Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпишете се за думата "ЕВРО" на кирилица!

Featured Replies

• Автор

Спор за “еуро” в България заплашва договор на ЕС

11.10.2007

Спор за произнасянето на “еуро” в България заплашва да забави последната стъпка на ЕС към сближаване на връзките със Западните Балкани, съобщиха европейски дипломати, цитирани от Ройтерс.

На среща на посланиците на ЕС България задържа одобрението за Споразумението за стабилизиране и присъединяване на Черна гора, заради правото си да нарича общата европейска валута “евро”, а не “еуро”. Европейският комисар по разширяването Оли Рен изрази загриженост за възможно блокиране на споразумението с Черна гора, което е първа стъпка към евентуално присъединяване към ЕС. “Жалко е, че България е готова да направи Черна гора заложник на съвсем отделен лингвистичен проблем, независимо от неговата вътрешна значимост за страната”, каза Рен за Ройтерс. “Забавянето би изложило на риск доверието в политиката за стабилизация на ЕС на Западните Балкани и това би довело до възможност от забавяне на подобни споразумения и с други държави, както и техния напредък към членство в ЕС, сред които Сърбия, освен ако този въпрос не се реши незабавно”, каза още той. Говорител на португалското председателство на ЕС заяви: “Имаше дебат относно произнасянето на “еуро” на български език и се опитваме да разрешим въпроса”. Български говорител потвърди, че правителството в София е дало мандат на външния министър да подпише договора само ако в текста на документа се включи българското произнасяне на думата “еуро”. Говорителят отбеляза, че терминът е използван в договора с ЕС на България, ратифициран от всички страни-членки. Черноморската държава е от най-новите членки на 27-членния блок заедно с Румъния. “Това е част от нашата национална идентичност. Ние внасяме третата азбука в Европейския съюз и това е въпрос на уважение към езиковото разнообразие”, каза още българската говорителка. /БГНЕС

БГНЕС

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1108987

• Автор

България може да блокира Договора за реформа нa ЕС

България може да блокира подписването на Договора за реформа на Европейския съюз, което предстои да стане до края на годината.

Това каза вицепремиерът и външен министър Ивайло Калфин, цитиран от БНР.

Калфин допълни, че всеки договор, в който еврото е изписано неправилно на български, няма да бъде подкрепен от България.

Унгарският външен министър Кинга Гьонц, с кого Ивайло Калфин се срещна, подкрепи българската позиция по този въпрос.

България ще блокира подписването на споразумението за асоцииране на Черна гора, ако правната служба на Европейската комисия не се съобрази с искането й единната европейска валута да се изписва като евро, а не, както е искането на Комисията като еуро, посочи още Калфин.

http://news.ibox.bg/news/id_1301252583

• Автор

Брошура "Пътят към еурото" се разпространява в Информационния център на ЕС

дата : 13 октомври 2007 г. 17:51 ч.

В навечерието на дебатите около изписването на валутата в документите на български език, в информационния източник редом до името Европа стоят и думите "еуро" и "еурозона". Снимка: corbis.com

Книжка с информация за европейската единна валута и нейната история със заглавие "Пътят към еурото" се разпространява в Информационния център на Европейския съюз у нас.

В навечерието на дебатите около изписването на валутата в документите на български език, в информационния източник редом до името Европа стоят и думите "еуро" и "еурозона", предава агенция Фокус.

Еврокомисарят Меглена Кунева, която присъстваше на инициативата "Училище за потребители" в информационния център, изрази недоволство от изписаните по този начин думи.

Еврокомисарят коментира, че в Присъединителния доклад на България към ЕС валутата е изписана като "евро" и уточни, че спорът е по-скоро с Европейската централна банка, където трябва да се насочат усилията.

"Аз се надявам, че по един добър начин и диалог - българското правителство е много активно - ще бъдат изяснени аргументите", даде своя коментар Меглена Кунева.

http://eu.actualno.com/news_128610.html

Редактирано от lennito (преглед на промените)

Пънат се като ... Интересно, така се пънат и с учителите ;) Това ми напомня за: " Аз съм Пътят и Истината и Живота...". Още по-лошо, че и ЕУропа се пъне, без да знае и тя защо .

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ!

УСПЯХМЕ!

:P:););):clap::beer:

И какво успяхме? Дай малко подробности, че има хора, които работят, а не се занимават с четене, слушане и гледане на новини ;)

Е според теб в тази тема какво може да сме успели?

Да си сварим компоти ли?

http://dnes.dir.bg/2007/10/18/news2230652.html

Е според теб в тази тема какво може да сме успели?

Да си сварим компоти ли?

http://dnes.dir.bg/2007/10/18/news2230652.html

Чудех се напоследък, къде ли е любимецът ми Тиери Анри. Надявах се ти да проясниш съзнанието ми.

ПП: По темата. Все пак постващия с големи червени букви( надявам се Арсенал, а не ЦСКА или червен фауве( Форд може)), би трябвало да подходи малко по-сериозно към темата, която бе подхванал. Поне трябваше един линк да даде. Аз кисна цяла нощ в Калдейта, а не в Google. Подписах се в тоя линк, който бе даден в темата, даже и сериозен коментар отправих( не за ЦСКА или фауве, обичам само Арсенал и Форд). Много обичам и модераторите, но това е друга тема.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Подписах,дано има резултат.

Подписах,дано има резултат.

е** Миме, ти не прочете ли малко по-горе коментарите? Всичко вече е ОК, поне според това, което казаха съфорумците :speak:

И по новините го казаха,а има и договор който е подписан при присъединяването ни към ЕС.Вие не чете ли новини?

И по новините го казаха,а има и договор който е подписан при присъединяването ни към ЕС.Вие не чете ли новини?

Аз лично нямам време за новини от работа. Каквото прочета тук, това ми е :speak:

Аз лично нямам време за новини от работа. Каквото прочета тук, това ми е :huh:

У тия Фордове,радиа не слагат ли?

:rolleyes: Абе ти да не си рожденик днес?А?

Редактирано от ivo23 (преглед на промените)

У тия Фордове,радиа не слагат ли?

:rolleyes: Абе ти да не си рожденик днес?А?

Мдамм, не слагат sad.gif И аз не знам, кога съм рожденник. Гледам, вече пише, че съм на 35, а всъщност съм роден по зимно часово време в 23.50, тоест трябва утре да съм рожденник :huh:

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.