Премини към съдържанието
VooDooTo

Инсталация на модифицирани теми

Препоръчан отговор


Здравейте, сигурно сте се чудили как можете да си инсталирате теми за Windows на вашият компютър. Днес ще ви покажа как може лесно и бързо да стане това с примерни стъпки и с една много лесна и проста програмка, която patch-ва един Windows-ки файл. За целта ви е необходимо първо да направите резервно копие на Windows. Това може да направите чрез System Restore и ви препоръчвам горещо, просто, защото, в случай че омажете някоя от стъпките да не ви се налага да преинсталирате Windows заради едното нищо.

System Restore Point можете да направите много лесно. Давате десен бутон върху My Computer след това отивате върху Properties.

Фигура 1

Figura%201.jpg

Оттам избирате таба System Restore.

Фигура 2

Figura%202.jpg

В случай, че бутоните са ви деактивирани както в моя случай, тогава натискате върху отметката, която гласи Turn Off System Restore on all drives и махате чавката.

Фигура 3

Figura%203.jpg

Тук вече трябва прозореца ви трябва да изглежда така:

Фигура 4

Figura%204.jpg

След това отивате върху Start Menu, All Programs, Accessories, System Tools и след това най-отдолу трябва да намерите System Restore

Фигура 5

Figura%205.jpg

Стартирайте програмата и след това ще ви се появи този прозорец:

Фигура 6

Figura%206.jpg

За да направите Restore Point, изберете Create a restore point и след това натиснете Next. В следващия прозорец програмата ще поиска от Вас да напишете наименование на Restore Point-а. Тук можете да импровизирате. Аз ще напиша Original Themes (Оригинални теми).

Фигура 7

Figura%208.jpg

Като сте готови натискате Create и програмата вече е създала този ценен backup файл, който може да Ви се наложи да ползвате по-късно.

Фигура 8

Figura%207.jpg

Дотук с направата на Restore Point. За да го възвърнете, ако нещо се омаже рестартирате компютъра си и преди да се е показало логото на Windows натискате бутона F8 продължително докато не ви се появи едно меню. Оттам си избирате Safe Mode и след това Windows XP Professional. След като Windows зареди под Safe Mode, ви се появява диалогов прозорец, който ще ви попита с Yes или No

Фигура 9

Figura%209.jpg

Избирате No, което ще стартира директно System Restore, без да има нужда да пускате нещо друго. Тогава System Restore ще ви попита кой точно Restore Point да зареди и вие изберете този, който сте направили преди промените. Без много да му мислите дайте Finish и след като връщането приключи всичко ще бъде наред както преди.

Преминаваме към част 2 или инсталацията на пача, който ще Ви позволи да слагате теми, които не са точно оригинално пригодени за Windows, ами са модифицирани. Тук е мястото да ви помоля да си свалите тази програма, която върши цялата работа, около подменянето на файловете. Тя се казва UXTheme Multi-Patcher 5.5 и можете да изтеглите от този адрес.

Инсталация на UXTheme Multi-Patcher 5.5:

1. Сваляте я от адреса, който ви дадох.

2. Стартирайте програмата и натискате бутона Patch:

Фигура 10

Figura%2010.jpg

3.След това програмата ще изведе информация за Вашата операционна система и ще ви попита дали тя е коректна. Отговорете с Yes.

Фигура 11

Figura%2011.jpg

3. Появява се прозорец, който Ви оповестява, че трябва да изчакате една минута докато всички защити на Windows се деактивират и ги изключите.

Фигура 12

Figura%2012.jpg

4. Докато чакате една минута ще се появи още един прозорец от Windows, който гласи Windows File Protection и ще поиска да поставите оригиналния диск в устройството, за да може да презапише файловете отново, защото това, което прави програмата е да подменя няколко файла в System 32 папката на Windows. Така че като Ви поиска да поставите диск, Вие изберете Cancel и след това потвърдете с Yes.

5. Вие сте готови с инсталирането и само трябва да рестартирате своя компютър. Направете го и след това като влезете отново можете да ползвате всички теми, без значение какви са те (модифицирани или не).

Фигура 13

Figura%2013.jpg

6. След като сте рестартирали вече сте готови и отидете в Start Menu отново и пуснете командата Run от главното меню. Напишете Resources и след това изберете Themes и тук се намира папката, където трябва да поставите бъдещите ви теми.

Сега ще ви дам няколко полезни сайта, от които можете да изтеглите хиляди красиви и интересни теми, за да украсите вашия компютър.

Deviantart.com – Този сайт ви го препоръчвам лично и съм страшно много доволен от него. Разгледайте го и няма да останете разочаровани.

ThemeXP.org

Studio7Designs

Topdownloads.net

Themeworld.com - Този също е много добър и ви го препоръчвам горещо.

Експериментирайте и ако имате проблеми не се притеснявайте да попитате тук или лично на моят mail ->voodooto@gmail.com

Редактирано от VooDooTo (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Deviantart.com -благодаря ти

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

всико е хубаво, но има нещо което е дразнещо. Защо как се прави SYS restore е описано подробно с картинки, а самата програма без, все едно си я сложил ей така, за измежду другото.. ако коригираш това, всичко ще е ок.. даже не виждам смисъл да показваш sys restore-a.. наблежни си на програмата и толкова..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хаха. Интересен факт, наистина е така :angry:. Благодаря за съвета. Ще го оправя като добавя screenshot-и и от самата програма. Съжалявам :speak:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Самата програма нямаше ли опция да ресторне дефалтните сетинги? Дори и да няма, един Scan /sfc е по-добрия избор от System restore, защото последния връща регистъра в старо положение, което не е оферта, защото човек с времето прави промени.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Самата програма нямаше ли опция да ресторне дефалтните сетинги? Дори и да няма, един Scan /sfc е по-добрия избор от System restore, защото последния връща регистъра в старо положение, което не е оферта, защото човек с времето прави промени.

Какви промени ще направиш за 5 минути ми е интересно :)?

Разбира се твоят начин май е по-удачен, но просто не съм се сетил :speak:. Всеки сам избира какво да използва, това което съм написал е просто съвет.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

SP3 UxTheme Patcher 1.2 - for Windows XP SP3 RTM (v5512)

* Language independent

* Better detection of patched or unpatched file.

* More safety checks

* "Lost hope" key to restore the original file.

http://www.winprj.net/board/viewtopic.php?f=7&t=216

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Здравейте!

Аз бих започнал така:

Oбщи въпроси

В: Какво е uxtheme?

О: Uxtheme.dll е файл който контролира използването на теми в Windows XP . По подразбиране , uxtheme.dll е заключен и не позволява използването на стилове, различни от тези на Microsoft.

В: Къде мога да намеря този файл (uxtheme.dll)?

О: Uxtheme Хранилище: http://www.withinwindows.com/uxtheme-patches/

В: Как да използвам uxtheme.dll?

О: След като намерите отключения файл ,единственото нещо което трябва да направите е да замените оригиналния uxtheme.dll.

В: Как да заменя uxtheme.dll?

О: Toва става съвсем лесно.

Първи начин (лесен):

Трябва да свалите пач който подменя заключения uxtheme.dll.

Втори начин (труден):

Свалете и разархивирайте отключения файл на работния плот. Версия за Windows XP SP2 2180 English: http://www.neowin.net/forum/index.php?act=...t&id=122794

2. Свалете Replacer и разархивирайте в папка на работния плот.

3. Стартирайте replacer.cmd. Ще се покаже конзолата на Windows.

4. Потърсете в C:\Windows\system32 файла uxtheme.dll. Изтеглете файла в прозореца на конзолата. Натиснете ENTER.

5. Изтеглете отключения uxtheme.dll файл oт работния плот в в прозореца на конзолата. Натиснете ENTER.

6. Потвърдете замяната и изчакайте Replacer да завърши.

7. Рестартирайте.

В: Как мога да използвам визуални стилове (msstyles)?

О: Tова също е много лесно.

1. Първо, свалете визуалния стил.

2. Разархивирайте визуалния стил в папка със същото име в следната директория: C:\Windows\Resources\Themes.

Пример:

Ако името на файла е abv.msstyles, създайте папка "abv" в C:\Windows\Resources\Themes и извлечете файла abv.msstyles в тази папка.

3. Използване: с двоен клик се зарежда самия стил или Display Properties > Appearance > Windows and Buttons, и намирате стила. Не търсете стила в таба Themes (Теми).

В: Каква е разликата между тема и визуален стил?

О: Tермините "тема" и "визуален стил" обозначават настройките и облика на Windows.

Визуален стил (*.msstyles) е файл който преобразява прозорците , лентата за задачите, меню Старт, и други елементи от облика на Windows. Визуални стилове се зареждат от таба Appearance от прозореца display properties .

Тема (*.theme) е визуален стил със записани настройки , тапети , икони и др. Tемите се зареждат от таба Theme от прозореца display properties .

Когато се каже тема , обикновено се има предвид визуален стил.

В: Какво представлява файла shellstyle и как да го инсталирам?

О: Файла Shellstyle.dll е обвързан с визуалния стил и преобразява панела 'обикновени задачи'(common tasks) и други панели. Toй се намира в папката на визуалния стил в подпапка Shell .

В: Mоят uxtheme.dll файл не се отключва! Какво да правя?

О: Най - лесния начин да проверите дали файла е отключен е като се опитате да заредите тема или стил различни от тези на Microsoft. Aко при двоен клик се зарежда стила и се появява прозореца display properties , то това означава че файла е отключен успешно. При неправилно изобразяване е необходимо да се отключи наново uxtheme.dll . Може да се опитате да отключите файла в safe mode и да проверите дали поддръжката на теми е включена автоматично. Напишете в прозореца Run : services.msc ENTER и проверете дали услугата Themes се стартира автоматично.

източник:

Neowin.net

Редактирано от nikolaijelev (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.