Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Wubi - безопасно инсталиране на Linux от Windows

Featured Replies

вече всичко е ок

• 1 месец по-късно...

Здравейте!Пробвах Уби и много ми хареса,но защо като вляза в Убунту не мога да пиша команди?В смисъл пиша код след което ми иска парола и до тук.Нищто не мога да напиша не става.Имам голямо желание да работя с Убунту или Кубунту,но бих искала преди да се реша да инсталирам на харда да ги разу4а първо с Уби.Много моля ако някои иска да помогне.Благодаря!

• Автор

С админската парола не става ли?

С админската парола не става ли? С нищто не става защото не мога да въведа никакви символи,цифри...Да не би да е от клавиатурата?Само не ми се смейте...

Редактирано от lozi74 (преглед на промените)

При мен си работи много добре. Инсталирах го и го стартирах без никакви проблеми. Само че ми е проблем инсталирането на драйвери. Ако някой знае някой сайт за драйвери за Linux нека да каже. ПС: Аз пробвах с драйвери от сайта на nVidia ама нестана нищо.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Аз се надявам в новата версия на програмата да има подръжка на повече Линукс дистрибуции.

• 7 месеца по-късно...

Форматира ли Лок. Дискове?

Не, инсталацията е безопасна за дяловете.

Не мога да си настроя интернета (Пиша от windows) На кабелен нет съм

• 4 месеца по-късно...

А к'во прайм, при положение, че щайгата ми има 223мб рам а инсталатора иска 256? :inlove1::lol6:

Edit: Инсталирах го успешно, ама не мога да настроя интернета и визуалните ефекти заради които го инсталирах ги няма.. Публикувано изображение

Редактирано от anonim (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Някой може ли да ми помогне да инсталирам линукс на virtualPC пробвах всякакви варианти,но стига до зареждането на някакви букви и не става?Записах файла ubuntu-9.04-desktop-i386.iso на буут диск,но пак не става инсталирах на виртуалната машина и "wibi.exe" ,което зае 5 gb.от диска ,но нищо не става?Помагаите... Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Някой може ли да ми помогне да инсталирам линукс на virtualPC пробвах всякакви варианти,но стига до зареждането на някакви букви и не става?Записах файла ubuntu-9.04-desktop-i386.iso на буут диск,но пак не става инсталирах на виртуалната машина и "wibi.exe" ,което зае 5 gb.от диска ,но нищо не става?Помагаите... Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Никой ли не знае как се инсталира ubuntu на virtual PC?
  • 1 година по-късно...

Може ли да ми дадете инсталацията за ubuntu 8.04

http://releases.ubuntu.com/8.04/

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Може ли да ми дадете инсталацията за ubuntu 8.04

Не ти трябва толкова стара версия, изтегли си най-новата

Никой ли не знае как се инсталира ubuntu на virtual PC?

така както се инсталира всяка ОС под виртуална машина, от ИСО образ

• 4 седмици по-късно...

Пробвайте с Vmware,аз тия дни съм си играл поне с 6-7 операционни системи под него.Там също е безопасно,просто делваш папката която си отделил за дадена ОС.

Може ли някой да ми даде тази програмка Vmware Защото немога да я намеря в гоогле тази дето се сменя OC

Редактирано от tunderZ (преглед на промените)

Може ли някой да ми даде тази програмка Vmware Защото немога да я намеря в гоогле тази дето се сменя OC

Заповядай http://www.vmware.com/ , но е платена, ако търсиш лекарство няма да намериш в този форум!

Коя трябва да изтегля зада си сменя OC

• 4 месеца по-късно...

Извинете ме за може би глупавия въпрос. Мога ли да инсталирам Ubuntu на друг дял освен на този на който е ОС (в случая Windows)?

• 1 месец по-късно...

Извинете ме за може би глупавия въпрос. Мога ли да инсталирам Ubuntu на друг дял освен на този на който е ОС (в случая Windows)?

Можеш, и даже е препоръчително. Ако имаш повече от един харддиск, по-добре инсталирай на различен от този, където ти е Windows-a.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, имам проблем с wubi, той се състои в това, че не мога да инсталирам линукс и не мога да разбера от какво е дали от това, че съм с SP 1 или защото има нова версия на Линукс, моля за инфо. Wubi и iso. са в една папка, въпреки това тръгва да тегли и то 64 битова версия...

Значи, трябва ми инсталатор Wubi, който поддържа 10.04.2 версиите... При 10.10 версията става с Wubi, но след рестарт Kubuntu не иска да стартира. Със 10.04.1 нямах проблем по тоя начин, но мисля че откакто излезе 10.04.2 версията оттогава има проблеми. Edit: намерих си инсталатор

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.