсталира Windows със всичките му екстри, пачове , кръпки, защити и да се настроят драйверите на поне на мен ми са необходими 6 до 8 часа за да съм сигурен че ще работи поне половин година без проблем. И това ти го казвам за XP което стана операционна система едва след SP2 преди това си беше пълна боза, а ти се се хванал с Vista , не те разбирам.

• Автор

ами добре тогава ще си занеса при някой който разбира от тия неща ПЦто и да се надявам че ще го оправи !!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.