Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми части

Featured Replies

От къде ги изрови тези стари ревюта, тези видеокарти дори не са актулани на пазара. И защо трябва да забравим за Х1950GT, която е доста по-добра от всичките, към които си пратил линкове... Обосновавай мненията си, защото така нищо не ти се разбира. 7800GT.. дори вече не се произвежда, ако я намериш в някоя ценова листа, моля да ми посочиш.

• Автор

Значи по добре захранването да е 450W защото ще има клок и ми обяснете какво е предимстово от вде по един GB и една два гигабайта RAM

От къде ги изрови тези стари ревюта, тези видеокарти дори не са актулани на пазара. И защо трябва да забравим за Х1950GT, която е доста по-добра от всичките, към които си пратил линкове... Обосновавай мненията си, защото така нищо не ти се разбира. 7800GT.. дори вече не се произвежда, ако я намериш в някоя ценова листа, моля да ми посочиш.

От старите ревюта които съм дал ясно се вижда на картинките че картите не са стари. Х1950GT губи в някои приложения дори от 7600/в повечето печели но.../ Освен това 2950XT ясно се вижда че губи от 8800. Конкурентите на 7600 са x1600 и на 7300 са X1300. Особено във игрите Невидима бие радеоните. Просто така както поставихте нещата Х1950GT не би трябвало да се мери със 7600 а с 7800.И тъй като 7800 вече няма x1950xt остава по-добра от Невидима 7-мо поколение и по-слаба от Невидима 8-мо.

Надявам се сега да ме разберете. :)

Значи по добре захранването да е 450W защото ще има клок и ми обяснете какво е предимстово от вде по един GB и една два гигабайта RAM

Предимството е, че паметите ще работят в двуканален режим, което ще рече, че заявките от и към паметта ще се изпълняват приблизително два пъти по-бързо, отколкото ако имаш само една банка.

От старите ревюта които съм дал ясно се вижда на картинките че картите не са стари. Х1950GT губи в някои приложения дори от 7600/в повечето печели но.../ Освен това 2950XT ясно се вижда че губи от 8800. Конкурентите на 7600 са x1600 и на 7300 са X1300. Особено във игрите Невидима бие радеоните. Просто така както поставихте нещата Х1950GT не би трябвало да се мери със 7600 а с 7800.И тъй като 7800 вече няма x1950xt остава по-добра от Невидима 7-мо поколение и по-слаба от Невидима 8-мо.

Надявам се сега да ме разберете.

X1950GT е по-добра от всичките изброени от теб, не ми се спори, просто трябва малко повече да тестваш и да прочетеш това онова. Сравнение може да става с карти от рода на 7900GS и нагоре модели.

• Автор

За последна каква видеокарта ми предлагате

И в частност кои АМД и Радеон са по-слаби от Интел и НВидия? Защото от горното ти мнение на мене нищо не ми става ясно. И последно кой от двата варианта (Е2160 и 7600GS / Х2 3600+ и Х1950GT) ще достигне по-висок брой кадри в игрите?

Опрeделено вторият вариант ще е с по-доброто постижение!

Съгласен съм, но ако клокнем интела и н-видиата няма ли да се променят нещата ( не слагам интел и нвидиа над амд и ати просто питам ). Човека иска ДДР3 за сега не съм виждал дъно на амд да поддържа тази рам. Отделно мисля, че от един мощно клокнат интел коре 2 дуо и едно ассус дъно и клок на ддр3 до около 70-90% ще са идеани. За видеокартите незнам какво да кажа в смисъл ,че новите дх 10 карти са посредствени и скъпи а останалите колкото и да са мощни след 5-6 месеца новите игри няма да са съвместими с не дх10 карта. Можеби ако дъното има crosfire или sli(в зависимост марката на картата) е по-добре да се вземе посредсвена дх10 карта и в последсвие да се сложи още една много по-добра дх10 (след около 5-6 месеца когато цените паднат и излезнат по-качествени) и да работят пралелно. Идеята ми е, че за да вървят бъдещите игри на съвременна платформа упгреида на видеото ще е неизбежен. Защо да се изхвърля старата карта!?!

За дх 9- Х1950 Pro

За дх10- 8800GTS 320

Това според мен е оптималния вариянт спрямо цена и производителност която си заслужава,другото са компромиси или пари в излишък.

За дх 9- Х1950 Pro

За дх10- 8800GTS 320

Това според мен е оптималния вариянт спрямо цена и производителност която си заслужава,другото са компромиси или пари в излишък.

Подкрепям напълно!

• Автор
За дх 9- Х1950 Pro

За дх10- 8800GTS 320

Ооо за DX9 не ми говорете направо за DX10 ми трябва :ass: Значи ми препоръчвате тази видео карта и дано да е добра сега да видим какво дъно ще препоръчате :) Клока на процесора е задължителен

GIGABYTE GA-P35-S3L - 180лв

INTEL CORE DUO E2160 - 153лв

1GB DDR2 800 A-DATA - 71лв

1GB DDR2 800 A-DATA - 71лв

320GB HITACHI DESKSTAR T7K500 - 141лв

CHAINTECH 8600GT 256MB PCIE - 225лв

CASE - 59лв

ATX 400W-450W - 100лв

-----------------------------

1000лв

еми за карта като Calaxy 8800GTS трябва да платиш 450-460лв някъде

тогава и захранването скача -поне 500W ,даже и за клока ще са необходими

• Автор

Ехе тя е много скъпа казах, че ще дам около 200 - 300 лв за видео карка а тази е кажи речи двойно по скъпа sad.gif Предложете друга

Мисля, че е редно първо да прочетеш постовете на хората, които са писали в твоята тема. По-горе са ти предложени отлични варианти, само трябва да прочетеш.

Значи пич,това което искаш няма как да стане поне не и за 1000 лв.Искаш хубава видеокарта ,клокърско дъно и добър процесор и да не сменяш конфигурацията 3 години.Според мен вземи си хубаво дъно(Асус- Командо,Р5К сериите),добър процесор Core 2 QUAD Q6600, 2.4GHz, LGA775, BOX, Quad-core примерно,и няква видео карта за на първо време и като събереш парички си вземи вече и останалите неща ,защото геймърски компютър да изкара 3 години е невъзможно .Виждаш видеокарти на 6 месеца вече не са актуални с новите игри които стават все по гладни за рам пък и нещата знаеш и са свързани.То е дъно,проц,рам и видеокарта сиреч почти целия компютър.А ако ти е мерак сега в по горните постове са ти дали не лоши конфигурации.

какъв процесор трябва за да върви нормално GF 8800 320mb и какво охлаждане се иска за тая карта на всички фирми еднакво ли е охлаждането

някой може ли да ми препоръча добра фирма за GF 8800 320 mb

какъв процесор трябва за да върви нормално GF 8800 320mb и какво охлаждане се иска за тая карта на всички фирми еднакво ли е охлаждането

За първото нещо немога да схвана.. какво общо процесор с нормалното вървена на Видео карта?

А относно производители на GF - Nvidia.. MSI , Asus , XFX - според мен едни от най добрите на Българския пазар.. относно охлаждането, стандартното си върши добре работата, но все пак ако ще правиш клокване на картата естествено че ще имаш нужда от по добро.. може да погледнеш в сайта на Zalman.

Редактирано от RedCross (преглед на промените)

За процесора, колкото по-нов, толкова по-добре. Картата ще работи с всеки процесор, но няма да покаже какво може, ако той е слаб.

По втория въпрос: Серията 8800GTS / GTX се произвежда изцяло под контрола на Nvidia, като изискванията са да се спазва техният референтен дизайн и изпълнение. т.е. на всички фирми картите са еднакви, с изключение на логото ( лепенката отгоре )

За процесора, колкото по-нов, толкова по-добре. Картата ще работи с всеки процесор, но няма да покаже какво може, ако той е слаб.

По втория въпрос: Серията 8800GTS / GTX се произвежда изцяло под контрола на Nvidia, като изискванията са да се спазва техният референтен дизайн и изпълнение. т.е. на всички фирми картите са еднакви, с изключение на логото ( лепенката отгоре )

В малки изключения някой карти са им повишени работните честоти.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.