Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лиценз на Windows?

Featured Replies

Интересуваме как точно стоят нещата относно лицензирания Windows. Примерно при закъпуването на Windows дали може да се използва на повече от една машина и няма да ми правят проблеми при евентуална проверка. Може ли примерно ако имам Windows, който са ми го дали когато съм си закупил лаптоп да го инсталирам на няколко компютъра мой лични и да си е всичко легално или трябва за тези другите компютри друг Windows да се купува? Примерно до колкото знам Windows 98 е спрян от подръжка от Microsoft при него трябва ли отново да се закупува или може дасе ползва някакво пиратско копие?

Благодаря ви предварително

Един лиценз можеш да го ползваш само на един компютър. Не може да имаш един лиценз и след да инсталираш Windows на други компютри. Като за целта на всеки компютър се залепва холограмна лента със инсталирания сериен номер. Сигурен съм че имаш такава лента и на лаптопа стига да си го купил с пакет на Microsoft. Като тези холограмни ленти не са единственото доказателство, че имаш закупени лицензи. Освен тях трябва да покажеш оригинална фактура на оторизиран дистрибутор с броя на закупените лицензи с касова бележка или друг платежен документ доказващ че си ги платил също оригинали. Win98 вече не се продава. Закупените лицензи на Win 98 продължават да са валидни макар той да не се продава.

Редактирано от Oddesey (преглед на промените)

• Автор

Бях чел някъде, че при закупуване на Windows Vista можело нещо да се доплати за да го ползваш на повече от един компютър ама явно само за Vista се отнася.

наскоро ни се наложи на фирмата ни да закупи windows xp professional SP2,Vista Bussines i 2 пакета Office 2007!Всеки диск си е за отделен компютър!При проверка показваш фактурата и диска!обаче това легален windows не е работа! :) сумати пари на вятъра!е от цялата работа поне и аз в нас си намазах-на всеки легален диск с помоща на нерото си напражих копие и сега съм си с оригинални хп и виста в нас които на мен лично ми излязоха по 60ст всеки-толкова са ми празните дискове просто!! biggrin.gif

Е в такъв случай ако си активираш Вистата у вас, няма ли да увехне копието, от което си я взел от работа?

Би трябвало да не бъде така. Защото един ХР диск го връткам доста време и не само на мен и си е напълно лицензиран!

Ами ако някой е чел EULA ,може да се види във Explorer>About Windows и там има посочено this product is licensed to terms of End User......, или докато се инсталирва уиндоус, то там е посочено че лиценза е за 1 компютър и няма право да се инсталира на повече от 1 компютър като трябва да се закупи нов лиценз за да бъде инсталиран на повече от един, по принцип не чета лицензите ама нямах какво да правя веднъж и реших да прочета EULA както и GPLv2 и v3 :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.