Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Огромен трафик на host.bg !

Featured Replies

Е че ти не можеш ли тази настройки, които искаш да ги добавиш с .htaccess. Поне на мойте акаунти добавях доста настройки така. А сега са ъпдейтнали версията на php и май може да си слагаш собствени настройки. Качваш си твой php.ini в public_html и настройките се четат от него (доколкото разбрах от ръководството им)

Е че ти не можеш ли тази настройки, които искаш да ги добавиш с .htaccess. Поне на мойте акаунти добавях доста настройки така. А сега са ъпдейтнали версията на php и май може да си слагаш собствени настройки. Качваш си твой php.ini в public_html и настройките се четат от него (доколкото разбрах от ръководството им)

Не е точно така. Има настройки, които могат да се променят през .htaccess има и такива които не могат, а се изисква да се въведат в главното php.ini и евентуално след това Apache-to да се настрои да могат да се приемат и през .htaccess. А собствено php.ini евентуални може да се ползва ако ползваш PHP като CGI, но там пък има други ограничения. Аз говорих с главния им администратор, както и с шефа на ICN и те ме убеждаваха, че не може да се направи това което почти всяка друга хостинг компания го прави.

И аз обмислям да се пусна на хост.бг (т.е. тази вечер мислих да си закупя хост), но сега като чета тази тема се разколебах. Нали те уж имали най-добрите защити и т.н. ? Някой има ли оплаквания от superhosting.bg ?

Не съм клиент,но бих им станал,когато ми потрябвя такъв вид услуги.

Защото поддръжката им е на високо ниво,винаги и по най-бързият начин ще получиш отговор на въпрос или помощ от поддръжката.

Защото се развиват със огромни темпове и са една от най-големите и най-добрите като оферти и услуги хост компании.

Coveka ти да не си им рекламно лице? Мисля да купя домейн от Хост.бг и да го хоствам на суперхостинг.бг, защото домейна, който го искам в суперхостинг.бг ми изписва, че е зает sad.gif

Е че то няма значение откъде ще си купиш домейна. Гледал съм контролния панел на хост.бг и е супер орязан в сравнение с този на ICN. Мисля, че повечето фирми ползват същия както и ICN, което е много по-удобно.

Coveka ти да не си им рекламно лице? Мисля да купя домейн от Хост.бг и да го хоствам на суперхостинг.бг, защото домейна, който го искам в суперхостинг.бг ми изписва, че е зает sad.gif

Аз нямам никаква връзка с тази компюния,това са просто наблюдения.

Твоя воля и мнение е да мислиш каквото искаш.

• Автор

Недостатъци на ХОСТ.БГ (за най-евтиния план 5,95лв):

- скъп е;

- имаш само една БД;

- няма възможност за импорт на цяла БД, само на SQL заявки през phpMyAdmin;

- малък лимит за трафик;

- малко пространство;

- ограничение в броя на заявките към БД (нз как е при другите, но мисля че при някои хостове го няма това - 150 000) - изчерпват се при някакъв бъг в кода;

- като цяло орязани възможности за контрол над хоста;

За плюсовете мога да кажа следното:

- имат добра поддръжка;

- бърз отговор при запитвания към Support team-а;

- нямат сериозни сривове;

За друго не се сещам, допълвайте ме ако искате...

Сега сме решили да местим всичките си 8 сайта на host.bg, само че на средния план Малък Бизнес (Pro). Надяваме се да са по-коректни от ICN и с по-стабилни сървъри. Ако и те се изложат може би ще потърсим хостинг от друга държава, въпреки че ще е пъти по-скъп. Все пак най-важното е да не падат сайтовете и да не ги трият, т.е. да са винаги on-line и up to date.

• 2 седмици по-късно...
Сега сме решили да местим всичките си 8 сайта на host.bg, само че на средния план Малък Бизнес (Pro). Надяваме се да са по-коректни от ICN и с по-стабилни сървъри. Ако и те се изложат може би ще потърсим хостинг от друга държава, въпреки че ще е пъти по-скъп. Все пак най-важното е да не падат сайтовете и да не ги трият, т.е. да са винаги on-line и up to date.

А като имаш 8 сайта защо не си наемеш сървър. С него смятам, че всичко ще ти е наред.

Май не ме разбра. Ако приемем по 20 поста на страница и само 10 от тях да имат аватари и картинки в подписите по 500К то вече един преглед от един човек ти е 5Mb. А сега го умножи по 50 посетителя за ден (минимално) по 20 прегледани теми и се сети къде ти е трафика.

• Автор

Само, че аватарите са доста по-малки, толкова посетители на дали имаме и снимките както всички останали файлове като js, css и др. се съхраняват в кеша на браузъра. По тая логика само дизайна на сайта трябва да прави огромен трафик. Ето примерно на същия хост е сайта на Рилския манастир и при него има 2-3 файла които са флаш и са по 750kb и 200kb и наистина при тях има завишен трафик, но не това е причината. Бота на Google е бил генерирал 3ГБ за миналия месец което само по себе си е много

Мда по принцип форумите и порталите ядат много трафик. Освен ограничения в аватарите (външни или до 50к) те съветвам да им включваш и компресията на макс (пести трафик и страниците се зареждат по-бързо).

Относно host.bg - наистина имат добра поддръжка, но офертите им са много неизгодни спрямо конкуренцията.

Да не говорим какви разправии бяха за да ми сложат едно разширение към PHP5...

По принцип е възможно да генерира такъв трафик.... Потърси и друго решение. В СуперХостинг.БГ мисля, че ще покрият изискванията ти :). И да, определено имат много по-добри условия.

Успех

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.