Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със SoundBlaster Live! 24-bit

Featured Replies

Картата е гореспоменатата Creative SoundBlaster Live! 24-bit (колкото аз съм 24-битов, ама айде :P ) и е на Windows XP SP2 + всички кръпки. Днеска откъде-накъде, реши, че няма да бачка повече ;) ... Нито съм инсталирал нещо вчера, нито съм бърникал по каквито и да е настройки. На Winamp-a просто пуска за секунда, че уж тръгва, ама нищо не се чува - след което спира, ама play/pause-бутона си остава в състояние на пауза, все едно, че още върви... На WMP 11 уж си върви цялото парче, ама пак няма звук. Проверих в Device manager-a и в EventViewer-a - нищо нередно. Преинсталирах драйверите неколкократно, никакъв резултат. Само дето сега като пусна dxdiag да тества directsound-a на картата, взима, че ми свири на вградената в дъното (която в момента е основна за Windows). Пробвах и с чистене на регистрите между преинсталациите на драйверите - пак нищо.

Не мога да отворя кутията и да почистя връзката със слота, защото има гаранционна лепенка :P .

А, да не забравя най-важното - че и преди ми го правеше този номер, ама само понякога, когато съм hibernate-вал компютъра и като го включа - оп, няма звук :P ! Мислех, че е някакъв проблем със запаметените на харда драйвери и възстановяването им в паметта, ама от днеска е перманентно това състояние sad.gif .

Всякакви идеи са добре дошли, че вече ми иде :) ...

P.S.: А, и преди малко ъпдейтнах февруарския DirectX с новия от юни (не реши проблема), свалил съм и този сега за август, и с него ще пробвам утре...

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Пробвай с този фикс (благодарение на b-r-a-v-e)

SoundFix

Също така освен да инсталираш DirectX за месец август пусни и едни тест с dxdiag...Дали ще намери проблеми които да иска да прескочи BYPASS ако има избери NO...

На един приятел му изчезна звука след флаш на биос на дъното...ако си правил подобно нещо дай един LOAD OPTIMIZED DEFAULTS или както ти е там в менюто...

Успех :)

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за бързото отзоваване :) , ама рег-ключа не помогна sad.gif ...

Забравих да пиша, че пробвах с три различни версии на драйверите - тези от диска на картата и двете версии, достъпни за сваляне от сайта на Creative. Също така да добавя, че когато е основно звуково устройство SB-а и Windows-a много често "замръзва".

Вече ме съмнява да е хардуерен проблема, понеже на два пъти след преинсталация на драйверите си пуска WAV-овете на Windows-a (от Sounds-таба на Sounds and Audio devices от Control Panel-a).

Сега се сетих, че вчера пусках CCleaner и RegOrganizer да чистят и все по-вероятно ми се струва от тях да идва проблема... Другия вариант е ACPI-то нещо чак сега да й е станало непоносимо на картата (сега е включено в BIOS-a, откакто съм го взел компютъра си е така).

А dxdiag-a не открива проблеми, само дето не открива и картата като хората (нали писах, че пуска звука за теста й през вградената в дъното)... Скоро нито съм флашвал BIOS-a, нито съм пипал настройки в него :angry: .

Благодаря още веднъж :wors: !

опитали с алтернативните драйвери

http://kxproject.lugosoft.com/ примерно,

аз съм с 5.1 digital и когато е активна дънната е нестабилен компа

• Автор
опитали с алтернативните драйвери

http://kxproject.lugosoft.com/ примерно,

аз съм с 5.1 digital и когато е активна дънната е нестабилен компа

Свалих последната версия, но още не съм ги пробвал - пише, че EAX не се поддържало напълно и можело да има проблеми с ACPI-то... Ще пробвам първо тези на didoriginal и тогава и .

Пробва ли със System Restore? Ако пак не стане - изтрии старите си драйвъри напълно и качи тези - 100% работещи и тествани -> http://www.data.bg/f.php?fid=440599

Пробвах със System Restore, ама не стана (дори и с най-старата възможна дата) sad.gif . Сега ще ги сложа тези :) .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.