Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се издава книга?

Featured Replies

Егати!Запалих се по книгата,а има само пролог и първа част.Къде да прочета другите Публикувано изображение

• Автор

Значи и аз по едно време пишех, но като видях как брачедката пращаше и никой не си направи туда да й каже поне, че не става ръкописа и или нещо такова, мерака за книгата ми мина. Е не точно де, просто музата ми умря. Идеи много, желание 0, в България много лесно могат да ти убият ентусиазма. Ако довърша книгите дето имам на ум, ще са си само за мен и евентуално за някоя приятелка.

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Егати!Запалих се по книгата,а има само пролог и първа част.Къде да прочета другите Публикувано изображение

Според мен ще я прочетеш когато излеза книгата на пазара. :hush:

Според мен ще я прочетеш когато излеза книгата на пазара. :yanim:

Така като ви чета ще да е тия дни около Нова година :wors:

• 3 месеца по-късно...

Интересна е книгата. :)

• 4 седмици по-късно...

здр. Не знам как стоят нещата в БГ ,но в западна Европа нещата стоят по иначе. Тук, за въпросните компетентни господа не е важно да си удостоен с титла писател. От голямо значение за тях е важно да си "ТВОРЕЦ" и особенно когато творението ти е уникално. Има комисия от 4-ма човека- издател,писател,редактор и коректор.( не е нужно да им представиш цялостно пройзведението си в завършен вид) просто и елементарно им разказваш( като в приказка) смисъла и действията на пройзведението си. След 3-ри дневен срок комисията ти казва,"ДА" или "НЕ" Ако е да , има няколко вариянта а)-има спонсор,който ще финансира проекта ти- ( разбирателство за процент на печалба между спонсора и писателя ,в случая си ТИ) б)-анонимна личност( вереятно някой милионер) изкупува правата върху книгата ти. ( не си мислете че армани,версачи,диор,шанел са измислили всички модели по вида си-продукция или че мерцедес и всички детайли са констроирани от същите) хиляди хора от простолюдието си продават идеите на въпросните известни господа. в)-смата издателска инстанция ти закупува правата върху книгата г)-консенсос между издателя и теб за издаването д)-преложено е твое пройзведение на спонсори но никой несе интересува и дори издателската агенция намира че пройзведението ти няма да бъде продаваемо и печелившо дори и да си ДИПЛОМИРАН И УДОСТОЕН С ТИТЛА "ПИСАТЕЛ". ето Ви я разликата между съвременна-западна Европа и БГ-родината ни която има 1300 годишнина от създаването и като държава.

• 2 месеца по-късно...

Стигате бе хора... и аз в момента пиша книга(роман) и като чета тука коментарите ту се зарибя още повече и се мотивирам адски, ту направо ми убивате вс надежди :blink:

• 3 седмици по-късно...

Искам да кажа,че аз не си падам по любовни истории :down: .но това не означава хората да спрат дапишат книги :) .Все пак книгата няма да се чете само от един човек :( .И пожелавам успех на всички,които са започнали да пишат книги. ;)

в българия лесно ще ви издадат книгата,но трудно ще ви продадат:) печатници бол, ако имате пари е лесно:) трудното е,че няма разпространители,които дефакто да ви продадат труда относно isbn-a т'ва е най-лесната част и изобщо не е скъпо:) намирането на разпространител е най-трудното...

Дааа и аз така съм чувал. Писане и издаване е ок, но продажбите вече са напълно друга работа. Да не говорим, че хората, които все още четат книги не си ги купъват, а ги вземат от интернет...

Има такива, които пишат заради едната слава, така че липсата на продажби не им пречи. Тези хора сами си плащат всичко по издаването, а после раздават шльокавицата, написана от тях, на познати и приятели.

Редактирано от tatankal (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Аз имам поредица от няколко книги, но не съм се свързал с издател защото нямам представа от цената. Първата ми книга е "Пленория" и е зборник от разкази за фантастичният свят с такова име. После написах "Галмар", което е роман и се разказва за героя на име Галмар живеещ в този приказен фантастичен свят Пленория. Сега работя по още една но стана много обемна и затова я разделих на три томчета, но заглавия не мога да ви дам понеже ги мъдря сега. Ако някой може да ми каже добро и не много скъпо издате;лство ще сам му благодарен

Редактирано от cska_hool (преглед на промените)

Мисля да напиша книга в която се разказва за тинейджъри и малко магия.Не мога да измисля заглавие!Помогнете ми!

Ей,хора в тетрадки ли да пи6а?Незнам мойе и в компа.Препоръчвайте!Моля за отговор! :blink::)http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/phones.gif :)

Редактирано от funnu (преглед на промените)

Мисля да напиша книга в която се разказва за тинейджъри и малко магия.Не мога да измисля заглавие!Помогнете ми!

Ей,хора в тетрадки ли да пи6а?Незнам мойе и в компа.Препоръчвайте!Моля за отговор! :whist::)http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/phones.gif :)

може да си нахвърляш разни мисли в тетрадка, където и да си си пишеш в нея...

мисля,че става двойна работа обаче, ако всичко го напишеш първо на хартия, защото после трябва да се

пише и на компа:) заглавието може да си го измислиш и накрая...то само ще ти блесне:) трябва ти да си го измислиш!

може да си нахвърляш разни мисли в тетрадка, където и да си си пишеш в нея...

мисля,че става двойна работа обаче, ако всичко го напишеш първо на хартия, защото после трябва да се

пише и на компа:down: заглавието може да си го измислиш и накрая...то само ще ти блесне:cool: трябва ти да си го измислиш!

Мисля да почна на компа,но не съм сигурна в коя програма да почна!Били ми помогнал! :wors:

Мисля да почна на компа,но не съм сигурна в коя програма да почна!Били ми помогнал! :cool:

Препоръчвам ти да почнеш с word.

http://pechatnaknigi.com/

Ето тук можете да си издадете книга.

аз харесвам ето този офис пакет: http://bg.openoffice.org не забравяй да си копираш работният файл на няколко места(из дяловете на харда,флашка), защото по невнимание или някакъв бъг и всичко отива по дяволите:cool:

• 4 месеца по-късно...

Здравейте, а ако искам да издам книжка за оцветяване, трябва ли да съм издателство?

Препоръчвам ти да почнеш с word.

http://pechatnaknigi.com/

Ето тук можете да си издадете книга.

Препоръчвам да не се започва с Word/openoffice и подобни. Това са програми, подходящи за набиране на текс, не за идателска дейност. За тази цел има PageMaker, InDesing, QuarkXpress, FrameMaker

Ей,хора в тетрадки ли да пи6а?Незнам мойе и в компа.Препоръчвайте!Моля за отговор!

Пишеш си в текстообработваща програма, редактираш, коригираш и т.н. Хубаво е да включиш следене на весриите за да има история на промените и да можеш да се върнеш назад при нужда. Файла става доста голям, но си заслужава
  • 6 месеца по-късно...

Ако направиш нещо сподели...Аз доколкото знам, има вариант да издадеш нещо и да си платиш поне един мой болен роднина си беше платил за неква бездарна стихосбирка да му издадат. Въпросът е обаче на теб да ти плащат, а не ти на тях. Но ми се струва, че в България просто този пазар е много малък.И все пак успех!

А имаш ли някаква представа колко долу/горе е платил?Не съм сигурна,че приемат каквато и да е книга без заплащане..и ще ми трябва някакъв ориентир на цената.. ;s

http://www.bukvite.com/biblio/calc.php Ето тук може да се сметне колко горе-долу излиза печатането на книга. Бройката обаче не трябва е повече от 50 книги :)

А имаш ли някаква представа колко долу/горе е платил?Не съм сигурна,че приемат каквато и да е книга без заплащане..и ще ми трябва някакъв ориентир на цената.. ;s

Отговорът е в написания по-горе цитат, отвори линкчето и ще придобиеш представа...
  • 1 месец по-късно...

Моят проблем с това издаване на книги не е написването, не е набирането, редактирането или дори намирането на спонсор /е, последното беше най-трудното за сега, но се оказа, че съм се излъгала/ - най-трудното се оказа да намеря издателство. И при това сигурно такова. Писах на няколко, но не получих отговор, Поне да бяха получила отказ, колкото да знам, че има лице, което получава писмата ми. Но не... Работата беше там, че има предложение за спонсориране на автори, стига с останалите документи да предложа оферта от издателство. Как е възможно нещо толкова дребно да ме спъне? Не е за вярване! Особено след като научих, че много хора от издателския бизнес са били съкратени за сметка на новопоявилите се автори...

• 1 месец по-късно...

Искам да издам книга моля ви помогнете на eдна 10-годишна да збъдне мечтата си. Ако искате скоро ще публикувам началото.

Редактирано от cveti-slava (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

Здравейте!Аз се казвам Инес и съм на 12 години.Бихте ли ми казали как се издава книга и колко ще ми струва ,ако  страниците са около 45.

Здравейте!Аз се казвам Инес и съм на 12 години.Бихте ли ми казали как се издава книга и колко ще ми струва ,ако  страниците са около 45.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.