Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв LCD TV да си купя?

Featured Replies

Здравейте, след дълго обмисляне и събиране на пари най-накрая се реших да си взема LCD TV (37 или 40 или 42 инча зависи от цената засега разполагам с около 1800лв). Колебаех се между LCD и плазма но се спрях на LCD. Сега вече започнах да се чудя каква марка да си взема. Ако имате впечатления от някои модели ги споделете ще ви бъда много благодарен.

Здравейте, след дълго обмисляне и събиране на пари най-накрая се реших да си взема LCD TV (37 или 40 или 42 инча зависи от цената засега разполагам с около 1800лв). Колебаех се между LCD и плазма но се спрях на LCD. Сега вече започнах да се чудя каква марка да си взема. Ако имате впечатления от някои модели ги споделете ще ви бъда много благодарен.

Аз си взех 32" LCD (LG RZ-32LC51, снимка), доволен съм, данните са му добри.

Виж тази огромна тема от форума на SetCom за избор на LCD и плазмени телевизори.

Каквото и да търсиш, по-добре изчакай, защото HD-ready не значи HD поддържащ, и повечето телевизори са с резолюция 1366Х768, което си е единствено 720p и то непълно за съжаление! Истинските започват от 3000 лв. нагоре. Пример, но ако си решен сега да си купиш, предложението на колегата никак не е за изпускане на тази цена!

ППС - Плазмите не си заслужават определено! LCD, като технология е по-надеждно и дълговечно.

Редактирано от pit (преглед на промените)

Моето мнение е че ще си дадеш парите на вятъра. LCD може и да да е добро за компютърен монитор

но за телевизия по добро от CRT-то все още няма (поне на нашия пазар).

Все пак щом си решил, първо прочети тази статия: LCD дисплеите – в какво да внимаваме

Редактирано от bbobby (преглед на промените)

А моето мнение е да си вземеш колкото се може по-бързо LCD TV за да спреш да си мъчиш очите и да прогледнеш какво значи филм, или концерт на такова "животно" и да спреш да се мъчиш с онези "кварцови" лампи, които само облъчват и никакво качество не дават! П.П. Съвета ми е да си вземеш Sony, или Samsung.

• 2 години по-късно...

Филипс,Сони,Тошиба.Тук е истината-е разбира се подредбата е примерна.

Е все пак човека е дал препоръка за може би за по нов телевизор да си вземе , тоя който го е купил тогава вероятно му е истекла гаранцията . А и сони от тогава си боксуват на едно място та и да вземе по нов модел едва ли ще е нещо различно .Другите марки бягат години вече преди сони .

• 7 месеца по-късно...

Здравейте, знам че темата е стара, но защо да отварям нова, търся си и моля да препоръчате телевизор, до около 1500лв (толкова ми се дават, не че нямам повече), цифрова ТВ, разстоянието е 2.5 метра. За предпочитане SAMSUNG, предполагам, защото били най-напред в технологиите на TV-тата и по мое мнение ще трябва да е максимум 40 инча, макар че ще трябва да се преправя секцията, ама нищо, ще го измислим. Чудя се какви екстри си заслужават, като например интернет Tv, LED подсветка и т.н., благодаря предварително. ПП. А какво мислите за 3D телевизорите, заслужават ли си и могат ли качествено да се гледат без тая екстра 3D? Нещо подобно, може би - http://www.technomarket.bg/products/09051989/samsung-le-40b750 или това е по-яко - http://www.technomarket.bg/products/09071166/samsung-ue-40c6000

Редактирано от jiktak70 (преглед на промените)

Абсолютно НЕ си заслужава 3D. Все още е нова, недоклатена технология с камара недостатъци. Но определено си заслужава да извадиш още 99лв. за SAMSUNG LE-40C650/SAMSUNG LE-40C653(разликата е в цвета на корпуса-650 е черен, а 653 сив)."B" моделите са от 2009г. и ако видиш такъв най-вероятно е мостра стояла доста на рафта - избягвай ги. Не се увличай и по LED технологията - реално няма никакви предимства освен ,че харчи малко по-малко ток телевизора, но пък има недостатъци като доста по-неравномерна подсветка, особено в по-тъмно помещение и лично за мен неестествни цветове.

Абсолютно НЕ си заслужава 3D. Все още е нова, недоклатена технология с камара недостатъци. Но определено си заслужава да извадиш още 99лв. за SAMSUNG LE-40C650/SAMSUNG LE-40C653(разликата е в цвета на корпуса-650 е черен, а 653 сив)."B" моделите са от 2009г. и ако видиш такъв най-вероятно е мостра стояла доста на рафта - избягвай ги. Не се увличай и по LED технологията - реално няма никакви предимства освен ,че харчи малко по-малко ток телевизора, но пък има недостатъци като доста по-неравномерна подсветка, особено в по-тъмно помещение и лично за мен неестествни цветове.

Благодаря много Людмиле, стана ми ясно, а няма ли да има проблем като ще го гледам от 2,5 метра, в магазина ми казаха, че до 3 метра е максимум 37 инча...?

И искам колегите да попитам за мнение относно тези пакети, заслужават ли си и докарват ли що годе приличен звук (надявам се по-добър от пластмасовите колонки на ПОДОБНА завършена система за домашно кино), умишлено не поставям въпроса в аудио форуми, защото като четох в тях мненията за Jamo са изключително негативни и то е нормално, след като ги постват само маниаци, които дават по 1500-2000 лв. само за едната тонколона? Аз нямам толкова изискан слух и до сега не съм имал домашно кино, а за един хол 25 квадрата мисля, че ще е достатъчно..... Интересно ми стана, че на някои от колоните Jamo пише призводство Китай, а на по-старите според мен модели - Дания?!

Няма да има никакъв проблем, даже след седмица-две ще ти се малее. Аз също съм с 40" LCD и го гледам от около 2-2.5 метра, като единственото за което съжалявам е, че не ми стигнаха парите за 46" телевизор, а ако гледаш FullHD дори метър и половина е оптималното разстояние за гледане при 40" екран. Ето и един цитат от списание Wired:

-I want that Panasonic 103-inch TV. My wife says that’s too big. Is she right?

-Optimal viewing distance at 1080p = diagonal screen size ÷ 0.84. Minimum OVD for 103-inch screen = 122.619 inches. Recommendation:If seat-to-screen distance > 122.619 inches: Purchase TV; If < 122.619 inches: Construct home theater space of necessary size; purchase TV.

:lol6:

Относно рисийвърите не мога да дам адекватен съвет.

Няма да има никакъв проблем, даже след седмица-две ще ти се малее. Аз също съм с 40" LCD и го гледам от около 2-2.5 метра, като единственото за което съжалявам е, че не ми стигнаха парите за 46" телевизор, а ако гледаш FullHD дори метър и половина е оптималното разстояние за гледане при 40" екран. Ето и един цитат от списание Wired:

:lol6:

Относно рисийвърите не мога да дам адекватен съвет.

Да..., тя мойта и без това взе да мрънка да не вземам голям телевизор, че се затваряла стаята, представяте ли си, хахаха?

А какво е всеобщото мнение за другите марки, като Finlux или Crown, например? Били с части на Филипс?!

Би искал също и да разбера има ли голяма разлика в качеството между различните размери телевизори например между SAMSUNG LE-40C650 и SAMSUNG LE-46C650, кой от двата е по-добър и защо SAMSUNG UE-40C6000 е по-евтин от SAMSUNG LE-40C650 в момента, а е уж LED технология?

Crown е марка за Зора и се прав и Турция във фабриката не Vestel. Същите Vestel са собственици на екс-финладската марка Finlux от няколко години и също са 100% произведени в Турция. С две думи - избягвай ги.

Самсунг:

6000 е реално 5000 в корпус на 6000 и за това е по-евтин. Просто е по-нисък клас. Същото важи и за 630 и надолу - и те са в класа на 500 серията, докато 650 вече се води среден клас и е по-добър. Разликата между SAMSUNG LE-40C650 и SAMSUNG LE-46C650 е само в диагонала.

Аз обаче бях забравил за един чудесен модел - LG 42LD650.

Crown е марка за Зора и се прав и Турция във фабриката не Vestel. Същите Vestel са собственици на екс-финладската марка Finlux от няколко години и също са 100% произведени в Турция. С две думи - избягвай ги.

Самсунг:

6000 е реално 5000 в корпус на 6000 и за това е по-евтин. Просто е по-нисък клас. Същото важи и за 630 и надолу - и те са в класа на 500 серията, докато 650 вече се води среден клас и е по-добър. Разликата между SAMSUNG LE-40C650 и SAMSUNG LE-46C650 е само в диагонала.

Аз обаче бях забравил за един чудесен модел - LG 42LD650.

Благодаря, това LG е на промоция само за около 1200 лв, нещо май има смущаващо...., бях се зачел в един блог на един пич web дизайнер, как предпочел Panasonic VIERA TX-P50G20E пред SAMSUNG LE-46C650, та почнах отново да чета за плазмите.... съвсем се обърках и почвам вече да се чеша по главата.... 47 инчовото LG, не е ли по - на сметка, макар да има малко по-малък контраст?

За G20E серията отзивите са само добри, пък и 5 години гаранция не са за пренебрегване - http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/12544/P11090102/%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80-PANASONIC-TX-P42G20E

За G20E серията отзивите са само добри, пък и 5 години гаранция не са за пренебрегване - http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/12544/P11090102/%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80-PANASONIC-TX-P42G20E

Значи Людмиле дай да ги класираме по няколко критерия, по цена е ясно:

1. SAMSUNG LE-40C650 - 1,599.00 лв - http://www.technomarket.bg/products/09070934/samsung-le-40c650

2. LG 42LD650 - 1,188.00 лв - http://www.technomarket.bg/products/09071506/lg-42ld650

3. Плазмен телевизор PANASONIC TX-P42G20E – 1,499.00 лв - http://www.technopolis.bg/b2c/b2c/display/%28xcm=bulgarian&carea=DEBA586A452367F1A90A002481B479E9&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_92_80&citem=DEBA586A452367F1A90A002481B479E9BDA9374D60D0CC4FA2FA976E96CE1C79%29/.do

4. SAMSUNG LE-46C650 - 2,099.00 лв - http://www.technomarket.bg/products/09070935/samsung-le-46c650

5. LCD телевизор SAMSUNG LE-46C653 – 2,099.00 лв - http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/11767/P11090101/LCD-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80-SAMSUNG-LE-46C653

6. Плазмен телевизор PANASONIC TX-P50G20E - ,1999.00 лв - http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/12550/P11090102/%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80-PANASONIC-TX-P50G20E

Хм, ако 2000лв. е бюджета, то 50" плазма ми се струва най-удачното решение. Както виждаш моделът е същият като №2, но с 8" по-голям. №3 и №4 са абсолютно еднакви с изключение на цвета на корпуса. 0=black, 3=gray и са отлични телевизори, но като че ли са леко скъпички, а с TOSHIBA 46XV733G реално получаваш със 100% сигурност S-IPS матрица на SAMSUNG, но с електроника на Тошиба. Всъщност аз съм точно с този модел, но 40-инчовият - http://www.technomarket.bg/products/09073304/toshiba-40xv733g и ако имах по-голям бюджет сигурно щях да взема точно 46XV733G. Аз обаче освен за телевизия от време на време го ползвам и като монитор, та за това и избрах LCD. Ако е само за телевизия и филми от флашка/PC може би плазмата е по-добро решение. Най-добре си запиши няколко модела и иди в магазина да ги разгледаш най-подробно и най-добре ако има възможност да ги пуснат на сигнал какъвто гледаш у вас. Аз гледам цифрова на един местен доставчик и съм много доволен от картината, докато аналоговата е отвратителна. Родителите ми пък си взеха SAMSUNG LE-40C530, но са в друг квартал на друг доставчик и аналоговата е с доста прилично качество, но пък цифровата е по-зле от при мен. На HD филм от флашка почти не мога да нaправя разлика между двата телевизора, но все пак моя ми се струва леко по-добър, може би заради 100Hz които липсват в техния модел телевизор. Та много зависи и от доставчика какво ще гледаш.

На HD филм от флашка почти не мога да нaправя разлика между двата телевизора, но все пак моя ми се струва леко по-добър, може би заради 100Hz които липсват в техния модел телевизор. Та много зависи и от доставчика какво ще гледаш.

Само за пояснение,в обявата за телевизора ти е записано че може да възпроизвежда само jpeg на usb входа.Как гледаш филми в HD резолюция?

Хех, на Тошибата му пусках по LAN и от лаптопа, а на Самсунга от флашка същото mkv и вървеше.

Хех, на Тошибата му пусках по LAN и от лаптопа, а на Самсунга от флашка същото mkv и вървеше.

Как може да се направи по LAN ? Просто ме интересува,защото една моя позната има лаптопче,има и рутер.Не съм сигурен дали нейният TV има безжична връзка,но да речем че има.Какво е нужно да се направи?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.