Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с разпознаване на цифров фотоапарат.

Featured Replies

Наскоро си купих цифров фотоапарат, но компютъра ми не го разпознава. А снимките ми трябват спешно. Като свържа фотоапарата се чува звука за закачено устройство, но фотоапарата не се появява в My Computer. Не може да е от USB-то, защото мишката ми също е с USB и няма никакви проблеми. Не ми излизат никакви съобщения, пробвах да инсталирам драйверите от диска, който беше с апарата, но Windows ми казва, че вече си има такива драйвери. Ако някой може, да помогне, спешно е!

Наскоро си купих цифров фотоапарат, но компютъра ми не го разпознава. А снимките ми трябват спешно. Като свържа фотоапарата се чува звука за закачено устройство, но фотоапарата не се появява в My Computer. Не може да е от USB-то, защото мишката ми също е с USB и няма никакви проблеми. Не ми излизат никакви съобщения, пробвах да инсталирам драйверите от диска, който беше с апарата, но Windows ми казва, че вече си има такива драйвери. Ако някой може, да помогне, спешно е!

Обикновено на диска има специализирана програма за фотоапарата. Нея инсталирал ли си?

• Автор

Пробвал съм програмата от диска. И тя не разпознава фотоапарата.

Това, което се сещам е да използваш някоя програма за настройки на Windows като FreshUI Потърси из настройките, дали няма да откриеш нещо. Друго, което предполагам, че може да е, е да е изключен процес. Досега свързвал ли си друг фотоапарат? Ако не, пробвай с някой друг и ако не стане, значи проблемът не е във фотоапарата ти, а ВЪВ бозата. Имах подобен случай преди години на морето. Щеше ми се да бях прехвърлил някоя друга снимка на диск на неговия комп, но за жалост бозата явно бе доста "оптимизирана за по-добра работа" и се отказах :cant believe: Да не би и твоята боза да е такава?

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

• Автор
А като свържеш фотоапарата, даваш ли му Power ON?

Естествено!

Това, което се сещам е да използваш някоя програма за настройки на Windows като FreshUI Потърси из настройките, дали няма да откриеш нещо. Друго, което предполагам, че може да е, е да е изключен процес. Досега свързвал ли си друг фотоапарат? Ако не, пробвай с някой друг и ако не стане, значи проблемът не е във фотоапарата ти, а ВЪВ бозата. Имах подобен случай преди години на морето. Щеше ми се да бях прехвърлил някоя друга снимка на диск на неговия комп, но за жалост бозата явно бе доста "оптимизирана за по-добра работа" и се отказах :cant believe: Да не би и твоята боза да е такава?

Досега не съм пробвал с друг фотоапатат. Сега ще пробвам това FreshUI.

Пробвал ли си да свържеш друго устройство към USB-тата, флаш-ка, MP3-плеър? С тях какво е положението? Това, че ти разпознава мишката нищо не означава.

1.Възможно е да имаш проблеми ако използваш хъб. Пробвай направо в УСБ-тата.

2.И аз имах подобен проблем обаче като го включвах изобщо не се чуваше нищо. Оправяше се от Device Manager като му давах "Scan for hardware changes" - тогава си намираше всичко.(най-вероятно бозата пак...)

Успех!

Редактирано от moon4 (преглед на промените)

• Автор
Пробвал ли си да свържеш друго устройство към USB-тата, флаш-ка, MP3-плеър? С тях какво е положението? Това, че ти разпознава мишката нищо не означава.

Преди имах една MP3-ка. Тя си работеше нормално, но един ден се скапа. Така и не разбрах защо. Дали може да е USB-то. И какво може да му има?

1.Възможно е да имаш проблеми ако използваш хъб. Пробвай направо в УСБ-тата.

2.И аз имах подобен проблем обаче като го включвах изобщо не се чуваше нищо. Оправяше се от Device Manager като му давах "Scan for hardware changes" - тогава си намираше всичко.(най-вероятно бозата пак...)

Успех!

Сега ще пробвам с Device Manager.

Ето какво стана. Камерата излиза в списъка, но дава проблем:

devman.jpg

Дали ако си преинсталирам Windows ще се оправи?

Редактирано от Max_Payne (преглед на промените)

На мене честно казано това не ми говори нищо. Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем да ти помогне. Възможно е нещо бозата да ти прави проблеми, ама може и да е от фотоапарата/картата в него. Мога само да гадая. :)

Преди имах една MP3-ка. Тя си работеше нормално, но един ден се скапа. Така и не разбрах защо. Дали може да е USB-то. И какво може да му има?

Сега ще пробвам с Device Manager.

Ето какво стана. Камерата излиза в списъка, но дава проблем:

devman.jpg

Дали ако си преинсталирам Windows ще се оправи?

Ако не те бърка преинсталирането на Windows, направи го! 110 на сто, ако е от бозата, ще се оправи, освен ако Windowsa ти не е орязан по начин, който няма да ти позволи да си свържиш апарата ;) гледам, че вече няколко дена никой не дава компетентно мнение за решение на проблема, а доколкото си спомням, имаше подобна тема и преди година може би, където пак никой не даде компетентно мнение. Така, че какво остава? Преинсталираш, но ако може намири си друг Windows. А не каза, дали си пробвал да включиш фотоапарата на друг компютър. Тогава поне ще ти стане ясно, че е от бозата, а не от телевизора ;) Ако пак не стане, пробвай към това USB да свържеш друго устройство. Знам ли, много неща могат да се направят, за да се установи точната причина.

Каква карта ползваш? Купи си един кард рийдър и проблема ти е решен. Има ги по 10-15лв (има и по-скъпи), зависи от марката.

Ако Уиндоуса е самоделка не е изненада. Пример за това е една иначе нелоша изработка - WindowsXP SP3 by Amit. Пробвал съм го, пушка е обаче имах същия проблем с разпознаването на фотоапарати.

• Автор

Оказа се, че фотоапарата си е здрав. Пробвах го на друг компютър и стана. Windows-а ще го преинсталирам. Благодаря на всички, които ми помогнаха!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.