Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

VirtualBox - въпроси, проблеми, дискусия

Featured Replies

Да, с нея съм имам и още 1 проблем сложих дори и най-малката резолюция обаче като се опитам да инсталирам линукса отдолу не виждам бутоните за next защо така?

Опитай инсталация в текстови режим, понякога има проблем с разделителната способност и съвместимост

• Отговори 68
  • Прегледи 11,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ще обясниш ли как да го направя? laugh.gif

Ето тук има описание: http://developer.novell.com/wiki/index.php..._Install_Ubuntu

но трябва да започнеш инсталация от сървърна версия. После винаги можеш да добавиш всичко, което ти трябва :-)

• 1 месец по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Здравейте,

От повече 2 години, работех със стара версия и аз незнам коя на Virtualbox инсталирана на Windows. Досега си добавях от менюто Network, Host Interface мрежови адаптери и тези адаптери се появяваха във Control Panel -> Network Conections.

След преинсталация на Windows в новите версии на VirtualBox липсва меню за добавяне на мрежови адаптери.

Тези адаптери си ги добавям в Guest OS като TAP интерфейси и пак всичко работи.

Дразни ме факта че всичко е направено по-трудно, ако някой може да каже с две думи ако нещо пропускам.

Да, четох го.

Точно там нищо не са обяснили. На сайта им, има описание - но с тази разлика че досега всичко тръгваше от раз, като зададеш NAT настройки.И с малко четене вдигаш TAP, бриджваш го ако искаш нещо специално.

Просто са го направили в момента безумно сложно, жалко за хората който сега навлизат.

Ако някой ще ме упреква за темата, по-добре да ОБЯСНИ.

Освен да погледнеш това ръководство: VirtualBox User Manual. Някъде в част 6 "Virtual networking" може би ще намериш отговор, ако съм разбрал правилно въпроса ти.

Така като местите темите някой ще забележи ли питането ми.

Темата в която е поместена е за стари версии с който нямам проблем.

Редактирано от tsukevboyan (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Не мога да деинсталирам virtualbox 2.2.0 beta2.Опитах да я деинсталирам по редовния начин - нестана(включително с revo uninstaller,perfect uninstaller,your unistaller 2008),опитах с инсталатора на нова версия - стига до същото място при деинсталирането и rolling back.

Моля да ми помогнете да я махна и да сложа последната версия(вече е 2.2.2,но пробвам от от два билда насам).

Да не би проблема да е от операционната система windows xp x64?

post-63885-1241542033_thumb.jpg

Редактирано от манол (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Здравейте,

Инсталирах си VirtualBox 3.0.2, инсталирах 2 guest машини (Win server 2008 и Win Vista). Искам guest машините да комуникират една с друга, но да не виждат host-а и да нямат интернтет. както и да не могат да бъдат видяни от мрежата в която в вкючен host-a.

Възможно ли е това? Пробвах с Internal опцията но, не се получи. търсих в Google но не намерих нищо.

Ако това не може да бъде направено с VirtualBox, има ли друга free програма която може да изолира guest машините?

Поздрави,

positive

Преведох мнението ти:

ще ми каже ли някои как мода изляза от току що инсталиран виртоален комп?

Ако съм те разбрал правилно, с десен CTRL. Ако искаш да ти стане по-лесно с прехвърляне на команди от клавиатурата/ мишката към и от host към guest, просто инсталирай добавките VirtualBox Guest Additions. Можеше да погледнеш на официалния сайт на VirtualBox. Там има прекрасно ръководство: Sun VirtualBox User Manual.

А ако искаш да спреш операционната система от виртуалната машина - използвай командите от менюто на VirtualBox или излез от операционната система както се прави на реален компютър, но във VirtualBox клавишните комбинации за това са други...

P.S. Това ръководство е споменато в няколко коментара по-горе. Освен това при инсталация/ работа с операционна система VirualBox ти подсказва какво да правиш. Чети...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Някой подкарвал ли е remote desktop на VirtualBox и хост машината,защото включих функцията в виртуалната машина с XP,но при опит за свързване от хоста към VBox при включени remote и на 2-те няма достъп и на хоста в device manager има нераспознато устройство.

Някой подкарвал ли е remote desktop на VirtualBox и хост машината,защото включих функцията в виртуалната машина с XP,но при опит за свързване от хоста към VBox при включени remote и на 2-те няма достъп и на хоста в device manager има нераспознато устройство.

Никои ли не знае как да подкарам remote desktop на VirtualBox?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.