Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: Програма забраняваща инсталирането на други програми

Featured Replies

Здравейте, имам офис в който работи секретарка, която постоянно си инсталира Skype. Въпроса ми е има ли някаква програма която да забрани инсталирането на други програми или на точно определена като Skupe. Варианта с "Guest" акаунт не ме устройва, защото трябва да има достъп до всички файлове.

Благодаря ви предварително!

Здравейте, имам офис в който работи секретарка, която постоянно си инсталира Skype. Въпроса ми е има ли някаква програма която да забрани инсталирането на други програми или на точно определена като Skupe. Варианта с "Guest" акаунт не ме устройва, защото трябва да има достъп до всички файлове.

Резни достъпа на Skype до мрежата.

• Автор
Резни достъпа на Skype до мрежата.

Би ли обяснил как става?

Просто се създава нормален акаунт, на който му се дават права да чете/пише по файловете (работни). Той по подразбиране не може да инсталира софтуер

• Автор
Просто се създава нормален акаунт, на който му се дават права да чете/пише по файловете (работни). Той по подразбиране не може да инсталира софтуер

Това не ме устройва sad.gif Трябва ми точно програма която да забранява инсталирането на други програми. Мисля, че Zone Alarm имаше подобна функция.

Това не ме устройва sad.gif Трябва ми точно програма която да забранява инсталирането на други програми. Мисля, че Zone Alarm имаше подобна функция.

Нещо не разбирам. Защо ти трябва програма, която да върши нещо, което е стандартна функционалност на WIn-a? Просто новия потребител се прави член ан група Users или Guests като в последния случай даже не може да мести икони по екрана.

Ако толкова искаш да дълбаеш (и да си вкарваш таралеж отзад) погледни груповите политики

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

В hosts файла (C:\WINDOWS\system32\drivers\etc) добавяш сървъра на Skype. Сега нямам в момента инсталиран и не мога да го видя кой е.

В hosts файла (C:\WINDOWS\system32\drivers\etc) добавяш сървъра на Skype. Сега нямам в момента инсталиран и не мога да го видя кой е.

В него може да се добави запис от вида:

127.0.0.1	   localhost

като името на хоста(овете) се довави към това ИП

В него може да се добави запис от вида:

127.0.0.1	   localhost

като името на хоста(овете) се довави към това ИП

Това няма да стане. Сега се поразрових и се оказва, че скайпа не работи с един/няколко сървъра.

Линк

Редактирано от mita4e (преглед на промените)

...Мисля, че Zone Alarm имаше подобна функция.

Очевидно държиш секретарката ти да има администраторски права и инсталиран Skype, но да не може да го ползва - ZA ще ти помогне в това, като й забраниш (на програмата Skype, а не на секретарката) достъпа до мрежата.

Виж в това ръководство частта за Program Control->Programs и отмени разрешението за Skype в списъка.

Можеш да го видиш и тук.

Очевидно държиш секретарката ти да има администраторски права и инсталиран Skype, но да не може да го ползва - ZA ще ти помогне в това, като й забраниш (на програмата Skype, а не на секретарката) достъпа до мрежата.

Виж в това ръководство частта за Program Control->Programs и отмени разрешението за Skype в списъка.

Можеш да го видиш и тук.

Може и без зони аларми освен ако вече я има човека де. Ако я има да ... само че незнам дали мацката не е толкова грамотна да си го оправи после. Може и със стандартния уиндоус файъруол.

Мисля че най-елеган начин да се оправи проблема е да се сложи на папката на пустия скайп парола и вътре за изтрие някой съществен .dll. По-този начин би трябвало да не може да се преинсталне и в същото време да не работи а да съществува. Може и да греша. Незнам. Това ми идва наум засега. Ако се сетя нещо ще пиша.

Успех

• Автор

Секретарката трябва да има администраторски права но да не може да ползва Skype. Колкото и пъти да го изтрия тя все го инсталира. Не искам да слагам ZoneAlarm. Може ли някои да обясни какво точно да изтрия че да дори и да инсталира на ново Skype той да не работи?

Секретарката трябва да има администраторски права но да не може да ползва Skype. Колкото и пъти да го изтрия тя все го инсталира. Не искам да слагам ZoneAlarm. Може ли някои да обясни какво точно да изтрия че да дори и да инсталира на ново Skype той да не работи?

Защо просто не забраниш с административна заповед инсталирането на определени програми и не започнеш да глобяваш нарушителите ?

Секретарката трябва да има администраторски права но да не може да ползва Skype. Колкото и пъти да го изтрия тя все го инсталира. Не искам да слагам ZoneAlarm. ...

Останах с впечатлението, че вече имаш инсталирана ZA и затова тръгнах в тази посока на разяснения, но както и да е - мисля, че задачата е много трудна. При която и да е стена и забрана на достъпа, с наличието на администраторски права, дамата ще може да си лафи в мрежата и едва ли ще можеш да я ограничиш. След като си инсталира Skype когато й кефне, то какъв й е проблемът да скрие иконката на програмата в някоя папка и да си я пуска когато й скимне?

С ограничен акаунт тя пак ще има достъп до всички файлове и ще може да работи с тях, т.е. да ги променя (без изпълними, разбира се, но те не са й нужни), но няма да може да инсталира и деинсталира програми, в това всъщност е основната разлика в правата върху системата.

Защо просто не забраниш с административна заповед инсталирането на определени програми и не започнеш да глобяваш нарушителите ?

Вече обясних защо, все ще намерят начин да го изпързалят, едва ли ще има възможност да им виси на главите непрекъснато. Другият вариант е заповедта и програма за проследяване на интернет трафика.

Бих ти препоръчал две програми: Security Administrator и User Control

Специално първата я ползвам в службата на потребителските компютри и съм доволен. Има възможност за забрана стартирането на дадена програма. После даже и да се изтрие и пак инсталира забранената програма, Security Administrator помни пътя до програмата (ехе-то) и забраната си остава в сила (това при положение, че се инсталира по подразбиране в C:/Program Files/....)

Това твърдение ми звучи абсурдно. Обясни ми причината за това да има административни права.

А специално Skype е почти неспасяем.

П.П. Да да сложиш персонална защитна стена на всеки съвсем не е глупаво, даже в големите компании се прави така, макар че потребителите са зад няколко фирмени защитни стени!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.