Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Процесът explorer.exe натоварва процесора на 100%

Featured Replies

Предполагам че съм лепнал нещо понеже скоро се рових из онези сайтове за кракове и серийни номера в който както е известно е пълно с разни гадости като вируси троянци и др. Сканирах с един тон програми но нямаше ефект антивируса ми е НОД32, може ли да се направи нещо или трябва да се форматирам?

Редактирано от plamenpik (преглед на промените)

Може и да не е вирус. Ако нямаш достатъчно RAM за някоя програма или игра explorer.exe пак може да забие.

напиши с какви програми си сканирал?трябва да сканираш не толкова с антивирусни,а с антиspyпрограми!да си свалял от тези сайтове крак и да си го активирал ?

Не е вирус. На мен ми се получава от време на време. От едно кликване върху дадена икона, папка и компа забива, а процеса Explorer.exe е на 100%. Някой път се оправя след малко, но някой път е нужен рестарт. Случвало ми си е и след формат и нова инсталация на вина. Сигурно е заради малкото Рам моя е 256 мб. Промених си регистара както пишеше по горе, ще видим дали ще помогне.

• Автор

1-во Смятам че имам достатачно рам (512 мб) и не е от игра или програма понеже това става веднага след като пусна уиндоуса и процесора ми е на 100 % 2-ро Сканирал сам с Ad-Aware SE Personal Spybot Advanced WindowsCare V2 Personal Hijack This, F-Prot McAfee и Nod-a който имам но резултат е нулев 3-то Не сам свалял нищо от тези сайтове просто търсих един сериен номер за една програма.

е това не е като моя проблем. прав си и че не е от рамта, защото при тебе става веднага след пускането.

Ако не ти се сменя антивирусната програма, може да опиташ с някой On-Line скенер. Например с този на Касперски : http://www.kaspersky.com/virusscanner .

П.п. Прочете ли въобще темата, която stanley56 ти показа ?

Редактирано от Carcass (преглед на промените)

• Автор

Опитах и с онлайн скенерите касперския намери някакви заразени файлове някой ги почисти груги не понеже бяха е c\windows\system32 и явно съм лепнал вирусче което не може да се махне така понеже и след скана с касперския проблема си остана. Явно ще трябва да форматирам, благодаря все пак на всички който отговориха.

• Автор

Ураааа оправих се той касперския не ги лекувал само ги намирал и трябваше ръчно да изтрия 2-ва длл файла и сега вече всичко е ок :lol6: От цялата тази работа си направих 2 извода: 1-вия Повече никога няма да влизам по тези гадни сайтове (не го правете и вие) 2-роия Нод32 е на всетлинни години зад касперски, аз преди бях с каспереца ама единственото нещо което ме дразнеше в него е че много товари иначе бях доволен от него но рещих да го сменя защото нали нод-а уж не е пропуснал нито един инуайлд вирус за последни те 1000 години ама аз явно бях хванал някакъв аутъайлд вирус и той за това го пропусна. Ок стига с лирическите отклонения мерси още веднъж на всичи.

Повече никога няма да влизам по тези гадни сайтове (не го правете и вие)

Има си програми за това - CrackDown
  • 3 месеца по-късно...

Отвреме на време explorer.exe започва да заема 99% от процесора... И нестава въпрос за Windows Explorer а за системното explorer.exe. На какво се дължи това и как да се справя без да преинсталирам Winбоза?

Отвреме на време explorer.exe започва да заема 99% от процесора...

И нестава въпрос за Windows Explorer а за системното explorer.exe.

На какво се дължи това и как да се справя без да преинсталирам Winбоза?

Windows Explorer и "системното explorer.exe" е едно и също нещо.

Windows Explorer и "системното explorer.exe" е едно и също нещо.

Вярно.

Става въпрос за "системното explorer.exe" а не за стартирано допълнително като искаш да си разглеждаш харда примерно.

ъъъъ..... @jojobinio не че искам да се заяждам, но мисля си малко объркан... Първо, така нареченото "системното explorer.exe" най-вероятно включва и desktop-а ти.(Освен ако не си му казал, че Desktop-а и "системното explorer.exe" трябва да се държат като два отделни процеса.) Възможно е ако си пренаселил екрана с всякакви всевъзможни shortcut-и, папки, файлове и имаш някаква много тежка картина за background, или още по-лошо: web страница, то тогава е възможно от време на време explorer-а ти да ползва повече процесорно време. Въпреки това, проблема е странен. Explorer-а не гълта толкова процесорното време само защото му е скучно. Направи full scan на системата + разгледай си харда. Възможно е даден компонент да ти прави проблем, и ако имаш да речем shortcut към него на desktop-а да прави проблеми.(особено ако този shortcut е на CD-то или на нещо несъществуващо)

Редактирано от Rincewind2 (преглед на промените)

ъъъъ..... @jojobinio не че искам да се заяждам, но мисля си малко объркан...

Първо, така нареченото "системното explorer.exe" най-вероятно включва и desktop-а ти.(Освен ако не си му казал, че Desktop-а и "системното explorer.exe" трябва да се държат като два отделни процеса.) Възможно е ако си пренаселил екрана с всякакви всевъзможни shortcut-и, папки, файлове и имаш някаква много тежка картина за background, или още по-лошо: web страница, то тогава е възможно от време на време explorer-а ти да ползва повече процесорно време.

Въпреки това, проблема е странен. Explorer-а не гълта толкова процесорното време само защото му е скучно. Направи full scan на системата + разгледай си харда. Възможно е даден компонент да ти прави проблем, и ако имаш да речем shortcut към него на desktop-а да прави проблеми.(особено ако този shortcut е на CD-то или на нещо несъществуващо)

Значи......... отговора е не на всички твои въпроси и предположения....

Първо, така нареченото "системното explorer.exe" най-вероятно включва и desktop-а ти.

Да включва го. И като почне да ми заема 99% му спирам тока от Task Mаnаger-а и ми изчезва десктопа.

После от New Task го стартирам пак и всичко е наред до след известно време....

Възможно е даден компонент да ти прави проблем, и ако имаш да речем shortcut към него на desktop-а да прави проблеми.(особено ако този shortcut е на CD-то или на нещо несъществуващо)

Има един компонент дето прави проблеми и съм чувал че го наричат Windows.....

Ама незнам много съм объркан...

И ако си мислиш че несъм му давал 1000 сканове с 1000 различни софтуера много се лъжеш.

Това е първото което може да се направи при подобен проблем....

Редактирано от jojobinio (преглед на промените)

Process Explorer се казва програмката, която ти трябва. Ще видиш кой процес от какво се ползва.

Отвреме на време explorer.exe започва да заема 99% от процесора...

И нестава въпрос за Windows Explorer а за системното explorer.exe.

На какво се дължи това и как да се справя без да преинсталирам Winбоза?

Напълно нормано е това ако системата ти е била в покой известно време и след накаква активност на мишката или клавиатурата да спре системните процеси и дейности и натоварването на процесора да намалее. Нормално е уина да прави преиндексиране, архивиране и доста други задачки при ненатоварен комп.

В противен случай може да има някаква гадинка или хардуерен проблем.

и на мене ми става така от време на време .. ползвам 2 пц-та.. едното в офиса едното в нас.. и двата са с по 1 гб рам .. единия е [email protected] GHZ ,другия е p4@3ghz.. прегледах темата и всеки предполага че е вирус.. но давам 99.9% гаранция че не е от гадинка това.. NOD 32 , Kaspersky и какви ли още не програми за сканиране съм ползвал.. чисто е като след пролетен дъждец.. От време на време .. дали ще е след 1 час работа , 2 , или 20 на компюътра . .. или дори веднага след рестарт .. като се натисне примерно иконката за показване на Десктоп-а от Quicklaunch , или пък бутона за минимизиране на определена програма за да се покаже Desktop-а.. и замръзва всичко.. понякога само Уинамп-а остава да свири .. понякога и той умира.. След натискане на Ctrl+alt+del в мениджъра се вижда че Експлорер.еье виси на 100% натоварване на процесора и не мърда..интересното е че като се килне процеса.. и всичко се оправя.. Да , верно , след това наново се пуска Експлорер.ехе през Run.. ама това е бял дерт... върпоса е в чакането докато се появи мениджъра след Ctrl+alt+del .. Гадно е че ако работиш по нещо .. и това се случи.. за да не загубиш нещо ценно . трябва да чакаш.. ако няма нищо важно , цъкаш ресет .. и хайде на ново..

• 5 месеца по-късно...

Имам абсолютно същия проблем като този на vladinc... Това ми се случва дори веднага след преинстал на уиндолс. Още не съм сложил антивирусн, фаерлол а доста чесно и дравърите и вече експлорера започва да забива... след като всичко съм нагласил и вляза в някой интернет сай след като го затворя почти винаги екплорера забива. дори кгоато отворя май компютър и го затворя също.. експлорер.ехе работи на 100% като заема от рамта около 30-40мб и от вуртуалната о6те около 40-50-60 в някои случаи дори над 100мб а при нормална работа не взема повече от 20-25мб и от двете ... ( поотделно ) кажете как може да се оправи и въобще имали начин ??? компютъра ми е сравнително добър 1гб ДДР2 800мхз, 2.8гхз АМД Атлон 64бита, Уиндолс ХП Сервис Пак 1

• 1 година по-късно...
Аз имам 1 голям дразнещ проблем с Explorer.exe ето го и негоПубликувано изображениеТова се получава като Унмалтна някой от виртуалните дискове на Дайман тулса{daemon tools)преинсталирах PC то и пак същото сменям Дайман тулса и то не веднъж същото.Помогнете моля ви че започвам да се дразня трашно много.

Редактирано от darknes333 (преглед на промените)

Каква е тая стара версия на daemon-а дето си инсталирал? Сложи си най-новата.

Каква е тая стара версия на daemon-а дето си инсталирал? Сложи си най-новата.

Пробвах всички версии на ДТ пък като сложа нова и Маутна и като спра Пц то и го пусна диска не е маутнат
  • 1 година по-късно...

извинете че пиша тук

моя проблем е такъв след преинсталация на pc възникна ми мн мн мн голям проблем стана мн бавен вижте снимките само

3.bmp гхц стават на мхц :@ моля помощ ако някои знае как да го оправя да ме намери на скаип bafch0 след преинсталация дори само да зареди лаптопа отнема 4-5 мин помощ

извинете че пиша тук

моя проблем е такъв след преинсталация на pc възникна ми мн мн мн голям проблем стана мн бавен вижте снимките само

3.bmp гхц стават на мхц :@ моля помощ ако някои знае как да го оправя да ме намери на скаип bafch0 след преинсталация дори само да зареди лаптопа отнема 4-5 мин помощ

извинете но 2 снимки не са се качили иначе на едната е 2.09 гхц на едната 1.49 гхц а не 3 е 759 мхц :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.