Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

3000 самоубийци на ден

Featured Replies

3000 души се самоубиват всеки ден в целия свят. Това означава, че на всеки 30 секунди има по една жертва, предупредиха от Световната здравна организация, предаде АФП.

За всеки, който посяга на живота си, има най-малко 20, които правят опит за самоубийство, сочат данните на СЗО.

Главната причина за това са емоционални травми, получени от околните на самоубиеца.

„Нивото на самоубийствата в света се е увеличило с 60% през последните 50 години. Това е и третата основна причина за смъртни случаи сред младите на възраст 15-34 години“, твърдят от СЗО.

От Организацията смятат, че самоубийството не трябва да се приема като тема табу, а като сигнал за проблеми, свързани психиката, културата и околната среда, които могат да бъдат преодолени.

dnes.bg

Разни хора, разни идеали.. В този случай различни начини да се оттървеш..!!

Редактирано от Cybertack (преглед на промените)

Самоубийството е висша форма на егоизъм!

Не съм никак съгласен с това твърдение,но както и да е.

Не съм никак съгласен с това твърдение,но както и да е.

Защо?

Самоубийството е бягство, страх. Родил си се. Този живот ти е дарен, а ти просто така се предаваш и го захвърляш само защото не ти харесва. Това от една страна. От друга страна остават родителите, роднините, семейството, хората, които те обичат. Кое ти дава право да им причиниш това? Самоубийството е висша форма на егоизъм! Може ли двама души да ти дадат живот, да те гледат, да се грижат за теб... и ти накрая да решиш, че не ти харесва да живееш животът, който са ти дали. Дали тези, които решават да сложат край на живота си се замислят достатъчно как ще се почувстват родителите им? Какво е да загубиш детенцето си (дори и да е 50, то за родителите си си остава детенце)... И все пак това наистина си е личен избор. Всеки сам решава какво да прави с живота си - това е от позицията на атеиста. Според религията, обаче животът ти е дар от Бог и твоята душа принадлежи на него, не на теб, т.е. ти нямаш право на такова решение.

Колкото до евтаназията -> Ако си решил да сложиш край на живота си, защо трябва да намесваш и други? Не искаш повече да живееш, ок, самоубий се. Защо трябва да караш някой друг да го прави? За мен това си е убийство. Звучи ми като "благородната лъжа" - оправдание за пред тебе си - "Да, той така пожела, аз само му помогнах. Спасих го от мъките му." Каквото и да казваш, обаче ти си му отнел живота.

Редактирано от kai_99 (преглед на промените)

• Автор
Самоубийството е висша форма на егоизъм!

Аз донякъде съм съгласна.Освен в случая,когато самоубийствената схема е "Ще отърва света от себе си".Обикновено обаче разсъждението е" Ще отърва себе си от света".Да,но самоубиецът взима под внимание и следва само собствените си чувства,желания и решения.А какво за тези на хората,които го обичат?

Не е баш така. Самоубийството може да е проява на егоизъм, но само спрямо близките и хората, които те обичат, защото отнемайки собствения си живот си в състояние да разрушиш живота на други хора.

И все пак това си е лично решение - всеки контролира живота си и има право да направи с него каквото си пожелае (стига да не вреди на другите). Има някой хора, които имат наистина много тежка събда и не могат да се справят с обстоятелствата и когато няма кой да им подаде ръка, се изпълват с отчаяние и срах.

И все пак за самоубийство се иска смелост (колкото и налудничево да звучи). Не е толкова лесно сам да сложиш край на живота си, а безболезнени методи почти няма.

Не е баш така. Самоубийството може да е проява на егоизъм, но само спрямо близките и хората, които те обичат, защото отнемайки собствения си живот си в състояние да разрушиш живота на други хора.

И все пак това си е лично решение - всеки контролира живота си и има право да направи с него каквото си пожелае (стига да не вреди на другите). Има някой хора, които имат наистина много тежка събда и не могат да се справят с обстоятелствата и когато няма кой да им подаде ръка, се изпълват с отчаяние и срах.

И все пак за самоубийство се иска смелост (колкото и налудничево да звучи). Не е толкова лесно сам да сложиш край на живота си, а безболезнени методи почти няма.

Според религията, обаче животът ти е дар от Бог и твоята душа принадлежи на него, не на теб, т.е. ти нямаш право на такова решение.

kai_99, аз не съм вярваща, така че на мен тези неща не ми минават cool.gif

Душата си е моя, а ако Бог съществува, дано да си има хубаво извинение за това.

След като ни е дадено правото сами да "ковем" съдбата си, какво ще правим със живота си е наше лично решение. Това което сам можеш да си направиш, никой друг не може да ти го направи. Аз лично много пъти съм мислел за самоубийство, не толкова заради ежедневните проблеми (били те в повече, или по-малко<>скука), напротив. Не съм щастлив каквото и да правя, вече нищо не ме радва, нищо не ми доставя удоволствие. Не си спомням от кога не съм се смял за последно. Единственото което виждам около себе си са само отрицателните черти на хората: егоизъм, безпричинна злоба и завист, омраза и лицемерие, себизъм и надутост, липса на съчувствие и състрадание. Някои могат да ме сметнат за черноглед, но аз се самоопределям по скоро като реалист, а не песимист въпреки че нормалното ми състояние е първа фаза на мигрена + меланхолия и поне 3 пъти месечно депресия.

Единсвеното което ме спира от самоубийството са моите близки. Страхувам се че много ще страдат заради мен, въпреки че няма да имат абсолютно никаква вина. Освен това за тези които са занимават с мистицизъм, будизъм и т.н. не е тайна че животът всъщност не е еднократно преживяване. Живота и смъртта са просто началото и краят на "Приказка без край". И на практика този последен аргумент обезмисля самата концепция за убийството и самоубийството. Ако случайно някой християнин от форума на калдата се възпротиви на моите съждения, нека прочете "Апокалипсисът на Петър" който по определени причини не е одобрен за включване към Библията за разлика от много други ръкописи. Ако пък не ви се чете или просто ви мързи, гледайте филма "Banned From The Bible", достъпен за download от kolibka.com.

"Животът иска от теб само толкова, колкото можеш. Единственото, което трябва да направиш е да не избягаш. Не търси смъртта - тя ще те намери, но търси пътя, който ще даде смисъл на смъртта."

Даг Шамаршелд, Генерален секретар на ООН убит на 5 септември 1961 год посмъртно награден с Нобелова награда за мир.

P.S. Цитата е по памет

И все пак самоубийството не е изход от нищо. Напротив, само съсипваш живота на други хора, търсейки лесния и глупав начин да избягаш от нещо... А това, че има по 3000 на ден не говори нищо хубаво за днешното положение на хората.

Редактирано от lafayette (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.