Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скандал! Плакат на ДПС в учебник по история

Featured Replies

В проект за учебник по “История и цивилизация” за 6-ти клас в българските училища е тиражиран пропаганден плакат на ДПС. Отвореното писмо до медиите на ВМРО-БНД:

"ВМРО-БНД изразява огромното си възмущение от предложения вариант за проект на учебник по “История и цивилизация” за 6-ти клас в българските училища. Проекто- учебникът е на издателство “Просвета” и в момента е подложен на обсъждане от експерти на МОН. Оценяваме като абсолютно скандално присъствието на рекламен пропаганден плакат на политическа партия на стр. 170 в учебно помагало. Още по-скандален е факта, че в този учебник рекламния плакат е на Движението за права и свободи (ДПС). Това противоречи на всички етични и законови норми в българското образование и погазва всички морални принципи. Държим да подчертаем, че в историята на България нито една политическа партия не си е позволявала по такъв арогантен начин да води своя пропаганда на свещената територия на българското образование. Смятаме, че екипът, подготвил проекта за учебника дължи на обществото отговор по какви причини и с какви мотиви е включил политическия плакат в изданието. Настояваме изготвилите учебника и издателите да понесат съответната отговорност, а предложения проект да бъде незабавно отхвърлен от експертите на МОН. ВМРО-БНД ще следи и винаги ще се противопоставя остро на подобни политически опити за спекулации. Защото българското образование не може да бъде територия за политически игри и “промиване на мозъци”."

За подробности:

http://www.vmro.org/

Е, вече ми писна, с ударение на А!!!!! Затова щЪт или нещЪт, ще си гласувам за АТАКАААААА и това е!!!!!!!!Аре ве! Сериозни спамЪри тук няма ли? Де сте ве Морфейчо, Аксел, кой ша ми затрива мненията?

Не подкрепям плакатите на която и да е политическа партия в учебниците по история или в друг учебник.Писма ми ДПС да правят каквото си искат.Това България или Турция?В учебниците не би трябвало да има политическа пропаганда и промиване на мозъци,и следователно плакати на партии нямат място в тях!

Какви са тия аванти на фесовете , чета и немога да повярвам . Имаше навремето един държавен глава за и 24 часа ги побългари .

А който не иска ще има и сопа а нека да ходи после на екскурзия в европа.

Т. Живков

Днес за пореден път се убедих , че както сме я подкарали с тези своеволия до никъде няма да стигнем . Което е жалко !

:speak: Ами да след като ни учиха че само сме били под турско владичество а не под робство angry.gif сега е дошло време пак да ни промиват мозъците Аз едно не мога да разбера след като съществуването на ДПС противоречи на конституцията защто никой не прави нищо за зкриването и като партия Знаете ли че в селата с преобладаващо турско население от джамиите им по цял ден кънтят турски молитви /настръхвам като минаваме през такова село/Такъв фанатизъм няма и Турция Етническия мир е само за наша сметка а партиите / и ВМРО и Атака и ДСБ / нищто не правятСамо евтин популизъм ни пробутват 80-те години турските социолози са прогнозирали че след 100 години територията на България ще е с преобладаващо турско население заради високата раждаемост сред това населениеДори и те не са мечтали че след 15-20 години в управлението на България ще участва турска партия :go ahead: Няма да се учудя ако МОН одобри този проект Навремето министър от кабинета на Костов обясняваше на руски академици историци как Русия влизайки във война с Турция ни развалила добруването под турско владичествоТъкмо сме си биле извоювали много права и още куп такива простотии АБСУРДИСТАН бе и това е :clap:

То тази новина е БАЯ стара. Ужким са взети мерки вече

В учебниците не би трябвало да има политическа пропаганда и промиване на мозъци,и следователно плакати на партии нямат място в тях!

Ето с това мнение съм напълно съгласен.

...Знаете ли че в селата с преобладаващо турско население от джамиите им по цял ден кънтят турски молитви /настръхвам като минаваме през такова село/...

Не вярвам по зял ден да "кънтят турски молитви". Пъро нека кажа, че молитвите са на арабски, а не на турски.

Второ-както вече казах не вярвам да кънтят по цял ден, а 5 пъти за едно денонощие и една такава молитва продължава около минутка най-много. Не мисля, че това е цял ден. Такава си е религията. Мюсюлманинът трябва да се моли 5 пъти на ден и има хора които го правят. Точно за това се чува това кънтене на молитвите. Хората са вярващи. Никой не може да има забрани да вярват в някого.

• Автор

Абе хора,щом ДПС е в учебника по история...значи вече са минало biggrin.gif

Нали това се учи в тоя предмет? cool.gif

То и за България се учи, но мисля че не сме минало. (мога и да греша)

• Автор
То и за България се учи, но мисля че не сме минало. (мога и да греша)

Да,учи се за България,

ама за истарията й,

щом ДПС е в тоя учебник,

значи и тя е история.

Тея хора просто нацелиха предмета ви казвам biggrin.gif

Не вярвам по Цял ден да "кънтят турски молитви"...

А идвали ли сте към красивото ни Лудогорие- Разград,Исперих,Кубрат,Стражец,Езерче,Цар Калоян... и т.н.

Забелязали ли сте как това турско присъствие все повече се увеличава- ден след ден все повече богати турци от Турция купуват,управляват изключително много централни и всякакви имоти, откриват турски фирми- магазини,предприятия. В които се говори само и единствено на турски. ohmy.gif Вземат на работа само местните, определящи се за турци. sad.gif И това, ако не е дискриминация. :)

И като допълнение и доказателство на това, че са си "заплюли" района огласяват с МОЩНИ ГОВОРИТЕЛИ "арабските си молитви". Да упражнят психо тормоз към малцинството българи. :wors:

И моля те не ме разсмивай с : angry.gif

...една такава молитва продължава около минутка най-много...

Ми ела дори в централната част на Разград и ще бъдеш залят от мощна порция "арабска молитва". :wors:

Вярно е, че могат да изповядат религия, но те правят "Кънтящи молитви" за демонстриране на сила, власт. biggrin.gif

И дори никой да не го потвърди писменно това, да не забравяме че и никой все още не подкрепя напълно, че турските язовири/публична тайна е, че язовирите са на Доган/ са виновни за трагедията в Цар Калоян. И как да го направят, като турци ни управляват или всички ние не смеем да си го признаем ? :nono:

А идвали ли сте към красивото ни Лудогорие- Разград,Исперих,Кубрат,Стражец,Езерче,Цар Калоян... и т.н

Да, даже в момента съм в Брестовене. Не мога да кажа, че турското население расте. В моето село все повече турци отиват в чужбина да работят.

И моля те не ме разсмивай с :

Ми ела дори в централната част на Разград и ще бъдеш залят от мощна порция "арабска молитва".

Знам много добре колко дълго продължава една молитва и за това мисля да не коментирам това изказване. Вие ако чувате съвсем други работи, а си мислите, че идват от джамиите си е ваш проблем.

Вярно е, че могат да изповядат религия, но те правят "Кънтящи молитви" за демонстриране на сила, власт.

Ето това вече беше пълна глупост.

Тъй като взех да се отклонявам от темата, ако някой иска да ми каже нещо свързано с това което съм писал да ми пише на ЛС.

Да, даже в момента съм в ...

Коментарът ми към това е, че :

Доган си плете кошницата тихо и незабелязано дълбоко в провинцията, :) докато на останалите им се затварят очите по всякакъв начин. ;) Ами, че той в власта се набута камо ли в една провинция ли ? ohmy.gif

Коментарът ми към това е, че :

Доган си плете кошницата тихо и незабелязано дълбоко в провинцията, ;) докато на останалите им се затварят очите по всякакъв начин. ;) Ами, че той в власта се набута камо ли в една провинция ли ? ohmy.gif

Напълно съм съгласен с теб , Доган е един от най-корумпираните политици на нашето време . И защо никои не му казва нищо , защото ДПС играе стабилизираща роля във вече второ правителство.

а защо 'по дяволите' няма плакат в германските учебниците по история на турска партия, нали турците са мн в Германия....а защо няма в американските учебници няма на японска партия ?!

Отговорът е: Защото всеки си познава историята и не плюе върху това което дедите са извоювали за децата си.

Аз нямам нищо против турците, но защото 'българските изселници' в Турция не претендират че са българско малцинство, защо българи с турци паспорти не отиват в Турция по избори за да гласуват за българска партия....питам ЗАЩО!?

Защо българските мохамедани се определят непременно че са турци и ги е страх/срам да кажат че са си българи!!! ЗАЩО! Да не би арабите като са мохамедани да са турци и те ?!

Хората като Доган и Сидеров са виновни за бунтове. Няма значение какъв етнос си българин, турчин, циганин......ти живееш в България, вземаш социални от тази държава...значи си преди всичко Българин! Защо в САЩ не се делят...там от малки ги учат преди всичко да бъдат американци и след това да гледат корена си !!!!!!

Редактирано от uzun0v (преглед на промените)

Браво,браво,само така,напред народе възродени...аз като бях 6-ти клас имаше един учебник по история,той беше на Просвета и беше към 150-200 страници,наджъчкан с някакви глупости и сухо предаден материял..абе кой го боли за ДПС..нямам думи..

а защо 'по дяволите' няма плакат в германските учебниците по история на турска партия, нали турците са мн в Германия....а защо няма в американските учебници няма на японска партия ?!

Отговорът е: Защото всеки си познава историята и не плюе върху това което дедите са извоювали за децата си.

Аз нямам нищо против турците, но защото 'българските изселници' в Турция не претендират че са българско малцинство, защо българи с турци паспорти не отиват в Турция по избори за да гласуват за българска партия....питам ЗАЩО!?

Защо българските мохамедани се определят непременно че са турци и ги е страх/срам да кажат че са си българи!!! ЗАЩО! Да не би арабите като са мохамедани да са турци и те ?!

Хората като Доган и Сидеров са виновни за бунтове. Няма значение какъв етнос си българин, турчин, циганин......ти живееш в България, вземаш социални от тази държава...значи си преди всичко Българин! Защо в САЩ не се делят...там от малки ги учат преди всичко да бъдат американци и след това да гледат корена си !!!!!!

Айде недей меси Сидеров, защото Доган е от 20 години на устата ми, а Сидеров от 2-3! Преди 10-15, 17 години, гласът на националисти не се чуваше и за тях гласовете бяха максимум 2 процента. Говоря за ултранационалиста д-р Иван Георгиев. Българските националисти ли са виновни за това? Я се осъзнай момче и после пиши врели некипели! Точно НИХИЛИСТИ като теб бяха виновни миналите години за издигането на Доган!!!! Айде затрай си по-добре, че ми кипва от такива ПРЕДАТЕЛИ като теб!!!1

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.