Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с LG DVD-RW GWA-4166B ...

Featured Replies

Имам следния проблем, DVD-то ми неще да работи с DVD дискове. Като сложа DVD диска, устройството само мига известно време и дотам. Други дискове тръгват без проблем, но някой като повървят и забиват. Използвам K-Lite Codec 3.01 Full, имам следните плеъри - КМplayer,WMP, Winamp и BSplayer, но с всички има някакви проблеми с възпроизвеждането. Самото DVD устройство е следния модел и малко спецификации ...

Property Value

Type DVD Writer

Vendor LG Electronics

Model HL-DT-ST DVDRRW GWA-4166B

Interface IDE ATAPI

Removable Yes

Location Primary Controller - Master drive

Vendor Specific 05/07/06

Drive letter D

Controller Buffer Size on Drive 2 MBytes

CD Reader ROM/R/RW

CD Writer R/RW

DVD Reader ROM/R/RW

DVD Writer R/RW

SMART Support No

Последно пробвах с Verbatim 4.7GB 4x 120 min, DVD-то въобще не може да го "отвори", не съм сменял firmware защото прочетох ,че може да остана изобщо без DVD. Mай firmware e версия 1,03 .... И не успях да разбера с коя точно версия firmware съм. Моля, поне да кажете, какви са евентуалните възможни повреди ....

p.s. Забравих да кажа с CD-та няма никакъв проблем ....

Редактирано от *Belial* (преглед на промените)

• Автор

Нищо не разбирам от компютри, и честно казано не знам дали firmware е 1.03 . Ако може да кажете с коя програма евентуално да проверя ?

Нищо не разбирам от компютри, и честно казано не знам дали firmware е 1.03 . Ако може да кажете с коя програма евентуално да проверя ?

Може да се види примерно с Everest Ultimate Edition (има го из форумите и на главната страница на КАЛДАТА) или от Device Manager-a.

Дясно копче на мишката върху My Computer => Hardware => Device Manager => DVD/CDROM drives => PROPERTIES => DETAILS

С коя програма записваш дисковете и в какъв формат ДВД формат (AUDIO_TS; VIDEO_TS) или AVI, MPEG...

Има по нова версия на кодеците ти K-lite Codec Pack 3.1.5 (на главната страница на КАЛДАТА)...

Пробвай с други плеъри...GOM PLAYER, KMPLAYER, VIDEOLAN MEDIA PLAYER (на главната страница на КАЛДАТА)...

Изтегли си и последната версия на DirectX 9.0c за юни месец...(има го във форумите "Нови Програми")

Да не би самите дискове да са прецакани нещо...Каква марка използваш- ИМА ЗНАЧЕНИЕ (особено ако е Princo или нещо от сорта)...Дори IsoBuster се зори при опит за възстановяване на "добре" прецакали се дискове...

По време на запис на дисковете какво е нивото на буфера...има ли сериозни пикове (Примерно ако използваш НЕРО освен индикация за текущото състояние на запис отдолу има и други за нивото на буфера)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry562163

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Имам следния проблем, DVD-то ми неще да работи с DVD дискове. Като сложа DVD диска, устройството само мига известно време и дотам. Други дискове тръгват без проблем, но някой като повървят и забиват. Използвам K-Lite Codec 3.01 Full, имам следните плеъри - КМplayer,WMP, Winamp и BSplayer, но с всички има някакви проблеми с възпроизвеждането. Самото DVD устройство е следния модел и малко спецификации ...

.....

p.s. Забравих да кажа с CD-та няма никакъв проблем ....

Доста често срещано явление в последно време с устройствата на LG. За съжаление. Ако ти е гаранционно - подмяна, ако не е - пиеш една студена вода и си купуваш ново. Това е положението.

Проблемът ти е хардуерен и няма нищо общо с кодеци, DirectX-сове и т.н.

Да LG се излагат тотално много дефекти напоследък.Препоръчвам на приятели другия аналог NEC.Ходи го връщай не се мъчи.

• Автор

firmware??

Ето това има в дивайс мениджър...Да не би от "странната" версия на firmware да се е получил проблема ?

• 3 седмици по-късно...

Явно наистина проблема е в самата писачка. И аз съм с такава и в момента е в сервиза. При мен се получава същия проблем, но само с DVD+R и DVD+RW дискове. Иначе с DVD-R, DVD-RW и CD-та почти нямам проблеми.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.