Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да свържа чрез оптичен кабел PC и 5.1 аудио система

Featured Replies

Здравейте,

това ми е дъното ASUS P5B

а това е задният му панел

p5b_back.jpg

имам система за домашно кино SONY DAV-S500

i_09001397.jpg

системата има

"optical digital input, optical digital out, 2 analog stereo inputs, 1 analog audio out"

свързах компютъра и системата с оптичен кабел, но като пусна тест на колоните се чува само от предните

91882100720053500exhibiyr8.jpg

ПОМАГАЙТЕ, за да знам дали да купувам кабела /взел съм го за проба/

въпросът ми е как да изкарам многоканален звук на тази система

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

не е от кабела ти а си провери пропъртито на саунд картата дали от там си пуснал 6 канален звук

В настройките на AC3 филтъра на кодеците маркирай да ползва SPDIF и си пусни филм с 5 канален звук

• Автор
В настройките на AC3 филтъра на кодеците маркирай да ползва SPDIF и си пусни филм с 5 канален звук

Sounds and Audio Devices-advanced - тук съм задал звукът да е 5.1, в драйверите на звуковата карта също съм задал 5.1 формат на звука

инсталирах най-новия АС3 филтър, нали там трябва да има индикация на скалите когато е пусната музика, но при мен няма нищо - стълбчетата си стоят бели

нали дори да пусна някоя песен, която е стерео трябва поне ляво и дясно да имат индикация в АC3

не е от кабела ти а си провери пропъртито на саунд картата дали от там си пуснал 6 канален звук

в такъв случай нормално ли е когато пусна тест за звука на колоните от компютъра, задните да не се чуват /или едва забележимо/.

и друго, за което искам да попитам по-разбиращите

има ли някъде /защото аз не можах да намеря/ ръководство за работа с AC3 филтъра и изобщо за свързване на комтютър и 5.1 система чрез оптичен кабел

Редактирано от pit
2.6 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго. За добавяне на информация към предишен пост има бутон "Редактирай". (преглед на промените)

с оптиката е сложно.. до колкото съм запознат.. а това не е много AC3 филтъра не е много надежден при настройка на многоканален звук за оптичен output.. така че бъди сигурен че не е от кабела

• Автор

много интересно - реално звуковата карта трябва да се остави в двуканален режим при този начин на предаване на сигнала, защото иначе се чува ехо, това едното

оказа се, че като пусна двд с DD ресийвъра си разпознава сигнала и пуска и на задните - все едно, че диска е в него а не в компютъра

но тоя AC3 филтър въпреки направените настройки /сработи, поне на ухо/ но видимо не - очаквам като пусна такъв звук да видя индикация на каналите, но я няма тази работа

изтеглих от data.bg тестове за 5.1 звук:

car ride(dts 5.1).wav

virtual run(dts 5.1).wav

demo 3(dts 5.1).wav

DEMO2 (DTS 5.1).wav

Strauss(DTS 5.1).wav

но се чува САМО И ЕДИНСТВЕНО ШУМ - от кодеци ли е или от настройки не знам или пък защото пише че е dts 5.1

давайте идеи

10х

Редактирано от snoopdoggystyle (преглед на промените)

И аз съм с оптичен кабел и ми пуска PCM сигнал към усилвателя.Само мога да си избирам на колко KHz(44.1;48;96;192) да е сигнала . Явно трябва доста по скъпа карта за да да ти пусне 5.1 по оптиката.

• Автор

така, изтеглих Metallica Black Album [DTS_audio_files]

файловете са с разширения *.dts - отварят се с уиндоус медиа плеър и VLC media player, но системата ги разпознава като PCM сигнал

как да пусна DTS на системата /тя има вграден декорер/

къде са специалистите?

• 6 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте отново, за да не пускам нова тема подновявам старата

проблемите, които съществуваха до момента съм ги изчистил

сега обмислям покупка на PCI звукова карта с хардуерна поддръжка на DTS

ето към какво съм се насочил:

Creative X-Fi Xtreme Gamer отпада, защото не поддържа оптичен изход

Creative X-Fi Xtreme Audio, RETAIL

Auzentech Auzen X-Plosion 7.1 DTS Connect

коя ще ми препоръчате, и трите са в ценовия диапазон до ~150 лв.

и още нещо, да очаквам ли че ако пусна някаква mp3-ка или филм, които не са в DTS формат, ресийвъра ще ги разпознава в DTS

Creative XtremeMusic - 130лв с ДДС в MOST Computers

• Автор

всъщност като се загледах, Creative X-Fi Xtreme Gamer не поддържа връзка чрез оптичен кабел а аз имам такъв и искам да го ползвам

http://www.voodoo.bg/product/big_pic/2380/...AUDIO__BULK.jpg

тоест избора е м/у втората и третата

Creative X-Fi Xtreme Audio, RETAIL

Auzentech Auzen X-Plosion 7.1 DTS Connect

картата ще се ползва основно ма музика и филми

Sound Blaster X-Fi XtremeMusic това трябва да е картата.

Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio не е с чипа EMU20K1 а е с чип от CA0106 серията и цената и ми се вижда доста висока за това което предлага.

Sound Blaster Audigy SE също не е с чип 10k2 на Creative a e чип от CA-0106 серията.

Creative Sound Blaster Live! 24-bit 7.1 също не е с чип EMU10k1/10k2 а с чип от CA-0106 серията какъвто е и на Audigy Value.

• 1 година по-късно...

Не мога да извадя 5.1 звука на Играта Dead Space.Филмите и Музиката са наред..DTS, 5.1..няма проблеми, но звука на Играта ми излиза двуканален..Сложил съм всички кодеци,които са нужни..Ако някой би могъл да ме посъветва нещо по въпроса ще му бъда благодарен :cool:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.