Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Качество на автомобилите на българския пазар

Featured Replies

Доста неща се изписаха по пресата за надеждноста на автомобилите предлагани на българския пазар.Мненията са доста противоречиви.

Та четох теста за надеждност на известно немско автомобилно списание,и останал меко казано ужасен.

Ясно че това е немско списание,и там немските коли са първа цигулка,но и немските автомобили бяха просто оплюти.

Списанието изтъква едва ли не,че Мерцедес има по лошо качество от Хонда и Тойота.

Ето ги и резултатиге:

1. Mazda

2. Toyota

3. Honda

4. Suzuki

5. Nisan

6. Chevrolet

7 .Audi

8 .Mercedes

9 .Mitsubishi

10.Volvo

Незнам просто как е възможно това но всички други марки са под тези.

Не знам колко това е вярно но...нямам думи.

Качеството е почти еднакво на всички марки автомобили.Вече зависи какви сервизни гаранционни е следгаранционни условия се предлагат от фирмите вносители.

Рекордни продажби на нови коли през юни

Ръстът на пазара за полугодието е 26% , пише в "Дневник" Георги Пауновски

Рекордните 4807 нови моторни превозни средства са били продадени през юни, отчете статистиката на Съюза на вносителите на автомобили в България(СВАБ), разпространена вчера. От тях 4491 са леки и лекотоварни, като повечето сделки са сключени на проведения през месеца софийски автосалон.

Като цяло за полугодието на тази година пазарът на нови моторни превозни средства е пораснал с малко над 26%, като по-добри показатели се отбелязват както при автомобилите, камионите и автобусите, така и при мотоциклетите.

Запазва се тенденцията най-главозамайващ ръст да отчитат търговците на нови товарни автомобили. От януари до юни те са продали 1249 камиона срещу 709 година по-рано, което означава нараснали със 76 на сто сделки.

Запазва се и тенденцията почти половината от реализациите да са товарни автомобили от най-тежката гама (18-44 т). Като марки най-търсени са камионите "Мерцедес", следвани от "Ивеко" и "Волво".

При леките автомобили ръстът в продажбите е близо една четвърт, като са реализирани сделки за 23 615 коли срещу 18 992 година по-рано.

От вносителите лидер продължава да е "ТМ ауто" с "Тойота", следван от "Мото-Пфое" с "Форд", и "София франс ауто" с "Пежо". Миналата година по това време най-добре представени на пазара бяха пежата, следвани от фордовете и тойотите.

Що се отнася до най-търсените класове леки коли, запазва се тенденцията да се предпочитат компактните градски автомобили и тези от масовия среден клас, на което се пада по около една четвърт от пазара.

"Дачия Логан" пък остава най-търсеният модел, като той е намерил 1500 нови клиенти за полугодието.

Става ли дума за мотопедите и мотоциклетите, заслужава да се отбележи ръстът на продажбите от близо 38%, който обаче се формира от едва 270 продажби. Най-търсени тук са двуколесните превозни средства с обем на двигателя до 100 кубика. Пазарен лидер е вносителят на "Пиаджо" "Милано моторс".

Седемнадесет нови автобуса в повече са били продадени през първите шест месеца на тази година в сравнение с миналата, като отчитаните от членовете на СВАБ сделки са 59.

Както и при камионите и мотопедите обаче, далеч повече купувачи са намерили марките, представлявани у нас от компании, които не се отчитат в браншовата организация.

Другият голям проблем за фирмите в бранша е лавинообразното нарастване на вноса на употребявани автомобили, като те са два пъти повече от полугодието на 2006 г. и броят им подминава 130 хил.

Списанието е Ауто билд и аз съм обяснявал в друга тема как се прави то. Между другото има подобна тема за качеството на автомобилите. Това, че Мазда и Тойота са на върха, не е от вчера. Японците са на върха вече десетки години! Може би най-меродавни са прегледите на TUV за Германия, но и там предполагам е бошлаф работа,както у нас. При класирането се вземат предвид и следните работи- -Пощата на списанието - оплакването на собствениците-Работата на сервизите в Германия( не за всички марки са правени такива тестове) - Тук се инсценират няколко дефекта и се проверяват сервизите в няколко града.-Тестове на списанието за издръжливост( обикновено 100000 км) - Тук нещата са доста по-различни от крайната класация, защото и тестваните автомобили са твърде малко. Досега са проведени тестове на 150 автомобила, но това е за повече от 10 години. А и от един автомобил не може да се прави заключение за всички произведени автомобили.- Анкета на Ауто Билд сред 22795 немски автомобилисти за това, как биха оценили качеството на колата си по десетобалната система. - Сервизни кампании за ремонт - Това са акции на автомобилните фирми за отстраняване на даден производствен дефект. А както става известно, голямо количество от акциите в Германия стават тихомълком и всичко се поправя при плановото посещение в сервиза. Така, че и тук не може да се хване точно какво е качеството на даден автомобил, тъй като и самите компании крият дефектите си, ако е възможно това. - И последния показател е оценката на гаранционните условия. Както се вижда, оценката не е еднозначна. Ако например 4 от петте изпитвани сервиза получат оценка слаб, какво правим? Ами марката , която се изпитва дръпва надолу, но това не означава, че колата е некачествена. Просто монтьорите са немърливи. Или друг случай - гаранцията. Тя не влияе също на качеството, а само на джоба ми. Да вземем и анкетата сред собствениците. Най-висока оценка за качеството получава БМВ и Тойота, а най-ниска Шевролет и Фиат. Ето тук пак опираме до имидж. Имиджа на непобедимата Тойота и комплексите на БМВ драйвърите, които на всяка цена искат тяхната кола да е по-добра от Мерцедес. Бих казал, че и тая оценка е вятър работа. Данните от техническите прегледи на TUV - ако са като нашите прегледи или като прегледите във фирмените сервизи, дето получават оценка слаб, за каква оценка говорим тогава? Просто някой е решил да пише нещо, но не е много наясно как точно. За мен един много правилен подход би бил анкета сред собственици на дадена марка, но не както я правят Ауто билд, а нещо като водене на дневник от собствениците за получени дефекти и така нататък. Така вече ще могат реално да се обхванат много автомобили, а не само да се гадае за качеството, както прави това списание сега .

Другият голям проблем за фирмите в бранша е лавинообразното нарастване на вноса на употребявани автомобили, като те са два пъти повече от полугодието на 2006 г. и броят им подминава 130 хил.
Ужас, войната по пътищата явно няма да спре скоро с тия кошници,дето се внасят за жълти стотинки! Жалко, закон май трябва и то ЯК! Между другото , Иво, тоя пост какво общо има с темата? А и аз съм публикувал подобна новина, там дето и е мястото- в автоновини. Май се надпреварвате кой ще публикува повече мои постове :)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

.....Ужас, войната по пътищата явно няма да спре скоро с тия кошници,дето се внасят за жълти стотинки! Жалко, закон май трябва и то ЯК! Между другото , Иво, тоя пост какво общо има с темата? А и аз съм публикувал подобна новина, там дето и е мястото- в автоновини. Май се надпреварвате кой ще публикува повече мои постове :)

Ами не намерих такава новина,не намерих и такава тема,а си мисля,че донякъде качеството на дадена марка се определя от пазара...

• Автор
Това, че Мазда и Тойота са на върха, не е от вчера. Японците са на върха вече десетки години!

Ясно че е така,но доста по-прихвалени овтомобили са под японските.А е разпространено твърдението,че немските автомобили били най-качествени.

Ясно че е така,но доста по-прихвалени овтомобили са под японските.А е разпространено твърдението,че немските автомобили били най-качествени.

Ами аз мисля, че това твърдение е за японските. А с качеството може би нещата се смесват. Може да се каже примерно, че немските автомобили са по-здрави от френските и частите им са по-евтини от японските. Така, че в дългосрочен план една немска кола би ти излязла по-евтино. То и за това по нашите пътища преобладават немските. Напоследък южнокерейците се представят много добре. Говоря за Хюндай. Не знам за твоя Шевролет как стоят нещата, а и в Ауто Билд, три от изпитанията са изпуснати, затова и колата заема 6-то място, а можеше да отиде и по-назад? Според собствениците, колата е на предпоследно място от анкетираните, като процента на тия, които пак биха си купили тая кола е най-нисък от всички - 66%. Но разбира се, явно качеството се повишава и при Daewoo, както и при Hyundai.

По-горе изказах мнението си, защо класацията е такава. Между другото германците никога не са твърдели, че техните коли са най-качествени! Напротив.Те, както и американците са доста критични към родните производители.

• 5 седмици по-късно...

cool.gif

Е аз имам volvo 440 и съм много доволен от него.Като качество е супер.

Браво на теб, мъж си и единствен :rolleyes: И аз съм доволен от Форделата 17000 км вече, че нищо не ми се е счупило все още, даже оня ден минах през един дълбок трап с 90 км/ч, а пред мен имаше 3 автомобила, дето сменяха гуми! Това ми е второто подобно преминаване през дупка. На първата двама колеги със Сиера и Сивик пак сменяха джанти, а аз не :wors: Сега кво да кажа? Форд е най-качествената кола, щото нищо не ми се е чупило все още? Избягвам подобни необмислени изказвания. Има време за всичко :) Мини поне 100 000 без проблеми и тогава разправяй, че колата ти била качествена.

ЗДРАВЕЙТЕ, ВСИЧКИ ЗНАЕМ ,ЧЕ ЕДНА ФИРМА НЕЗАВИСИМО КАКВА ОТ АВТОМОБИЛНИЯ БРАНШ ПРАВИ ИКОНОМИЙ. ДНЕС МАЙ НЕ СЕ СРЕЩА АВТОМОБИЛОСТРОИТЕЛ ,КОЙТО ДА СИ ПРАВИ ВСИЧКИ ЧАСТИ А ИЗПОЛЗВА ДОСТАВЧИЦИ ,КОИТО ДАВАТ НАЙ-НИСКАТА ОФЕРТА ЗА ДОСТАВКА.ТА ТОВА Е АВТОМОБИЛА ДНЕС. ИНТЕРЕСНО МИ Е ,ЧЕ ПРИ ПО СТАРИТЕ АВТОМОБИЛИ ОКАЧВАНЕТО Е ПО-ЗДРАВО И ДВИГАТЕЛИТЕ СА ИЗЧИСЛЕНИ СЪС ПО ГОЛЕМИ ДОПУСКИ И СЪС ДНЕШНИТЕ МАСЛА БИ ТРЯБВАЛО ДА ИЗДЪРЖАТ ДОСТА КИЛОМЕТРИ. ВРЕМЕТО СИ КАЗВА ДУМАТА И ВСИЧКИ НИЕ ВИЖДАМЕ ПО УЛИЦИТЕ КАКВО СЕ ДВИЖИ И НАЙ ВЕЧЕ КАК СПИРА ПО КРЪСТОВИЩАТА. АЗ ИМАМ СТАРИЧЪК ОПЕЛ ЕДВАЛИ СА ТОВА КИЛОМЕТРИТЕ КОЙТО ПИШЕ НА КИЛОМЕТРАЖА ДОВОЛЕН СЪМ ОТ НЕГО ,НО ГНИЕ. НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН СЪС ТОВА ,ЧЕ ЧАСТИТЕ МУ НЕ СА СКЪПИ В СРАВНЕНИЕ СЪС МЕРЦЕДЕС ИЛИ АУДИ ,НО ТОВА СА ВСЕ РАЗЛИЧНИ КЛАСОВЕ И НЯКЪК СРАВНЯВАНЕТО МАЙ НЕ Е ВЯРНО. ИМАМ КОЛЕГА КОЙТО КАРА ВОЛВО 440 И АКО НЕ СЕ ЛЪЖА ПОЧТИ НИЩО НЕ ПРАВИ ПО НЕГО 4 ГОДИНИ САМО СМЕНЯ КОНСУМАТИВИ И КАРА.

ЗДРАВЕЙТЕ, ВСИЧКИ ЗНАЕМ ,ЧЕ ЕДНА ФИРМА НЕЗАВИСИМО КАКВА ОТ АВТОМОБИЛНИЯ БРАНШ ПРАВИ ИКОНОМИЙ. ДНЕС МАЙ НЕ СЕ СРЕЩА АВТОМОБИЛОСТРОИТЕЛ ,КОЙТО ДА СИ ПРАВИ ВСИЧКИ ЧАСТИ А ИЗПОЛЗВА ДОСТАВЧИЦИ ,КОИТО ДАВАТ НАЙ-НИСКАТА ОФЕРТА ЗА ДОСТАВКА.ТА ТОВА Е АВТОМОБИЛА ДНЕС. ИНТЕРЕСНО МИ Е ,ЧЕ ПРИ ПО СТАРИТЕ АВТОМОБИЛИ ОКАЧВАНЕТО Е ПО-ЗДРАВО И ДВИГАТЕЛИТЕ СА ИЗЧИСЛЕНИ СЪС ПО ГОЛЕМИ ДОПУСКИ И СЪС ДНЕШНИТЕ МАСЛА БИ ТРЯБВАЛО ДА ИЗДЪРЖАТ ДОСТА КИЛОМЕТРИ. ВРЕМЕТО СИ КАЗВА ДУМАТА И ВСИЧКИ НИЕ ВИЖДАМЕ ПО УЛИЦИТЕ КАКВО СЕ ДВИЖИ И НАЙ ВЕЧЕ КАК СПИРА ПО КРЪСТОВИЩАТА. АЗ ИМАМ СТАРИЧЪК ОПЕЛ ЕДВАЛИ СА ТОВА КИЛОМЕТРИТЕ КОЙТО ПИШЕ НА КИЛОМЕТРАЖА ДОВОЛЕН СЪМ ОТ НЕГО ,НО ГНИЕ. НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН СЪС ТОВА ,ЧЕ ЧАСТИТЕ МУ НЕ СА СКЪПИ В СРАВНЕНИЕ СЪС МЕРЦЕДЕС ИЛИ АУДИ ,НО ТОВА СА ВСЕ РАЗЛИЧНИ КЛАСОВЕ И НЯКЪК СРАВНЯВАНЕТО МАЙ НЕ Е ВЯРНО. ИМАМ КОЛЕГА КОЙТО КАРА ВОЛВО 440 И АКО НЕ СЕ ЛЪЖА ПОЧТИ НИЩО НЕ ПРАВИ ПО НЕГО 4 ГОДИНИ САМО СМЕНЯ КОНСУМАТИВИ И КАРА.

Ами първо една забележка. Не пиши само с главни букви, че това дразни, а и е в разрез с правилата на форума. Едва съм ти прочел мнението. Това е все едно да пишеш на латиница. Това да караш 4 години дадена кола и да сменяш консумативи, не означава нищо. И аз с моя ЗАЗ за последните 3 години изминах 5000 километра, но означава ли това , че е качествена, след като съм и правил малко ремонти? А ремонти съм и правил малко, защото съм чакал за някоя част :rolleyes: Не съм я карал много, защото нямаше парички за чорба. Виж, сега си ги навъртам 15 000 годишно. Само последния месец имам над 2000 км. Не съм такси, значи всичко е нормално. Ако и приятеля ти кара така Волвото 4 години, ще приема, че е качествено.

• 4 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.