Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ:Драйвер за USB памет Samsung 1GB за Windows98SE

Featured Replies

Трябват ми драйвери за Windows98SE (другите Windows-и разбира се си го засичат и си работи нормално) за тази USB flash памет. Опитах с няколко различни драйвера от www.driverguide.com - без положителен резултат, няколко други, намерени с Google-също. Програмата DriverWizard не свърши нищо, така че се надявам на вашата помощ :)

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Чукни върху линка на производителя, но предварително виж точно какъв е моделът на устройството и го въведи в търсачката на Самсунг.

Избери го от списъка и си дръпни ОРИГИНАЛНИТЕ драйвери.

• Автор

Съжалявам, но не е толкова просто, или аз съм толкова прост :help: Никъде на самото устройство няма номер на модела; Всичко което пише на него е "samsung flash memory - mobile storage" и серийния номер s70615 , което разбира се никак не ми помага. Опаковката, в която е купен, е вече история, не вярвам (дори съм сигурен) приятелят ми да си я пази.

никак не си прост, но без точните данни от етикета наистина е мн трудно. рових 15 минути и нищо не открих, а знай, че за две минути обикновено откривам игла в купа сено.

• Автор

Май май остава само едно - да отида до магазина, откъдето е купена USB flash-ката и да видя модела. И все пак - възможно ли е да има драйвер за usb в инсталационните файлове на WinME? Мой познат има такава ОС, а тя е първата която ги засича автоматично; предполагам може да ми услужи с диска си, но дали ще има смисъл...

този драйвер или друг подобен трябва да ти свърши работа http://www.wintec.com.tw/GPS/GPS_download/...B%20Driver).zip

Ако не иди на сайта на adaptec(www.adaptec.com.tw)и виж за usb drivers for win 98/me.

• Автор

Резултатите от посещението в магазина - това чудо на техниката "няма модел - влизаш в сайта на призводителя и теглиш драйверите" - очевидно не е истина. След няколко дневно търсене обаче отговора на загадката е намерен: за всеки, който има подобен проблем с драйвери за USB устройство, мисля, че би било полезно да погледнат тази тема тук . За по-незапознатите с английския - там се предлага универсален драйвер за mass storage devices - някакъв италианец е автора (за подробности вж темата); по-важното е, че моя проблем вече е разрешен biggrin.gif

Специално благодаря и на потребителя манол, защото той ми писа с предполагаемо решение точно когато бях се отказал, и макар да не подейства, се амбицирах и тъй...

Радвам се за теб, но ти, въпреки всичко, влезни в сайта на производителя и си дръпни техен драйвер.

Щом са те уведомили в магазина, че може с драйвер и от друг модел, то аз добре си спомням, от оня ден докато рових, че имаше близки до твоята пръчка, по външност поне.

Защото, освен това дали работи, стои въпросът и колко време ще работи.

Както казва баба ми:

- Не е важно колко лева е пенсията ми, а колко време ще я получавам.

Редактирано от Iztre6tel (преглед на промените)

• Автор

Ами честно казано не мисля да се занимавам повече с проблема - засега (да стискаме палци и за в бъдеще) всичко си работи перфектно. Все пак става въпрос за древния лаптоп на един приятел, и мисля да си го върна при собственика му; колкото до драйверите на Samsung - точно със същата външност и отново с техни чипове се предлага USB stick с логото на няколко различни компании, за които има драйвери. Е, да, само че тези драйвери не работят с този тук. За други модели пръчици на Samsung също съм свалял драйвери-същия неуспех, както споменах и в началото на темата. Търсенето в самия сайт на пройзводителя ми е малко некомфортно (лично мнение), затова и за мен темата е приключена:angry:

Благодаря за мненията и предложенията на всички, @iztre6tel - по принцип и аз предпочитам драйвери от пройзводителя, но сега просто ми се струва безсмислено (необоснован мързел явно) cool.gif

• 3 месеца по-късно...

преди да инсталирам nusb33e намираше флашката, но нямаше драйвър. след това изобщо не я намира. ръгам в порта и нищо, нито свети, нито изписва нещо.. sad.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.