Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с оптичното устройство при инсталация на Windows Xp

Featured Replies

Някой ако може да помогне. Проблемът е в CD-то не иска да чете дисковете, а Windows-а ми нещо се бъгна :question: И сега на мога да си преинсталирам Window-a. Когато пъхна дискът почва да се чува звук все едно нещо стърже диска въпреки че не се драска. И преди това го имах този проблем. Просто днес си пуснах компа и какво да видя.... Windows could not start because the folowing file is missing or corrupt: \windows\system32\config\system

Сега ново CD/DVD устройство ли трябва да си взимам?

Здравейте! cool.gif

Многократно съм преинсталирвала ОС, но за първи път се сблъсквам с проблем, който не е от моята компетенция, и

силно се надявам да ми помогнете! sad.gif

Поставям буутващото СД в оптичното устройство, след което рестартирам и влизам в биосите, където задавам на машината да

зареди от СД-то, а не от твърдия диск.Проблемът е, че не ми разпознава оригиналния диск на Уйндоуса, който съм поставила в оптичното устройство!!! :P Изписва ми, че устройството е празно и да поставя буутващото СД вътре, след което отказва да продължи инсталацията!

Другото, което ме озадачи е, когато ми изписа следното:

INF file txtsetup.sif is corrupted or missing, status 32768. Set up cannot continue.

Не е от инсталационното СД, защото пробвах и с други СД-та!

Някой може ли да ми помогне?!

Благодаря предварително на всички! :)

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Добре Дошла във форума !

Като чета това, което си написала, смятам че имаш по-скоро хардуерен проблем, не софтуерен .

Щом -

Не е от инсталационното СД, защото пробвах и с други СД-та!
вероятно самото оптично устройство се е повредило (дали замърсяване или износване, няма значение) и не разчита поставените дискове.

Съветът ми е - вземи назаем друго оптично устройство и с негова помощ по-всяка вероятност ще си инсталираш ОС.

Този .sif файл мисля,че се генерира от Nlite,и служи за автоматизирано инсталиране - т.е. по ввреме на инсталацията най-много лиценза да трябва да въведеш(а може и той да е вкаран вътре).

Според мен е точно от СиДи-то.Друга възможност е ако имаш повече от едно оптично устройство - пробвай да сложиш диска в другото.

Добре Дошла във форума !

Като чета това, което си написала, смятам че имаш по-скоро хардуерен проблем, не софтуерен .

Щом - вероятно самото оптично устройство се е повредило (дали замърсяване или износване, няма значение) и не разчита поставените дискове.

Съветът ми е - вземи назаем друго оптично устройство и с негова помощ по-всяка вероятност ще си инсталираш ОС.

Аз същото щях да отговоря. Имам и още два насочващи към тази диагноза въпроси. Прави ли ти проблем оптичното устройство под Windows и другият е пробвала ли си инсталационните дискове на друг компютър дали ще тръгнат?

Добре Дошла във форума !

Щом - вероятно самото оптично устройство се е повредило (дали замърсяване или износване, няма значение) и не разчита поставените дискове.

Благодаря за топлото посрещане и за бързия отговор! :angel19:

И аз така предположих, че ДВД записвачката ми се скапва, щом се чува и "хъркане", когато поставя СД в устройството!

Отделно имам и СД записвачка, чийто джъмпер е поставен на Slave, а този на ДВД-RW е поставен на Master!

Когато в биосите задам да се буутне от CD-RW, а не от DVD-RW, трябва ли да разменя положението на джъмперите - CD-RW на Master, а този на DVD-RW да поставя на Slave, или не е задължително?

И би ли ми обяснил (накратко), как да почистя ДВД записвачката си? Със спирт и клечки за ушички може ли? :huh::shy11:

Няма нужда да местиш джъмпери щом системата работи нормално (не говоря за евентуалния проблем с ДВД устройството). Остави джъмперите така и буутни от СД устройството.

Ако свалиш ДВД устройстовото от компютъра и го разглобиш би могла и с клечки за уши и спирт да опиташ да го почистиш. В такъв случай внимавай като почистваш лещата.

Все си мисля че сд устроиството чете когато си иска, пробвай с друго и тогава пиши пак какво е станало.

Пробвах да буутна и от CD-RW, но отново същото, изписва ми:

Disk boot failure, insert system disk and press enter

И двете ми оптични устройства да са се повредили едновременно, някак си ми е трудно да го асимилирам! sad.gif

Аз същото щях да отговоря. Имам и още два насочващи към тази диагноза въпроси. Прави ли ти проблем оптичното устройство под Windows и другият е пробвала ли си инсталационните дискове на друг компютър дали ще тръгнат?

Да, дори и под Уйндоус DVD-RW ми прави проблем при разчитането на CD-та, докато при CD-RW току-що поставих оригинален инсталационен диск на Уйндоус ХР и го разчете от раз, но пък, когато влезна в биосите и задам да буутне от нея - не се получава! :)

Да, дори и под Уйндоус DVD-RW ми прави проблем при разчитането на CD-та, докато при CD-RW току-що поставих оригинален инсталационен диск на Уйндоус ХР и го разчете от раз, но пък, когато влезна в биосите и задам да буутне от нея - не се получава! :)

Toгава просто изключи захранващия кабел на DVDRW устройството докато преинсталираш Windows и после ще си го включиш пак. Случайно DVDRW-то да ти е NEC 3-и-нещо или 4-и-нещо сериите?

Toгава просто изключи захранващия кабел на DVDRW устройството докато преинсталираш Windows и после ще си го включиш пак. Случайно DVDRW-то да ти е NEC 3-и-нещо или 4-и-нещо сериите?

Добре, ще пробвам да изключа захранващия кабел на DVD-RW и ще пробвам да буутна от CD-RW.

DVD-RW ми е "Sony", модел от преди около 3 години. Преди малко пробвах да запиша диск с дивиди записвачката си и нямах никакъв проблем, за разлика от случаите, когато исках да буутна инсталационното XP чрез нея. Така и не ми става ясно, какъв е проблемът...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.