Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да поговорим за филми (рецензии)

Featured Replies

Този филм го гледам за 7 път. Досега все на видеокасета. После го търсих в нета и го бях открила в някакъв чужд сървър или нещо такова, откъдето го свалях 8 дена до 45%. После един месец нямах нет. След това се отказах да го тегля. Сега го намерих пак със субтитри и всичко. Изтеглих за два дена. Изгледах го пак преди малко.

Един от най-хубавите филми, правени някога според мен. А сега, докато ме държат още емоциите от него, е най-добрият.

Лошото е, че ми се иска да не съм гледала досега, за да усетя по пълно напрежението в мълчанието на всики в почти последните сцени от филма - GUILTY или NOT GUILTY. Защото сега си знам каква е присъдата.

A TIME TO KILL

(Време да убиваш)

Публикувано изображение

режисьор: Джоел Шумахер

по романа на Дж. Гришъм :)

артисти: Матю Макконъхи, ;) Самюел Джаксън, Сандра Бълок, Кевин Спейси, Кийфър Съдърланд, Доналд Съдърланд, Ашли Джъд, Оливър Плат. :)

След като двама бели мъже изнасилват и пребиват 10-годишната чернокожа дъщеря на Карл Лий, те са пуснати на свобода. Бащата взема правосъдието в свои ръце и застрелва и двамата в сградата на съда. Застрелва в коляното и един полицай, на когото после ампутират крака. Карл Лий е изправен пред съда. Ако го признаят за виновен - газовата камера. Със защитата му се заема млад адвокат (Макконъхи), учил се при един от най-добрите адвокати, на когото са отнели лиценза и станал алкохолик.

Не искам да го разказвам целия. Само ще кажа, че в основата на филма/романа - не съм го чела още/ е въпросът равни ли са пред закона белите и негрите. Кулминацията за мен във филма е заключителната реч на защитника - след като кара съд. заседатели да затворят очи и най-детайлно описва изнасилването на 10-год. момиче и накрая казва: "А сега си представете, че е бяла..."

Филмът е много хубав и добър актьорски състав. :down:

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

• Отговори 211
  • Прегледи 111,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз ще ви препоръчам този филм,гледайте го няма да съжелявате.

Inside Man(Вътрешен човек)

Публикувано изображение

Държава: САЩ

Година: 2006

Времетраене: 129 минути

Жанрове: Трилър, Криминален, Драма

Режисьор: Спайк Лии

В ролите: Дензъл Уошингтън, Клайв Оуен, Джоди Фостър, Кристофър Плъмар, Уилям Дефо, Карлос Андрес Гомез

Дензъл Уошингтън, Клайв Оуен и Джоди Фостър участват в криминалния трилър на режисьора Спайк Лий “Човек отвътре”. Решително ченге, интелигентен специалист по банковите обири и изключителна брокерка се впускат в опасна игра на котка и мишка, в която не липсват скрити капани и взривоопасни изненади.

Пригответе се за съспенс, който ще ви държи в напрежение до самия финал.

А сега искам да ви кажа кой филм HE трябва да гледате:

I'll Always Know What You Did Last Summer 3(това е 3 част на филма първите две са добри,но тази е много зле)

Публикувано изображение

Още един филм,който според заслужава да се гледа!

Hostage(Заложник)

Публикувано изображение

Държава: САЩ, Германия

Година: 2005

Времетраене: 113 минути

Жанрове: Екшън, Трилър, Криминален, Драма

Режисьор: Флорън Сири

В ролите: Брус Уилис, Кевин Полак, Джими Бенет, Майкъл Форн, Бен Фостър, Джонатан Такър, Серена Скот Томас

Сценарист: Дъг Ричардсън

Продуцент: Брус Уилис, Арнолт Рифкин, Дейвид Уилис

След полицейска операция, завършваща със смъртта на заложниците - майка и детето й, парламентьорът от Лосанджелиската полиция Джеф Тали (Брус Уилис) напуска Ел Ей, за да започне работа като шеф на полицията в градчето с ниска престъпност Бристо Камино в окръг Вентура...

Публикувано изображение

Imagine Me and You

Държава: Великобритания (2006)

Режисьор: Ал Паркър

Продуценти: Стефан Арнд, Дейвид Томпсън, Линда Ла Планте

Участват: Пайпър Парабо, Матю Гууди, Лена Хийди и др.

Навсякъде романтични комедии, все едно Холивуд работи под пара единствено за този жанр. Та от толкова много "творения" в този жанр, британците отвръщат с един, но стойностен филм. Филм, който наистина носи духа на романтичната комедия, наситен с много емоция. Това е Imagine Me and You - различен, но красив, тъжен, но забавен, противопоставящ се на приетите норми, създаващ и утвърждаващ нова, непозната, но прекрасна сюжетна линия.

Скоро не бях гледала толкова силен филм от страна на действие. Героите определено са на ниво и не знам дали филма без тях би бил същия.

Историята е проста, но дори една проста сюжетна линия не може без завръзка. Това става, когато погледите на Люс /Лена Хийди/ и Рейч /Пайпър Парабо/ се срещат.. на сватбата на Рейч. Усетихте може би, че филма е различен? Да, такъв е. Така може да си помислите, че затова няма да струва и ще го отхвърлите без да сте му дали шанс. Грешка, според мен.. Едно ще ви кажа - заслужава си. Да гледаш със затаен дъх и да се надяваш да стане.. макар това да противоречи на досегашните ти възгледи. Е, Imagine Me and You свърши чудесна работа и може да се каже, че преобръща светове.. човешките светове. Трогателно, нали?

Две жени, един мъж.. но момичетата не се борят за мъжа, всъщност във филма никой не се бори. Всички се оставят на течението.. течението на чувствата и искрените отношения.

Перипетиите са ясни - може ли жена, току-що омъжила се за най-добрия си приятел и любовник, да изпитва нещо ново, нещо, което никога досега не е изпитвала и дори е нямала представа за съществуването му.. и жена, знаеща какво иска от живота, но неспособна да се протипостави на подредеността му..

Вече взе да става сложно... но любовта е сложно нещо! Тя не е същата, ако не се усети. Какво всъщност е любовта? Тя е само име, на което отдаваш сърцето и душата си. Това име е част от вярата ти, от всичко, което си...от целия ти Свят! Няма да разберете филма, ако не сте преживявали нещо толкова истинско и красиво.

Не бъдете скептични към него и просто го гледайте. Станете част от магията, наречена "Imagine Me and You" :wors:

Редактирано от baby_muse (преглед на промените)

Ето според мен още един много добър филм

Firewall(Защитна стена)

Публикувано изображение

Жанр: Криминална драма

Година: 2006

Производство: САЩ

Времетраене: 105 минути

Актьори: Харисън Форд, Пол Бетани, Вирджиния Медсън, Джими Бенет, Карли Шрьодер, Мари Лин Рашкъб

Режисьор: Ричард Лонгкрейн

Сценарист: Джо Форте

Оператор: Марко Понтекорво

Музика: Александър Деспле

Продуцент: Армян Бернстейн

Сюжет:

Джак Станфийлд е началник по сигурността в голяма банка, който е проектирал софтуера и е изградил защитната й система. Докато работи по подобренията на защитата, семейството му бива отвлечено, а той е принуден да съдейства на похитителите...

Ето още един хубав филм според мен.

FREQUENCY

(Пряко включване)

Публикувано изображение

По време на изключително рядко настъпващи атмосферни влияния Джон открива старата любителска станция на баща си. Той влиза във връзка с човек, с когото разговаря за събития с много стара дата и който не живее в настоящето. Изуменият Джон открива, че това всъщност е баща му. Твърдо решен да промени трагичното събитие от миналото, Джон го предупреждава за грешката, която е допуснал някога и която ще струва живота му. Франк следва предупреждението на сина си и инстинкта си, но скоро и двамата мъже осъзнават, че промяната на миналото не може да остане без последствия. Джон ще си възвърне баща си, но ще загуби майка си.

Подобни сюжети са добре дошли за съвременното кино, което търси атрактивни истории в желанието си да привлече скучаещата публика в салоните. Всъщност "Пряко включване" възкресява позната история за "машината на времето" - тази извечна мечта на човека да преодолее еднолинейността на ставащите събития. Но авторите на филма не остават само на равнището на любопитната история. Те се опитват да я изпълнят с някаква философска дълбочина, която да осмисля "търсенето на изгубеното време". Те извеждат внушението, че промяната на едни събития неизбежно води до промяна на други. Сиреч, човек не е в състояние да измени съдбата си, а трябва да изживее живота с всички възможни грешки и заблуди. Наистина звучи баналничко, но във филма това е поднесено с достатъчна доза кинематографична занимателност и професионализъм. В този смисъл "Пряко включване" (нека отбележа неособено подходящото българско заглавие на филма!) ще намери своята публика и без да бъде кой знае каква постижение като краен художествен резултат, ще предизвика размисли.

Номинация за "Златен глобус"2000 за най-добра песен: "When You Come Back to Me Again", изпълнена от Гарт Брукс

kino.gbg.bg

Според мен филмът е много интересен и успя да развълнува дори мъжа ми, а той трудно бива запленен от подобен род невъзможни истории.

Freguency - torrent

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Ето и от мен още един добър филм:

7 Seconds(Седем секунди)

Публикувано изображение

Екшън-звездата Уесли Снайпс (трилогията Блейд, Американски шерифи, Пасажер 57) е професионален крадец, чието последно изпълнение се обърква убийствено в този експлозивен, блестящо непредсказуем криминален трилър. Капитан Джак Толивър (Снайпс) е бивш командос от Делта Форс, който е планирал разчетен до секунди грабеж на бронирана кола...

Така като чета написаното от другите хора които се изявяват тук тази тема май е станала БАЯ задълбочена. Много екшън много страсти НО аз казвам СТИГА да поразведрим малко обстановката и да се посмеем от сърце Публикувано изображение:):P

Мое мнение е, че Kingdom of Heaven си е чиста проба ТЪПОТИЯ. Колкото и да си падам по рицарските филми този трябва да е една от най - смотаните който съм виждал. Аз искам да ви представя един друг "РИЦАР" - НИКОЛА

MI NISMO ANDJELI 2

А ето ги и познатите ни от еденицата "герои" :)

Публикувано изображение

Какво да ви кажа див и на места доста оригинален (е добре де може и изтъркано да се стори на някой) СРЪБСКИ ХУМОР с бая западни елементи.

Изкефи ме много в началото на филма дявола подмята на ангела - "Хайде да отидем при Бил Клинтън да го накараме този път той да д..а на някой" направо ужас ...... :wors::rolleyes: Но това не може да се сравнява с култовото му изказване от еденицата - "Пияница прави лицеви опори въху тъпачка - това не е романтика а чисто Е...е - все още е 1:0 за мен Ангеле"

Първата част на тази сръбска комедия ме накара буквално да си изплача очите на моменти (от смях разбира се) Двойката по нищо не и отстъпва - допада ми доста. Та за какво иде ред. Вече познатия ни от 1 ва част виден Београдски лейбой Никола вече е станал баща и изглежда не е забелязал как са се минали 15 години и дъщеря му е пораснала. Никола се "осъзнава" чак след като бифшата му (вече бифша) жена му звъни на телефона и му напомня за 15 тия рожден ден на София (дъщеря му). Нашия човек в момента е при свой "познат" и след като споделя с него познатия му отваря очите по един доста красноречив начин :). Разказва му една случка (която аз няма да споменавам) ама тя завършва така - плачи плачи щото и тебе на 15 ще те Е......... :). Та нашия Плейбой изведнъж се вманиячава на тема - ТРЯБВА ДА ОПАЗЯ ДЪЩЕРЯ СИ ОТ ВСИЧКИ "боклуци" :). На моменти даже се изръсиха реплики от сорта на - "Е.е.е МЕН нея я оставаете - малко съм дебел ама как въртя задника. МЛАДЕЖО МОЛЯ ВИИИИИИИИИ" Публикувано изображение ЛУДНИЦА. Ангела и Дявола отново са тук и правят купища поразии дивотии и щуротии и всякакви други ии каквито се сетите. Никола се превръща в "рицар" който трябва да опази дъщеря си. Докъде стига във филма ли ами до ........... Аре стига ви толкова изгледайте това филмче - приятно е и просто няма да усетите как ви е минало времето

Редактирано от DEAM (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Днес гледах " Къща краи езерото " ... бях си го свалил преди няколко ден , но днес се сетих да го гледам ! :rolleyes: Много ме изкефи този филм ! Страшен е ... препоръчвам го на всички ! Много хубав замисъл има .... нестандартен .. много приятно филмче

Публикувано изображение

Как да спечелиш някого, когото не си срещнал ?

## Режисьор : Алехандро Агрести

## В ролите : Киану Рийвс, Сандра Бълок, Кристофър Плъмър, Дилън Уолш

## IMDB : Линк към IMDB

## Държава : САЩ

## Година : 2006

## Времетраене : 105 минути

## Резюме : В уникалната история на Алехандро Агрести, “Къщата на езерото”, фантазия и действителност, възможно и невъзможно са вплетени в една невиждана досега любовна история. Алекс Уайлър (Киану Рийвс) е новият наемател на къщата, построена от баща му Саймън Уайлър (Кристофър Плъмър) - известен архитект, който е зарязал семейството си заради работата. В тази къща е живяла и скоро изнеслата се д-р Кейт Форстер (Сандра Бълок).

Всичко започва след като Алекс получава по пощата писмо от Кейт, разбирайки, че двамата живеят по едно и също време, но в две различни години - 2004 и 2006 г. Те започват да си пишат и постепенно да се опознават, докато накрая се влюбват. Но точно когато нещата потръгват, в живота на Кейт се появява бившият й годеник Морган (Дилън Уолш). Предизвиквайки съдбата, Кейт и Алекс решават да се срещнат

Ето линк :

Lake House

Редактирано от ToBy (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Филма който много ми харесва от тези е: Ефекта на пеперудата - The Butterfly Effect

Публикувано изображение

Евън Треборн има "бели петна" в паметта си за важни моменти от своето детство. Когато поотраства, той намира начин да попълни своите спомени и свръхестествен път да промени своя живот. Но разбира и каква отговорност носи за опропастените съдби на хората, които обича...

Този филм ме накара да се замисля дали си заслужава да съжаляваме за минали неща....

Ред; Трапд

Редактирано от trapped (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

И втората част на Butterfly effect също е хубава, но със сигурност не може да се сравнява с първата

Публикувано изображение

Download

Темата я разчистих от спам и оставих само стойностните постове и смислените дискусии. Тя не е за да се постват картинки или голи препоръки,а за да се водят смислени разговори и да се обсъждат филми. :) Всъщност пишете си каквото си искате,но периодично ще се чисти,за да остане само есенцията и да се чете с кеф,както е сега.:down:

Публикувано изображение

Хлапета(Kids) Публикувано изображение

Year:1995

Runtime: 91 min

Country: USA

Language: English

Genre: drama

Directed by: Larry Clark

Cast:Leo Fitzpatrick

Justin Pierce

Chloe Sevigny

IMDB rating:6.6

Филмът ще е много полезен за голяма част от тийнейджърите тук.

Тази кинематографична провокация беше разпалила доста критици през 90-те. След като бъде изгледан,филмът или бива обявен моментално за "култов", или бива основателно/неоснователно,но винаги остро критикуван. Хубавото е,че никога няма да остави човек безразличен.

Аморален,ХИВ-позитивен скейтър скита из мръсните улици с една единствена и по детски наивна цел: да "отвори" колкото може повече девствени момичета. Незнаейки за вируса,който носи в себе си,той се насочва към поредната си невинна жертва.

Младо,бяло момиче,което е прихванало болестта от въпросния "отварач" се лута из града ,търсейки начин да се свърже с него. През ония години никой нямаше ГСМ в джоба,а колко лесно стана после. Дали няма да е късно,когато го намери... ? Следващата на ред е къдрoкоса мулатка с ангелско лице. А утрешният ден ще е много по-различен за нея и в същото време един и същ за хлапетата.

Филмът представя света в епохата на СПИН такъв,какъвто е. "Хлапета" разглежда френетичните 24 часа от живота на една група тийнейджъри,изгубени в хаоса на 90-те години. Художествената

стойност на филма е в спиращите,с красотата и трагедията си,дъха образи на тези млади хора.

Филмът показва със сурова честност преживяванията,страховете и отношенията на тийнейджърите,живеещи в градската бъркотия на модерна Америка. "Хлапета" проследява един единствен ден от живота им,в който всичко и нищо не ще се промени.

Чудесна идея :angry:

Нека има и някакъв примерен образец за постовете в тази тема.

Да се дава малко инфо за филма, не е нужно да е анализ. По възможност постер от филма, режисьор, главните актьори, година и прочие. По-горния пост е чудесен пример за това. Нека не разваляме една от най-смислените теми във "Филми" с постове от рода на, "тоя филм е много як" и т.н.

Благодаря :)

Например:

име на филма:

постер или снимка

IPB Image

година:

времетраене:

държава:

жанр:

режисьор:

акт. състав:

IMDB rating:

тук "поговорваме за филма" или даваме кратко инфо

Всичко е примерно естествено, но си мисля, че самата тема би имала по добра структура и вид, което ще улесни и подобри постовете в нея :)

Благодаря за разбирането

Идеята на тази тема е да се сътвори един списък с филми, които според вас са стойностни и си заслужават :rolleyes:

Мисля да започна с малко по-новите, тези които са ме впечатлили в последните няколко години, а постепенно ще се върна назад (може и чак до ерата на нямото кино, тъй като и от там имам фаворит Публикувано изображение )

Публикувано изображение

Big Fish

Голяма риба

Година:2003

Официален сайт

Режисьор: Тим Бъртън

В ролите: Юън Макгрегър, Албърт Фини, Били Кръдъп, Джесика Ланг, Хелена Бонъм Картър, Алисън Ломан

Сценарист: Джон Огъст

Музика: Дани Елфман

Уилям Блум е младеж, който така и не е успял да опознае умиращия си баща Едуард. В последен опит за сближаване, Уилям започва да сглобява парчета информация и разказите на баща си, които си спомня.

Вдъхновен от легендите и фолклора, той си представя как баща му пътува през Южните щати и преживява фантастични приключения.

До тук със сухата информация. Бих искала сама да направя една презентация на филма, тъй като доста ме впечатли. Както всички филми на Тим Бъртън и този те потапя в един приказен свят на неща, които разбира се са невъзможни в реалния живот, но от тези малки и красиви приказни историики той казва много неща за човешкия живот и взаимоотношения. В основата на този филм стои Едуард (както вече сте забелязали името "Едуард" не е първото в творчеството на Бъртън) застаряващ и обикновен на пръв поглед човек, който стой на прага на смъртта и се опитва в последните си дни живот да се сближи със сина си, опитвайки се да го накара да повярва, че приказните истории за неговия живот всъщност са истина. Той с неунищожим оптимизъм пресъздава съществуването си и буквално те потапя в едно езеро от емоции, щастливи и тъжни моменти, както вече казах в един приказен свят. И докато с удоволствие се наслаждаваш на умелите декори и плакнещите окото пейзажи изведнъж в този приказен филм се вмъква голямо количесто мъдрости свързани с живота, смъртта и човешките взаимоотношения. И ако в останалите филми при смъртта на главния герой на повечето хора им се насълзяват очите, тук нямаше такъв момент. Смъртта беше представена като един душевен празник и на човек не му остава друго освен да се усмихне :) .

Така, аз имам още няколко "статиики", които не съм оформила и довършила, така че предавам на вас и така постепенно ще си създадем списък :)

Публикувано изображение

Изкуплението Шоушенк

The Shawshank Redemption

Година на издаване:1994

Времетраене: 142

Качество: DVDRip

Режисьор: Франк Дарабонт

Актьори:Тим Робинс, Морган Фрийман

Жанр:Драма

Държава: USA

IMDB рейтинг:9.1/10

Филм според мен пресъздаващ перфектно драмата показана в разказа на Кинг. История за дарен от бога феномен страдащ от неразбирателството на съвремието си и от дарбата която той има. Разказ за злобата и това че винаги има справедливост.

Тhe green mile

Зеления път

Публикувано изображение

Режисьор : Франк Дарабонт

В ролите : Том Ханкс, Дейвид Морс, Майкъл Кларк Дънкан, Дейвид Валдес, Джеймс Кромуел, Бони Хънт

IMDB : Линк към IMDB

Държава : САЩ

Година : 1999

Времетраене:188 минути

Резюме : Франк Дарабонт обърна вниманието на познавачите с дебютния си филм по Стивън Кинг "Изкуплението Шоушенк", който, макар и да нямаше оглушителен успех успех сред зрителите, показа възможностите на режисьора да изгръди твърде сложни психологически ситуации, без да изпада в мелодраматизъм и ненужни ефекти. В "Зеленият път" /пак по сюжет на Стивън Кинг!/ Франк Дарабонт отново се потапя в мрачната атмосфера на американските затвори, героите му отнова са хора, разпънати между закона и нравствените добродетели. Драматичната среща надзирател /в блестящото изпълнение на Том Хенкс/ и осъден на смърт, преобръща наопаки всичките ни представи за справедливост, милосърдие и изкупление. Необичайната ситуация изразява и високия драматизъм на филма, чието звучене на места стига до патоса на вълнуваща притча за истинския смисъл на християнските нравствени добродетели. Независимо от дължината си, филмът се гледа на един дъх, защото е вдъхновен от неподправена обич към хората, към техните трудни съдби. И с една вяра в светлите страни на човешкия характер, които издигат личността над абстрактните понятия за добро и зло, за справедливост и законност.

Силните страни на филма са преди всичко в точната характеристика на героите и техните реакции, в сдържаната режисура, която във всеки епизод си дава сметка за цялостното звучене на творбата, в прекрасната работа с актьорите. Отново виждаме Том Хенкс като изключителен изпълнител, който умее да създава характери на ръба на мелодрамата и трагедията. "Зеленият път" е творба, която пречиства духа и емоциите от плесента на всекидневието и неговите дребнави проблеми...

Този и 'Изклюплението Шоушенк са два страхотни филма, които заслужават да се излгледат'

Редактирано от backata (преглед на промените)

Публикувано изображение

Titanic

Титаник

Режисьор : Джеймс Камерън

В ролите : Леонардо Ди Каприо , Кейт Уинслет , Били Зейн , Франсиз Фишър , Кати Бейтс , Дейвид Уорнър

IMDB : Линк към IMDB

Държава : САЩ

Година : 1997

Времетраене : 187мин

Незабравимият епичен шедьовър е допълнен с вълнуващи неизлъчвани досега материали, които ще осигурят на зрителите съвсем нов и задълбочен поглед върху създаването на този поразителен филм, получил огромно световно признание.

Редактирано от backata (преглед на промените)

Честота

http://www.imdb.com/title/tt0186151/

imdb - 7.3/10 (19,465 votes

Directed by: Gregory Hoblit

Cast:

Dennis Quaid

James Caviezel

Shawn Doyle

Elizabeth Mitchel.

Публикувано изображение

Заплетен сюжет,оригинален сценарий,безупречни изпълнения.

"Честота" е от филмите,които карат човек да се замисли: "Ами какво щеше да е ако..."

Джим Кавийзъл е в ролята на детектив Джон Съливан,който експериментирайки със старото радио на починалия си баща - Франк(Денис Куейд) се свързва със самия него - 30 години назад във времето.

Тази връзка позволява на Франк да узнае за грозяща го непосредствено смъртна опастност.

Тази промяна в миналото предизвиква познатият вече oт по-горните постове ефект на пеперудата.

Джон открива,че след като е дал информацията на баща си това е довело до смъртта на майка му,а животът ,който има вече съвсем не е същият.

Публикувано изображение

Сюжет: Бианка е красива студентка, с която всеки иска да излиза. Тя има обаче един проблем: по нареждане на строгия си баща тя неизменнa трябва да бъде придружавана от по-голямата си сестра Кат. На Бианка не й остава нищо друго, освен да намери приятел на сестра си. Любовни страсти се развихрят в различни посоки, разочарованията се редуват с непресъхващ студентски ентусиазъм

Актьори: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt, Larisa Oleynik, David Krumholtz, Andrew Keegan, Susan May Pratt, Gabrielle Union, Larry Miller, Daryl Mitchell, Allison Janney, David Leisure, Greg Jackson, Kyle

"Бялото слънце на пустинята" )Белое солнце пустыни) реж.Владимир Мотил

Публикувано изображение

Ето една реплика от този филм :

"- Ти как се озова тука?

- Стреляше се - кратко отвърна Саид."

Към филма е и песента :

Ваше благородие, госпожа Разлука,

мне с тобою холодно, вот какая штука.

Письмецо в конверте

погоди - не рви...

Не везет мне в смерти,

повезет в любви.

Ваше благородие госпожа Чужбина,

жарко обнимала ты, да мало любила.

В шелковые сети

постой - не лови...

Не везет мне в смерти,

повезет в любви.

Ваше благородие госпожа Удача,

для кого ты добрая, а кому иначе.

Девять граммов в сердце

постой - не зови...

Не везет мне в смерти,

повезет в любви.

Ваше благородие госпожа Победа,

значит, моя песенка до конца не спета!

Перестаньте, черти,

клясться на крови...

Не везет мне в смерти,

повезет в любви.

1967

Музиката е написана от Шварц ,а текста и изпълнение Булат Окуджава

А остналите филми,които са оставили по нещо в мен са ТУК ,в моето денвниче.....

Един филм който определено си заслужава: Красив ум

Публикувано изображение

Драмата на един гениален и арогантен ум, изгубил и саморазрушил се в света на числата.Награди и номинации: 4 награди Оскар за най-добър филм, режисура на Рон Хауърд, за сценарий на Акива Голдсман, поддържаща роля на Дженифър Конъли. 4 награди Златен Глобус за най-добър филм, сценарий на Акива Голдсман, главна роля на Ръсел Кроу, поддържаща роля на Дженифър Конъли. Награда на Британска филмова награда за главна роля на Ръсел Кроу.

imdb

Линк за филма

Редактирано от selia (преглед на промените)

Публикувано изображение

Смело сърце

Braveheart

Година: 1995

Времетраене: 177 минути

Жанрове: Екшън, Романтичен, Драма

Звук: Dolby Digital, DTS

Премиера на видео: 21.05.1998

Премиера на DVD: 13.04.2005

Рейтинг: 92.31%

(Да 12, Не 1)

Режисьор: Мел Гибсън

В ролите: Мел Гибсън, Софи Марсо, Патрик Макгуън, Катрин Маккормак, Брендън Глийсън, Ангъс Макфейдън

Световен разпространител: Twentieth Century Fox

Разпространител видео: Мей Стар

Разпространител DVD: Мей Стар

Животът без свобода просто не е живот.

Мел Гибсън играе главната роля и режисира епична сага, разказваща за борбата на Шотландия за независимост през XIII век.

Съпругата на Уилям Уолъс (Мел Гибсън) е жестоко убита от английски войници. Личното му отмъщение постепенно се превръща в кръстоносен поход срещу Англия целящ да извоюва свободата на народа му, а легендите за невероятната му смелост вдъхновяват шотландците да поведат война срещу английските си потисници.

"Смело сърце" разказва една вдъхновяваща история изпълнена със страст, предателство и безмерна смелост - истинско постижение в историята на филмовото изкуство.

Награди и номинации: Оскар'95 - филм, режисура, операторско майсторство, грим и монтаж на звукови ефекти

Златен глобус - режисура

Британска академия - операторско майсторство, костюми и звук

Сценарна гилдия на Америка - оригинален сценарий

Американско общество на операторите - игрален филм

Редактирано от marc_aurele (преглед на промените)

Пилето

Публикувано изображение

Two friends arrive back from Vietnam, scarred in different ways. One has physical injuries, the other has mental problems that make him yearn to be a bird, a subject he has always been fascinated with.

IMDB

Линк за филма

Усещане за жена

(Scent of a Woman)

Публикувано изображение

Година на издаване: 1992

Времетраене: 157

Режисьор: Martin Brest

Жанр: Драма

Държава: USA

Актьори: Ал Пачино, Chris O\'Donnell, James Rebhorn, Gabrielle Anwar

Ал Пачино печели първия си Оскар за най-добра главна мъжка роля за невероятното си изпълнение в този красив филм от режисьора Мартин Брест. Пачино е Франк Слейд - сляп, пенсиониран от американската армия лейтенант, който наема Чарли (Крис О'Донъл), амбициозен и интелигентен ученик, за да се грижи за него по време на празниците по случай Деня на благодарността.

Франк и Чарли поемат на лудо приключение из Ню Йорк, което ще промени живота и на двама им.

"Усещане зе жена" е един провокиращ, оригинален и топлещ сърцето разказ за това, как противоположностите се привличат.

Усещане за жена CD 1

Усещане за жена CD 2

Субтитри

Още един прекрасен филм: Полет над кукувиче гнездо

Публикувано изображение

САЩ, 1975, 133'

Режисьор: Милош Форман · по романа на Кен Киси · С: Джак Никълсън, Луиз Флечър, Уилям Редфийлд, Майкъл Бериман, Питър Броко, Дани ДеВито, Скатман Кротърс

Драма, английски

Алегория за тежките стени на нормалността и бягащите граници на свободата. Пред затвора Макмърфи предпочита лудницата, където започва да се чувства учудващо комфортно. Докато не разбира колко гигантски са ограниченията на човека дори в лудостта.

Награди:

5 награди Оскар - за най-добър филм, режисьор, актьор (Джак Никълсън), актриса (Луиз Флечър) и сценарий

Полет над кукувиче гнездо

Филма е High Strung - http://www.imdb.com/title/tt0102032/

Вмомента съм много уморен и не мога да разкажа за филма, а и трудно ще се открие информация за филма, камо ли самия филм... Комедия, която се прави от един човек (Steve Oedekerk). Час и половина монолог. Неописуемо. Цитат от филма (съжалявам, но е на руски):

""Ну, вот снова: каждый раз одно и то же, ну просто с ума можно сойти. Сколько бы молока вы не лили в кукурузные хлопья, всё равно его слишком много. Вы думаете, что можно отмерить точное количество молока. Меряйте, читайте инструкцию - ничего не поможет; всегда его слишком много, абсолютно всегда, всегда. С ума можно взбеситься, твою мать. Вы думаете: сейчас подсыплю кашки, и будет в самый раз, но если насыпать слишком много она начинает хлюпать. И вот вы жрёте и жрёте и нажираетесь как свинья, и всё равно не вкусно, потому что молока слишком много - каждый раз одно и то же. Вы льёте и льёте, льёте и льёте, пока больше уже не влезает, чтоб я сдох. Что за жизнь..."

За мен този филм ще остане един от филмите които завинаги са покорили сърцето ми:

Майстора и Маргарита (за съжаление на руски)

Публикувано изображение

Прекрасен филм.

Резюме : Однажды весною, в час небывало жаркого заката, в Москве, на Патриарших прудах, появились два гражданина. Первый из них, одетый в летнюю серенькую пару, был маленького роста, упитан, лыс, свою приличную шляпу пирожком нес в руке, а на хорошо выбритом лице его помещались сверхъестественных размеров очки в черной роговой оправе. Второй - плечистый, рыжеватый, вихрастый молодой человек в заломленной на затылок клетчатой кепке - был в ковбойке, жеваных белых брюках и в черных тапочках...

Майстора и Маргарита

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.