Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оувърклок на Р4 3.0 ghz

Featured Replies

Здравейте,искам да си оувърклокна системата,но понеже съм доста бос в тази дейност имам нужда от помощ.

Дъното ми е Gigabyte GA-8IPE775-G

Процесор Intel Pentium 4 531, 3000 MHz (15 x 200)

Памет samsung 2x512 400mhz двуканална

Видео nVIDIA GeForce FX 5600 128mb

От BIOS-а мисля,че няма да се получи тъй като предполагам,че процесора е заключен,обаче в диска на дъното има една програмка Easy tune5 се казва която е за оувърколк.Там може да се пипа всичко освен множителя,просто е направена за по лесна работа предполагам .Та молбата ми е някой ако може да ме посъветва какво точно да настроя така,че системата да е стабилна.Благодаря предварително.

Редактирано от MyckapuH (преглед на промените)

От BIOS-а се оверклоква, но след като влезеш в него трябва да натиснеш Ctrl+F1, за да се видят всички опции. Множитела на процесора е заключен, така че ти остава само честотата и напрежението да буташ. Иначе такъв процесор без проблем работи на 3750Mhz или 250Mhz шина с много добро охлаждане. Когато оверклокваш първото нещо което ще се издъни е паметта, затова я пусни на 333Mhz предварително. Когато качиш шината, паметта пак ще стане на 400. Напрежението го качваш, за да постигнеш стабилност. Имай предвид, че колкото повече качваш напрежението толкова по-горещ ще става процесора. Можеш да го оверклокнеш ако искаш тази зима да спестиш парите за парното :wors:

Другия вариант е да го оверклокнеш съвсем незначително. От 200mhz на 215mhz шината, процесора ще стане на 3.2Ghz, паметта мисля, че няма да й е проблем на 430mhz. Успех

• Автор

Ами ето тва успях да постигна.Сега не знам добре ли е не е ли,пак ще помоля за мнение и съвет.

CPU Clock: 3.692mhz

Core voltage: 1.296v

FSB Clock: 242 mhz

FSB speed: 968.0 mhz

Memory clock: 193.6 mhz

DRAM:FSB ratio: 4:5

Направих и тест за стабилност.Мисля,че няма проблем само малко ме притеснява температурата на процесора.При максимално натоварване от 100% достига до 75 градуса.Нямам представа това много ли е или не.Захранването ми е Фотрон 350 вата,вентилатора на процесора е добър,а освен него съм закачил и още един.Моля за мнения

Да попитам (щото не видях по-горе да става въпрос за това) - Заключи ли PCI/AGP шината ?

При максимално натоварване от 100% достига до 75 градуса
Не е малко ! -Процесорът ще влезе в trothling.

Memory clock: 193.6 mhz
С още няколко МХц на FSB шината и паметта ще достигне 400 МХц -имай го предвид !
  • Автор

ами там настройките са си 33/66/100

Значи за процесора не знам сега,аз не знам кога точно ще го натоваря на 100%,верно е че тая температура си е доста,но иначе сега си е на 50 градуса,а аз като го натоваря стига до 56-57 градуса.Иначе в биоса на 242mhz FSB пише че рамта е на 400

• Автор

Ами странно,показва ,че е 193,6 мhz.Какво ще рече това?

Преди да започна да вдигам честотата на Еф ЕсБи-то слойих рамта на 333 мегахерца и тогава започнах да вдигам докато не достигна 400.Обаче явно нещо не съм разбрал както трябва щом сега показва други стойности

Ами странно,показва ,че е 193,6 мhz.Какво ще рече това?
Това ще рече 193.6 х2 = 387.20 MHz - затова ти казах, че с още някой МХц на FSB рамта ще стигне 400 !

Сложи в Биос Рам паметта на 266 - така ще можеш спокойно да повишаваш още шината на процесора без страх , че паметта няма да издържи. Като стигнеш клока , който си намислил ( дали ще е шина 250, дали 280 или 300 ... зависи , ти ще намериш тавана cool.gif ) , или може компа -тогава ще нагласяш паметта в зависимост от честотите, на които е процесора .

рамта на 333 мегахерца и тогава започнах да вдигам докато не достигна 400.Обаче явно нещо не съм разбрал както трябва щом сега показва други стойности
Правилно си разбрал, но с повишаването на шината на процесора се повишава и честотата на паметта !

Волтажа пипа ли го или още не си?

Специално този процесор имах възможността да го оверклоквам. Kато се вдигне волтажа стига и до 266.6Mhz шина, т.е 3999Mhz, след което спира. Успях да стабилизирам 250Mhz шина при 1.525V и нямах проблем нито с процесора, нито с паметта. Температурата с добро охлаждане я държах под 70 градуса на 100% load и към 55 idle.

• Автор

Ами волтажа не съм го пипал,всъщност не знам има ли смксъл да го пипам?Сега се клокна на 3,7гхц рамта си работи коректно на 400,още не съм го натоварил сериозно за да видя кво става с температурата,засега си държи 50-49-55

• Автор

Да бе аз съм доволен принципно,работата е там ,че се занимавам с музика ,а новия софтуеар е доста тежичък иска си сериозен ресурс особено като говорим за АSIO драйвери.Та реших да пробвам кво ще се случи.Друг е въпроса,че ако сложа още един гигабайт рам няма да има нужда от клокване

• Автор
Ми аз съм с 2 по 512 DDR2. По-принцип до колко се клоква защото до сега не съм виждал тема за клок при Р4

Аз също съм с 2 х 512.Сега съм го клокнал на 3.766 мегахерца и работи стабилно,пробвах и на повече, но се скапа системата пък и честно казано това ми е достатъчно

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.