Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Французите отхвърлиха Евроконституцията

Featured Replies

Холандците я отхвърлят заради многото емигранти които живеят там.

Лондон ще замрази проекта за референдум за евроконституцията

Британският министър на външните работи Джак Строу ще оповести в понеделник замразяването на проектозакона за референдум за евроконституцията, съобщиха източници от Форин офис.

Той ще направи това в изказване пред депутатите по повод отрицателния вот на референдумите във Франция и Холандия. Според споменатите виокопоставени източници, цитирани от Прес асосиейшън, Джак Строу ще съобщи, че проектозаконът за организиране на референдум във Великобритания ще бъде замразен за неопределено време. По принцип допитването във Великобритания е предвидено за 2006 г., но конкретна дата не е определена. Референдум обаче не може да бъде организиран без специален закон.

Източник Econ.bg

нищо чудно, политиците се подиграват с хората не само у нас. и в република и в монархия все едно.

Хммм - защото толкова песимистични изказвания за отхвърлянето на конституционния договор?

Да погледнем исторически - това не е първият път, когато се проваля проект за ”Конституция” на Европа. Като забележете: след всеки провал на такъв проект следва ревизия на учредителните договори или просто на функционирането на общностите, които промени винаги досега са имали крайно положителен ефект. Вижте например проекта на Лео Тимнеманс (дано не съм сбъркал името).

Аз съм чел т.н. Конституция на Европа. В нея наистина има прекалено много промени спрямо сегашното състояние. От възможно най-плиткия подход към политиката има един принцип - не променяй нещата, които действат добре. Конституцията променя дори някои от тези неща. Запознат съм отгоре-отгоре и с досегашните учредителни договори. Не бих могъл да коментирам дори въпроса колко години биха били нужни на държавите и на съюза да свикнат да действат по променените процедури и компетенции. Наистина, повечето от управленските фигури не са непознати за тях, но те досега не са работили по този начин. Това е само институционалната гледна точка. От политическата и икономическата такава се боя, че никой от нас не би могъл да изведе някакъв извод. Ница подготви съюза за новите членки. Но той още не се е пригодил към тях, да не говорим, че го чакат България и Румъния. Нека не се залъгваме - решението да влезем там сме го взели не ние, ами самите те: който не вярва нека прегледа протоколите от срещите на най-високо равнище в Европа. Все си мисля, че това можеше да се използва в преговорите, ама те почти свършиха...

На мене ми се струва, че е още рано за Конституция на Европа. Дори и текстът да е същият, просто не му е сега времето.

Пък и още една заблуда: политиците искали да се приеме Конституцията, но народът не искал. Това съвсем, ама съвсем не е така...

В случая Ямбоб е много прав. Наистина в проекта за Европейска конституция се променят много приципи и практики по които до сега е функционирал ЕС. Аз също съм на мнение, че на ЕС му е рано за такава конституция.

Мисля, че просто тестваха положението и опипаха почвата за да се види какви са настроенията сред страните членки.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.