Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Clock c2duo e2140 проблем

Featured Replies

Процесора ме е C2duo e2140.Заключих PCI/PCIE, Промених FSB na 220, но при 230 не ми зарежда windowsa. Какво трябва да направя?

КОнфигурацията е: МБ: ASRock ConRoe1333-GLAN

512мб RAM ддр2-667 Kingston

NVIDIA GeForce 7300 GT (128 MB)

принципно не очаквай някакъв свестен клок с това дъно.и си мисля че нещо не правиш правилно. ;) запознат ли си като цяло как се прави овърклок?в мрежата има много подобни теми-прочети ги.

Редактирано от bobsun0317 (преглед на промените)

Процесора ме е C2duo e2140.Заключих PCI/PCIE, Промених FSB na 220, но при 230 не ми зарежда windowsa. Какво трябва да направя?

КОнфигурацията е: МБ: ASRock ConRoe1333-GLAN

512мб RAM ддр2-667 Kingston

NVIDIA GeForce 7300 GT (128 MB)

Какво трябва да направиш ли ? Ами, смени дъното ! Сериозно- Асрок дъното ти е с чипсет Intel 945G. Този чипсет по принцип си е орязан откъм клок , така че действително не очаквай шина повече от 225-226 МХц стабилна.

Ако питаш за по-евтинко дъно, с което можеш да си клокнеш процесора - Gigabyte GA - P31 DS3L .

Дъното си поддържа 1066FSB (266Mhz шина). Ако успееш да подкараш процесора директно на толкова, което според мен няма да е никакъв проблем, ще получиш честота от 2.1Ghz. И не заключвай PCI-E шината, дръж я в синхронен режим, иначе дъното става нестабилно. Паметта на 667Mhz. Това е от мен.

много се съмнявам,че ще изгрее на 266.но все пак да опита до колко може да го подкара.

А аз не се съмнявам. Дъното поддържа 266Mhz шина, процесора тръгва без никакъв проблем на толкова, паметта си тръгва на колкото си е, какъв е проблема ?

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

много се съмнявам,че ще изгрее на 266.но все пак да опита до колко може да го подкара.

Дъното си поддържа 1066FSB (266Mhz шина). Ако успееш да подкараш процесора директно на толкова, което според мен няма да е никакъв проблем, ще получиш честота от 2.1Ghz. И не заключвай PCI-E шината, дръж я в синхронен режим, иначе дъното става нестабилно. Паметта на 677Mhz. Това е от мен.

А аз не се съмнявам. Дъното поддържа 266Mhz шина, процесора тръгва без никакъв проблем на толкова, паметта си тръгва на колкото си е, какъв е проблема ?

:P А колко ще стане PCI шината при 266 МХц (говорим за чипсет 945G все пак, не за 965 или Р35 ) ? Единственият начин това да стане е пинмод на процесора, който да го прехвърли на 266 МХц по подразбиране ( респективно 1066 МХц на дъното).

ами то погледнато проблем няма.но наистина силно се съмнявам,че това ще стане.нека човекът пробва и да разберем. :)

Редактирано от bobsun0317 (преглед на промените)

• Автор

Зна4и не запали.

FSB-266

PCIE sync.-120 стана

DRAM Frequency-333(DDRII 667)

Значи извода е че 1760 Mhz e максимума с тва дъно.

Благодаря на всички все пак.

Ха сега прочети поста преди твоя последния ( на pippo653111 ) и го коментирай :) Що ли не е запалил на 266 :)

(много бързо смени съдържанието на поста си - т.е. оригиналният пост вече липсва )

• Автор

Пробвах и със заключена не стана. Но когато FSB е на 266 стигнах до бутващия екран на Windows, a преди тва умираше още в началото.

Ха коментирай това де! Пфф, може да тръгне, трябва да се настрои. Изключи ли Enhance Halt State и Intel ® SpeedStep tech. ?

Ха коментирай това де! Пфф, може да тръгне, трябва да се настрои. Изключи ли Enhance Halt State и Intel ® SpeedStep tech. ?

Ми хубаво, ще чакам да тръгне vacation1.gif (ами ако му трябва още напрежение на процесора , тогава к,во правим ? )

Spread Spectrum също изключен ? Пробвай също и с множител 7, може процесора да му е тегаво, но не ми се вярва.

PCI Fix Function в Chipset Configuration виж да е Enable и пробвай VCCM Voltage и +1.5V Voltage да ги дадеш на High.

• Автор

A и като стана въпрос за Vcore нямам такава опция в BIOSA само VCCM voltage

A за множителя не може да се сменя. Всъщност тея процесори не са ли със заключен множител?

Редактирано от pippo653111 (преглед на промените)

След като изключиш Intel ® SpeedStep tech. трябва да можеш да го променяш...

Появява се нова опция Ratio CMOS Setting

Инак знам, че няма Vcore voltage :)

• Автор

Пробвах VCCM Voltage =1.5 v -HIGH

не стана. Сега ще пробвам тва за Ratio CMOS

Направих го но не ми се появи тая опция.

А тая опция: PCI FIX FUNCTION ми е enabled(PCI заключена на 33.3мхц), ако я дам disable?

Редактирано от pippo653111 (преглед на промените)

А тая опция: PCI FIX FUNCTION ми е enabled(PCI заключена на 33.3мхц), ако я дам disable?

Нищо добро няма да излезе. Между другото коя ти е версията на биоса ? Последната е 1.40. По-принцип в описанието на новия биос не пишат абсолютно всичко, което сменят и могат да се появят нови опции. На моя биос пишеше microcode update, а се появиха и 2 нови оцпии... BTW дай ICQ или Skype да се разбираме по-добре...

... нека човекът пробва и да разберем. ;)

Ама как само го заби това. Най-много ние нищо да нe видим, а той да види пушек! :yanim:

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Ако ти се занимава тук е описано как да направиш мод на процесора, та автоматично да се разпознава като такъв на 266 шина - свързването на крачетата става с електропроводим лак и се прави много внимателно, за да не попадне на места извън посочените на снимката. По-точно тази снимка:

Ако ти се занимава тук е описано как да направиш мод на процесора, та автоматично да се разпознава като такъв на 266 шина - свързването на крачетата става с електропроводим лак и се прави много внимателно, за да не попадне на места извън посочените на снимката. По-точно тази снимка:

Хе, аз от вчера това им говоря, ама кой да чуе ?

• Автор

Taka. Отказвам се с тва дъно. Кажете добри дъна за тоя процесор до 200 лева.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.