Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да хостнвам

Featured Replies

Здравейте, имах хостинг в tophost, като имам username pass. До сега не съм хоствал сайт там. Как по-точно да го направя и трябва ли да имам инсталирам cpanel на комютъра си за да качвам файловете. С фтп-клиент няма ли да стане, както на пример в free.hit.bg. До сега съм хоствал само във фреехостинг сайтове.

С фтп-клиент няма ли да стане, както на пример в free.hit.bg.

Аз за първи път чувам Hit.bg да имат FTP сървър ;)

За tophost имат FTP сървър. За това да имаш cpanel на компютъра си няма такова нещо. Такъв cpanel има на сървъра на хостинга ти и от там администрираш акаунда си - база данни, файлов мениджър, настройки на домейни, email потребители и др.

Мога да ти препоръчам 2 хостинга безплатни с FTP достъп:

http://free.bg - 10 мб ама домейна ти завършва на domain.free.bg

http://www.100webspace.com/ -

• 1 Domain Hosted

• 100 MB Data Storage

• 3 GB Data Transfer

• PHP, Perl/CGI-BIN

• 5 Subdomains

• 1 MySQL Database

• 5 MB MySQL Space

• FTP Access

• POP3/IMAP E-mail (No SMTP)

• 24/7 Technical Support

• Small Banner Ad

Имаш хост а си нямаш на представа как става качването ;) Хит.бг използват файлов мениджър , с такъв файлов мениджър разполага и cPanel-а както каза m_sharky .

Hit.bg поддържат FTP!

2. Как да осъществя FTP достъп до сайта си?

От съображения за сигурност в системата е предвиден отделен достъп до всеки създаден от потребителя сайт. Потребителското име, с което се осъществяват операциите е във формат потребител@сайт. Паролата за всички сайтове е една и съща.

пример: потребител: darkdog

парола: energy

сайтове: infected.hit.bg, free.hit.bg/mushroom

за сайт: infected.hit.bg

ftp free.hit.bg

user: [email protected]

password: energy

за сайт: free.hit.bg/mushroom

ftp free.hit.bg

user: [email protected]/mushroom

password: energy

За FTP достъп най-удачно е да се използва ftp-клиент. Препоръчваме FileZilla или CuteFTP.

имам user и pass но немога да качвам през фтп sad.gif

Явно не правиш нещо както трябва.

Не ти ли изпратиха мейл с подробно указания как се осъществява достъпа през FTP ?

имам filezila, както и име и парола, но незнам фтп-то на топхост.бг

Проблем

На какъв FTP адрес да се свържа?

Решение

FTP адресът е идентичен с домейн името Ви. Примерно, ако Вашият домейн е mysite.com, трябва да използвате следните данни за FTP:

FTP adress: mysite.com

FTP port: 21 (по подразбиране)

FTP password: Вашата FTP парола

Приятел провери пощата която си дал при регистрацията. Там трябва да има указания за всички тези неща.

FTP-то е твоят домейн...

Например, ако имаш домейн tvoqtdomejn.net, това ти е и FTP-то...

Всъщност то си е написано на e-mai-а който ти изпращат...

Аз също съм на tophost и съм много доволен...

И още нещо...

Изтегли си този мейл от нета и си го запиши някъде. Нямам предвид харда, а някакъв носител CD, дискета...

Ако имаш възможност си го принтирай и си го пази...

Защото аз имам неприятни случки с Hotmail, и сега използвам само Gmail...

Hit.bg поддържат FTP!

Извинявам се! Отдавна не съм ползвал hit.bg и нз че вече имат ftp достъп

ПС: Препоръчвам ви най-добрия ftp клиент - FireFTP на Mozilla Firefox. Това със сигурност мога да кажа, че е най-добрия ftp клинент! Свалете си го и само ще се убедите. Няма по-удобен бърз и сигурен трансфер!

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

• Автор

използвам filezila. от "мениджър на сайтове" задавам "нов сайт", в полето хост записвам името на домейна (mydomain.com), типа на сървъра ftp, идентификация - нормална, за потребителско име и парола използвам тези които са дадени за връзка с mydomein.com/cpanel . И след всичко това нестава. Даже с паролата и потребителското име немога да се свържа и в mydomein.com/cpanel. а са това. Ако има грешка някъде в последователността на действията ми моля някой да ми каже. Пробвах вече доста комбинации

А може ли проблема да е че регистрацията е направена от едно IP а сега се хоства от друго

Редактирано от live1102 (преглед на промените)

• Автор
В хост във Filezilla пиши ftp://домейнати.нещо

ето и резултата:

Отговор: 220---------- Welcome to Pure-FTPd [TLS] ----------

Отговор: 220-You are user number 4 of 50 allowed.

Отговор: 220-Local time is now 21:26. Server port: 21.

Отговор: 220-This is a private system - No anonymous login

Отговор: 220 You will be disconnected after 15 minutes of inactivity.

Команда: USER televiss

Отговор: 331 User ******* OK. Password required

Команда: PASS *********

Отговор: 530 Login authentication failed

Грешка: Не мога да се свържа!

Редактирано от live1102 (преглед на промените)

Паролата ти вярна ли е?

• Автор

разбира се.или поне е същата която ми е предоставена. малко порта ме притеснява, дали е същия. него няма как да науча

Я ми прати данните на ЛС да пробвам аз да вляза и ще ти кажа кое не е наред ;)

"Login authentication failed "означава само едно - че паролата не ти е вярна, провери обичайните неща - capslock и тн.

използвам filezila. от "мениджър на сайтове" задавам "нов сайт", в полето хост записвам името на домейна (mydomain.com), типа на сървъра ftp, идентификация - нормална, за потребителско име и парола използвам тези които са дадени за връзка с mydomein.com/cpanel . И след всичко това нестава. Даже с паролата и потребителското име немога да се свържа и в mydomein.com/cpanel. а са това. Ако има грешка някъде в последователността на действията ми моля някой да ми каже. Пробвах вече доста комбинации

А може ли проблема да е че регистрацията е направена от едно IP а сега се хоства от друго

Увери се, че паролата ти за достъп до cpanela е същата с тази за FTP понеже аз работя с хост на host.bg дето има разлика от една буква повече за достъпа до cpanela.

"Login authentication failed "означава само едно - че паролата не ти е вярна, провери обичайните неща - capslock и тн.

Да със сигурност е паролата то се свързва с този акаунт, но не може да влезе понеже не му пише правилно паролата. Виж си хубаво данните на мейла, пратен ти от tophost и там трябва да пише отделно парола за FTP от тази за cpanel

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.