Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интерфейс за програма на С++

Featured Replies

Създадох проста математическа програмка от типа:

cout<<"Въведете числото Х"<<'\n';

cin>>x;

и така нататък и в крайна сметка програмата изчислява резултата по проста формула (примерно изчислява количеството алкохол в кръвта по формулата) Компилирах я в DEV C++, но искам да я направя с простичък интерфейс. Да има няколко бутона и т.н. Мога да си направя интерфейсът чрез Photoshop, но незнам как да го 'вградя' в програмата. Кажете ми има ли начин и ако да-как?

И аз съм програмист на C++, но до сега не съм открил отговора... мисля че беше Visual C++ и като създаваш нов проект даваш MFC AppWizard(exe), но на татък не знам... Единствено знам че е СУПЕР трудна

Аз бягам от C++ и MFC. На C#.NET става за нула време, а ако си начинаещ на C++ има доста да си буташ главата, особено пък на DEV C++.

ПП Тоя Fotoshop дизайн няма да ти помогне. Прозорците се програмират - задават се координати, цветове... Абе голяма разправия. Въобще не ми се мисли.

И аз съм програмист на C++, но

Да, разбрахме го това, вече за 7-8 път го разбрахме. laugh.gif

Ken всеки е програмист вече laugh.gif най-важното е да си избереш едно нещо и да започнеш да пишеш, че много разбираш в него.

Извинявам се, за отклонението от темата.

Аз бягам от C++ и MFC. На C#.NET става за нула време, а ако си начинаещ на C++ има доста да си буташ главата, особено пък на DEV C++.

ПП Тоя Fotoshop дизайн няма да ти помогне. Прозорците се програмират - задават се координати, цветове... Абе голяма разправия. Въобще не ми се мисли.

Моля?!

Хора уча С++ вече 5 години имам 5-то място в българия(когато бях 4-ти клас и се състезавах за 6-7)и сега ще казвате че не знам нищо?!!??!! Аз се занимавам с математически задачи а не с приложни... а това значи, че не ми трябва да правя визуален интерфейс... Мисля, че съм постигнал много за моята възраст защото вие като сте били на 12 години сигурно не сте могли да си пуснете Paint да си рисувате бе!

Моля?!

Хора уча С++ вече 5 години имам 5-то място в българия(когато бях 4-ти клас и се състезавах за 6-7)и сега ще казвате че не знам нищо?!!??!! Аз се занимавам с математически задачи а не с приложни... а това значи, че не ми трябва да правя визуален интерфейс... Мисля, че съм постигнал много за моята възраст защото вие като сте били на 12 години сигурно не сте могли да си пуснете Paint да си рисувате бе!

Не съм казал, че си начинаещ, а ако си. Освен това въобще не ми дреме, че си можел да програмираш на 12 години. Като си такъв акъл си направи интерфейса сам. Аз на 12 години нямах даже телевизор и ходих сам да бера дърва в балкана с магарето или пък да паса овцете и кравите и пак съм се научил да програмирам.

liybo аз програмирам на C++ от малко повече от 1 година и знам идеално как се прави интерфейс и аз се занимавам повече с алгоритми, но не смея все още да се нареча програмист. Кел файда от такива програмисти като вас. Изработването на такъв интерфейс е много елементарно от примерно графите и дърветата. Инсталираш си Borland C++ Builder и започваш (далече съм от мисълта, че ще научиш MFC) ето и сайт, в който много елементарно е показано всичко ЦЪК, след като изчетеш всичко в него започваш да четеш в хелпа на Борланд-а.

Тук всички са всезнаещи и всеможещи, пък от 6 отгова никой не му казва как да се справи с проблема му. Ако незнаете как да му помогнете, няма смисъл само да давате излишни мнения и да си мерите пишките!

• 3 седмици по-късно...
liybo аз програмирам на C++ от малко повече от 1 година и знам идеално как се прави интерфейс и аз се занимавам повече с алгоритми, но не смея все още да се нареча програмист. Кел файда от такива програмисти като вас. Изработването на такъв интерфейс е много елементарно от примерно графите и дърветата. Инсталираш си Borland C++ Builder и започваш (далече съм от мисълта, че ще научиш MFC) ето и сайт, в който много елементарно е показано всичко ЦЪК, след като изчетеш всичко в него започваш да четеш в хелпа на Борланд-а.

Тук всички са всезнаещи и всеможещи, пък от 6 отгова никой не му казва как да се справи с проблема му. Ако незнаете как да му помогнете, няма смисъл само да давате излишни мнения и да си мерите пишките!

Браво complex...

Продуктите на Borland са най-удобни, за създаване на програми с GUI...

Аз лично предпочитам Delphi... Pascal-ът ми изглежда някак си по-човешки :) ... С++, някак си прекалено абстрактно...

• Администратор

Отговорите са доста.

Първия, най-очевиден, е WinAPI. Доста трудоемко обаче, иначе в MSDN я има цялата необходима информация

Втория е библиотеката SmartWin++, която е силно шаблонизирана и първо че много забавя компилирането, второ че не всеки компилатор може да се справи с нея, но пък е лесна и удобна за ползване

С Visual C++ е много лесно посредством MFC или ATL ( този вариант обикновено е за предпочитане )

Накрая, в Google търсите за GUI C++ и намирате много решения

Ето тук списък с най-различни за най-различни платформи

http://www.geocities.com/SiliconValley/Vis...84/guitool.html

П.С. За който тръгне по пътя на WinAPI:

http://www.winprog.org/tutorial/

Редактирано от poisk (преглед на промените)

Кой се издъни,че е мноооооооооооого сложно на Visual C++.Искам да попитам вие въобще пробвали ли сте?Първо Visual C++ 6.0 при създаването ма MFC програма генерира скелет на програмата,след което веднага можете да компилирате и ето ви едно приложение!Не е толкоз лесно ако не се чете,но пък затова си има и книги:

http://stash.data.bg/Visual Studio 6 C++ Books Bulgarian Edition/Visual C++ 6 BG Tom1.pdf

http://stash.data.bg/Visual Studio 6 C++ Books Bulgarian Edition/Visual C++ 6 BG Tom2.pdf

На български са-няма да имате проблеми с превода.Ако искате си запишете и по-нови версии на Visual C++,а може и на цялото Visual Studio като например Visual C++ Expressкъдето оформлението е дори по-лесно.Искам да допълня,че този продукт на Майкрософт е доста полезен и заслужава да бъде използван.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.