Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв LCD TV да си купя?

Featured Replies

В менюто на телевизора има настройки за LAN и успях да видя харда на PC-то, който разбира се е шернат, и да пусна филм от него. За WLAN не съм пробвал, понеже нямам WLAN модула за телевизора - продава се отделно, а и не ми се вярва да успее да постигне достатъчна скорост за да плейва 1080p например, а и без това телевизора не може да чете субтитри през LAN, та сега като гледам филм ми е далеч по-лесно да бодна HDMI кабела в лаптопа и да си пусна каквото искам.

Хм, ако 2000лв. е бюджета, то 50" плазма ми се струва най-удачното решение. Както виждаш моделът е същият като №2, но с 8" по-голям. №3 и №4 са абсолютно еднакви с изключение на цвета на корпуса. 0=black, 3=gray и са отлични телевизори, но като че ли са леко скъпички, а с TOSHIBA 46XV733G реално получаваш със 100% сигурност S-IPS матрица на SAMSUNG, но с електроника на Тошиба. Всъщност аз съм точно с този модел, но 40-инчовият - http://www.technomarket.bg/products/09073304/toshiba-40xv733g и ако имах по-голям бюджет сигурно щях да взема точно 46XV733G. Аз обаче освен за телевизия от време на време го ползвам и като монитор, та за това и избрах LCD. Ако е само за телевизия и филми от флашка/PC може би плазмата е по-добро решение. Най-добре си запиши няколко модела и иди в магазина да ги разгледаш най-подробно и най-добре ако има възможност да ги пуснат на сигнал какъвто гледаш у вас. Аз гледам цифрова на един местен доставчик и съм много доволен от картината, докато аналоговата е отвратителна. Родителите ми пък си взеха SAMSUNG LE-40C530, но са в друг квартал на друг доставчик и аналоговата е с доста прилично качество, но пък цифровата е по-зле от при мен. На HD филм от флашка почти не мога да нaправя разлика между двата телевизора, но все пак моя ми се струва леко по-добър, може би заради 100Hz които липсват в техния модел телевизор. Та много зависи и от доставчика какво ще гледаш.

Здравейте, ходих, гледах и:

За TOSHIBA 46XV733G ми казах, че нямала филтъра за кристалната картина както на Самсунгите....

На няколко места гледай плазмите и LCD-тата и с HD сигнал и с цифров от кабеларка, навсякъде плазмите леко ми бледнееха, а от HD сигнала на SAMSUNG LE-40C650 направо бях изумен, невероятно кристална картина, на цифровия като че ли леко позамазваше, но може и да ми се е сторило, иначе не беше толкова по-лош от на PANASONIC TX-P42G20E. Ориентирам се май към Самсунга и за да е пълно потапянето във филм пуснат от лаптоп май ще трябва да взема 46 инча, въпреки че като че ли ще дойде малко големичка за гледане от 2,5 метра. Остава въпроса с парите, заслужава ли си да дам още 600 лева за 4 инча отгоре за Самсунга пред PANASONIC TX-P42G20E?

За сега класирам така телевизорите:

1. SAMSUNG LE-40C650 - 1,599.00 лв - http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-40c650 - качество, добра цена, но 40 инча (мнението на колеги по форумите е, че след 2 седмици съжаляват, че не са си взели 46 инчов)

2. Плазмен телевизор PANASONIC TX-P42G20E – 1,499.00 лв - http://www.technopolis.bg/b2c/b2c/di...6CE1C79%29/.do - добра цена, по-голям с 2 инча, но по-бледа картина спред мен

3. SAMSUNG LE-46C650 - 2,099.00 лв - http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-46c650 - страхотна кристална картина, по-голям - 46 инча, но висока цена

4. Плазмен телевизор PANASONIC TX-P50G20E – 1,999.00 лв - http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-P50G20E - по-голям от N3, даже май прекалено за гледане от 2,5 метра, цената е по-добра от N3, но както другата плазма, като че ли по бледа картина, не се откроява по кристалност от LCD-тата на Самсунгите.

Правилно ли съм ги класирал или нещо съм се заблудил?

Редактирано от jiktak70 (преглед на промените)

Щом на теб ти харесват значи е добре така. Е, наистина 50" като че ли е множко за 2,5м. но мисля, че 46" LCD ще е идеално. А плазмите наистина изглеждат бледи пряко съпоставени с LCD, но реално цветовете им са далеч по истински. Не знам какво точно да ти препоръчам, но като че ли 42" Панасоник или някое 46" LCD. Все пак пробва ли Тошибата или само ти казаха, че нямала не знам си какво? 46" Resolution+, 100Hz и Samsung матрица за 1600лв. ми се струва доста изгодна оферта. То и LG имат някакви 47" модели в тоя ценови диапазон, но не мога да кажа нищо за тях - просто не съм ги виждал на живо, а като характеристики са супер - http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/12816/P11090101/LCD-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80-LG-47LD650

Да се похваля, купих Самсунга LE-46C650, засега ми харесва, само дето не мога да му закарам 5.1 звук от лаптопа Toshiba Satellite A300-20P-4G, на HDMI изхода пуска само стерео, няма ли начин да е 5.1, защото съм го вързал с ресийвър Ямаха с домашно кино и от там в телевизора, всичко е с HDMI? Картата е Ати Мобилити Радеон HD3650.

Дори и да му закараш 5.1 звук на телевизора, той вади само стерео към ресийвъра. Свържи ги така - компютър - HDMI - ресийвър - телевизор. Така имаш шанс да получиш 5.1 звук, но ако се оправиш с настройките на компютъра си. Пък най-добре разкарай лаптопа и мисли за HD плеър, където няма да имаш подобни грижи. Вградения плеър в телевизора също върши прилична работа за непретенциозно ползване и вади 5.1 по оптика.

Дори и да му закараш 5.1 звук на телевизора, той вади само стерео към ресийвъра.

Свържи ги така - компютър - HDMI - ресийвър - телевизор.

Така имаш шанс да получиш 5.1 звук, но ако се оправиш с настройките на компютъра си.

Пък най-добре разкарай лаптопа и мисли за HD плеър, където няма да имаш подобни грижи.

Вградения плеър в телевизора също върши прилична работа за непретенциозно ползване и вади 5.1 по оптика.

Телевизора вади само стерео към ресийвъра, но предполагам, че ако му включа оптика ще закара 5.1, свързал съм ги както ме съветваш, но пак не ми дава да настроя звука на HDMI да е 5.1, май ще си остана с вградения плеър, само ще си купя един външен хард и готово.

Сега гледдам и характеристиките на лаптопа:

1 x слушалки (стерео)

1 x SP/DIF (оптичен), споделен с гнездото за слушалки

Звукова система поддържан аудио формат : 24-битово стерео

Но - Поддръжка на HD Audio , каквото и да означава това ..

И аз се колебаех като теб и най-накрая си взех Samsung SyncMaster 2333HD (LCD 27инча, но има и по големи). Погледни го и кажи дали ти харесва :)

• 1 месец по-късно...

Колебая се между тези 2 телевизора, Кой ще ми препоръчате? TOSHIBA 32LV733G/N 32" (81cm) LCD Телевизор FULL HD РЕЗОЛЮЦИЯ: 1920 x 1080 ЪГЪЛ НА ВИЖДАНЕ: 178° / 178 ° КОНТРАСТ 40 000:1 ЦИФРОВ ТУНЕР: DVB-T/C 2X 10W ГОВОРИТЕЛИ HDMI x 3, AV x 1, Component x 1, SCART x 2, RGB x 1; VGA x 1 USB (Mp3 и JPG) Outputs - Optical http://www.technomar...oshiba-32lv733g или SAMSUNG LE-32C450 32" (81 СМ.) LCD/TFT ТЕЛЕВИЗОР HD READY РЕЗОЛЮЦИЯ 1366 X 768 HIGH КОНТРАСТ ЗВУК SRS Trusurround HD & Dolby Digital Plus ЗВУКОВА МОЩНОСТ 2Х10W ДИГИТАЛЕН КАБЕЛЕН И ЕФИРЕН ТУНЕР (DVB-T/C,MPEG4) ВХОДОВЕ 3X HDMI; 1XSCART; DIGITAL AUDIO (OPTICAL) PC-ВХОД USB Video http://www.technomar...msung-le-32c450 ще съм много благодарен ако дадете вашето мнение и ми помогнете в избора. Благодаря!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.