Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с usb

Featured Replies

здравейте

имам проблем който не мога да разреша с едно usb

след като вкуча стикчето към някой от портовете на компютъра ми компа ми показва че е намерило ново устройство но не ми позволява да влезна .

Пробвах под дос и какво ли не , но не успявам, реших да сравня данните на това стикче с някое друго и открих една разлика, на работещото след като дам пропертис с десен бутон и тоол показжа че фаиловата система коиято подаржа е fat32 на едно друго стикче беше ntfs а на това пише unknow.

Някои може ли да ми помогне ще бъда мн благодарен .

Може да ми пишите и на поштата ми коиято е [email protected]

;)

• Автор

ами пробвал съм но не ми ппозволява изобщо да оперирам с флаша

Каква точно помощ очакваш да получиш? Не казваш модела на flash устройството, не казваш операционната система, под която работиш, не казваш и как точно си опитвал да форматираш устройството. По принцип някой може да се навие да ти дойде на гости и да реши проблема (или поне да установи какъв е), но ти и адрес не си посочил в профила си... Човек и да иска да ти помогне - няма как.

• Автор

ами благодаря все пак че сте се заитерисували от проблема ми.

операционната система коиято ползвам е XP Professional, а усб-то е sony vaio 8GB но конкретният му модел незнам кактв е, доно това да е достатачно.

Относно форматирането пробвах през windows-a с десен бутон на устроиството и формат , обаче ми извежда съобщение insert divace и не позволява да форматирам, след това пробвах и през дос но ефекта беше съштия не намира устроиство за формат.разликата коиято аз открих в неработещото устроиство е се фаиловата система която подаржа не е нито NTFS нито fat пише само unknow. реших че с дадените съвети в и-нет схе мога да му сменя системата и направих следното:

през run/cmd влезнах в дос

след което - convert E: /FS:NTFS

но и това не сработи в един форум четох че това би трябвало да смени файловата система, като пробвах с работещо usb стана но при това не успя.

нищо друго не съм опитвал и затова реших да пусна темата за помощ.

благодаря ви предварително на всички.

Влез в Disk Management (десен бутон на мишката върху My Computer -> Manage -> Disk Management) и провери състоянието на устройството; можеш да направиш снимка (screenshot) и да го прикачиш тук. Предполагам, че просто нямаш създаден активен дял на устройството; в такъв случай можеш да си създадеш такъв и да впоследствие да го форматираш - отново с помощта на Disk Management.

• Автор
незнам как да прикача снимката тук иначе в disk management ситуацията е следната:
на хард дисковете ми пише за
C - basic 17.67 GB ntfs healthy (system)
D - 38.22 GB ntfs healthy
removable E: - no mеdia това е всичко което пише там
  • Автор

ами всико което и на другите:

explore

open

search...

Autoplay

sharing and security

add to archiv

add to archiv.rar

compress and email

compress to archiv.rar and email

format...

eject

cut

copy

create shortcut

rename

properties

diskuc9.png

Какви команди се показват, когато щракнеш с десен бутон на мишката върху местата, означени с "1" и "2"?

• Автор

ами полето което си означил с 2 е абсолутно празно и не показва нищо когато кликна с десния бутон на полето което си означил с 1 след като кликна се появява плаващо меню с следните опции:

Change drive letter and paths....

Eject

properties

help

би ли ми казъл как мога да си създам активен дял на усб-то защото на харда мога с някакъв partision но при усб как става и идея си нямам можеш ли да помогнеш за това

Редактирано от charata (преглед на промените)

SONY 8G Model USM8024 е фалшива памет за малко пари, навярно има и други. Проблемът им е точно такъв какъвто го описваш. Хора са успявали да я форматират под линукс и в краен резултат са получавали флаш 32MB или 64MB. Вземи я хвърли в кофата да не си създаваш повече ядове, няма някой който е успял да я съживи. Съжалявам за лошата новина sad.gif

А да не би Уиндоус експи-то да ти е със Сървизпак 1?(не си посочил,но и това е вероятна причина).Провери и при първа възможност сложи сървизпак 2.

Иначе си потърси из интернет драйвер за USB 2.0(във windows xp sp2 се съдържа такъв)

• Автор

windowsa ми е сп2 и усб дривера е 2.0, не е от това

благодаря за съвета все пак

Опитай да промениш буквата, асоциирана с устройството - в полето "1", команда Change drive letter and paths.... Премахни текущата буква и задай такава, която никога не е била в употреба - например Z. След това полето "2" би трябвало да е достъпно и да можеш да създадеш дял на устройството; в противен случай явно има проблем със самото устройство.

• Автор

благодаря за помоща но не се получава явно се е прецакало самото усб

благодаря за всичко

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.