Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Guide: Как да превърнем Windows XP в Mac OSX

Featured Replies

Страшна статия. Браво, пич. Ако знаеш от кога търся такова нещо. ;)

Всичко върви безупречно с изключение на 2 неща:

1. Winamp-а зарежда по 4-5 минути. ohmy.gif

2. Microsoft ActiveSync не работи. Не иска изобщо да се стартира. Дава следната грешка - The system DLL user32.dll was relocated in memory. The application will not work preperly. The relocation occured because the DLL c:\windows\system32\shell32.dll occupied an address range reserved for Windows system DLLs. The vendor supplying the DLL should be contacted for a new DLL. sad.gif

• Автор
Страшна статия. Браво, пич. Ако знаеш от кога търся такова нещо. :P

Всичко върви безупречно с изключение на 2 неща:

1. Winamp-а зарежда по 4-5 минути. ohmy.gif

2. Microsoft ActiveSync не работи. Не иска изобщо да се стартира. Дава следната грешка - The system DLL user32.dll was relocated in memory. The application will not work preperly. The relocation occured because the DLL c:\windows\system32\shell32.dll occupied an address range reserved for Windows system DLLs. The vendor supplying the DLL should be contacted for a new DLL. sad.gif

Благодаря, радвам се, че ти е полезна. ;)

По първия проблем: като за начало ме интересува да не би да си пуснал iTunes и след това WinAmp, тъй програмите си пречат една на друга. Също откъде го стартираш (старт меню, док, допълнителен шорткът пад...)?

По втория... поясни моля те какъв е този Microsoft ActiveSync, че в момента не ми идва наум за коя програма е.

Поздрави.

Благодаря, радвам се, че ти е полезна. :)

По първия проблем: като за начало ме интересува да не би да си пуснал iTunes и след това WinAmp, тъй програмите си пречат една на друга. Също откъде го стартираш (старт меню, док, допълнителен шорткът пад...)?

По втория... поясни моля те какъв е този Microsoft ActiveSync, че в момента не ми идва наум за коя програма е.

Поздрави.

iTunes принципно не го обичам. Имам го инсталиран, единствено защото по друг начин не мога да си качвам музика на iPod-а. Иначе не го пускам изобщо.

ActiveSync е едно tool-че на Майкрософт за синхронизация на PDA с PC.

• Автор

За проблема с ActiveSync... мога да гадая, че си инсталирал Flyakite OSX и програмата е подменила малко (доста) системни файлове (това й е работата всъщност).

Да пробваме така: Отвори прозорец на Explorer и пейстни този адрес: C:\WINDOWS\FlyakiteOSX\Backup. Копирай user32.dll в C:\WINDOWS\system32 (тоест идеята е да върнеш оригинала; преди това един Restore Point няма да се отрази зле, или поне направи копие на сегашния C:\WINDOWS\system32\user32.dll).

Ефект?

Редактирано от djborap (преглед на промените)

djBoarp, ще ти платя само за да дойдеш да направиш това нещо в къщи! :ph34r: Нямам време, мама му........ :eek:

• Автор
djBoarp, ще ти платя само за да дойдеш да направиш това нещо в къщи! :ph34r: Нямам време, мама му........ :eek:

Тсхаха... между другото преди няколко седмици къстъмайзвах един Windows през Radmin... за 3-4 часа става. ;)

3-4 часа на седмица свободни ми се събират..... може би по 3-4 / като изключим спането... /. Ама за това ли да ги използвам? cool.gif При положение, че може ;) или kiss.gif

За проблема с ActiveSync... мога да гадая, че си инсталирал Flyakite OSX и програмата е подменила малко (доста) системни файлове (това й е работата всъщност).

Да пробваме така: Отвори прозорец на Explorer и пейстни този адрес: C:\WINDOWS\FlyakiteOSX\Backup. Копирай user32.dll в C:\WINDOWS\system32 (тоест идеята е да върнеш оригинала; преди това един Restore Point няма да се отрази зле, или поне направи копие на сегашния C:\WINDOWS\system32\user32.dll).

Ефект?

Направих няква простотия и затрих без да искам оригиналния user32.dll. Сега не мога нищо да пробвам. Но утре ще преинсталирам и ще видя дали е там проблема. Но предполагам, че е там, щом FlyakiteOSX бута надълбоко в системата. :wors:

Мерси за помощта. Ако изникне нещо пак ще питам :P

• Автор
Направих няква простотия и затрих без да искам оригиналния user32.dll. Сега не мога нищо да пробвам. Но утре ще преинсталирам и ще видя дали е там проблема. Но предполагам, че е там, щом FlyakiteOSX бута надълбоко в системата. :wors:

Мерси за помощта. Ако изникне нещо пак ще питам :P

Еее нали ти казах да направиш Restore или backup. sad.gif

• 3 седмици по-късно...

аз съм инсталирал FlyakiteOSX 3.5 всичко върви за сега добре. само не мога да накарам тескбара да прилича на мак тескбар...

иначе си е горе кадето трябва, но визията му е на windows clasick. каде да бръкна да го накарам и него да добие правилния вид.

Също и бутоните за минимизиране, изключване и намаляване в горния десен ъгъл на прозорците са си също уиндоъските...

• Автор
аз съм инсталирал FlyakiteOSX 3.5 всичко върви за сега добре. само не мога да накарам тескбара да прилича на мак тескбар...

иначе си е горе кадето трябва, но визията му е на windows clasick. каде да бръкна да го накарам и него да добие правилния вид.

Също и бутоните за минимизиране, изключване и намаляване в горния десен ъгъл на прозорците са си също уиндоъските...

Рестартира ли; с коя версия на WB си; коя тема използваш; дай един шот.

Рестартира ли; с коя версия на WB си; коя тема използваш; дай един шот.

ами не не съм инсталирал windows blinds само FlyakiteOSX v3.5 имам инсталиран. Без WB няма да стане така ли?

• Автор
ами не не съм инсталирал windows blinds само FlyakiteOSX v3.5 имам инсталиран. Без WB няма да стане така ли?

Flyakite OSX инсталира WB скин, който няма как да се приложи ако нямаш програмата.

Flyakite OSX инсталира WB скин, който няма как да се приложи ако нямаш програмата.

ок благодаря сега ще пробвам

• 2 седмици по-късно...

значи направих всичко и що годе стане нещо само немога да разбера примерно скайп или някоя друга програма при минимайз се скрива долу в objectdesk ли беше аве няма значение сещате... ;) но firefox`a неможе и трябва да го търса с алт + таб има ли някъв начин и той да се скрива в обджект'а. а и имам проблем с iTunes като я инсталирам нямаше проблем пуснах я сканира си песни и там всичко, но после като като инсталирах Multy plugin ми дава ерор че липсва Мplugin.dll или нещо такова ... някви савети ??

• Автор
значи направих всичко и що годе стане нещо само немога да разбера примерно скайп или някоя друга програма при минимайз се скрива долу в objectdesk ли беше аве няма значение сещате... ;) но firefox`a неможе и трябва да го търса с алт + таб има ли някъв начин и той да се скрива в обджект'а. а и имам проблем с iTunes като я инсталирам нямаше проблем пуснах я сканира си песни и там всичко, но после като като инсталирах Multy plugin ми дава ерор че липсва Мplugin.dll или нещо такова ... някви савети ??

За iTunes-а... намери си някоя по-стара версия, MPlugin-ът все още не е разработен за новите ъпдейти.

Относно минимизирането... предполагам, че питаш за това:

Разширените настройки на програмата се намират в таба Behavior. След инсталиране на програмата, по default приложенията се минимизират в RK Launcher, до кошчето. Съветвам ви да махнете тази опция, тъй като още не е усъвършенствана и много често дава бъгове – деизберете Minimize to RK Launcher.

Успех.

• 2 седмици по-късно...

всичко работеше нормално до оня ден когато ми се бъгна скайпа вече неможе да се включи провбах с remove/install но пак неставатрябва явно да преинсталирам win'a нз...

• 3 месеца по-късно...

Първо, поклон пред djborap ;)

A, eто го и моето бивше XP...използвал съм Styler, WindowBlinds, RK Launcher, ClocX и VLC . Tемата е Aqua Brushed Panther Right.

Кошчето от десктопа махнах така:

1. Start -> Run -> gpedit.msc -> Ок

2. Разклони до User Configuration -> Administrative Templates -> Desktop

3. Намери вдясно Remove Recycle Bin icon on the desktop, двоен клик -> Enable

xptransformedtomacwg0.th.jpg

Редактирано от Prometheus (преглед на промените)

• Автор
Първо, поклон пред djborap ;)

A, eто го и моето бивше XP...използвал съм Styler, WindowBlinds, RK Launcher, ClocX и VLC . Tемата е Aqua Brushed Panther Right.

Кошчето от десктопа махнах така:

1. Start -> Run -> gpedit.msc -> Ок

2. Разклони до User Configuration -> Administrative Templates -> Desktop

3. Намери вдясно Remove Recycle Bin icon on the desktop, двоен клик -> Enable

...

Този начин за кошчето, разбира се, съм го описал в упътването, благодаря ти много за комплимента. :P

Редактирано от djborap (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

не че нещо ама няма ли да е по добре да се инсталира чист макинтош. Иначе браво на djborap за статията мн. е полезна

• Автор
не че нещо ама няма ли да е по добре да се инсталира чист макинтош. Иначе браво на djborap за статията мн. е полезна

Благодаря за мнението. :)

По въпроса с инсталирането, естествено, че е по-добре, просто така правиш Windows-а си много по-приятен и удобен за ползване.

Иначе можеш да отвориш последния линк от подписа ми и да попиташ същото всички 76 000 Windows customizer-и и developer-и, някои от които са посветили живота си на MAC-style customize-а. (:

• 10 месеца по-късно...

Не мога да повявам,че тази статия е 4 страници.След като разбрах,че няма да мога да инсталирам истински MAC на моя компютър трябваше да се мисли нещо друго.Пиша аз разни неща из google и кво излиза калдата-Как да превърнем Windows XP в Mac OSX викам аааааааааа намерих това,което трябва чета 1-2-3 пъти и накрая почнах да го правя.Но тъи като не сам фен на тигър а на леопард с малки измествания от статия ефекта беше на лице и така от 5 дена на сам спирал да го усъваршенствам към по добре.(утре ще покажа снимки според мен може да се сръвнява с оригинала)И така от 5 дена направо съм се побъркал по тая тема-икони,скинове,таскменюта луда работа но определено си струва просто като го погледнеш на края е страхотно.За създателя на тази стати искам да благодаря защото тя беше начлото на това което никога няма да се сетя и то беше да направя Windows да изглежда като MAC с помоща на скинове и програми.БЛАГОДАРЯ МНОГО.

Редактирано от piv17 (преглед на промените)

бе както и да го направите да изглежда пак ще си забива и вади сини екрани и ще работи бавно... аз за това си ползвам 2000, п.с. имам и линукс там - на 10 пъти по бавен комп интерфейса е като на виста ама без идиотските въпроси и бавенета (то вистата от там е крала де :cant believe: щото ефектите си ги има още в kde3.5 само трябва видео на нвидия и малко четене...

Ето и снимката има още какво да се прави.Най не ми харесва дока има още работа по него.Ако някои има въпроси относно нещо да пита. 009960406-big.jpg

Редактирано от piv17 (преглед на промените)

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.