Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на PcLinuxOS

Featured Replies

Тази тема актуална ли е още ,гледам от 2 години не е писано ,ако има все още фенове на това дистро да пишат за да си помагаме в изучаването и.

Тази тема актуална ли е още ,гледам от 2 години не е писано ,ако има все още фенове на това дистро да пишат за да си помагаме в изучаването и.

Радвам се, че повдигаш темата за може би най-доброто за общия потребител Линукс дистро. От години го ползвам както като домашна, така и като фирмена ОС.

Можете да пробвате и неофициалният power pack edition : PCLinuxOS-2010-PPE.

http://linuxtracker.org/index.php?page=torrent-details&id=7198938cf3466c77b41d8cd5412013c05d89bf39

Аз доста му се кефя на това дистро,преди използвах (3 месеца) убунту + уин7 ,а от един месец съм с ps linux os +уин7 .Четох доста за това дистро и нявсякъде все пишат че има 12000 приложения ,но аз като незнам кое за какво е ,би ли написал с какви програми ползваш и за какво служи ,естествено ако имаш време за да знам какво да инсталирам допълнително през синаптика ,благодаря предварително

Дистрибуцията поддържа ли български?

Аз доста му се кефя на това дистро,преди използвах (3 месеца) убунту + уин7 ,а от един месец съм с ps linux os +уин7 .Четох доста за това дистро и нявсякъде все пишат че има 12000 приложения ,но аз като незнам кое за какво е ,би ли написал с какви програми ползваш и за какво служи ,естествено ако имаш време за да знам какво да инсталирам допълнително през синаптика ,благодаря предварително

Дистрибуцията е сред най-добрите и много добре поддържана. Приложенията и не са повече от тези на останалите големи Линикс дистрибуции. Ако искаш да се ориентираш кои са линукс аналозите на уиндоуските програми виж тук:

http://www.linuxrsp.ru/win-lin-soft/table-eng.html

Относно програми които нямат аналози на уиндоуските или се налага конкретно използване на някоя, можеш да ползваш виртуална среда, напр. VirtualBox, в която да инсталираш виртуално XP например. Това разбира се не е желателно, но понякога дори само за една програма се налага. Най-добре е да се ползват линукс програмите иначе се губи смисъла от ползането на Open sorce

Редактирано от izen (преглед на промените)

Здравейте!

Имам инсталирани WinXP и PC Linux OS на компа ми. Харесва ми линукса, но имам проблем с безжичния интернет. Не използвам лан, защото модема ми в друга стая и използвам ето този адаптер за безжичен интернет.

В дискчето на адаптера има драйвъри само за уиндоус. Пробвах да сложа драйвъра за уиндоус, но ми излиза грешка, че не може да намери интерфейса на адаптера, някакви такива.

Можели някой да помогне, мерси.

в къщи на двата компа имам pc linux os, как мога да направя така че да се виждат двата компютърат.е. примерно папките с филми ,защото на единия имам хард 250 гб и е почти запълнен -малкия гледа на него детските си филми ,а на по-новия комп имам 2 тб хард и искам като изтегля нещо на моя комп да мога да го виждам на другия комп-примерно папка филми.Не съм много добър в обясненията но се надявам да сте ме разбрали :)

в къщи на двата компа имам pc linux os, как мога да направя така че да се виждат двата компютърат.е. примерно папките с филми ,защото на единия имам хард 250 гб и е почти запълнен -малкия гледа на него детските си филми ,а на по-новия комп имам 2 тб хард и искам като изтегля нещо на моя комп да мога да го виждам на другия комп-примерно папка филми.Не съм много добър в обясненията но се надявам да сте ме разбрали :)

Четеш какво е NFS, шерваш папка и я маунтваш на другия компютър

А защо търсите помощ за проблемите си в тази тема?! Доколкото виждам тя се намира в раздел "Статии и ревюта".

В раздела за Linux са направили специална тема за това дистро - "PCLinuxOS - проблеми,въпроси,мнения".

лоша работа,в едната тема 2 години не е дискутирано,а в другата тема за въпроси и отговори на въпросното дистро 18 месеца не е дискутирано.Аз като начинаещ потребител с pc linuks os ме интересуват доста неща за тази дистрибуция ,особенно софтуера ,коя програма за какво е и т.н.,но уви малко хора в българия я използват ,а ми се вижда доста надеждна и гъвкава особенно с КДЕ-може би защото това мие любимата графична среда.Който знае повече за софтуера да пише как се казва дадената програма и за какво служи ,предполагам доста новообранци като мен ще са доволни от лесно доставена информация на ВЕТЕРАНИ

Ако е нужно тогава да се направи отделна тема ЛЮБИМИ ПРОГРАМИ И ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА PC LINUX OS2339647s.png

Редактирано от krasimir76 (преглед на промените)

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.