Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с видео картата,може би?

Featured Replies

Предишната тема беше заключена поради незнаини причини. http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=62468

Значи от доста време имам следния проблем,на някои игри ми накъсва на рекламките и в менюто на играта,а като играя не накъсва :? Преди си мислех че е от рам паметта бях с 256 сега си сложих чисто нова 512мб и пак така,ама като си взех компютъра нямах този проблем после преинсталирах уиндолса и тогава се яви този проблем,колко ли уиндолса не смених и неще да се оправи.Не мога да разбера Хардуерен ли е проблема или Софтуерен :?

Е тва ми е конфигурацията:AMD Semprom 2200+ 1.5Ghz,512mb Ram,Nvidia GeForce Fx 5500 128mb

Вие как мислите,картата ли е или нещо друго sad.gif

играта си варвеше перфектно,както и моуст уантед докато не преинсталирах уиндолса,а карбон варви и на GeForce Fx 5200 128mb перфектно.Сегашната рам памет е по-бърза от старата.

595664_t.jpg

Пак преинсталира Windows-a и пак същата работа

Кажете как при такива изисквания ми накъсва на рекламите на играта като я пусна и изобщо не мога да стигна до менюто и sad.gifOS: Windows XP/2000/Me/98 with DirectX 9.0c

or later versions

Ghaphic Card: 3D board with at least 64 MB of memory

Sound Card: DirectX 9.0c compatible

CPU: Pentium III 800+ MHz

RAM: 256 MB

CD Rom Player: Required

Keyboard & Mouse: 100% Microsoft compatible

HD Space: 600 MB

Recommended system requirements:

or later versions

Ghaphic Card: 3D board with at least 128 MB of memory

Sound Card: DirectX 9.0c compatible

CPU: Pentium IV 2000 MHz

RAM: 512 MB

CD Rom Player: Required

Keyboard & Mouse: 100% Microsoft compatible

HD Space: 600 MB

Редактирано от OZ.RACING (преглед на промените)

• Автор
Драйвери слагаш ли ?

Естествено,какви ли не слагах нови стари едно и също е няма промяна,сега съм с най-новите.

Вдигни малко честотата и волтажа на процесора и тогава пробвай дали така ще ти прави!

Със какво захранване си???

Редактирано от handcream (преглед на промените)

Вдигни малко честотата и волтажа на процесора и тогава пробвай дали така ще ти прави!

Човека има съвсем друг проблем, не с производителността на системата. Четете по-внимателно преди да пишете ненужни съвети.

Щом ти накъсват рекламите и филмчетата, а по време на игра е нормално, значи проблемът е софтуерен и то не на ниво драйвери, а най-вероятно някакви кодеци или други програмки омазват нещата. Дай сега малко по-подробно какъв софтуер ползваш - версията на Windows(бз SP, SP1 или SP2 ако е XP), сложил ли си последният DirectX, какви кодеци ползваш за филми и т.н.

• Автор

Захранването е некакво Пауър Суичинг нещо си sad.gif 350 Вата

Захранването е некакво Пауър Суичинг нещо си sad.gif 350 Вата

Пробвай със друго захранване!

• Автор
Човека има съвсем друг проблем, не с производителността на системата. Четете по-внимателно преди да пишете ненужни съвети.

Щом ти накъсват рекламите и филмчетата, а по време на игра е нормално, значи проблемът е софтуерен и то не на ниво драйвери, а най-вероятно някакви кодеци или други програмки омазват нещата. Дай сега малко по-подробно какъв софтуер ползваш - версията на Windows(бз SP, SP1 или SP2 ако е XP), сложил ли си последният DirectX, какви кодеци ползваш за филми и т.н.

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Кодеци:K-Lite Codec Pack 3.4.5 Full

599536_t.jpg

Гадна работа,изглежда никои до сега не имал подобен проблем и няма как да ми помогнете sad.gif Освен да си однеса компютъра в някои сервиз и да им кажа за проблема.

Редактирано от OZ.RACING (преглед на промените)

Я врътни няколко 3DMark-a 2001 и 2003 и кажи дали ги изкарва нормално. Tрябва да изкараш около 8000 точки на 2001SЕ и около 1600 на 03.

• Автор
Я врътни няколко 3DMark-a 2001 и 2003 и кажи дали ги изкарва нормално. Tрябва да изкараш около 8000 точки на 2001SЕ и около 1600 на 03.

599640_t.jpg

Резултата ти е в рамките на нормалното, тъй че остава да е софтуерен проблем, но ще трябва да видиш коя точно програма ти прави проблем. Пусни Process Explorer и сложи един шот тук.

• Автор
Резултата ти е в рамките на нормалното, тъй че остава да е софтуерен проблем, но ще трябва да видиш коя точно програма ти прави проблем. Пусни Process Explorer и сложи един шот тук.

Мерси че ми помагаш!

599690_t.jpg

• Автор
Гледам, че си качил драйвер 163.хх -не мисля че за 5500 е подходящ драйвера. Качи и 81.95 - с гаранция работи много добре с 5500.

Ще опитам,ама нали ти казвам пробвах много версий и няма разлика,сега ще опитам с тези.

Сложих тая версия,разликата е никаква sad.gif Забравих да ви кажа,като пусна играта и нали накъсва на рекламите даже и звука накъсва обаче,като като дам Контрол+Алт+Дел и пусна диспечера на задачи и играта се минимизира и тогава звука си се чува нормално,не накъсва,ама като я пусна пак си накъсва.

Надали е това причината, но я сле като пуснеш игра и минимизираш, спри wdfmgr.exe - това е процес на Windows Media Player и да не би той да прави някакви проблеми. ;)

• Автор
Надали е това причината, но я сле като пуснеш игра и минимизираш, спри wdfmgr.exe - това е процес на Windows Media Player и да не би той да прави някакви проблеми. ;)

Не е от него,пак си накъсва sad.gif

А можеше просто да погледнете отчета!!!

Засрамете се всички. ;)

Ето го проблема:

AGP контролер:

AGP версия --------------------------- 3.00

AGP статус ---------------------------- Забранено

AGP-устройство nVIDIA ------------- GeForce FX 5500

Размер на AGP прозореца ---------- 64 MB

Поддържани скорости на AGP ----- 1x, 2x, 4x, 8x

Текуща скорост на AGP ------------- 4x

Fast-Write ----------------------------- Поддържа се, Забранено

Side Band Addressing --------------- Поддържа се, Забранено

Проблеми и съвети:

Проблем AGP е забранен. Това може да причини понижена производителност.

Проблем Текущата AGP скорост е по-малка, от възможната поддържана скорост. Това може да причини понижена производителност.

Цялата работа идва от неинсталирания драйвер за чипсета. Ето линк да си го свалиш и да го инсталираш NVIDIA Series system driver for nForce2 (Included LAN driver)

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

• Автор

Засрамете се всички. ;)

Ето го проблема:

Цялата работа идва от неинсталирания драйвер за чипсета. Ето линк да си го свалиш и да го инсталираш NVIDIA Series system driver for nForce2 (Included LAN driver)

Аууу,батка златен си,кажи от каде си та ако идвам някои път на тама да се видиме да те черпим по една бира ;)

Вече не накъсва,мерси много на всички. :)

E, aко не беше в Rapidshare можеше и да го погледнем, ама като не ми се отвори реших да действам по трудния начин. laugh.gif

А сега де, откъде може да предположи човек, че някой , след като си преинсталира Уиндоус-а няма да сложи драйвера на чипсета и изобщо всички драйвери от диска към дъното ? Да отворим една детска градина и да почнем от А-до Я какво се прави като се преинсталира Уиндоус.

Прав е Людмил за Rapidshare - кой си играе да сваля, че да отваря :clap:

Интересно, това за драйвера беше моят пръв въпрос. И както д-р Хаус е казал "Everybody lies", та поисках и отчет от евереста. Rapidshare не ви оправдава и двамата. Това не е игра, за да си играете. Хората са се обърнали към нас за помощ, а вие се отнасяте несериозно. Да не говорим за мнението на handcream "Пробвай със друго захранване!"... angry.gif Темата е приключена, няма нужда от повече спам...

Интересно, това за драйвера беше моят пръв въпрос. И както д-р Хаус е казал "Everybody lies", та поисках и отчет от евереста. Rapidshare не ви оправдава и двамата. Това не е игра, за да си играете. Хората са се обърнали към нас за помощ, а вие се отнасяте несериозно. Да не говорим за мнението на handcream "Пробвай със друго захранване!"... angry.gif Темата е приключена, няма нужда от повече спам...

Благодаря за полезния съвет и безценното напомняне на правилата на форума :clap: Ще си взема бележка и повече така няма да правя :wors:

Явно аз съм не съм разбрал, че положителният отговор на въпроса дали са инсталирани драйверите не включва и драйверите на чипета.

• Автор

Аз от каде да знам че требва аз да инсталирам драивери за чипсета,мислех че в уиндолса си ги има ама... :)

Пак благодаря на всички!

Темата е преклюъчена.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.