Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок P4 1.8ghz въпрос

Featured Replies

Здравейте всички, постожението ми е засега процесора, който клокнах на моята машина

567244_t.jpg

Това е оригиналната честота на работа.

Биоса е отключен за клок и в процес на побутване на Бус Спийд-а го дигнах на 2.4ghz

567253_t.jpg

Overclock: 33%

Въпроса ми е следния, мога ли да го дигна още, без да създава проблеми?

Охлаждането ми е добро, и след този клок дърйа не повече от 43-4 градуса.

Конфигурация:

Процесор:Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133)

Дъно:Gigabyte GA-8IGML-T (3 PCI, 1 AGP, 2 DIMM, Audio, Video, LAN)

Чипсет:Intel Brookdale-G i845G

Памет"1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)

БИОС:BIOS Award Modular (09/13/02)

Звук:Realtek ALC650 @ Intel 82801DB ICH4 - AC'97 Audio Controller [A-1]

ИДЕ контролер:Intel® 82801DB Ultra ATA Controller

Хард 1: Maxtor 31536U2 (15 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/66)

Хард 2:ST380011A (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)

ДВД+РВ:HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B (DVD+R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:40x/24x/40x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)

Мрежова карта:Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC (87.120.150.240)

567263_t.jpg

Това е най-оптималния клок, тъй като 133Mhz е нормална работна честота за дъното. По-нагоре ще трябва да вдигнеш волтажа на процесора, да заключиш PCI и AGP шината и ще стигнеш горе-долу 2.6Ghz, макс 2.8Ghz. Според мен няма смисъл толкова зор за още 200Mhz :rolleyes: Радвай се на постигнатото, добро е. Пък и не съм сигурен, че имаш опции за вдигане на волтажа. Ти ще кажеш.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

• Автор
Това е най-оптималния клок, тъй като 133Mhz е нормална работна честота за дъното. По-нагоре ще трябва да вдигнеш волтажа на процесора, да заключиш PCI и AGP шината и ще стигнеш горе-долу 2.6Ghz, макс 2.8Ghz. Според мен няма смисъл толкова зор за още 200Mhz :) Радвай се на постигнатото, добро е. Пък и не съм сигурен, че имаш опции за вдигане на волтажа. Ти ще кажеш.

Всичко е ънлок ама съм пред дилема, дали да си играя да го дигам или не :/

• Автор

реших се да го направя ;) понеже това ми е единствената надежда пс-то ми да работи нормално, поради причината, че е доста старо и е под всякаква критика на модерност :)))) зебо дино казвай какво да правя и на колко да дигам волтажите и херцовете и всичко, което трябва да вдигна :P

Пробвай по старндартния начин. Заключваш PCI/AGP и качваш шината стъпка по стъпка. Волтажа до 1.6-1.65 може да го качиш. Някои казват, че процесора стигал до 3Ghz, но ти ще си видиш. И не забравяй паметта да я нагласиш 1:1 с шината, за да не стават проблеми.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

• Автор
Пробвай по старндартния начин. Заключваш PCI/AGP и качваш шината стъпка по стъпка. Волтажа до 1.6-1.65 може да го качиш. Някои казват, че процесора стигал до 3Ghz, но ти ще си видиш. И не забравяй паметта да я нагласиш 1:1 с шината, за да не стават проблеми.

ок, благодаря ти отново :hush: ще го направя като се прибера малко по касно, че вмомента не съм много на разположение :/ и ще пиша какво е станало ;)

• Автор

проблем, нямал съм от къде да настройвам волтажа sad.gif изобщо даже не го показва в биоса дали го има, като функция

• Автор

преблем след проблем, реших да потарся по нов БИОС и се прецака всичко, тоест затрих си БИОС-а , нямал съм и джъмпер да го ресетна, в крайна сметка с 1000000 зора го подкарах да тръгне, открих и скрити опции на БИОС-а с CTRL+F1, ама още немога да отключа за увеличаване на волтажа sad.gif има ли някакъв начин да се направи това софтуерно ?

открих и скрити опции на БИОС-а с CTRL+F1, ама още немога да отключа за увеличаване на волтажа има ли някакъв начин да се направи това софтуерно ?

Не !

изчерпателен отговор :speak:

Кратко, ясно, изчерпателно и без възможност нещо да не бъде разбрано :P

Иначе не се коси ;) Има си такива дъна, които не са предвидени за клок ( затова и са по-евтинки), има и такива, които са проектирани с цел клок . Като поразгледаш ценови листи и различни ревюта ще ти направи впечатление, че клокърите дават маса пари за едно дъно, само и само то да притежава необходимите опции за оувърклок. Друг е въпросът, че по-модерните дъна , кое повече , кое по-малко, позволяват клокване поне до известна степен. Като се има предвид, че и цените им вече са под 200 лв. - получава се нелоша покана за смяна на целия компютър ;)

• Автор

Вярно е прав си, при мен проблема е че ако сменя нещо трябва да сменя всичко, а фактора от който се влиая вмомента са парите :P поради тази причина изисквам повече за овърклок, защото понякога ми се чувства доста тромаво пс-то, защото правя доста неща на него :)

• 3 месеца по-късно...

Колега и моя процесор е същия ;)

743853_orig.jpg

Така ми е от незнам колко години вече ;)

това е coolera: http://i.data.bg/07/12/23/722016_orig.jpg

Пробвал съм го и така,

743804_orig.jpg

но е лимита на дъното откъм честота на шина

Дъното е GA-8ST667

Пробван е на 3ghz без вдигане на напрежение, но замалко понеже честота на шината стана 667Mhz да не и повече :speak:

Сега ще купувам дъно от рода на ASUS P4P800 DELUXE, GA-8IPE1000G

В момента напрежението на проца бяга от 1.552V до 1.568V ;)

743885_orig.jpg

Нека по знаещите, ако могат да ми пишат ще тръгне ли "новото" дъно на честота 667Mhz FSB като в спецификацията на дъното пише FSB 400/533/800

Редактирано от krasi85_ (преглед на промените)

...ще тръгне ли "новото" дъно на честота 667Mhz FSB като в спецификацията на дъното пише FSB 400/533/800

За дъното тези честоти са стандартните , т.е. поддържа процесори, които работят с такава честота на шината.

След като клокнеш процесора, естествено се увеличава и честотата на шината. 667 МХц е честота , получена след клок на процесора. Нищо не пречи на дъното да заработи на тази честота ( то ако не заработи и процесора няма да тръгне на съответната честота), освен ако не е съвсем "дървено".

И аз така се чудех, щом има 533 и 800 би трябвало и 667 да стане ;)

Значи да взимам дъно и да тествам.

Проблема е, че с p4p800 например рама няма да бачка на 400Mhz, а на 333, ако CPU-то е на 533Mhz(2.4Ghz на моя)

На 800FSB дават рама да е вече 400.

На 667 знае ли човек на колко ще е рама :speak:

Или най -добре да взема един P4 на 3Ghz default на 800FSB, рама на 400 и кеф cool.gif

Или тия 66mhz няма въобще да ги усетя ;)

Ако пуснеш шината на процесора от 533 на 667 ( и ако това на CPU-Z е твоя процесор) - честотата ще е 2988 МХц !

Виж в CPU-Z с какъв делител е Рам паметта и ще разбереш при 667 шина на колко МХц ще е паметта cool.gif

Моя да отпреди час :angry:

ОК Мерси!

Ще видя и ще пиша по нататък какво е станало, но май ще е някаква междинна стойност (366 май) :speak:

За това говорих

726141_orig.jpg

• Автор

На мен явно ще ми трябва друго дъно, че да стигна до тези въможни 3ghz :/// заради този гаден волтаж, все още умувам как да се отключи този волтаж :rolleyes:)

Аз със един селерон които е дефаулт 2гхз го дигнах на 3гхз при 1.5 волтаж 150 скорост на шината при 20 множител и рамта ддр дефаулт 400мхз на 500-600 я дигнах.Дъното е гигабайт GA....

Редактирано от sauron909 (преглед на промените)

При мен се оказа, че заради видеото GF7600GT DDR3 не иска да ми тръгне на 2.8Ghz, правеше и други проблеми,забиви.

Днес вече трябва новата да е дошла от София, та междувременно пак съм със старата супер здрава за мен карта GF4 MX440 128bit 64mb и изкарах ето тоя резултат без проблем.

CPU Type Intel Pentium 4

CPU Alias Northwood

CPU Stepping C1

Engineering Sample No

CPUID CPU Name Intel® Pentium® 4 CPU 1.80GHz

CPUID Revision 00000F27h

CPU Speed

CPU Clock 2875.1 MHz (original: 1800 MHz, overclock: 60%)

CPU Multiplier 18.0x

CPU FSB 159.7 MHz (original: 100 MHz, overclock: 60%)

CPU Cache

L1 Trace Cache 12K Instructions

L1 Data Cache 8 KB

L2 Cache 512 KB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)

Field Value

Motherboard Properties

Motherboard ID 11/20/2002-SiS-646-6A6IXG0TC-00

Motherboard Name Gigabyte GA-8ST667(-L)

Front Side Bus Properties

Bus Type Intel GTL+

Bus Width 64-bit

Real Clock 160 MHz (QDR)

Effective Clock 639 MHz

Bandwidth 5111 MB/s

Chipset Bus Properties

Bus Type SiS MuTIOL

Bus Width 16-bit

Motherboard Physical Info

CPU Sockets/Slots 1 Socket 478

Expansion Slots 5 PCI, 1 AGP

RAM Slots 3 DDR DIMM

Integrated Devices Audio

Form Factor ATX

Motherboard Size 200 mm x 300 mm

Motherboard Chipset SiS645DX

Extra Features EasyTune 4

Motherboard Manufacturer

Company Name Gigabyte Technology Co., Ltd.

Product Information http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Default.aspx

BIOS Download http://tw.giga-byte.com/Support/Motherboard/BIOS_List.aspx

Graphics Processor Properties

Video Adapter nVIDIA GeForce4 MX 440

GPU Code Name NV17 (AGP 4x 10DE / 0171, Rev A3)

GPU Clock 270 MHz

Memory Clock 202 MHz

И компа работи стабилно освен това

ТОВА Е В IDLE

Temperatures

Motherboard 25 °C (77 °F)

CPU 37 °C (99 °F)

Aux 42 °C (108 °F)

Maxtor 6Y080L0 30 °C (86 °F)

Cooling Fans

CPU 2637 RPM

Voltage Values

CPU Core 1.55 V

+2.5 V 1.94 V

+3.3 V 3.38 V

+5 V 5.13 V

+12 V 12.22 V

+5 V Standby 5.05 V

Като го пусна на 166MHz процесора Windowsa ми изписва, че липсва файл:

WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM

Преди само с 384мб рам ставаше и на 3.00, сега явно таймингите с 512ката се шашкат нещо.

Иначе сега е на 160Мhz

заключени са: 266mhz ram 66 Agp, 33 PCI

Проблем ли е, че дъното е на 533MHZ, a сега е на 639МHZ щом не грее ( показва 25 и на пипане e горе долу толкова, леко затоплен cool.gif )

При мен се оказа, че заради видеото GF7600GT DDR3 не иска да ми тръгне на 2.8Ghz ...

:speak:ohmy.gif Че какво ти пречи видео картата?! Тя няма нищо общо с клока. Само трябва да и се заключи шината!

Ето затова: http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry762564

"Unknown"

Преди да доплатя за GT бях купил GS-a и си го откриваше както трябва.

Сега като взема новата вероятно няма да го има тоя проблем

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.