Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

странен проблем с насичане при някои игри

Featured Replies

Конфигурацията ми е "DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+" , "Jetway 939GT4-SLI-D/G / M2GTA-4VP / M2GTM-4VP / EVGA NF41/NF43/NF44" , "nVIDIA nForce4 AMD Hammer" , 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) ,

"NVIDIA GeForce 7950 GT (512 MB)" , "Dell P780 [17" CRT] (6271R0B21148)" , "Realtek ALC655 @ nVIDIA nForce4 (CK8-04) - Audio Codec Interface" , NVIDIA nForce4 Serial ATA Controller , "MAXTOR STM3320820AS (320 GB, 7200 RPM, SATA-II)" , "ST3320620AS (320 GB, 7200 RPM, SATA-II)" . Драйверите са 163.71 forceware winxp 32bitр, а BIOS Award (08/11/06). Преди време когато бях с 2 х 512 GB RAM имах "рязък спад на кадри " по време на игра почти при всички нови игри , когато ми сложиха 2 х 1024 GB RAM проблема се оправи частично , тоест част (САМО ТЕЗИ КОИТО ПОВИШАВАХА ПОЛЗВАНЕТО НА RAM-а С НАД 1GB) от игрите спряха да насичат (като F.E.A.R , Titan Quest , S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernoby , Colin McRae - DiRT и др.). При някои от старите игри ( като "Need for Speed - Carbon" , "Half Life 2 - Episode One" , "Half Life 2" , "Call of Duty 2" , "Darkstar One" , "Need for Speed - Most Wanted") на които ползването на RAM си остана същото (не знам до колко е достоверно това, защото проверявам RAM-а с EVEREST-та като излизам от играта без да я изключвам) проблема с рязкият спад на кадри си остана , като това дразнещо насичане не е пр. 1 път на 20мин. , а средно 1 път на 2-3 мин. (е това е относително ,за всяка "проблемна" игра е различно). Накой има ли идея от какво идва проглема и как може да се разреши . Благодаря предварително за така нужната информациа......

Според мен проблема е на драйверно ниво. Опитай с преинсталация на драйверите на чипсета и видеокартата, като преди това разкараш старите и минеш под Safe Mode с Driver Cleaner и после инсталираш новите драйвери на чисто. Също така инсталирай и последната версия на Direct X9(ako си WinXP, че Vista си e с DX10).

Така и не разбрах, какво точно те дразни. 2-3 минути според мен е нормално за насичане. При положение, че харда ти трябва да зареди нещо си или процесора да отплесне вниманието си за момент! Виж, ако насичането бе на 2-3 секунди... Затова ще те посъветвам, да направиш както мен. Пробвай, да изключиш всички ненужни процеси и най-вече антивирусната или тем подобни! Значи моите процеси при 150 инсталирани програми, са около 23 в таск мениджъра, при нормално около 35-37. поочисти си регистри и тем подобни, ако не си го правил дълго време. Виж, отваряйки иконката на My Computer и подпапките примерно, дали харда ти се бави. Ако има и минимално забавяне, оптимизирай още системата , виж стартираните процеси. При мен лично, тая оптимизация води до около 10 % повишаване производителността при игри и най-важното - намаляват засичанията! И още нещо, което съм забелязал в частен случай. Понеже играя на една писта от NFSC доста време, първото ми преминаване през дадени участъци, предизвиква такова насичане. Следващото преиграване не се случва това! Не знам точно на какво се дължи това, но предполагам на първоначалното зареждане в РАМ паметта, което впоследствие води до гладка игра.

Ако всичко това ти е неудобно, просто си преинсталирай системата и остави само най-нужните процеси и програми, щом толкова държиш на игрите.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор
Според мен проблема е на драйверно ниво..........

Пробвах вече с 3-4 версии на драйвери за дъното и видеото от сайта на ен видая , с Direct X9 [jun 2007] , с преинсталация на ХР (сегашното хр е добро ползват го много мои познати и не се оплакват от него ,то е с вградени ъпдейти до 06.2007) , дори си заделих отделна част в началото на второто НДД (на което НЕ Е инсталирано ХР -то) само за виртуалната памет и пак нищо.Много се говори по форумите за разни бъгави версии на драйверите ,ти би ли ми препоръчал подходящи такива.... .Възможни ли е проблема да идва от НДД от това че е бавно (на теста ми показва и на двете НДД-та около 80000 к/в) или от трансфера на данни на дъното....... Благодаря за нужната информация......

Редактирано от enpac4 (преглед на промените)

• Автор
Ако всичко това ти е неудобно, просто си преинсталирай системата и остави само най-нужните процеси и програми, щом толкова държиш на игрите.

Пробвал съм с "добро" ХР "туко що" преинсталирано без антивирусни ,плеари и тем подобни само с горе споменатите "проблемни" игри (като "Need for Speed - Carbon" , "Half Life 2 - Episode One" , "Half Life 2" , "Call of Duty 2" , "Darkstar One" , "Need for Speed - Most Wanted" и др.) .Интересното е че продължават да насичат и в диагностичен режим на ХР-то (при ,който се зареждат само основните драйвери и сървеси без нищо друго и произведителноста скача доста в игрите) , дори и на минимални настройки и резолюции при кадри в сек. 100-180 за различните игри (за следене на кадрите ползвам "Фрапса"), а някои от тях , като "Half Life 2" , "Call of Duty 2" , изобщо не несичаха на старата ми щайга с видео GeForce 5500, amd semprom 2500+ , ship set nForce 2 и тн. разбира се кадрите в сек. бяха доста по - малко, НО НЕ НАСИЧАШЕ.................Иначе пр. на F.E.A.R всички настроики освен резолюцията са на макс и играта върви много добре и при битки.......Дали защото тези игри не са оптимизирани за двуядрени процесори или за "новите" видео карти........Благодаря за нужната информация

Пробвай със стари драйвери на видеото, не серията 100, а 94.хх примерно. Мен новите ми правят много проблеми на старите игри.

• Автор
Пробвай със стари драйвери на видеото, не серията 100, а 94.хх примерно. Мен новите ми правят много проблеми на старите игри.

Ще пробвам версиите 94. и ще пиша за резултата.......благодаря за информациата......

• Автор
Виж тези и опитай с някой от тях. За чипсета виж тук, а от сайта на AMD

С тези за АМД съм пробвал но не се подорбява, ще пробвам с тези за чип сета и другите за оптимизация и ще пиша......благодаря за информациата.....

• Автор
Виж тези и опитай с някой от тях. За

С тези за чип сета не се промени нищо , но другите (NGO NVIDIA Optimized Driver) в които все още ми е надеждата нещо не мога да ги сваля , с флаш гет не става (вместо да сваля ексето сваля някакво пнп) ,а с експлорера спира някаде по средата (нета ми е доста зле), но все някога ще ги сваля ,та както и да е вапроса ми е за тези NGO NVIDIA Optimized Driver поправят някакви грешки в писането на драйверите или...... питам за да зна дали да имам големи очаквания за тях (докато успея да ги сваля )....

• Автор

Пробвах "NGO NVIDIA Optimized Driver v1.16369" и "NGO NVIDIA Optimized Driver v 1.97.92" със самите драивери за тях но няма ефект......Някой знае ли как може да се разреши този проглем?Носих го и в сервиза но и там не бяха много категорични нещо от сорта че игрите които ми насичат не били оптимизирани за двуядрени процесори или за модела на видео картата (което ме навежда на въпроса дали някой с двуядрен и ново видео има същите проглеми при игри като NFS - Carbon , Half Life 2 - Episode One , Half Life 2).Възможно ли е тези насичния да се получават заради чип сет , трансфера на данни или заради НДД-то, питам защото ми прави впечатление че малко преди и по време на самото насичане лампичката на НДД свети,а всички игри които насичат използват доста по малко рам от другите такива (пр. F.E.A.R 1.5 гига рам)

Пробвах "NGO NVIDIA Optimized Driver v1.16369" и "NGO NVIDIA Optimized Driver v 1.97.92" със самите драивери за тях но няма ефект......Някой знае ли как може да се разреши този проглем?Носих го и в сервиза но и там не бяха много категорични нещо от сорта че игрите които ми насичат не били оптимизирани за двуядрени процесори или за модела на видео картата (което ме навежда на въпроса дали някой с двуядрен и ново видео има същите проглеми при игри като NFS - Carbon , Half Life 2 - Episode One , Half Life 2).Възможно ли е тези насичния да се получават заради чип сет , трансфера на данни или заради НДД-то, питам защото ми прави впечатление че малко преди и по време на самото насичане лампичката на НДД свети,а всички игри които насичат използват доста по малко рам от другите такива (пр. F.E.A.R 1.5 гига рам)

Пробвай и това, дето ти написах в темата за NFSC. Едва ли е от това, ама...

Да не би да имаш някоя програма която работи на заден фон и харчи много от ресурсите на системата? Я пусни Process Explorer и направи един шот да видим какви процеси работят в системата ти.

• Автор

post-119689-1193416067_thumb.jpg, друго което ми направи впечатление е че при Карбона (при другите "проблемни" игри не ми е направило впечатление но ще проверя и ще пиша) ми насича на едни и същи места независимо от нивото на видео настройките и резолюциите (най вече на завоите) възможно ли е играта да си е просто такава някой има ли впечатления от нея?

Пробвай и това, дето ти написах в темата за NFSC. Едва ли е от това, ама...

За кое точно говориш щото главата ми е пламнала от нерви заради този "дребен" проблем и не мога да вкюча в момента

post-119689-1193416067_thumb.jpg, друго което ми направи впечатление е че при Карбона (при другите "проблемни" игри не ми е направило впечатление но ще проверя и ще пиша) ми насича на едни и същи места независимо от нивото на видео настройките и резолюциите (най вече на завоите) възможно ли е играта да си е просто такава някой има ли впечатления от нея?

За кое точно говориш щото главата ми е пламнала от нерви заради този "дребен" проблем и не мога да вкюча в момента

Говоря за това, че играта насича и при мен при първото преминаване на дадена писта. При повторен рестарт, насичането изчезва. Който знае, да дава предложения. Забелязах, че насичането е съпроводено с четене от харда. РАМ има достатъчно ( никога не пада под 300 МB Free), но въпреки това насича на едни и същи места.

• Автор
Говоря за това, че играта насича и при мен при първото преминаване на дадена писта. При повторен рестарт, насичането изчезва. Който знае, да дава предложения. Забелязах, че насичането е съпроводено с четене от харда. РАМ има достатъчно ( никога не пада под 300 МB Free), но въпреки това насича на едни и същи места.

При мен насича колкото и обиколки до правя.....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.